• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sabah uyanır uyanmaz kahve içmek

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Marius
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
@kahuna bravo hocam doğru bilgi.Aynı şekilde asitli meyve ve sebze yedikten sonra da 30 dk 1 saat fırçalamamak gerekir.Asitle çozunen minerallerin tukurukten yerine koyulmasi için bu süre gerekli.Yoksa sizde fırçalamayla asindirma yapıo uzun vadede erozyonlara ve abrazyonlara sebep olursunuz.Ayrıca sabah kalkınca bol su içmekte yarar var.Geceleri tukuruk akışı duracak kıvama kadar gelir ve mukus yapisindadir.Bu yuzden hem kahvenin tadini alip agizi tamponlamak hem de su ihtiyaci için bol su içmek lazim

Yarım litre su tükettikten sonra gerçekleştirdiğim eylem.

Kahvaltı yapmam, kahvaltıdan hiç hoşlanmam. Kahvaltınin günün en önemli öğünü olduğunu iddia etmek de oldukça komik bence. :)

Kahvaltı önemli argümanını komik bulmanızı sağlayan bilimsel dayanak var mı yoksa kendi çapınızda mı komiklikler şakalar yaparsınız? :)

Google scholar diye bir şey var. Türkçe az kaynak var fakat İngilizce çok kaynak bulunuyor. Biraz araştırin, her şeyi hazır beklemeyin ama mümkünse mısır gevreği firmalarının fonladığı araştırılmarın dışında bir şeyler okuyun.

Mısır gevreği şirketleri haa. Bunlar hep dış güçlerin oyunu, emperyalist sistem. Büyük resmi gördük ve oyunu bozduk tamam.
;)

Gerçekten komiksiniz, bazı kavramların içinin boşaltılmış olması ve yanlış kullanılıyor olmaları o kavramların her zaman yanlış olduğu anlamına gelmez. Bu şekilde dalga geçtiğinizi ve komik olduğunuzu sanıyorsunuz. Umarım bir gün espiri kasmayı bırakıp bir iki okuma yaparsınız.

İlk komikliği yapan sizsiniz "komik buluyorum" vs diyerek. Ardından size komik bulduran argümanlarınızı sordum ve tekrar "açın okuyun" gibi bir şeyler yazdınız. Ben de sizi "komik bulma" hakkımı kullanıyorum.
Siz bunu başkasına yaparken sorun yoksa size yapılınca sıkıntı olmaması lazım. ;)

aslında önemli olan şey şu; kahvaltının zamanlamasından çok içeriği önemli. burda diyabetle, obeziteyle vs ilgisinden de bahsedilmiş. şimdi sabah sabah karbonhidrat almak güne aşırı insülin salgısı ile başlamak demektir ve bu iyi bir şey değildir. karbonhidrat içeriği (glisemik indeks) çok düşük olan besinlerle kahvaltı yapılması ve sık beslenilmesi tabi iyi bir şey. ancak, kahvaltı yapmadan kahve içmek ve bir öğünü atlamak da zararlı bir şey değil. tabi ki sabah öğününü atlayıp sonrasında acıkarak öğlen normalden fazla yememek şartı ile. olayın özeti kısaca böyle :)

Burada siz hangi ifadenizi makaleler ve bilimsel dayanaklar ışığında desteklediniz de benden aynısını beklemektesiniz. Ben sizden ifadenizi kantilamanizi istemedim çünkü elimin altında internet var ve internette de herhangi birinin yazdığı herhangi bir iddiayı araştırmak istersem bunu kullanırım. Ben buraya istediğim kadar makale atayım, herhangi birini okuyacağınıza dair inancım yok. Benimle polemiğe girmek yerine veya bana ilk sen başlattın minvalinde çocukça yakıştırmalar yapmak yerine çoktan konu hakkında bir sürü araştırma yapmış olurdunuz. 'acin okuyun' dememi zaten gecistirip onun yerine ifadelerimi küçümseme peşinde olmanız nedeniyle gerçek amacınızın doğru bilgiye ulaşmak yerine karşınızdaki kişiyle laf dalaşına girme olduğunu anladım. Dilediğiniz gibi devam edebilirsiniz, keyifli kahvaltılar dilerim.

"Okuyacağınıza inancım yok" diyerek aklınca insanları küçümsüyorsunuz ama 1-2 sayfa gerideki mesajlarımı okusaydınız zaten " Siz hangi dayanaklar ile desteklediniz?" gibi bir şey sormazdınız. Yeterince iyi okuyamamışsınız demek neyse açıp bakarsınız. :)

"Kahvaltının önemine katılmıyorum" ya da "Şu şu sebeplerden bence kahvaltı önemli değil." tarzı cümleleri seçerek görüşünüzü belirtseniz sadece okur geçerdim.
Ama "Kahvaltı önemli diyenleri komik buluyorum" derseniz orada tavır ve üslup değişir. Bir görüş ifade eden kişileri ya da fikirleri komik bulmanız onları küçümsediğinizi gösterir. O zaman benim de sizin fikrinizi komik bulma hakkım olur ve mısır gevreği şirketleri fikrinizi komik buldum haliyle.

Neyse. İnternet bir tek sizde var ve sadece siz bir şeyler oluyorsunuz sanmaya devam edebilirsiniz.

Bir doktor olarak uzmanlık alanım olmasa da birkaç şey eklemek isterim,

Kahvaltı sanıldığı kadar faydalı bir öğün değil. Yıllarca tıp dünyası kahvaltının düzenli beslenmenin bir parçası olduğunu ve kesinlikle atlanmaması gerektiğini savundu ancak her bilim dalında olduğu gibi tıp da gelişiyor ve artık genel görüş kahvaltının bir gereklilik olmadığı yönünde. Hatta Mehmet Öz bu işi biraz abartıp kahvaltı yasaklanmalı bile diyor :LOL: Son yıllarda popülerliği artan “intermitten fasting” yani aralıklı oruç dediğimiz diyetlerin birçok hastalık üzerine iyileştirici etkisi olduğunuz gösteren çalışmalar mevcut. Sanırım aç kalmanın ömrü uzattığı konusunda hemfikirizdir, atasözlerimizde bile geçer aç kalmanın insan sağlığına faydası. Japonların nasıl bu kadar uzun yaşadığının sırrı da düşük kalorili beslenmeleri. Geçen senelerde açlığın otofajiyi tetikleyerek hücre yenilenmesine yol açtığını gösteren çalışma nobel tıp ödülünü kazandı, halk arasındaki bu inanç bilimsel olarak kanıtlanmış oldu. Zaten aç kalmanın, oruç tutmanın insan doğasına uygun bir şey olduğunu biliyoruz çünkü atalarımız bırakın kahvaltıyı, günde tek öğün, o da bulabildiklerinde, besleniyorlardı. Şunu da belirtmekte fayda var, kahvaltının zararlı olduğunu, kalp krizi ve diyabet riskini arttırdığını gösteren çalışmaların çoğu Amerika'da yapılıyor, Amerikan toplumunun mısır gevreği ve bol karbonhidrat üzerine kurulu kahvaltı alışkanlıkları buna sebep açan temel faktör. Aynı çalışmalar Türk tipi kahvaltı için yapılsa böylesine bir fark çıkacağını düşünmüyorum.

Aslında işin özü kahvaltı yapıp yapmamaktan çok insülin deşarjıyla ilgili. Gün içinde ne kadar fazla ve ne kadar yoğun insülin deşarjı olursa insülin direnci o kadar artar, diyabete zemin oluşturur. Bu da ilerleyen yaşlarda kalp krizi, inme gibi hastalıkların riskini arttırır. Kahvaltıyı atladığınızda veya aralıklı oruç yaptığınızda insülin deşarjını azaltmış oluyorsunuz. Tabi gün içinde az az sık sık yiyerek de insülin deşarjını dengeli bir seviyede tutmak mümkün ama bunu uygulaması daha zor geliyor bana. Bir şey yemeye başlayınca daha da yiyesi geliyor insanın ama hiçbir şey yemezsem bir süre sonra açlığı unutuyorum. Ve tabi ki yediğiniz gıdaların içeriği de önemli, bol karbonhidratlı glisemik indeksi yüksek gıdalar insülinde ani dalgalanmalar yarattığı gibi çok kısa bir süre sonra acıkmanıza ve daha çok yemenize sebep olur.

Kahve konusuna gelecek olursak, boş mideye kahve içmenin reflüyü arttırdığı ve gastrite zemin hazırladığı biliniyor. Açıkçası buna rağmen sabah boş mideye kahve içmeyi ben de çok seviyorum. Hem tadını daha iyi alabiliyorsunuz hem de kafein etkisini daha iyi gösteriyor gibime geliyor. Yukarıda yazdıklarımdan ötürü kahvaltı etmemeyi daha sağlıklı bulsam da sırf kahve mideme zarar vermesin diye bazen hafif bir şeyler atıştırıp üstüne kahve içiyorum. Hem kahve-altı adının hakkı verilmiş oluyor :D

Bir doktor olarak uzmanlık alanım olmasa da birkaç şey eklemek isterim,

Kahvaltı sanıldığı kadar faydalı bir öğün değil. Yıllarca tıp dünyası kahvaltının düzenli beslenmenin bir parçası olduğunu ve kesinlikle atlanmaması gerektiğini savundu ancak her bilim dalında olduğu gibi tıp da gelişiyor ve artık genel görüş kahvaltının bir gereklilik olmadığı yönünde. Hatta Mehmet Öz bu işi biraz abartıp kahvaltı yasaklanmalı bile diyor :LOL: Son yıllarda popülerliği artan “intermitten fasting” yani aralıklı oruç dediğimiz diyetlerin birçok hastalık üzerine iyileştirici etkisi olduğunuz gösteren çalışmalar mevcut. Sanırım aç kalmanın ömrü uzattığı konusunda hemfikirizdir, atasözlerimizde bile geçer aç kalmanın insan sağlığına faydası. Japonların nasıl bu kadar uzun yaşadığının sırrı da düşük kalorili beslenmeleri. Geçen senelerde açlığın otofajiyi tetikleyerek hücre yenilenmesine yol açtığını gösteren çalışma nobel tıp ödülünü kazandı, halk arasındaki bu inanç bilimsel olarak kanıtlanmış oldu. Zaten aç kalmanın, oruç tutmanın insan doğasına uygun bir şey olduğunu biliyoruz çünkü atalarımız bırakın kahvaltıyı, günde tek öğün, o da bulabildiklerinde, besleniyorlardı. Şunu da belirtmekte fayda var, kahvaltının zararlı olduğunu, kalp krizi ve diyabet riskini arttırdığını gösteren çalışmaların çoğu Amerika'da yapılıyor, Amerikan toplumunun mısır gevreği ve bol karbonhidrat üzerine kurulu kahvaltı alışkanlıkları buna sebep açan temel faktör. Aynı çalışmalar Türk tipi kahvaltı için yapılsa böylesine bir fark çıkacağını düşünmüyorum.

Aslında işin özü kahvaltı yapıp yapmamaktan çok insülin deşarjıyla ilgili. Gün içinde ne kadar fazla ve ne kadar yoğun insülin deşarjı olursa insülin direnci o kadar artar, diyabete zemin oluşturur. Bu da ilerleyen yaşlarda kalp krizi, inme gibi hastalıkların riskini arttırır. Kahvaltıyı atladığınızda veya aralıklı oruç yaptığınızda insülin deşarjını azaltmış oluyorsunuz. Tabi gün içinde az az sık sık yiyerek de insülin deşarjını dengeli bir seviyede tutmak mümkün ama bunu uygulaması daha zor geliyor bana. Bir şey yemeye başlayınca daha da yiyesi geliyor insanın ama hiçbir şey yemezsem bir süre sonra açlığı unutuyorum. Ve tabi ki yediğiniz gıdaların içeriği de önemli, bol karbonhidratlı glisemik indeksi yüksek gıdalar insülinde ani dalgalanmalar yarattığı gibi çok kısa bir süre sonra acıkmanıza ve daha çok yemenize sebep olur.

Kahve konusuna gelecek olursak, boş mideye kahve içmenin reflüyü arttırdığı ve gastrite zemin hazırladığı biliniyor. Açıkçası buna rağmen sabah boş mideye kahve içmeyi ben de çok seviyorum. Hem tadını daha iyi alabiliyorsunuz hem de kafein etkisini daha iyi gösteriyor gibime geliyor. Yukarıda yazdıklarımdan ötürü kahvaltı etmemeyi daha sağlıklı bulsam da sırf kahve mideme zarar vermesin diye bazen hafif bir şeyler atıştırıp üstüne kahve içiyorum. Hem kahve-altı adının hakkı verilmiş oluyor :D

Belki Konu başlığıyla direk olarak ilgili değil ama konu başlığı evrildiği için özellikle yeme içme, şifa gibi konulara meraklı arkadaşların göz atmasının faydalı olacağına inandığım bir kitap var, internette pdf versiyonunuda bulabilirsiniz, parayla satında alabilirsiniz.

Aidin Salih​

Gerçek Tıp: Yitik Şifanın İzinde​

Ekli dosyalar

• İlk sayfa Aidin Salih Gercek Tıp.jpg
    İlk sayfa Aidin Salih Gercek Tıp.jpg
    112.4 KB · Görüntüleme: 25
Dünya üzerinden bir çok 70+ kadın/erkek için sağlıklı olan insanların ortak noktaları nedir diye gözlem yapıyorlar. Tibet, Çin, Avrupa, Amerika, Dünya'da sağlıklı besine ulaşabilen 70+ insanların ortak 3 noktası; az yemek yemeleri, günlük terleyecek kadar aktivite sahibi olmaları, yemeği tamamen acıkmadan yememeleri. Bu temelde bende kahvaltıda yapıyorum, kahvede içiyorum. Bir süre aç karnına kahve içtim, zaman zaman acı olduğunu düşünerek kahvaltıdan bir süre sonra içmeye başladım. Şimdi kahvaltı yapabildiğim zamanlar kahvaltıdan sonra, kahvaltısız günlerde kahve ve yanında lifli gıdalar tüketmeye çalışarak kahvesiz gün geçirmemeye çalışıyorum. İyi forumlar, saygılarımla.

Şu konuyu hortlatayım.

Öncelike sayın @kahveanalisti aralıklı oruç olayını bıraktınız mı? Konuyu anlattığınız videoda zımba gibiydiniz son videolarda sizi biraz kilo almış gördüm :)

Sabah kahve olayına gelirsek ben fazla kafein yüklenmemek ve ilerde bir sıkıntı falan çıkar yasaklarlar dünya para harcadığım ürünler elimde patlamasın diye günde iki fincanla sınırlı tutuyorum kendimi. Bir tanesi mutlaka akşam eşimle birlikte olacağından bir hakkım kalıyor onu da aralıklı oruç yaptığımdan dolayı yemek yemediğim zamana denk getiriyorum. İki öğün besleniyorum. Sabah kahvaltısı ve öğlen yemeği. Son lokma saat 13.00 gibi giriyor bünyeme ve diğer sabah 08.30'a kadar sıvı dışında bir şey almıyorum. O aralıklar için kahve bulunmaz nimet. Bu arada akşam yemeği yememek de bana baya iyi geliyor.

Şu konuyu hortlatayım.

Öncelike sayın @kahveanalisti aralıklı oruç olayını bıraktınız mı? Konuyu anlattığınız videoda zımba gibiydiniz son videolarda sizi biraz kilo almış gördüm :)

Sabah kahve olayına gelirsek ben fazla kafein yüklenmemek ve ilerde bir sıkıntı falan çıkar yasaklarlar dünya para harcadığım ürünler elimde patlamasın diye günde iki fincanla sınırlı tutuyorum kendimi. Bir tanesi mutlaka akşam eşimle birlikte olacağından bir hakkım kalıyor onu da aralıklı oruç yaptığımdan dolayı yemek yemediğim zamana denk getiriyorum. İki öğün besleniyorum. Sabah kahvaltısı ve öğlen yemeği. Son lokma saat 13.00 gibi giriyor bünyeme ve diğer sabah 08.30'a kadar sıvı dışında bir şey almıyorum. O aralıklar için kahve bulunmaz nimet. Bu arada akşam yemeği yememek de bana baya iyi geliyor.
Hocam düzenli spor yapıyor musunuz? Aralıklı oruçla birlikte enerji seviyeleri ne durumda kalıyor merak ediyorum da.

Yeni bir tartışma yaratmak istemem ancak kendi yaşantımda gözlemlediğim bir şeyi paylaşmak isterim.

Paylaşmak istediğim şey, aç karna kahve içmenin "anksiyete" sorununa yol açtığına dair gözlemim ve okuduğum bir haber.

Yalnız yaşadığım bir dönemde kahvaltı hazırlamaya çok üşendiğim için sabahları kahve+kek yemeye alışmıştım. Sonraki öğünlerim normal olsa da sabah alışkanlığım bu şekildeydi. Bu 30-40 gün kadar bu şekilde devam etti. Bu dönem aynı zamanda endişeli bir ruh hali içerisinde olduğum, sanki sokakta yürürken vb. başıma bir şey gelecekmiş gibi hissettiğim bir dönemdi. Buna ne sebep oluyor olabilir, yapabileceğim bir şey var mı diye düşünürken televizyonda aç karna kahve içmenin anksiyeteye yol açtığına dair bir habere rastladım. İki durumu birbiriyle doğrudan ilişkilendirmedim ama spora başlama fikriyle birlikte kahvaltı yapma alışkanlığıma da geri döndüm. İlerleyen süreçte de bu endişeli ruh halinden kurtuldum.

İstatistikte "korelasyon" ile "nedensellik" kavramlarının birbiriyle karıştırılmaması gerektiğinden sıkça bahsedilir. Bilimsel bir çalışmaya da dayandırmamam sebebiyle yaşadıklarımı yalnızca bir gözlem olarak paylaşmak istedim. Kim bilir belki benzer durumu tecrübe etmiş arkadaşlar vardır :)

Son olarak, sabah rutinim kahvaltı, yarım saat kadar sonra ise filtre kahve şeklindedir :) Evde içmeye vaktim yoksa, termosa doldurur çıkarım.

Google scholar diye bir şey var. Türkçe az kaynak var fakat İngilizce çok kaynak bulunuyor. Biraz araştırin, her şeyi hazır beklemeyin ama mümkünse mısır gevreği firmalarının fonladığı araştırılmarın dışında bir şeyler okuyun.
Baya kaynak okudum bu konuyla ilgili. Şu konuda haklısınız "kahvaltı günün en önemli öğünüdür" sloganı mısır gevreği firmalarının reklam sloganı ama bu o öğünün önemli olmadığı anlamına gelmiyor :) mesela biri çıkıp yaşamak için nefes alın diye bir slogan bulsa bu nefes almayalım anlamına gelmez. Ben şu anda vücuda etkilerinden falan söz etmeyeceğim çünkü o bambaşka bir uzmanlık konusu ve baya farklı fikirler var ama benim için en önemli tarafı şu: peynir, zeytin ve sucuklu yumurta'yı başka bir öğünde yeme şansım yok :D

Açıkçası ben çocukluğumdan şu anki yaşım 22ye kadar kahvaltı konusunda çok sorun yaşadım, çünkü kahvaltı etmeyi ve genel olarak 'kahvaltılık' grubu besinlerini sevmiyorum. Tabi bu durum çocukluktan başladığı için sağlıksız ve düzensiz beslenmeyi de beraberinde getirdi ve hala daha bu alışkanlıklarımın ceremesini 101 kilo olarak çekiyorum. Son bir iki haftadır erken uyanarak yürüyüşe çıkmaya ve yediğim öğünleri biraz daha az porsiyonlayıp sebze ve meyveyi hayatıma sokmaya çalışıyorum. Benim de sabahlarım bir fincan V60 kahve ile başlıyor, fakat asıl fark ettiğim, bu düzeni hayatıma entegre etmeye çalışmadan önce her yediğimde tıka basa yediğim için uzun bir süre halsizlik yaşıyordum, şimdi ise daha az ve öğle-akşam yemeği şeklinde ilerlediğimde gün içinde çok daha hafif ve enerjik hissediyorum. Bu konuda bence hayata ve beklentiye uygun olan sistem daha sürdürülebilir olacağı için daha iyi. Ben kahvaltı sevmeyen ve yıllarca kötü beslenme alışkanlığımdan önegelen "seçici yeme(picky eater)" durumumdan ötürü kendimi kahvaltı etmeye ve aniden benim için radikal beslenme değişiklikleri yapınca ciddi ciddi bunun bir iş, sorumluluk gibi hissettirmesinden dolayı bunalıyorum. Daha önce intermittent fasting (aralıklı oruç) denediğimde çok rahatlamış hissediyordum, bir süre alışana kadar psikolojik bir açlık durumu oluyor ama çok zindeydim, ve şimdi yavaş yavaş o düzene geçmeye çalışıyorum. Bu konuda kahvenin bana çok faydası oldu, çünkü fazla yiyip şişkinlikten ötürü kahve içememek bunların farkına varmamı sağladı. Bir de sigarayı bırakabilirsem tadından yenmeyecek bir düzen olacak kahve ile başlangıç ve intermittent fasting. Eğer ki diyabet veya farklı bir sağlık sorununuz, kullanmanız gereken bir ilaç yoksa tavsiye edebileceğim bir rutin bile olabilir.

Dipnot: Günah çıkarmışım resmen 😂

Şu konuyu hortlatayım.

haklısınız bu kilo derdi beni bitirecek valla. şu aralar aralıklı oruca tekrar başladım. kilo konusunda 7 senedir uğraşıyorum 8 diyetisyen 6 spor hocası eskittim. Tek umudum hiçbir zaman sporu bırakmadım ama yemek konusu esas önemli oraya yoğunlaşıp bu işi bu sene bitirmeye and içtim bakalım. :)

Kilo vermekle ilgili nacizane düşüncem şudur. Hızlı ve çoğunlukla hayat boyu sürüdürülemeyecek yollarla kilo verildiği için bu verilen kilolar diyet bırakılınca aynı şekilde geri geliyor. Yavaş ve sürdürülebilir şekilde verilen kilo sonucunda bunu koruması da daha kolay oluyor.

Sabah erkenden kahve içmenin olumsuz etkileri olduğunu söyleyen bir araştırma var. Özetle kafeinin doğal uyanma hormonumuzu baskıladığını söylüyor. Bu da kafein bağımlılığını tetikleyebiliyormuş.

Kahvaltı en sevdiğim öğünlerden birisi. Çay demleyecek kadar vakit yoksa kahve ile yaparım kahvaltımı. Öncesinde en az 2 bardak su mutlaka içerim.

Yeni bir tartışma yaratmak istemem ancak kendi yaşantımda gözlemlediğim bir şeyi paylaşmak isterim.

Paylaşmak istediğim şey, aç karna kahve içmenin "anksiyete" sorununa yol açtığına dair gözlemim ve okuduğum bir haber.

Yalnız yaşadığım bir dönemde kahvaltı hazırlamaya çok üşendiğim için sabahları kahve+kek yemeye alışmıştım. Sonraki öğünlerim normal olsa da sabah alışkanlığım bu şekildeydi. Bu 30-40 gün kadar bu şekilde devam etti. Bu dönem aynı zamanda endişeli bir ruh hali içerisinde olduğum, sanki sokakta yürürken vb. başıma bir şey gelecekmiş gibi hissettiğim bir dönemdi. Buna ne sebep oluyor olabilir, yapabileceğim bir şey var mı diye düşünürken televizyonda aç karna kahve içmenin anksiyeteye yol açtığına dair bir habere rastladım. İki durumu birbiriyle doğrudan ilişkilendirmedim ama spora başlama fikriyle birlikte kahvaltı yapma alışkanlığıma da geri döndüm. İlerleyen süreçte de bu endişeli ruh halinden kurtuldum.

İstatistikte "korelasyon" ile "nedensellik" kavramlarının birbiriyle karıştırılmaması gerektiğinden sıkça bahsedilir. Bilimsel bir çalışmaya da dayandırmamam sebebiyle yaşadıklarımı yalnızca bir gözlem olarak paylaşmak istedim. Kim bilir belki benzer durumu tecrübe etmiş arkadaşlar vardır :)

Son olarak, sabah rutinim kahvaltı, yarım saat kadar sonra ise filtre kahve şeklindedir :) Evde içmeye vaktim yoksa, termosa doldurur çıkarım.
kahve bende de genel olarak anksiyete yaratıyor. bu da kişiden kişiye değişebilen bir durum. bir arkadaşımdan duydum sadece benzer şeyi yaşadığını.

Geri