• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Haziran ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Puck & Puck + Aeropress method (Cold brew)

şöyle bir sorum olacak; 38gr kahveyi filtrenin üzerine koydum, üzerine mavi sıçratma zımbırtısını attım, puck puck ı buzlu su doldurdum, akıtmayı ayarladım ve sürece başladım. Ancak fotoğrafta görüldüğü üzere üst katman kahve geçen 1 sa 15dk sonunda halen kuru, oralara su gelmiyor. Bir şeyi yanlış mı yapıyorum yoksa genelde böyle mi oluyor?
Şu ekipmanda zorlandığım kadar bir şeyde zorlanmadım ama böyle böyle çözeceğim diye umuyorum.
Ayrıca webde tüm videolar hep aeropress için, delter ı sallayan yok pek. Bu da aslında görsel bulma konusunda çok zorladı beni.

Ekli dosyalar

• 4309494C-C479-4A64-8F70-DFBEB04FB80D.jpeg
    4309494C-C479-4A64-8F70-DFBEB04FB80D.jpeg
    155.2 KB · Görüntüleme: 68
şöyle bir sorum olacak; 38gr kahveyi filtrenin üzerine koydum, üzerine mavi sıçratma zımbırtısını attım, puck puck ı buzlu su doldurdum, akıtmayı ayarladım ve sürece başladım. Ancak fotoğrafta görüldüğü üzere üst katman kahve geçen 1 sa 15dk sonunda halen kuru, oralara su gelmiyor. Bir şeyi yanlış mı yapıyorum yoksa genelde böyle mi oluyor?
Şu ekipmanda zorlandığım kadar bir şeyde zorlanmadım ama böyle böyle çözeceğim diye umuyorum.
Ayrıca webde tüm videolar hep aeropress için, delter ı sallayan yok pek. Bu da aslında görsel bulma konusunda çok zorladı beni.
su ortadan damla damla aktigi icin merkezden yanlara dogru islaniyor bende de aeropress var cift yaprak filtre kullaniyorum bu tabanda basinc saglayip tabandan yukari dogru bir islanma gerceklesmesini sagladi bir keresinde de bu mavi seyin yerine moka potun cikma filtresini takmistim daha dogrusu ittirmistim o suyun kenarlarada gitmesini saglamisti en sonunda da kagit filtreyi ustten koymustum o tam cozum oldu benim icin

Bu mavi şey işini yapmıyor gibi duruyor.Ben onun yerine kagit filtre koyup deneyecegim

Bu mavi şey işini yapmıyor gibi duruyor.Ben onun yerine kagit filtre koyup deneyecegim

yani alta kağıt filtre, üstüne kahve, üstüne kağıt filtre gibi bir şey? doğru mu anladım?
Mavi zımbırtıya damlayan su, belli bir miktar yana doğru dağılıyor o kesin. Yani 3-4 deliklik çap diyelim. Genel gözlemim o yönde ama bende mi farklıdır onu anlamaya çalışıyorum bi yandan.

yani alta kağıt filtre, üstüne kahve, üstüne kağıt filtre gibi bir şey? doğru mu anladım?
Mavi zımbırtıya damlayan su, belli bir miktar yana doğru dağılıyor o kesin. Yani 3-4 deliklik çap diyelim. Genel gözlemim o yönde ama bende mi farklıdır onu anlamaya çalışıyorum bi yandan.
sizde farkli degil hocam bu sekilde evet bir de o sekilde deneyin

Evet dogru.Ama damla yüksekten geldigi icin kagidi ortadan çökertir.En iyisi alta filtre ustune kahve ustune filtre ve ustune bu mavi şey

Arkadaşlar puck puck damlama zamanlamasını nasıl ayarlıyorsunuz ? Yani 2.5 -3 saatte bitmesi için hangi aralıklarla akmasını gerektiğini nasıl anlicaz ?

Ücretsiz uygulamasını indirip kullanırsanız çok daha kolay oluyor. Android ve Apple ikisinde de mevcut, süre olarak (dakikada damalama sayısı) 30'u hedefleyerek güzel demlemeler yapabildim ben, tavsiye ederim.

Neden o kadar yavaş akışı tercih ediyorsunuz?

Açıkcası özel bir sebebim yok, forumdaki bir paylaşımda gördüğüm ilk tarifi uygulamıştım, sonrasında da değiştirmedim. Şu ana kadar 5 kere demleme yapabildim ve ortalama üstü tatlarda sonuçlar aldım, çok ilgilenemedim bu ekipmanla ama ileride farklı denemeler de gerçekleştireceğim. Tarifi de aşağı bırakıyorum.

35gr kahve, Cmd 35klik
100gr buz, 250gr su
Uygulamada 30dpm zamanlıyorum.
Yaklaşık 2,5 saat gibi sürüyor. Ara sıra kontrol etmek gerekiyor, bazen damlama yavaşlıyor.

Çıkan demlemeyi iki bardağa bölüp birer küp buz (25gr) ekleyerek tüketiyoruz.

2 kere kullanıp tam istedigimi alamayınca biraz modifiye etmeye karar verdim.
40 gr montg bombeyi 24 klik oguttum.
Delter filtresini taktım.Ustune kahveyi koydum.
Yukarıdan 50 gr 90 derece su ekleyip salladım.Bu asamada sicak suyla kahveyi doyurdum.Asagi su akmıyor zaten kahve emiyor.
Sonra ıslak kahvenin uzerine bir kagit daha koyup sicrama filtresi adli aparati koydum.
Aleti kurup uzerine 450 gr oda sicakliginda su koydum.Demlemeyi 3 saatte bitirdim.

Sonuç gerçekten daha iyi.Amacim
Buzlu su kullanmamak ve daha sicak suyla cozunmeyi artirmakti.Ayni zamanda sicak suyla da blooming yapmis gibi oldum.

Kahve: Etiyopya - Hambella
Kavurucu: Celsius Coffee
Kavrum Tarihi: 28.04.2021
Demleme Yöntemi: Cold Drip (Delter Press + Puck Puck)
Su: Buzdağı
Öğütüm: Comandante 23 klik
Kahve/Su Miktarı: 38/500
Reçete: Demleme sürecinin bir kısmı saniyede 2 damla, bir kısmı da saniyede 1 damla
Toplam Süre: 1 saat 35 dk
@Rei Kon'dan aldığım Puck Puck ile ilk denemeyi yaptım. Tadım sonuçlarına geçmeden önce yaptığım hatalardan bahsedeyim.
Acemilik nedeniyle aradaki mavi aparatı çok düzgün yerleştiremedim. Telefon uygulamasının çalışma mantığını ilk başta anlamadığım için damlama süresini ayarlarken de emin olamadım acaba doğru oldu mu diye.
O yüzden çok bir beklentim yoktu bu denemeden. Tabi demleme bir de önerilenden 1 saat daha kısa sürünce, iyice ümidi kesmiştim.
Ama tüm bunlara karşın ortaya çıkan sonuç oldukça şaşırtıcıydı. Hem tatta hem de kokuda sonuç beklentilerimin çok çok üstündeydi.
Çünkü tadım notlarında belirtilmesine karşın bu çekirdekten hiç şeftali notalarını çıkaramamıştım. Üstelik sadece şeftali değil, ahududu ve frambuaz benzeri tatlar da hissediliyordu fincanda.
Her ne kadar ilk deneme olduğu için birkaç hata yapmış olsam da, Puck Puck daha ilk denemede beni oldukça mutlu etti diyebilirim 😊

Geri