• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sage SDC400 SDC450 Precision Brewer Filtre Kahve Makinası

@NoDRaC
Merhaba, acaba hala su filtresini takmadan mı kullanıyorsunuz? Eğer öyleyse herhangi bir problem yaşadınız mı ve haznede su kalması sizde de oluyor mu?
 
@NoDRaC
Merhaba, acaba hala su filtresini takmadan mı kullanıyorsunuz? Eğer öyleyse herhangi bir problem yaşadınız mı ve haznede su kalması sizde de oluyor mu?
Merhaba evet filtresiz kullanıyorum. Herhangi bir problem yaşamadım.
 
Haznede su kalma problemi sizde de oluyor mu?
Bende böyle bir sorun olmadı. Filtre kahve makinelerindeki temel mantık hazneye ne kadar su koyarsanız onu doğrudan çıktı olarak alırsınız, dolayısıyla kahve gramajını da koyduğunuz su miktarına oranlarsınız (1/15 veya 1/16 gibi). Eğer sizin makinenizin su haznesinde böyle bir problem varsa cihazı servise götürmenizi öneririm. Belki su pompasında bir arıza olabilir.
 
Son düzenleme:
Daha önce de su filtresini takmadan kullanan arkadaşlarda aynı problem olmuş acaba alakalı olabilir mi diye merak etmiştim. Dediğiniz gibi olmadı bir servisle görüşeyim. Teşekkürler
 
Daha önce de su filtresini takmadan kullanan arkadaşlarda aynı problem olmuş acaba alakalı olabilir mi diye merak etmiştim. Dediğiniz gibi olmadı bir servisle görüşeyim. Teşekkürler
Bende de biraz kalıyor, @umutcn da da kalıyordu
 
Bugün İzmir Mavişehir Enplus mağazasından eşim için aldım. Pek alışık olduğum bir tat değil filtre kahve. Espresso tercih ediyorum, eşim Türk kahvesi içicisi ancak çok beğendi.
Çekirdek olarak İzmir Çiğli Vitus'dan aldığım Women's Harbest Colombia kullandım. Filtre kahve deneyimim olmadığı için yorumlayamıyorum, bilenlere sunduktan sonra onların yorumlarını da eklerim.
 
Bende makinada yeniyim. Espressocuyum orada artık belirli aromaları alabilmek için ne yapabileceğimi biliyorum ama bu filtre konusuna acayip yabancıyım. Bende eşimi için almıştım birde espresso hemen bitiyor sağolsun, americanoya çevirirsenizde o kendine has tadı gidiyor vs. Bu yüzden fazla bir kahve içme isteğim olduğunda filtre tercih ediyorum. Şimdi bu makina da gold ile demlemelerimi yapıyorum. Fakat pour over ve my brew seçenekleri var, birkaç öneri reçetesi denedim ama golddaki kadar aroma alamadım. Şimdi misal yanlış bir my brew ayarı yaptım ve aromasını alamadıysam, atıyorum ne olduğunda neyi nasıl arttırmalıyım bunun bir cevabı var mı? Misal espresso da under-over extraction durumları var ve ideal bir demleme süresi var. Fakat filtre de bu nasıl olacak? Misal diyelim ki hiç aroma yok ve kahve tadı ağır olduğunda neye bakacağım? Suyun sıcaklığımı? my brew da belirlediğim ayarlar mı? Öğütüm aralığım mı? 3. 250 gr kahvedeyim hala bir sonuca varamadım. Birçok kahveye uygun standart bir ayar var mıdır? Bu ayar my brew damı olmalı pour over damı? Ayarı netleştirirsem bu sefer öğütücüye döneceğim de bir türlü ayarı tam bulamadım. Espressoda 18 gr kullanıyoruz. Burada 33/600 kullanıyorum. Dolayısıyla kahve daha hızlı bitiyor. Fp 1 kgluk kahve alsam bu seferde aromatik tadı yoksa boşuna harcayacağım kahve. Gold da aldığım taddan eminim çok daha iyisi oluyordur ama bir türlü beceremedim. Yorumlarınıza açığım...
 
Bende makinada yeniyim. Espressocuyum orada artık belirli aromaları alabilmek için ne yapabileceğimi biliyorum ama bu filtre konusuna acayip yabancıyım. Bende eşimi için almıştım birde espresso hemen bitiyor sağolsun, americanoya çevirirsenizde o kendine has tadı gidiyor vs. Bu yüzden fazla bir kahve içme isteğim olduğunda filtre tercih ediyorum. Şimdi bu makina da gold ile demlemelerimi yapıyorum. Fakat pour over ve my brew seçenekleri var, birkaç öneri reçetesi denedim ama golddaki kadar aroma alamadım. Şimdi misal yanlış bir my brew ayarı yaptım ve aromasını alamadıysam, atıyorum ne olduğunda neyi nasıl arttırmalıyım bunun bir cevabı var mı? Misal espresso da under-over extraction durumları var ve ideal bir demleme süresi var. Fakat filtre de bu nasıl olacak? Misal diyelim ki hiç aroma yok ve kahve tadı ağır olduğunda neye bakacağım? Suyun sıcaklığımı? my brew da belirlediğim ayarlar mı? Öğütüm aralığım mı? 3. 250 gr kahvedeyim hala bir sonuca varamadım. Birçok kahveye uygun standart bir ayar var mıdır? Bu ayar my brew damı olmalı pour over damı? Ayarı netleştirirsem bu sefer öğütücüye döneceğim de bir türlü ayarı tam bulamadım. Espressoda 18 gr kullanıyoruz. Burada 33/600 kullanıyorum. Dolayısıyla kahve daha hızlı bitiyor. Fp 1 kgluk kahve alsam bu seferde aromatik tadı yoksa boşuna harcayacağım kahve. Gold da aldığım taddan eminim çok daha iyisi oluyordur ama bir türlü beceremedim. Yorumlarınıza açığım...

Merhaba değirmeninizi bilmiyorum. 33/600 yerine 1:16 veya 1:15 oran kullanabilirsiniz 600 ml su için 37-40gr arası kahve kullanmanız gerekiyor. Orandan sonra en önemli husus makinenin hazırlanması.Normal şartlarda cihazda çok fazla aksam olduğu için ilk gelen su epey soğuyor bunun önüne geçmek için benim uyguladığım yöntem şu. 600ml yerine 800ml su koyup makinaya filtre kağıdını yerleştirip kahveyi koymadan çalıştırıyorum. Blooming sonrası demlemeyi iptal edip bu suyu çicekler için kenara ayırıyorum sonrasında kahveyi ekleyip cihazı çalıştırıyorum. Oldukça iyi sonuç alıyorum. Çıkan sonuca göre ne yapmanız gerektiği ile ilgili forumda "kahve pusulası" kelimelerini aratın ilgili başlık çıkacaktır. Yine takıldığınız bir nokta olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
 
Demleme odasının ve metal karafın ısınması için 300 ml suyu koyup (çeşme suyu da olabilir), "Fast" modunda sıcak suyu sistemden geçirip, sonrasında karaftaki suyu bardağınıza boşaltabilirsiniz. Böylece hem sistem hem de bardak ısınır. Fast modu sanki bu iş için konulmuş gibi.
 
Sevgili @NoDRaC ve @umutbarantr öncelikle teşekkürler cevaplar için. Bu ısıtma olayını hep duyuyordumda çok etkisi olurmu emin değildim. Bir deneyeceğim..
@NoDRaC filtre için lelit fred var şu an elimde onu kullanıyorum. gerçi her değirmende değişiyor ama 6,5 da öğütüyorum. Kahve pusulasına da bir bakayım..
 
Demleme odasının ve metal karafın ısınması için 300 ml suyu koyup (çeşme suyu da olabilir), "Fast" modunda sıcak suyu sistemden geçirip, sonrasında karaftaki suyu bardağınıza boşaltabilirsiniz. Böylece hem sistem hem de bardak ısınır. Fast modu sanki bu iş için konulmuş gibi.
Ben de fast moduyla ancak 150 ml su ile ısıtıyorum. Yeterli oluyor
 
300ml demleme için çok uygun olmasa da iyi bir tarifiniz var mıdır? Düz mü konik mi filtre daha iyi sonuç verir?
 
Fast modunu herkes aynı amaçla kullanıyor sanırım 😊

Ben de ara sıra eşime eşlik etmek için filtre kahve içiyorum. Kendi espresso çekirdeklerini öğütüyorum ama espressoya göre çok çok zayıf tatlar alıyorum kahveden. Normali mi bu, tatları yoğunlaştırmak için yapılması gerekenler var mı. Mesela çekirdeği değiştirmek çözüm olabilir mi?
 
Şimdi bende herkesin genelde beğendiği bir kahveyi demliyorum. Herkes çok memnun ama bende my brew mode' da
bloom time:1: 00
bloom vol: 3 diş
brew temp:93
flow rate: diş
36,5/600 demlemede kahve pusulasında çayımsı,sulu,yetersiz tad alıyorum. Aroma çok çok az var. Extraction arttırayım dersem de daha ince öğütürsemde yoğun klasik kahve tadı ve biraz da acılık ekleniyor. Bu durumda ben nasıl aromatik ve kıvamında bir kahve tadı alacağım? 1 kg kahveyi geçmişimdir. Hala daha çözemedim :D
 
Şimdi bende herkesin genelde beğendiği bir kahveyi demliyorum. Herkes çok memnun ama bende my brew mode' da
bloom time:1: 00
bloom vol: 3 diş
brew temp:93
flow rate: diş
36,5/600 demlemede kahve pusulasında çayımsı,sulu,yetersiz tad alıyorum. Aroma çok çok az var. Extraction arttırayım dersem de daha ince öğütürsemde yoğun klasik kahve tadı ve biraz da acılık ekleniyor. Bu durumda ben nasıl aromatik ve kıvamında bir kahve tadı alacağım? 1 kg kahveyi geçmişimdir. Hala daha çözemedim :D
Güle güle kullanın. Ben de 2 haftadır kullanıyorum SDC450 yi.

Ben Orkun Bey'in videosundaki tavsiyelere uydum, fena çıktılar almıyorum Sage'de.

Su olarak Buzdağı kullanıyorum.
Filtresini takmadım hiç Sage'nin. Filtre boşluğu 32ml lik bir su alıyor, o kısma dikkat ediyorum su koyarken.
Filtre kağıdı olarak Rossmann Rubin veya Cafec Abaca 103 Trapezoid kullanıyorum.
Fast mode da 150-200 ml kahvesiz devri daim yaptırıp makinayı ısıtıyorum.

31-32 gr / 500ml lik demlemelerim oluyor genelde. (Filtre boşluğuna dikkat ederek)
Gold modu denemedim hiç, MyBrew den devam ediyorum.

MyBrew de şu ana kadar en çok oynadığım parametre Brew Temp.
Brew Temp'i Orkun Bey'in tavsiyesiyle aynı çekirdeğin v60 demlemesine göre 2-3 derece düşük tutuyorum. (v60 da 95 ile demliyorsam, aynı çekirdeği Sage'de 92-93 derecede demliyorum)

Çekirdek öğütüm kalınlığım da biraz artıyor v60 a göre.
Comandante özelinde v60 için 19-24 aralığı öğütüyorken, Sage için 25-30 aralığında öğütüyorum çekirdeği.

diğer ayarlarım genelde şu şekilde:
Bloom Time: 40-45 sec
Bloom Vol: 3/5 (30-32 gr dan düşük (15-18 gr gibi) demleme yaparsam 2/5 e indiririm belki)
Brew Temp: 96(v60) -> 94(Sage); 94(v60)->91-92(Sage)
Flow Rate: Minimum (2 den aşağı inmiyor benim Sage'mde)

Bende durumlar bu şekilde.
 
Son düzenleme:
Extraction arttırayım dersem de daha ince öğütürsemde yoğun klasik kahve tadı ve biraz da acılık ekleniyor.
Sanırım ekstraksiyonun az olduğu öğütüm ayarı ile acılık olanın ortasında olan bir öğütüm daha ideal olacak gibi. Bazen suyu değiştirmekte işe yarayabilir. Unutmadan hangi kahveyi kullanıyorsunuz?
 
Güle güle kullanın. Ben de 2 haftadır kullanıyorum SDC450 yi.

Ben Orkun Bey'in videosundaki tavsiyelere uydum, fena çıktılar almıyorum Sage'de.

Su olarak Buzdağı kullanıyorum.
Filtresini takmadım hiç Sage'nin. Filtre boşluğu 32ml lik bir su alıyor, o kısma dikkat ediyorum su koyarken.
Filtre kağıdı olarak Rossmann Rubin veya Cafec Abaca 103 Trapezoid kullanıyorum.
Fast mode da 150-200 ml kahvesiz devri daim yaptırıp makinayı ısıtıyorum.

31-32 gr / 500ml lik demlemelerim oluyor genelde. (Filtre boşluğuna dikkat ederek)
Gold modu denemedim hiç, MyBrew den devam ediyorum.

MyBrew de şu ana kadar en çok oynadığım parametre Brew Temp.
Brew Temp'i Orkun Bey'in tavsiyesiyle aynı çekirdeğin v60 demlemesine göre 2-3 derece düşük tutuyorum. (v60 da 95 ile demliyorsam, aynı çekirdeği Sage'de 92-93 derecede demliyorum)

Çekirdek öğütüm kalınlığım da biraz artıyor v60 a göre.
Comandante özelinde v60 için 19-24 aralığı öğütüyorken, Sage için 25-30 aralığında öğütüyorum çekirdeği.

diğer ayarlarım genelde şu şekilde:
Bloom Time: 40-45 sec
Bloom Vol: 3/5 (30-32 gr dan düşük (15-18 gr gibi) demleme yaparsam 2/5 e indiririm belki)
Brew Temp: 96(v60) -> 94(Sage); 94(v60)->91-92(Sage)
Flow Rate: Minimum (2 den aşağı inmiyor benim Sage'mde)

Bende durumlar bu şekilde.
Sizin filtre geçmişiniz olduğundan makinaya adaptasyonunuz daha kolay olmuş :) Bende filtre kağıdı kulakçıklı hario var 100 lük olandan. Bu biraz ufak geldi bana. Birde bu filtre ile ilgili olumsuz yorumlarda var ama filtreye gelene kadar kat etmem yol daha çok diye düşünüyorum :) Orkun beyin reçetesine yakın bir reçete kullanıyorum bende. Bir ara onunkini de kullandım. Hatta ona geri dönüp deneyeyim tekrar.. Espresso da 2. ya da 3. denemede yeni bir kahvede belirli bir tadı yakalıyorumm. Ama filtre de 1 kg yu geçtik hala tık yok :D Espresso da böyle başlamıştı. Bu da oturacak zamanla inanıyorum :D
 
Geri
Üst