• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sabah uyanır uyanmaz kahve içmek

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Marius
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Sabah kalkınca ilk iş V60 demler içerim. Sonra spor yapıp işe giderim, kahvaltı falan yapmam. İlk öğün öğlen bazen onu da yemem akşama kadar full kahveyle geçer. Çünkü V60 yaparken mokapotlada kahve demleyip termosa koyar yanıma alırım. Hiçbir zararını görmedim midemde de hiçbir sorun yok. Tavsiye değil sadece rutinim bu şekilde.

Sabah kalkınca ilk iş V60 demler içerim. Sonra spor yapıp işe giderim, kahvaltı falan yapmam. İlk öğün öğlen bazen onu da yemem akşama kadar full kahveyle geçer. Çünkü V60 yaparken mokapotlada kahve demleyip termosa koyar yanıma alırım. Hiçbir zararını görmedim midemde de hiçbir sorun yok. Tavsiye değil sadece rutinim bu şekilde.
Benim de düzenim buna benzer sadece kahve tüketimim daha az. Her sabah mutlaka spor yapmaya gayret ediyorum. Bazen günde 1, bazen günde 2 öğün yerim.

Ben de kahvaltı yapmayı denediğim süreçte günde 4-5 öğün yiyordum. Kahvaltı beni çok acıktıryordu.

6 öğün yiyerek 11 ayda 40 kilo verdim.
4xl'den L bedene düştüm.
Metabolizma meselesi herkese yaramayabilir tabi. Ne yediğinden çok ne zaman yediğin de önemli. Bunu öğrenince daha kolay oluyor.

Kahvaltı yaparsam 10 öğüne kadar yolu var. Kahvaltı yapınca gün içinde hiç durmadan yiyorum o zamanda kahveden keyif almıyorum.
Kesinlikle, kahvaltı yapmayı denediğim bir dönem oldu. Günde 4-5 öğün yiyordum ve kendimi hiç iyi hissetmiyordum. Dolu mide çalışmama ve iş akışıma engel oluyordu.

6 öğün yiyerek 11 ayda 40 kilo verdim.
4xl'den L bedene düştüm.
Metabolizma meselesi herkese yaramayabilir tabi. Ne yediğinden çok ne zaman yediğin de önemli. Bunu öğrenince daha kolay oluyor.
Kilo vermek ayrı bir durum, o anlamda bir problemim yok. bunu zaten kilo vermek için yapmıyorum. Bu sistem hayatımın bir parçası.

Diyabet durumu kesinlikle farklı ama diyabete yol açan tam olarak kahvaltı öğününü atlamanız mı? Evet, diyabetli birinin öğün atlaması sakıncalı bunu biliyorum fakat sizin diyabet olmanıza sebep olan kahvatıyı atlamanız mı veya genlerinizde belki de bu hastalığa bir hassasiyet vardı ve kahvaltı yapmamanız tetikledi.
Uyarınız için teşekkür ederim. :)
Elbette değil, öğün atlamak en büyük sebeplerden biri, diğeri düzensiz yemek, stres ve illa ki bir yatkınlık vardı sorun böylesi bir yatkınlığınızın olup olmadığını bilmemeniz.

Sabahları yarım litre kadar soğuk su, hafif sporla terleme ve sonrasında soğuk duş yaparım. Soğuk duş olayım bir kaç aydır var, sıcak suyu artık sevmemeye başladım. Evdeki soğuk su bana artık soğuk gelmemeye başladı. Soğuk duşla beraber kan basıncım hızlanıyor ve nefesim açılıyor. Ardından v60 yada kalita ile kahve demleme rutinim ve sonrası işe koyulmak üzere evden çıkıyorum. Kahvaltı yapmayı aralıklı oruç yapmaya başladığım bir kaç seneden beri bıraktım. açlık periyodumun bittiği öğlen saatine kadar enerjimi yüksek hissediyorum. öğlen vakti tam bir açlık hissi ve ne kadar yersem yiyeyim sindirdiğimi ve doyduğumu hissediyorum. sabahları pastanenin önünden geçerken yağlı poğaça kokuları beni rahatsız ediyor.

Son düzenleme:
ben bu dediğini 30 a kadar neskafe ile yaptım 30'dan sonra zorlamaya başladı o sebepten soruyorum.

midelere de sanayide alüminyum kaplattın tabi ohh miss :)

Abi yaş 33, şu an sorun yok. Hafta içi tamamen işe odaklı yaşadığım için vücut sinyal falan da yollamıyor ama hafta sonları bütün dengem bozuluyor tabii. :D
Kahveden kaynaklı mide yanması, ekşimesi hiç yaşamadım. Yağı, baharatı fazla kaçırmadığım sürece sorun yok. (:

Ben de aralıklı oruca başladığımdan beri kahvaltı yapmıyorum,beni aralıklı oruç ile tanıştıran @kahveanalisti 'ne teşekkürler. Eskiden her sabah bir fincan kahve demler,12;ye kadar bir şey yemezdim. Su,sirkeli su ve kahve. Dershane ve canlı dersler başladığından beri kahve demleyemiyorum. 8'de kalkıp 10 dakika sonra derse giriyorum. Demlemeye devam etmek için yeni bir plan oluşturup erken kalmayı düşünüyordum ama şimdilik suya düştü bu planım.

Kahvaltı öncesi mi sonrası mı ya da kahve içmek için kahvaltı şart mıdır bilemiyorum. Yalnız yakınlarda okuduğum bir araştırmaya göre sade kahve içmenin mutlulukla, kansere yakalanmamakla ciddi ilişkisi olduğu ortaya konmuş. Bu bilgiyi kahveyi ne zaman içmem gerektiği sınırlamasını ortadan kaldıran mantıklı bir neden olarak kabul ediyorum. Öyle olmasaydı bile fark etmezdi doğrusu :)

2-3 ay önce galiba okuduğum bir makaleydi, nerede gördüğümü tam hatırlamıyorum ama şu şekilde bir ifade vardı:

Kahvaltı yapmanın zararlı olduğu kesinlikle söylenemez, hatta yapılan araştırmalara göre kahvaltı yapmayan birçok insanın tam olarak hatırlamadığım bazı hastalıklara yakalanma risklerinin daha yüksek olduğu gözlemlenmiş fakat bunun sebebinin kahvaltı yapmamaktan ziyade, kahvaltı yapan insanların genelde daha düzenli bir hayatı, kahvaltı yapmayan insanların genelde görece daha düzensiz bir hayata sahip olması ile ilgili olduğu söyleniyordu. Yani denilen şu:

Kahvaltı yapan insan genelde vaktinde uyur, erken uyanır ve düzgün bir şekilde kahvaltısını yapar; işine, gücüne gider. Bunları yapabilen insanların birçoğu alkol, uyuşturucu, sigara vs. alışkanlıklara sahip değildir çünkü gece içilen aşırı alkol muhtemelen sabah geç uyanmanıza sebep olacak, tiryakilerin birçoğu uyanır uyanmaz sigara içerler ki bu da iştahı kapatır. (yani burada iştahın kapalı olmasının sebebi sigara. doğal bir neden yok.)

fakat

Kahvaltı yapmayan insanların birçoğu ise genelde düzensiz bir uyku biçimine sahiptir. Geç uyurlar, geç uyanırlar ki bu düzensiz hayata sebep olan maddeler genel olarak: alkol, sigara vb maddelerin kullanımıymış. Aslında kahvaltı yapmamak burada dolaylı olarak çıkan bir sonuç. Arkasında yatan sebep; bu insanların düzensiz ve sağlıksız yaşamaları. Peki buradan benim çıkardığım sonuç neydi? Kahvaltı yapmayıp, düzenli ve sağlıklı bir şekilde yaşandıktan sonra aslında ortaya herhangi bir sağlık probleminin çıkma ihtimali daha düşük. En başta da belirttiğim gibi bizden yüzlerce yıl önce yaşamış atalarımızın yaşam biçimi de bu. Alkol, sigara vs. vücuda zarar verecek maddeler yok. Sabah kahvaltı yok, hava kararınca uyurlar, aydınlanınca uyanırlar. Binlerce yıl bu iş böyle devam etmiş. Vücudumuzun da evrimi buna göre şekillenmiş.

Aklıma gelince bunları da yazmak istedim.

Tekrar yazayım, buradaki hiçbir yoruma göre beslenme düzeninizde değişiklikler yapmayınız. Doktorunuza danışın, mümkünse beslenme düzeninizi değiştirdikten sonra 3 veya 6 ayda bir kan testi yaptırın.

Son düzenleme:
Konu başlığını sabah kahvesinden kahvaltıya çevirelim. :)

1 sene doktor kontrolünde beslenirken doktorun söylediği en önemli öğün kahvaltı idi.
Her güne farklı bir kahvaltı menüsü yaparak kahvaltı olayından sıkılmadan devam ettirmeye çalıştık.

Bazı günler süt ile yulaf gevreği ya da müsli ve 1-2 çeşit kuru meyve + kuruyemiş. Bazı günler sebzeli omlet bazen peynirli zeytinli klasik kahvaltı. Hiçbir şey denk getiremezsem 1-2 dilim tahıllı ekmek, peynir, domates ve salatalık ile idare ediyorum. Canım çok çekerse karışık tost ya da ayda yılda bir sütlü cicibebe :)).

Sabahları 06:30 da kalkip kahve demliyorum. Haftada 3 is günü genelde. Haftasonu gune mutlaka eşimle beraber kahveyle başlıyoruz.

Yemek konusuna gelecek olursak; Himalaya rahiplerinin bir sözü;

- Yaşamak için sabah kahvalti et,
- Çalışmak için öğlen yemeği ye,
- Ölmek istiyorsan akşam yemeği ye.

Bu prensibe kavuştuğumda 120 kiloydum. Ekmek, tatli tuketmeyi ve akşam yemegini biraktim. 77 kilo olarak hayatima devam ediyorum.

Yavuz hoca burada kahvaltı hususunda demek istediklerimi güzel açıklıyor.

Acele iş yapmayı hiç sevmeyen biri olarak sabah sallana sallana kahve demlemeye vaktim olmuyor. Güzelce demleyip ağız tadıyla içmem en az yarım saat erken kalkmamı gerektirir. Bunu da göze alamıyorum. Kahvaltı zaten yapmıyorum. Şahsen yaptığım zamanlar bütün gün kendimi hantal hissediyorum ve yorgun oluyorum. En fazla bir elma yahut muz yiyorum.

Bence kesin çözüm yok öğünler konusunda, çok sağlıksız beslenme yahut çok geç yemek yeme gibi şeyler dışında. İnsan vücudunu dinleyip ona göre hareket etmeli.

Peki diş fırçalama hususunu nasıl yapıyorsunuz? Sabah kalktıktan sonra hemen mi fırçalıyorsunuz yoksa kahve içtikten hemen sonra mı yoksa kahve içmenin ardından belirli bir süre bekleyip ondan sonra mı fırçalıyorsunuz dişinizi yoksa başka bir şekilde mi?

Peki diş fırçalama hususunu nasıl yapıyorsunuz? Sabah kalktıktan sonra hemen mi fırçalıyorsunuz yoksa kahve içtikten hemen sonra mı yoksa kahve içmenin ardından belirli bir süre bekleyip ondan sonra mı fırçalıyorsunuz dişinizi yoksa başka bir şekilde mi?
Ben de kahvaltı yapmayanlardanım. Dişimi kahve içtikten sonra fırçalıyorum yoksa kahvenin tadını alamıyorum diş fırçaladıktan sonra ya da fırçalamanın üstünden uzun bir süre geçmesi gerekiyor.

Kahve asidik bir içecek olduğu için diş fırçalandıktan bir saat önce ve bir saat sonra içilmemesi tavsiye ediliyor. Diş yüzeyini aşındırma konusunda olumsuz bir etkisi oluyor. Kahve çok rahatsız ediyorsa fırça kullanmadan su ile ağzı çalkalamak yeterli.

Son düzenleme:
Geri