• Eylül Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Eylül ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Sezy Coffee olarak seçildi. Bu konudan Eylül ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Grubuna katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.

Sage SDC400 SDC450 Precision Brewer Filtre Kahve Makinası

NoDRaC

İyi Bilinen Üye
Yönetici
Editör
İsim
Suat
Daha fazla  
İsim
Suat
Espresso Makinesi
Lelit Bianca
Değirmen
Niche, Comandante
Ekipmanlar
V60, Chemex, Kalita, Melodrip
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
istanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
gaziosmanpaşa
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
taksim
N11 Kampanyası ile bu cihazı aldım birkaç gün içerisinde teslim edilir sanırım kullanıcı deneyimlerini buradan paylaşabiliriz :)

Bu cihazı alan ve kullanmakta olan arkadaşlar bildiğim kadarı ile.

@kavebit
@kahveanalisti

Güzel günlerde kullanın bende bir kahve makinası alacağım. aslında aklımda moccamaster vardı ama Sage daha ön planda tuttunuz, diğer konudan takip ettim.

Ne kadar V60 yapıyor olsam da el alışması vs derken emek çok fazla benden iyi kahve yapıp bana ne içtiğimi söyleyecek bir makina almam gerekiyor

hayırlı olsun hocam maliyeti ne oldu indirim sonrası
2300Tl mal oldu kupon ile. 9 taksit aldım.

@cagatay1903 moccamaster taş gibi bir cihaz. Ama Sagenin istediğiniz gibi tarif uygulayabilmesi, hatta alırsanız aparat yardımı ile kalita, V60 gibi cihazları takabilmeniz nedeni ile tercih ettim. Birde asıl neden zaman ayarlı çalışabilmesi. Gece kahvemi koyup sabah kalktığımda hazır olmuş olacak. Ben sadece termosa koyup işime gidicem. Bu bana en az 10 dk kazandıracak :). Her sabah kendime ve eşime 1 er Espresso ve ikimizin termosları için filtre kahve hazırlıyorum.

Hayırlı olsun bende bonavitaya ummadığım teklif gelince onu satıp sadece 4 aylık uygun fiyata moccamaster bulunca direk aldım :)

@cagatay1903 moccamaster taş gibi bir cihaz. Ama Sagenin istediğiniz gibi tarif uygulayabilmesi, hatta alırsanız aparat yardımı ile kalita, V60 gibi cihazları takabilmeniz nedeni ile tercih ettim. Birde asıl neden zaman ayarlı çalışabilmesi. Gece kahvemi koyup sabah kalktığımda hazır olmuş olacak. Ben sadece termosa koyup işime gidicem. Bu bana en az 10 dk kazandıracak :). Her sabah kendime ve eşime 1 er Espresso ve ikimizin termosları için filtre kahve hazırlıyorum.
Naçizane gece kahve koyup sabah hazır demlenmiş olması konusunu ben bir türlü kafama oturtamadım. Öğütülen kahvenin gaz salınımının eksponansiyel artışından mütevellit, taddaki değişimin kabul edilebilir olup/olmadığı konusundaki yorumunuzu merak ediyorum. :)

Zira sabah kahve öğütüp demlemesi bana da kimi zaman angarya gelmesi sebebi ile, köşeye bir nespresso makinesi aldım koydum; vaktim yok ise kapsül kahveyi şipşak hazırlayıp yola koyuluyorum. :)

Güzel günlerde kullanın.

Naçizane gece kahve koyup sabah hazır demlenmiş olması konusunu ben bir türlü kafama oturtamadım. Öğütülen kahvenin gaz salınımının eksponansiyel artışından mütevellit, taddaki değişimin kabul edilebilir olup/olmadığı konusundaki yorumunuzu merak ediyorum. :)

Zira sabah kahve öğütüp demlemesi bana da kimi zaman angarya gelmesi sebebi ile, köşeye bir nespresso makinesi aldım koydum; vaktim yok ise kapsül kahveyi şipşak hazırlayıp yola koyuluyorum. :)

Güzel günlerde kullanın.

Termosun içine Geisha bile koysanız termos kahveyi bozuyor maalesef. O yüzden tadsal bozulmaya uğramış kahveleri bu şekilde hazırlıyorum. Tadsal bir beklentim yok bu sebepler. Hafta sonu sabah öğütüp hazırlarım mesela. Yoksa yazdıklarınızda haklısınız kesinlikle geceden öğütmek kahveyi hızlıca okside ettiği için aromalarda ciddi kayba neden oluyor.

Kesinlikle zaman ayarı çok güzel bir özellik.

İnternette zamanlı priz+moccamaster ile aynı şeyi elde edenleri okumuştum. Arıza riski var mıdır bilmiyorum; ama kuponsuz sage'den daha ucuza geliyor✌️

alet güzel ama kafamı kurcalayan iki kısım var.
birincisi metal karaf. tada olumsuz etkisi olur diye düşünüyorum. 400 modeli cam karafla geliyor sanırsam ama Avrupa bölgesi için satışı olmayabilir. ben cam karafı tercih ederdim eğer mevcutsa.
ikincisi dayanıklılık. bir yerlerde çok dayanıklı olmadığını, arızaya veren çok kullanıcı olduğunu okumuştum ama neresi hatırlamıyorum. james hoffman video altı yorumlar olabilir. umarım sizinkiler zarar görmez.

alet güzel ama kafamı kurcalayan iki kısım var.
birincisi metal karaf. tada olumsuz etkisi olur diye düşünüyorum. 400 modeli cam karafla geliyor sanırsam ama Avrupa bölgesi için satışı olmayabilir. ben cam karafı tercih ederdim eğer mevcutsa.
ikincisi dayanıklılık. bir yerlerde çok dayanıklı olmadığını, arızaya veren çok kullanıcı olduğunu okumuştum ama neresi hatırlamıyorum. james hoffman video altı yorumlar olabilir. umarım sizinkiler zarar görmez.
N11’de satılan indirimli model cam karafla geliyordu, dolayısıyla türkiyede bulmak mümkün.

Evet haklısınız iki yıl garantisi var satan firma enplus şu an için güvenilir duruyor.

Bu makine ile isterseniz 30 dolarlık bir aparatı alarak normal V60 Kalita dripperlar kullanabilirsiniz. Alt tarafınada istediğiniz servere koyabilirsiniz.

Cam karaflı modelde alttan ısıtma mevcut ama ayarlardan bunu kapatabiliyorsunuz. Bu sayede metal karafı kullanabilirsiniz.

Cam karafla ilgili okuduğum en büyük eleştiri Amazon.com’da okuduğum cam karaf kırıldıktan yedek parçanın olmamasıydı. Türkiye’de de bu durum varsa problem olabilir.

Enplus mağazası camlı modelinin de satışını yapıyordu ama daha sonra satıştan kaldırdı, sebebi ise cam karafı yedek parça olarak bulmakta

zorlanmaları sanırım. @jcrusd arkadaşımız da bu yorumunda sorundan bahsetmiş;
Cam karafla ilgili okuduğum en büyük eleştiri Amazon.com’da okuduğum cam karaf kırıldıktan yedek parçanın olmamasıydı. Türkiye’de de bu durum varsa problem olabilir.

Enplus mağazası camlı modelinin de satışını yapıyordu ama daha sonra satıştan kaldırdı, sebebi ise cam karafı yedek parça olarak bulmakta

zorlanmaları sanırım. @jcrusd arkadaşımız da bu yorumunda sorundan bahsetmiş;
Bu yüzden mi kaldırıldı? N11’de şu an satıyor, stok eritmek için mi satılıyor acaba 😀

Karaf kırılırsa yedek olarakta bulunmazsa, en kötü ihtimal ikea da satılan 1 lt. French press e karafın kapağını oturtup yerleştiriyoruz, boyu milimetrik olarak uyuyor, sadece 1.8 lt. demleme yerine 1lt. demleme yapabiliyoruz, benim karaf çelik olan model ama meraktan denemiştim tesadüf keşfettim.

Son düzenleme:
Ben bu tarz ilerde yedek parça sorunu olabilecek ürünler alırken yedeğini de almaya gayret gösteriyorum, sonradan bulunmama ihtimaline karşı. Sizde(cam olan modeli aldıysanız) şimdiden sorabilir ve absürt bi' fiyatı yoksa alabilirsiniz bence.

Edit: üstteki seçenekte mantıklıymış, uyuyorsa o da yedek olarak tutulabilir.

Aşağıda ki aparat yardımı ile istediğiniz her türlü demleme aletini takabiliyorsunuz. Arıza için en önemli problem anakart, kart bozulmadıktan sonra diğer parçalar bir şekilde tamir olur.

Aşağıda ki aparat yardımı ile istediğiniz her türlü demleme aletini takabiliyorsunuz. Arıza için en önemli problem anakart, kart bozulmadıktan sonra diğer parçalar bir şekilde tamir olur.

Anakartta bir şekilde tamir ettirilir oda çok sorun değil bence işini çok iyi yapan anakart tamircileri var ülkemizde :)

Anakartta bir şekilde tamir ettirilir oda çok sorun değil bence işini çok iyi yapan anakart tamircileri var ülkemizde :)
Kardeşim o ekran kartı fazla ağırlık yapıyordu ondan söktüm sıkıntı yok yani

Geri