• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sage SDC400 SDC450 Precision Brewer Filtre Kahve Makinası

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Selamlar. Sdc450 ile ilk demlememi yaptım biraz önce. Fakat demleme sonunda su haznesinde 80 mlye yakın su kaldığını gördüm. Bu normal midir? Filtresini kullanmadım bu arada

Ekli dosyalar

• Screenshot_20230804_114555_com.android.gallery3d.jpg
    Screenshot_20230804_114555_com.android.gallery3d.jpg
    31.1 KB · Görüntüleme: 74
Kullan abi filtresini.
30 ppm su kullanıyorum hocam zaten pek sıkıntı olmaz gibi. Ama seni kırmamak için kullanıcam 😄 su kalma sorunu da sanırım filtre olmasa da filtre haznesi takılıydı, o yüzden çekemiyordu suyu diye düşünüyorum

Cold brew modunu başarılı bulmadım veya ben yapamadım. Japaneese cold brew tarzı reçeteleri uydurmaya çalıştığımda daha iyi sonuçlar aldım.
cold drip diyelim aslında orada öğütüm noktasında kesinlikle denemekte fayda var ben şu an ana reçetem 1:8 ile 9 saat drip olarak deniyorum sonra ayarlamaları yapıyorum.

30 ppm su kullanıyorum hocam zaten pek sıkıntı olmaz gibi. Ama seni kırmamak için kullanıcam 😄 su kalma sorunu da sanırım filtre olmasa da filtre haznesi takılıydı, o yüzden çekemiyordu suyu diye düşünüyorum
Abi ben sozelci oldugumdan mutevellit bu sorunu filtre yokken yasadim sonra taktim sorun cozuldu bir daha da kurcalamadim 😂

Abi ben sozelci oldugumdan mutevellit bu sorunu filtre yokken yasadim sonra taktim sorun cozuldu bir daha da kurcalamadim 😂
Ek nokta sanirim ustundeki gostergeler de yanlis veya mantigina kafa yormadim. Kullanma klavuzunda anlatmislar baya filtreli soyle boyle diye. Tatava yapmiyorum tartip koyuyorum suyumu.

Ek nokta sanirim ustundeki gostergeler de yanlis veya mantigina kafa yormadim. Kullanma klavuzunda anlatmislar baya filtreli soyle boyle diye. Tatava yapmiyorum tartip koyuyorum suyumu.
Ben de tartıp koyarım ya, göstergeye falan güvenemem. Filtreli farklı filtresiz farklı vs 😄

Ben de tartıp koyarım ya, göstergeye falan güvenemem. Filtreli farklı filtresiz farklı vs 😄
Bir kere tartıp koyunca zaten suyun hizasını işaretleyip bir daha tartım yapmazsınız. Biz işyerinde her sabah 40/640 oranında demliyoruz. Sadece kahveyi tartıyorum.

bu arada ilginç bazen sdc 450 gerçekten hayat kurtarıcı. 2 aydır çok yoğunum ve gerçekten elim kettle'a bile gitmiyor bazen inanılmaz hayat kurtarıcı müthiş kahveler çıkarıyor bu açıdan yaptığım en iyi kahve yatırımlarından biri. ayrıca cold drip otomatik yapıp hazırlaması vs gerçketen yoğun çalışan coffee nerdler için elzem.

bu arada ilginç bazen sdc 450 gerçekten hayat kurtarıcı. 2 aydır çok yoğunum ve gerçekten elim kettle'a bile gitmiyor bazen inanılmaz hayat kurtarıcı müthiş kahveler çıkarıyor bu açıdan yaptığım en iyi kahve yatırımlarından biri. ayrıca cold drip otomatik yapıp hazırlaması vs gerçketen yoğun çalışan coffee nerdler için elzem.
Ayar degistirmek cok kolay ve zevkli. Ben de onu ekleyeyim. Ve enteresan ayar degisikligi direk etki ediyor.

Bir diger guzel tarafi filtre secmemesi. Makina bir sekilde adapte oluyor. İster abaca kullan ister yuvarlak filtre kullan veya sıkıstın migrostan al standart filtre kullan.

Bilmiyorum mumkun mu ama scg 820’yi makinaya entegre etseler. Ayni kaliteyi ne eksik ne fazla. Tek tusla ogutse demlese ömrümun sonuna kadar kahveyle alakali tek bunu kullanirim.

toz aldım 900 gram olanlardan.
işin daha kolaymış sıcak su ve yoğun kir varsa tatlı kaşığı yoksa çay kaşığı kadar toz da beklet. sonra eldiven maske giy hocam bir fırçayla fırçala sonra çook iyi durula mis gibi olur.

demleme şeklinde yapabilirsin ama unutma çok fena kabaran bir madde olduğundan taşma ihtimali yüksek.

işin daha kolaymış sıcak su ve yoğun kir varsa tatlı kaşığı yoksa çay kaşığı kadar toz da beklet. sonra eldiven maske giy hocam bir fırçayla fırçala sonra çook iyi durula mis gibi olur.

demleme şeklinde yapabilirsin ama unutma çok fena kabaran bir madde olduğundan taşma ihtimali yüksek.

bu kabarma muhabbetini bilmiyordum ben en iyisi farklı bi kap kullanayım.

arkadaşlar merhaba. Sage SDC400 marka kahve demleme cihazı satın aldım. Ancak kullanacağım hangi kağıt filtre daha uygun olur bilmiyorum. cafec marka kağıt filtre bu cihaz ile uyumlu mu? kullanan var mı? veya farklı alternatifler neler olur?

Geri