Kahveciningalaksirehberi
Barista
kavrum şekline gelirsek, bana filtre gönderecekleri kahveyi espresso şeklinde kavurmuşllar.
Probador son bir ayda değişikliğe gitmediyse, omniroast kavurur (filtre/espresso)
kavrum şekline gelirsek, bana filtre gönderecekleri kahveyi espresso şeklinde kavurmuşllar.
Bir sürü yeni kahve gelmiş söylemiyorsunuzTadım notlarında 'Kıpır Kıpır' yazdığı için Uteuzi Jimbo şimdiden favorim oldu
![]()
Bir sürü yeni kahve gelmiş söylemiyorsunuzTadım notlarında 'Kıpır Kıpır' yazdığı için Uteuzi Jimbo şimdiden favorim oldu
![]()
Sanırım 2018 hasadı, yoksa bu fiyata yeni hasat Kenya herhalde mümkün değildir...kenya ekleyecek diye bekledim ben de, ayni kahve imports sitesinde 2018 hasadi olarak gorunuyor. probador da 2018-2019 yazmis. kararsiz kaldim
sanmıyorum, Coffee Collective kahvelerini yıllardır çalıştığı çiftçilerden direk alıyor, Probador ise yeşil çekirdekleri kendisinin de distribütörü olduğu tedarikçi Cafe Imports'tan temin ediyor. Zaten o Kenya sanırım eski yani 2018 hasadı, kısacası aynı olmaları mümkün değil...Coffee collective bu ay Kenya yollayacak probadordaki Kenya’nın aynısı galiba.
Aynı çiftciden hem CC hem Cafe Imports'un kahve alamayacağını mı düşünüyorsunuz?sanmıyorum, Coffee Collective kahvelerini yıllardır çalıştığı çiftçilerden direk alıyor, Probador ise yeşil çekirdekleri kendisinin de distribütörü olduğu tedarikçi Cafe Imports'tan temin ediyor. Zaten o Kenya sanırım eski yani 2018 hasadı, kısacası aynı olmaları mümkün değil...
öyle birşey dediğimi de nereden çıkardınız? sadece aynı mahsul olması ihtimali yok diyorum, bildiğim kadarıyla CC mahsulun iyisini ve belli lotları ciddi para ödeyerek alıyor, bir başkasının aynı mahsulü daha ucuz fiyata alması pek olası değil... kaldı ki mahsullerin yılları bile farklı...Aynı çiftciden hem CC hem Cafe Imports'un kahve alamayacağını mı düşünüyorsunuz?
Sanırım 2018 hasadı, yoksa bu fiyata yeni hasat Kenya herhalde mümkün değildir...
Ben o kadar ayrıntılı bakmadım yanlış olabilir. Sadece çiftlik bilgileri kahve varyeteleri aynı. Belki coffee colective cafe imports ile aynı çiftlikten falan almıyordur veya hasat yılları farklıdır bu konuda bilgim yok.Ben CC ve Propadordaki iki çekirdeğin Kenya hariç ne bağlantısı var anlayamadım. @tahakucuk siz hangi bilgilere bakmıştınız iki çekirdek için?
Benim bilmediğim başka parametreler var herhalde öğrenmek isterim...
Hi there,
Hmmm strange question haha.
You will have to contact Dormans who Coffee Imports buy from for their transparency on that lot.
If it's from Kieni Washing Station in the Mugaga Society then yes it's the same coffee. If not then it isn't.
Thanks
Callum
Okuudum. Sadece orayı okuyunca çok benzer geliyor, olabilir dedim hatta. Ama şunu da okudum "https://coffeecollective.dk/stories/kieni-visit-2020-kenya/". Hasat yılları vs. farklı, dediğiniz gibi kendileri gidip seçip almışlar. Bir ihtimal aynı istasyondan iki firma da almış olabilir diyerek mail attım.
bence bunu bir okuyun, bakalım aynı ürün olma ihtimali var mı...
kime sordunuz?Ben sabah kendilerine yeni çekirdeklerden sizi etkileyen var mı diye sordum, Ruanda ve Kongo çekirdeklerini denememi tavsiye ettiler.