• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Probador Colectiva

omni'nin zararları.. ha piyasada espresso kavrumu yapıyorum diyip filtreye bile gitmeyecek kavrumlar yapan ya da çekirdeği kömüre çeviren esnaflarımız da yok değil hani.

Probadorun El Salvador kahvelerini deneyeniniz var mı ?

Bir sürü yeni kahve gelmiş söylemiyorsunuz 😅 Tadım notlarında 'Kıpır Kıpır' yazdığı için Uteuzi Jimbo şimdiden favorim oldu:ROFLMAO:

Coffee collective bu ay Kenya yollayacak probadordaki Kenya’nın aynısı galiba.

Coffee collective bu ay Kenya yollayacak probadordaki Kenya’nın aynısı galiba.
sanmıyorum, Coffee Collective kahvelerini yıllardır çalıştığı çiftçilerden direk alıyor, Probador ise yeşil çekirdekleri kendisinin de distribütörü olduğu tedarikçi Cafe Imports'tan temin ediyor. Zaten o Kenya sanırım eski yani 2018 hasadı, kısacası aynı olmaları mümkün değil...

sanmıyorum, Coffee Collective kahvelerini yıllardır çalıştığı çiftçilerden direk alıyor, Probador ise yeşil çekirdekleri kendisinin de distribütörü olduğu tedarikçi Cafe Imports'tan temin ediyor. Zaten o Kenya sanırım eski yani 2018 hasadı, kısacası aynı olmaları mümkün değil...
Aynı çiftciden hem CC hem Cafe Imports'un kahve alamayacağını mı düşünüyorsunuz?

Aynı çiftciden hem CC hem Cafe Imports'un kahve alamayacağını mı düşünüyorsunuz?
öyle birşey dediğimi de nereden çıkardınız? sadece aynı mahsul olması ihtimali yok diyorum, bildiğim kadarıyla CC mahsulun iyisini ve belli lotları ciddi para ödeyerek alıyor, bir başkasının aynı mahsulü daha ucuz fiyata alması pek olası değil... kaldı ki mahsullerin yılları bile farklı...

Sanırım 2018 hasadı, yoksa bu fiyata yeni hasat Kenya herhalde mümkün değildir...

linke ulasmak isteyenler icin:

Ben CC ve Propadordaki iki çekirdeğin Kenya hariç ne bağlantısı var anlayamadım. @tahakucuk siz hangi bilgilere bakmıştınız iki çekirdek için?
Benim bilmediğim başka parametreler var herhalde öğrenmek isterim...

Ben CC ve Propadordaki iki çekirdeğin Kenya hariç ne bağlantısı var anlayamadım. @tahakucuk siz hangi bilgilere bakmıştınız iki çekirdek için?
Benim bilmediğim başka parametreler var herhalde öğrenmek isterim...
Ben o kadar ayrıntılı bakmadım yanlış olabilir. Sadece çiftlik bilgileri kahve varyeteleri aynı. Belki coffee colective cafe imports ile aynı çiftlikten falan almıyordur veya hasat yılları farklıdır bu konuda bilgim yok.

Sırf merakımdan Coffee Collective'e mail attım, şöyle bir cevap yazdılar:
Hi there,

Hmmm strange question haha.

You will have to contact Dormans who Coffee Imports buy from for their transparency on that lot.

If it's from Kieni Washing Station in the Mugaga Society then yes it's the same coffee. If not then it isn't.

Thanks

Callum

Dormans ile yazışıp olayı netleştirmek kaldı geriye :D

Ben sabah kendilerine yeni çekirdeklerden sizi etkileyen var mı diye sordum, Ruanda ve Kongo çekirdeklerini denememi tavsiye ettiler.

Geri