• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Probador Colectiva

600 gr kahve siparişini son kullanma tarihi 2 temmuz olan (yani tahminimce en az 3 hafta önce kavrulmuş) paketlerle yollamışlar.
Hayal kırıklığı.

Evet kartın üzerindeki tarihten bahsediyorsanız o önerilen degassing tarihi. Kavrum tarihinden 10 gün sonrası. Pazartesi günleri kavrum yaptıkları düşünülürse o tarihin tam 10 gün öncesi pazartesiye denk geliyor.
Zaten ürün üstünde hatırladığım kadarıyla son kullanma tarihi diye bir ibare bulunmuyor.

Evet degassing sanırım, benim hatam.
Ancak etiketi değiştirmeleri lazım, "Son Tüketim Tarihi: .." diye başlayan ibarenin üzerinde ileri bir tarihi görünce ben son kullanma tarihi olarak algıladım direkt. Pandemiden önce paket kahve alırken (bayağı oldu, bir yıldan fazladır) kavrulma tarihi yazardı herkes, ne ara sadece degassing yazılmaya başlandı bilmiyorum, ben o dönemi kaçırmışım. Eski alışkanlıklar diyelim.😶

File_001.png

Evet degassing sanırım, benim hatam.
Ancak etiketi değiştirmeleri lazım, "Son Tüketim Tarihi: .." diye başlayan ibarenin üzerinde ileri bir tarihi görünce ben son kullanma tarihi olarak algıladım direkt. Pandemiden önce paket kahve alırken (bayağı oldu, bir yıldan fazladır) kavrulma tarihi yazardı herkes, ne ara sadece degassing yazılmaya başlandı bilmiyorum, ben o dönemi kaçırmışım. Eski alışkanlıklar diyelim.😶

Ekli dosyayı görüntüle 3036

Bildiğim kadarıyla sadece Probador degassing tarihini yazıyor, diğer kavurucular hala eskiden bildiğiniz gibi kavrulma tarihini yazıyorlar. Sizlik bir sorun değil yani :).

“Degassing 10 gündür, yazılan tarihten 10 gün öncesi üretim, o tarihin bir yıl sonrası da son kullanma tarihi” diye açıklama yapmak yerine üretim tarihi basmak ne kadar zor olabilir ki?
Kesinlikle. (Bkz. Zümrüt Karaca)
photo_2020-06-24_19-52-53.jpg

Probador bu politikasıyla bir taraftan kahvem bayat eleştirilerinden kurtulurken bir taraftan da zaten benim gözümde olmayan güvenilirliğini daha da kaybediyor. Eline 3 gün önce kavrulmuş kahve ulaşan müşteri 1 hafta(?) bekleyecek, eline 2 hafta önce kavrulmuş kahve ulaşan müşteri ise 4 gün önce kavrulmuş sanacak. Ne güzel dünya. :) Her kahveye her demleme yöntemi için kafadan 10 gün degassing dayatması yapmak neden? Madem yaptın, müşteriye bunu bildirmemek neden? Çok daha kolay olan kavrum tarihini yazmak varken 10 gün sonrasını yazmak neden?

Ekli dosyayı görüntüle 3037

Probador bu politikasıyla bir taraftan kahvem bayat eleştirilerinden kurtulurken bir taraftan da zaten benim gözümde olmayan güvenilirliğini daha da kaybediyor. Eline 3 gün önce kavrulmuş kahve ulaşan müşteri 1 hafta(?) bekleyecek, eline 2 hafta önce kavrulmuş kahve ulaşan müşteri ise 4 gün önce kavrulmuş sanacak. Ne güzel dünya. :) Her kahveye her demleme yöntemi için kafadan 10 gün degassing dayatması yapmak neden? Madem yaptın, müşteriye bunu bildirmemek neden? Çok daha kolay olan kavrum tarihini yazmak varken 10 gün sonrasını yazmak neden?

10 gün degassingi espresso için öneriyor diye hatırlıyorum, diğer yöntemler için 4-5 gün.

ek: hatta yanlış hatırlamıyorsam kahvenin yanında şöyle bir kart gönderiyorlar, bu kartta da yazıyor.

Ekli dosyayı görüntüle 3037

10 gün olayını etrafı soruşturmadan öğrenememiştik. Sitede şu an var mı bilmiyorum böyle bir bilgi, ama ilk defa henüz içerisinde olmadığımız bir tarih kavrumlu kahve geldiğini gördüğümüzde afallamıştık 😁

Sipariş verdikten sonra gelen maillerden birinde yazıyor aslında bunlar 😊 ama çok dikkat çekici şekilde yazılmamış.

10 gün degassingi espresso için öneriyor diye hatırlıyorum, diğer yöntemler için 4-5 gün.

ek: hatta yanlış hatırlamıyorsam kahvenin yanında şöyle bir kart gönderiyorlar, bu kartta da yazıyor.
Demek istediğim o değil, evet farklı yöntemler için farklı degassing uygulanması gerektiğini tabi ki Probador da öneriyor ama bunu müşteriye neden kolay yoldan sunmuyorsun da her gelen maildeki, her gelen karttaki her cümleyi okutarak müşteriye hesaplatmaya çalışıyorsun. İyi niyet göremiyorum maalesef, yukarıda yazdığım gibi sebebin gayet açık olduğunu düşünüyorum. İstenirse her şey çok şeffaf yapılabilir, yolu çetrefilleştirmeye hiç gerek yok.

Demek istediğim o değil, evet farklı yöntemler için farklı degassing uygulanması gerektiğini tabi ki Probador da öneriyor ama bunu müşteriye neden kolay yoldan sunmuyorsun da her gelen maildeki, her gelen karttaki her cümleyi okutarak müşteriye hesaplatmaya çalışıyorsun. İyi niyet göremiyorum maalesef, yukarıda yazdığım gibi sebebin gayet açık olduğunu düşünüyorum. İstenirse her şey çok şeffaf yapılabilir, yolu çetrefilleştirmeye hiç gerek yok.

Ben dediğinizi anladım da Probodar'dan aldığınız kahvelerde böyle bir durumla mı karşılaştınız onu anlamadım?

Ben dediğinizi anladım da Probodar'dan aldığınız kahvelerde böyle bir durumla mı karşılaştınız onu anlamadım?
Hayır benim çok daha önceden bir kaç farklı konuda kötü tecrübelerim oldu. Yaklaşık 2 yıldır kendilerinden alışveriş yapmıyorum, o zamanlar kavrum tarihini yazıyorlardı, bunu tecrübe etmedim.

Paketlerin üzerinde niçin degassing tarihi yazıyor sorunsalı için aşağıdaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Başlangıçtan beri güney amerika kahvelerin içerken son 1-2 aydır yavaş yavaş afrikalara olan ön yargılarımı aşıp denemeye başladım. Daha çok Etiyopya ağırlıklı olarak 1-2 kez alım yaptım. En son aldığım Montag - Wolichu Wachu hala içiyorum.
Filtre kahve makinesi ve french pressim de var fakat daha çok V60 ile demleme yapmaya çalışıyorum.
Probador colectiva'dan daha önce Guatemala El Boqueron alıp gayet memnun kalmıştım. Şimdi de afrika kahvesi almak istiyorum. Adado ve Halu Beriti arasında kaldım. Elde hali hazırda Wolichu Wachu varken sizce hangisine yönelmeyi tavsiye edersiniz?

Başlangıçtan beri güney amerika kahvelerin içerken son 1-2 aydır yavaş yavaş afrikalara olan ön yargılarımı aşıp denemeye başladım. Daha çok Etiyopya ağırlıklı olarak 1-2 kez alım yaptım. En son aldığım Montag - Wolichu Wachu hala içiyorum.
Filtre kahve makinesi ve french pressim de var fakat daha çok V60 ile demleme yapmaya çalışıyorum.
Probador colectiva'dan daha önce Guatemala El Boqueron alıp gayet memnun kalmıştım. Şimdi de afrika kahvesi almak istiyorum. Adado ve Halu Beriti arasında kaldım. Elde hali hazırda Wolichu Wachu varken sizce hangisine yönelmeyi tavsiye edersiniz?
Halu Beriti Natural daha meyvemsi. Adado daha çiçeksi bir yapıda.

son dönemde birçok kahveyi deneme şansım oldu genelde farklı çekirdekleri denmeyi seviyorum. ancak, el boqueron sabit çekirdeklerimden. inanılmaz keyifli bir kahve.

Arkadaslar son zamanlarda gelen cekirdeklerin tortulari cok fazla oluyor. Bu beni biraz rahatsiz etti acikcasi. Ama kavrum sekline gore normal midir tam olarak bilmiyorum.
20200708_120053.jpg20200708_120015.jpg
Fotografta sadece buz daginin gorunen kismi var. Dibi bu sekilde dolu.

Son düzenleme:
Geri