• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Probador Colectiva

Yeni bir kahve daha eklemişler. Finca el Poso el Salvador. Honey işlem. Şuan en pahalı kahveleri. Geçtiğimiz haftalarda bir el Salvador daha eklenmişti O da naturaldi. Merak ediyorum bu bu yeni ekleneni açıkçası stoğum azalınca almayı düşünüyorum Var mi deneyen ?
Son ekleneni ben de merak ediyorum ama digeri çok sakin belli karakteristigi olmayan düz bir kahve diyebilirim,türk kahvesine yakıştıgını söyleyen olmuştu gerçi.

Birkaç kere deneyip iyi sonuç alamadım orta Amerika kahvelerinden ya damak tadıma uymuyor ya da ben beceremiyorum. Ancak yıkanmış olanlar daha hoşuma gidiyor. Honey hakkında pek fikrim yok.
Son ekleneni ben de merak ediyorum ama digeri çok sakin belli karakteristigi olmayan düz bir kahve diyebilirim,türk kahvesine yakıştıgını söyleyen olmuştu gerçi.

Birkaç kere deneyip iyi sonuç alamadım orta Amerika kahvelerinden ya damak tadıma uymuyor ya da ben beceremiyorum. Ancak yıkanmış olanlar daha hoşuma gidiyor. Honey hakkında pek fikrim yok.
Kesinlikle katılıyorum Güney amerika kahvelerinden istedigim sonuçları alamıyorum ya da bana uymuyor ama Afrika öyle mi:)

Kesinlikle katılıyorum Güney amerika kahvelerinden istedigim sonuçları alamıyorum ya da bana uymuyor ama Afrika öyle mi:)
Son zamanlarda içtiğim diquinho el Paraiso el Boqueron falan iyiydi. Hepten gömmeyelim valla bizi linç ederler burada 😀 Şimdi gardelliden gelecek Colombiayı bekliyorum güzel olacağına eminim.

"Finca El Poso Mikrolot, El Salvador" denedim bugün iki farklı metot ile ikisinde de çok güzeldi.

Notalarda da belirtildiği üzere meyvemsi çekirdek sevenler için iyi bir seçenek. Tabii 72 liralık fiyatı (76 olmuş :oops:) düşündürüyor adamı :)

FINCA LOMA PACHA MİKROLOT tükenmiş 😳
Türkiye'deki kavuruculardan aldığım ve denediğim en iyi iki kahveden biriydi. Başka bi seviyede kahveydi. Bu kadar aromatik olmasına rağmen, şurubumsu olmayıp doygun olan, asitidesi yüksek olmayan bir kahve içmemiştim.

FINCA LOMA PACHA MİKROLOT tükenmiş 😳
Türkiye'deki kavuruculardan aldığım ve denediğim en iyi iki kahveden biriydi. Başka bi seviyede kahveydi. Bu kadar aromatik olmasına rağmen, şurubumsu olmayıp doygun olan, asitidesi yüksek olmayan bir kahve içmemiştim.
Bayram öncesi iyi ki vermişim siparişi merak ettiğim bir kahveydi ve dün ilk defa nitelikli kahve içmemiş dayım için Aeropress'de demledim.

Çok hoşuna gitti kahvede böylesine bir tatlılık ve aroma yoğunluğu daha önce denememişti.

Her gün değilde yıkanmış meyvemsi bir Amerika kahvesinin arkasından farklı bir lezzet için demlerim kahvesi.

Bu kahve için sanırım bitene kadar sadece Aeropress demlemesi yapacağım, ağızda yumuşak bir hissiyat ve tatlılık bırakan narin bir kahve gerçekten.

Arayıp Finca El Poso'yu sordum, Finca Pacha kadar özel bir kahve değil dediler ve El Boqueron almakla yetindim. Dürüstlüklerini çok sevdim ve Finca Pacha'yı da çok merak ettim.

Arayıp Finca El Poso'yu sordum, Finca Pacha kadar özel bir kahve değil dediler ve El Boqueron almakla yetindim. Dürüstlüklerini çok sevdim ve Finca Pacha'yı da çok merak ettim.
Ben El Poso sipariş verdim. Ancak bana da Finca Pacha kadar özel bir kahve olmadığını söylediler. Gerçekten dürüstlükleri takdiri hakediyor. Finca Pacha gerçekten özel bir kahveydi. Probador'un yaptığı iyi bir keşif bence

El Boqueron'u 4-5 kere oldu demliyorum, doğal işlenmiş olmasına rağmen su akışı çok hızlı oluyor gibi. Toz üretir diye kalın öğütüyordum baktım hızlı oluyor incelttim hala çözünme az gibi. Bu durumu yaşayan var mı acaba bu kahve daha ince öğütümler mi istiyor?

El Boqueron'u 4-5 kere oldu demliyorum, doğal işlenmiş olmasına rağmen su akışı çok hızlı oluyor gibi. Toz üretir diye kalın öğütüyordum baktım hızlı oluyor incelttim hala çözünme az gibi. Bu durumu yaşayan var mı acaba bu kahve daha ince öğütümler mi istiyor?
Benzer durumu başka kahvelerde yaşadım.Çözümü kasuya olabiliyor.Normal kasuya gibi çok kalın öğutmeyin mesela normalde v60 icin 24 klikse o şekilde oğutup kasuya deneyin.Eminim daha iyi sonuç alacaksiniz

Öğütüm ince yapıp su oranını 1:16 ayarında Kalitada demleme yapıp su sıcaklığını 90-91 derecede denemede ben çok memnun kalmıştım mümkünse Uludağ premium su olursa tadından yenmez 😅👍

Açıkçası ben El Boqueron'u kalın öğüterek demlediğimde tat olarak daha memnun kalmıştım. Hâlâ da o şekilde demliyorum ama yazılanları okuyunca ince öğütümle de tekrar demleme isteği hasıl oldu. Kalın öğütümle denemek isterseniz ben şöyle bir yol izliyorum:
Comandante 24 tık
1/15 oran 16/240
40 ml su ile çiçeklenme (sonrasında kaşık ile karıştırma)
40. saniyede başlayarak 170-180'e tamamlıyorum.
Su seviyesi hafif azaldıktan sonra kalan suyu ilave ediyor ve yatağın düzleşmesi için biraz sallıyorum. 1.30'da su dökümü bitmiş oluyor.
Suyum abant ve 94 derece civarında kullanıyorum. Sanırım suyu sıcak tuttuğum için çözünmede sıkıntı yaşamadım ve denemelerimde acılığı bulunmayan tatlı fincanlar çıktı.

Benim suyum 70ppm civarında bir su ve 91-92de dolaştım bu kahve için. Akşama ppm i daha düşük bir su ile deneyeceğim. Senaryolarım şu şekilde oldu: Kalın öğütüm için 94 derece ppm düşük su ve 3 aşamalı döküş 1-15 oran.
v60 orta öğütüm için Kasuya da mantıklı olabilir. Son olarak ince öğütüp de deneyeceğim.
Hem kalın öğütümler hem ince için verilen tavsiyeler için teşekkürler @Bilke @melih ismail @ytghan :)

Finca Pacha gibi lezzet patlaması yaratan bir kahveden sonra Finca Poso siparişi vermiştim. Finca Poso'nun Finca Pacha kadar iyi bir kahve olmadığını Probador Collectiva'da söylemişti ama yine de en azından yakın kalibre bir kahvedir diye düşünmüştüm. Ama beklentimin epey epey altında oldu. Sonuçta kör alış yapmıştım. Gövdeli, ekşimsiliği olan bir kahve ancak sorun aroma notası alamamam. Hafif topraksı bir çiçeksilik, ekşimsi bir tad. Kavrum, filtre kahve için olması gerekenden epeyce fazla kavrulmuştu. Fiyatını göz önüne aldığımızda Probador Collectiva Finca Poso şahsen pek de tavsiye etmeyeceğim bir deneyim oldu.

Son düzenleme:
600 gr kahve siparişini son kullanma tarihi 2 temmuz olan (yani tahminimce en az 3 hafta önce kavrulmuş) paketlerle yollamışlar.
Hayal kırıklığı.

Geri