• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sage SDC400 SDC450 Precision Brewer Filtre Kahve Makinası

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kalita, V60 gibi aparatlarla kullanıldığını söyleyen bir makinada düşük gramajlardaki su olmasından dolayı böyle bir hata olacağını hiç sanmıyorum. henüz 1 kişilik bir demleme yapmadım ama böyle bir hata olacağını çok aklıma yatmadı. single cup için max seviyesi var acaba o kısma kadar su mu doldurmak lazım? bi ara youtube da V60 nasıl yapılıyormuş makinayla araştırmak lazım.

Katılıyorum ayrıca cihazın Avrupa Kahve Demleme Merkezi nden sertifikası var. Meraktan test koşullarını incelemiştim , hatırladığım kadarıyla demleme sıcaklığının 92-96 aralığında olması ve makinenin bunu sürekli şekilde sağlayabilmesi gerekiyor. Ekstra olarak çözünme vb kriterleri de sağlaması gerekiyor.

Kalita, V60 gibi aparatlarla kullanıldığını söyleyen bir makinada düşük gramajlardaki su olmasından dolayı böyle bir hata olacağını hiç sanmıyorum. henüz 1 kişilik bir demleme yapmadım ama böyle bir hata olacağını çok aklıma yatmadı. single cup için max seviyesi var acaba o kısma kadar su mu doldurmak lazım? bi ara youtube da V60 nasıl yapılıyormuş makinayla araştırmak lazım.

bugün ilk kez mybrew modda kafein kültür'ün honduras bomba'sını denedim. biraz acı bir kahve aldım, flow rate'i artırarak tekrar deneyeceğim. @NoDRaC 'ın dediği gibi uygun demleme metodunu bulmak biraz zaman alacak ama makine iyi ki almışım dedirtiyor. demleme parametrelerim şöyleydi:

bloom time: 30 sn
bloom rate: 4 çizgi
flow rate: 4 çizgi
su sıcaklığı: 94 derece
su: kuzeyden
öğütüm: cmd 26 klik
kahve/su oranı: 50/800

Asında çok faydalı bir şey, madem mandalı kontrol edebiliyor dripperın hacmi kadar immersionla demleme de yapılabilirmiş, altyapısı uygun :) yada çok daha farklı tarifler
şimdi cold drip denemesi için makineyi çalıştırdım bildiğimiz immersion yöntemiyle yapıyor süre ayarlıyorsunuz ,sonrasında su haznesinden suyu ısıtmadan dripper a alıyor ve o haznede bekletiyor , ayarlanan süre sonunda da mandalı açacak. Suyu ısıtıp alıp o haznede bekletse makinede bir demleme yöntemi daha olacak. altyapısı var neden eklemediler acaba :unsure: Sage'ye yazacağım cevap gelirse paylaşırım

bugün ilk kez mybrew modda kafein kültür'ün honduras bomba'sını denedim. biraz acı bir kahve aldım, flow rate'i artırarak tekrar deneyeceğim. @NoDRaC 'ın dediği gibi uygun demleme metodunu bulmak biraz zaman alacak ama makine iyi ki almışım dedirtiyor. demleme parametrelerim şöyleydi:

bloom time: 30 sn
bloom rate: 4 çizgi
flow rate: 4 çizgi
su sıcaklığı: 94 derece
su: kuzeyden
öğütüm: cmd 26 klik
kahve/su oranı: 50/800
My brew'da su sıcaklığını düşürerek başlayın derim. Zira filtre kahve makinelerinde ısı hep sabit olduğu için v60 sıcaklık referanslarından bir iki derece daha düşük sıcaklıklar daha iyi sonuç verebilir özellikle natürel kahvelerde.

678A8B4D-357A-45B1-A1D3-E53C90A6621E.jpeg
Bu gün geldi kendisi, ilk denemeyi normal yaptım fakat sonradan eşim kahve isteyince tek bardak için şöyle bir setup kurmak geldi aklıma. Kahve kafein kültür bombe de frutaydı. Su duş başlığından biraz basınçlı geliyor ve bu sebeple arada etrafa sıçrattı dripperdaki suları. 94 derecede yaptım demlemeyi ve güzel bir bardak çıktı. Sadece biraz soğuktu normale göre. Aslında tam içilecek sıcaklıktaydı sevdik. Bu arada pour over aparatı yok, alttık gayet güzel tuttu. Ön demleme esnasında akışı kapattığı için makine biraz yamultuyor dripperi ama problem olmadı. Tek bardak için deneyeceklere tavsiyem belki sıcaklığı biraz daha arttırabilirler ve en yavaş demlemeyi kullanabilirler.

Ekli dosyayı görüntüle 24097
Bu gün geldi kendisi, ilk denemeyi normal yaptım fakat sonradan eşim kahve isteyince tek bardak için şöyle bir setup kurmak geldi aklıma. Kahve kafein kültür bombe de frutaydı. Su duş başlığından biraz basınçlı geliyor ve bu sebeple arada etrafa sıçrattı dripperdaki suları. 94 derecede yaptım demlemeyi ve güzel bir bardak çıktı. Sadece biraz soğuktu normale göre. Aslında tam içilecek sıcaklıktaydı sevdik. Bu arada pour over aparatı yok, alttık gayet güzel tuttu. Ön demleme esnasında akışı kapattığı için makine biraz yamultuyor dripperi ama problem olmadı. Tek bardak için deneyeceklere tavsiyem belki sıcaklığı biraz daha arttırabilirler ve en yavaş demlemeyi kullanabilirler.
Şu bölgeden etrafa kahve sıçramadı mı? Muhtemelen origaminin alt kısmı sivri gelip dripperı yukarı kaldıran kolun içerisine girdiği için sıçrama yapmadı. Kalita ve V60 da dripper yukarı kalkmadığı için devrilmiyor ama kahve etrafa sıçrıyor .

Ekli dosyalar

• 678A8B4D-357A-45B1-A1D3-E53C90A6621E.jpeg
    678A8B4D-357A-45B1-A1D3-E53C90A6621E.jpeg
    75 KB · Görüntüleme: 86
Şu bölgeden etrafa kahve sıçramadı mı? Muhtemelen origaminin alt kısmı sivri gelip dripperı yukarı kaldıran kolun içerisine girdiği için sıçrama yapmadı. Kalita ve V60 da dripper yukarı kalkmadığı için devrilmiyor ama kahve etrafa sıçrıyor .
Dağınık dökülüyordu ancak hepsi karafı buldu bir şekilde 🤓 bir damla gördüm sadece alırken ancak kaldırdığım anda da dökülmüş olabilir.

Selam
Ethiopia Yaye Microlot Espresso
30gr/600ml
Gold Profil
Gayet tatlı keyifli bir deneyimdi, eve sonradan gelen abime hiç bir bilgi vermeden,
ikram ettim, (gerçek bir kör tadım diyebiliriz) haftada bir iki gelir kahve içeriz,
tadar tatmaz bu nasıl kahve dedi ve çok beğendi... paylaşmak istedim. bu cihazı
almayı düşünen ama halen almayan arkadaşlara indirimdeyken kaçırmamalarını
tavsiye ediyorum, sanırım yurtdışı fiyatından bile daha uyguna geliyor mevcut şartlarda.
Saygılarımla.

hic ihtiyacim yok ama bu baslik bana zorla bu makineyi aldiracak gibi duruyor. indirim bitsin lutfen
ben de aynı şekildeydim, indirim bitse de alamasam dedim. çevremdeki arkadaşlarım saçmalama yetheeeeeeeeeeeeeer kahveye döktüğün para dediler. geçen pazar bi enplusa gidip bakayım sadece dedim :( sonra da klasik kendimi ikna etme argümanım= kendimi mutlu etmeyeceksem niye yaşıyorum bu hayatı? sorusu aklıma geldi ve aldım :)))

Selam, Var mıdır? bu cihazla demleyip beğendiği, mevcutta satışta olan çekirdeği ve parametreleri paylaşacak arkadaş, makbule geçer .;)

Ürünü yaklaşım 2 haftadır kullanıyorum.

Eğer başıma bir şey gelmeyecekse birşey söylemek istiyorum.

Bu makine V60 kullanımımı neredeyse yüzde 50 azalttı, gerçekten çok başarılı.

Ancak Gold profil nedense beni çok sarmadı bilemiyorum. Ayrıca diğer arkadaşların yaşadığı sıcaklık problemini ben yasamadim.

Genelde etihopia çekirdeklerini tercih ediyorum. 20/300 oranında kullanıyorum.

Daha önceki önerileri de göz önünde bulundurarak tschibo 4 filtre kağıdını kullaniyorum.

Bu makineyle uygun fiyatlı çekirdekler demliyorum. Pahalı sayılabilecek bir çekirdek denemedim. Sıcaklık problemi de şimdiye kadar hiç yaşamadım.

Çok fazla makineyi kullanmasam da bugünkü demlememden bir hayli keyifli sonuç aldım.

6 Ocak kavrumlu Tetra'n Sitio Mantiqueira'yı Tchibo filtre kağıdı ile 40/600 oranında Gold Brew modunda demledim.

Sonuç olarak bu çekirdek özelinde V60 ile demlediklerimden daha keyifli, gövdeli bir çıktı elde ettim.

Hayatim da ilk defa bu makina icin filtre kahve aldim . Hep espresso cekirdegini uydurmaya calisiyordum . Normalde v60 da 16gra 250 ml yaptilar bizde bu makinada boylemi yapacagiz acaba .

Ben şahsen tek veya iki kişilik demlemeleri V60, Origami veya Kalita ile yapıyorum.

Ancak 3 kişilik sayılabilecek demlemelerimi makineyle yapmaya özen gösteriyorum.

Şimdiye kadar memnun kalmadığım bir çıktı olmadı. Ancak beklentiyi de yüksek tutmamak lazım :)

Cold brew denemek istiyorum ama daha önce hiç yapmadım.
Ogutum boyutu ne olmalı?
Makineye dolaptan mi su koymaliyim yoksa oda sıcaklığında mi?
Kaç saate ayarlarsam daha iyi bir kahve elde ederim?
Filtre kağıdı fark eder mi?
Kahve su oranı nedir?

Aydinlatabilecek varsa sevinirim :)

Merhaba,bu makine ile moccamaster arasında gidip geliyorum. Bu makinenin sundukları(özellikle cold Brew yapabilmesi) beni cezbediyor. Ancak diğer yandan bu ayrıntılarla ben sürekli oynar mıyım? Devamlı bir ayarda kullanır mıyım? Gibi sorularda kafamı kurcalıyor. Bunlar dışında kahvenin sıcaklığı konusunda da sanırım sorun yaşayanlar var bu makine özelinde. Siz tavsiye eder misiniz? Memnun musunuz? Bunu mu tercih etmek daha mantıklı moccamaster mı?

Son düzenleme:
Bu.

Küçük porsiyonlarda demleyecekseniz ikisindende randıman alamazsınız.
Sıcaklık problemi yaşayanları gördüğüm için hala biraz çekincem var. Birde cold brew için sanırım makineyi uzun saatler açık tutmak gerekiyor. Ben o kadar sabreder miyiM? Birde tabi bunun elektriği var. O kadar saat çalışması vs. soru işareti hala. Beni o yandan cezbetse de kaç defa denerim bilemedim.

Küçük porsiyondan kastınız nekadar ml? Ben genelde şu an 350-500ml arası demlemeler yapıyorum. Hatta çoğunlukla 400 ve altı. Arada 400ml üstüne çıkıyorum.

Geri