• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Puck & Puck + Aeropress method (Cold brew)

Evet ,yabancı forumlarda da inceledim çözemeyince 1 saat kendi haline bıraktım. Şimdi biraz daha düzgün akıyor. 2. Demlemede çözüme ulaşabilirim gibime geldi.
O günki gerginliğim sonucunda plastik delikli parçayı çöpe attığımı farkettim. Sizce aeropress filtre kağıdı koysam nasıl olur onun yerine
 
Delterda kullanmak için jet seal parçasini nasıl cikaracagiz?
Alt kapağı çıkarıp parmağınızla sealı iterseniz oturduğu yerden çıkar alabilirsiniz. İkinci yol yine alt kapak yokken su doldurup hızlıca pressleyin kendisi çıkar yerinden
 
bende ilk denedigimde su akmama sorunu yasamistim sonra ac kapat ac kapat derken bir sekilde ayarladim once su akimcaya kadar aciyorum sonra kisiyorum ama ugrastirmisti ilk seferde sonradan pratiklik kazandim
 
Yok yıkamayı unuttum.Arkadasın dedigi gibi bekleyince akmaya başladı ama bu seferde stabil bir akış yok.Bekliyor aniden 6-7 damla atıyor.Bu şekilde süresini kestiremem
Sizdeki ürün sorunlu olabilir belki. Ben böyle bir problem yaşamadım :(
 
aynisini yasadim merak etmeyin oynayip durun ayarla
 
Öncelikle şunu söyliyim sorunum duzeldi gibi.Sonlara dogru akış düzeldi.Hava pompası ile deliklere hava sıktım.Birdaha ki demlemede sorunum duzeldi mi net olarak gorurum artık.

Şimdi cold drip ilk defa denedim onu yorumlayacağım.
Ben cold brew çok içerim az çok anlarim da damağım artık çok aşina oldu o tada.
Kendi yöntemimle yapıyordum normalde immersion şeklinde.
Şimdi cold drip şeklinde 2 saat gibi bir sürede buz gibi kahve hazır oldu.
Kahve baya yoğun oldu gövdeli.Ama benim yöntemimle yaptigim kahve de bu kadar gövdeli oluyordu.
Aroma olarak immersion şeklinde yapıldığında aroma gelmiyor.Yogun gövde ve bira mayası tarzında fermente bir ekşilik oluyor.Cold drip yöntemde bu ekşilik ve mayalanmanın olmadığını söyleyebilirim.
Yanyana ikisini koysanız çok rahat ayırt edebilirim.Drip yontem bariz şekilde aromalı.
Benim için aynı olsa bile daha kolay ve kısa sürede hazırlamak ve daha temiz kahve almak önemliydi.Ama tat olarak da daha tatmin edici buldum.
Şuan bu durumdan memnun oldum.Japon falan hiç uğraşmanizi tavsiye etmem.Bir şekilde drip yöntem yaparsanız en iyi soğuk kahve benim için budur.
 
Cold drip güzel yöntem. Biraz daha "cool". Ama test etmek lazım bütün parametreleri aynı tutarak. 51/575 oran. Su oda sıcaklığında, 8 saat demleme. Orta öğütüm (c2 20). Çıktı 475 ml.

Bu üstteki son yaptığım cold drip. Aynısını cold brew olarak yapsak nasıl bir tat farkı ortaya çıkardı acaba... Herkes anlayabilir miydi bu farkı?
 
Cold drip güzel yöntem. Biraz daha "cool". Ama test etmek lazım bütün parametreleri aynı tutarak. 51/575 oran. Su oda sıcaklığında, 8 saat demleme. Orta öğütüm (c2 20). Çıktı 475 ml.

Bu üstteki son yaptığım cold drip. Aynısını cold brew olarak yapsak nasıl bir tat farkı ortaya çıkardı acaba... Herkes anlayabilir miydi bu farkı?
3 saatte yaptigim drip, sertlik olarak 12 saatlik immers’e yakın.Bugün yine denedim.Fark ettiğim şey yogun bitterlik .İmmersionda bu kadar bitter olmuyordu.Comandante 23 klik yaptım.Ya su eklemek lazım ya da 25-26 falan.
 
Geri
Üst