• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Preon Coffee Roastery

kavurma tarihini öğrenebilir miyim mümkün müdür? afiyetler olsun. Deneyimini paylaştığın için ayrıca çok teşekkür ederim.
Rica ederim, çok teşekkürler 😊 Kavrum tarihi 23 Aralık yanılmıyorsam. Vacu Vin'le saklıyordum. Ancak yine de Damo'nun, aradan geçen 3 ayı aşkın sürede bu denli performansını koruması çok güzel açıkçası 😊

Rica ederim, çok teşekkürler 😊 Kavrum tarihi 23 Aralık yanılmıyorsam. Vacu Vin'le saklıyordum. Ancak yine de Damo'nun, aradan geçen 3 ayı aşkın sürede bu denli performansını koruması çok güzel açıkçası 😊
20 grm çekirdeği saklayayım üç ay o zaman :)

20 grm çekirdeği saklayayım üç ay o zaman :)
Aslında geçtiğimiz hafta da V60'ta demledim bu çekirdeği. Performansını kaybetmeye başladığını düşünmüştüm. Ama cold drip'le birlikte fikrim değişti 😊 Geçen sene de hiç sonuç alamayıp bir kenara attığım Hambella'dan cold drip'le verim almayı başarmıştım. Bu da benzer bir örneği oldu 😊

İskenderun’da oturuyorum seçilene kadar haberim yoktu keşke cafesi de olsa süper olurdu mağaza teslim var mıdır

:)) ne guzel iskenderundan birilerini gormek. Bayramdan sonra haberleselim kahvelerimizi deneriz sohbet ederiz 🙏 Ramazan ve toplu alim dolayisiyla calisma saatlerim belirsiz cogu zaman gece calisiyorum :) kargo konusu en kolayi siz siparis verin nota yazin ben sizinle irtibata gecerim bir sekilde bulusuruz iskenderunda :)

:)) ne guzel iskenderundan birilerini gormek. Bayramdan sonra haberleselim kahvelerimizi deneriz sohbet ederiz 🙏 Ramazan ve toplu alim dolayisiyla calisma saatlerim belirsiz cogu zaman gece calisiyorum :) kargo konusu en kolayi siz siparis verin nota yazin ben sizinle irtibata gecerim bir sekilde bulusuruz iskenderunda :)
Ohoo böyle olcaksa bende İskenderuna taşınayım durun 😂😂

Firma: Preon Coffee Roastery
Kahve:Guatemala-Maragogype Finca El Platanillo
Kavurma Tarihi: 01.04.22
Çekirdek Miktarı: 20 gr
Demleme Metodu: Chemex, Blooming sonrası (30 saniye-60mL)- İlk döküş (140 mL)-İkinci Döküş (100mL)
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Comandante- 27 klik
Su Miktarı: 300 mL
Su Markası ve Sıcaklık: Bulak su (pH:8.4) -91
Demleme Süresi: 3.20

İlk yudumda badem yoğun ve keskin bir şekilde fincanda kendini gösteriyor.Ama o yoğunluk çok uzun sürmeden mürdüm eriği ve üzüm asitiditesi daha baskın hale geldi.Kahve soğudukça kırmızı üzüm arkadan badem eşliğinde hafif tatlı kremamsı bir tat bırakıyor.Aftertaste olarak yoğun bir badem notası damağımda kaldı.Bu ay ki deneme tecrübem bu kahve ile son buldu.Güzel bir seçki ve damak zevki yaşadım. (y)

Kosta Rika Termik, Pozo Azul'e çok benziyor. :)

Kesinlikle. Ben de bana öyle geliyor sanıyordum :) hatta birazda mzungu ya benzettim 😄
Mzungu'nun geçen sene gelen ilk partisini, Pozo Azul'ü, biraz da Drima Zede'yi, bunlarda bulunan meyvemsilik haricinde andırıyor.

Edit: Bu arada Kosta Rika'nın espresso kavrumunu denedim sadece, filtrenin biraz dinlenmesini bekliyorum, onda bir miktar meyvemsilik olabilir de olmayabilir de. :)

Son düzenleme:
Mzungu'nun geçen sene gelen ilk partisini, Pozo Azul'ü, biraz da Drima Zede'yi, bunlarda bulunan meyvemsilik haricinde andırıyor.
İlk parti muzungu efsaneydi, pozo azul‘u da çok sevmiştim. İyice merak ettim bu çekirdeği şimdi :)

Kosta Rika gerçekten de Pozo Azul'un kayıp kardeşi gibi. Pozo Azul'u epey sevmiştim, bence Kosta Rika bir tık daha güzel. Cuppingi atlayıp direkt V60 demledim. İlk yudumlarda kahve de henüz sıcakken kuru üzüm daha yoğun. Ama soğudukça özellikle son yudumlarda bir kuru incir tadı geldi ki anlatamam. Gerçekten çok çok güzel çekirdek ve çok iyi bir kavrum. Fermente koku ve tatlar eşlik ediyor ama rahatsız edici seviyede değil kesinlikle. Tabii ki yine zevk meselesi, turşu suyu ya da sirke diyen de çıkar muhakkak Pozo Azul'daki gibi. Türk kahvesinde çok güzel sonuçlar vereceği kanaatindeyim şimdiden. Ellerine sağlık @Beytbaba. Tekrar baktım, indirimle Kosta Rika'nın 100 gramını 80 liraya almışım. Bu zamanda olmayacak çekirdekleri yüzde 20-30 gibi indirimler yapıp hiç olmayacak düşük fiyatlara satıyorsun, ne diyeyim bilemedim. Allah işini rast getirsin.

Not: Demlemeyi başdüşmanın olan Buzdağı'yla yaptım. Buzdağı ile barışmak için belki bir fırsat olabilir :D

Mesajınızı nedense fark etmemişim kusura bakmayın lütfen.

Tabi ki seve seve :)

Sevgili Kahve Kulübü Ailesi;
Alımın son saatlerine girdik ve geçtiğimiz ayın samimi bir değerlendirmesini sizlerle paylaşmak istiyorum.

Anketten başlayacak olursam eğer kulüp tarihinin en yüksek oranlı seçimlerinden birisiyle beni seçtiniz bu beni çok gururlandırdı ve alım için ekstra sorumluluk yükledi. Hepinize çok teşekkür ederim. Anket sonucundan sonra elimden geldiğince olumlu manada unutulmayacak bir alım planlaması yapmaya çalıştım. Sizlerle paylaştığımda hep olumlu geri dönüşler aldım.

Alımın başlamasıyla birlikte ay boyunca belirli bir hacimde alım hep devam etti. Bunu kendim planlasam ancak bu kadarını planlardım çünkü ufak bir operasyonda alımın aya yayılması beni çok rahatlattı. Kahve stoklarım sınırlıydı belki çook daha yüksek kilolara ulaşabilirdim ama o zaman eminim yetişemeyecektim ve sizler de mutsuz olacaktınız. Türkerle yaptığım hesaplamada toplamda 400 450 kg civarı bir kahve satışım olmuş.

Benim için çok daha önemlisi şu oldu. Hepimizin malumu alımlarda kavga anlaşmazlıklar tatsızlıklar olumsuzluklar çok yaşanır ve ne kavurucu tarafı ne müşteri tarafı ne de kulüp tarafı mutlu olmaz çünkü amaç iyi bir şeye vesile olmak sonuç sinir stres. Ama bugüne kadar ağzıma almadım nazar değmemesi adına bu ay bunu yaşamadık. Tabii ki aksilikler oldu hatalarımız oldu ama hallettik mutsuzluk oluşturmadı. Şunun çok net farkındayım bu benim başarım değil sizlerin bana karşı olan tahammülünüz. Butik bir kavurucu olduğumu bildiğinizden belki, sevdiğinizden belki, belki başka sebeplerden hatalarımı hoş gördünüz. Bu yüzden çok teşekkür ederim her birinize.

Ay başındaki yazımda da belirtmiştim hayatımdaki en önemli insan eşim. Kendisi fizyoterapist haftanın beş günü çalışıyor çocukları okula götürüp okuldan alıyor kurslarına götürüp geliyor evde milyon tane iş derken zaten fazlasıyla yoğun olmasına rağmen bu ay çok geceledi kavurmahanede. Ramazan ayında gece gündüz çalıştık bu ay doğum gününü bile kutlayamadık. Eşime ne kadar teşekkür etsem azdır o olmasa ben bu yoğunlukta damardan overdose kafein alıp bye bye derdim :)

Geriye dönüp cevap vermediğim kimler varsa ulaşmaya çalışacağım anlayışınız için teşekkür ederim. Yorumlarınızla beni çok mutlu ettiniz. Bunu kelimelerle anlatmam zor. Her birinize bana verdiğiniz destekten ötürü teşekkür ederim.

Sizlere yansıtmadığım bazı krizlerle boğuştum ay boyunca. Murphy kanunları hep çalıştı. En temelinde kavurma makinam bana büyük kazık attı. Alımla başlayan ateş ayarındaki dengesizlik yüzünden kahvelerimi kötü kavurmama adına her kavrum öncesi ince ayarlarla uğraştım dakikalarca. Kavurma ortalama 10 dakika ama makinayı ayarlaması her seferinde 15 dakika. Yani on kavurma yaptığımda 150 dakika makinayla uğraşması 1oo dakika kavurması aldı. Zaten tek başımayım :) Yurtiçi kargoya site entegrasyonunu anlatmam ve barkod okutmaya ikna etmem baya zor oldu. Nato kafa nato mermer.

Hep olumlu şeylerden bahsettim biraz da kendi adıma bazı yaşadığım anlamlandıramadığım bir kaç şey aktarmak istiyorum. Hem belki muhatapları ders alır hem diğer kavurucular için ön gösterim olur. Birincisi nezaket. bazen özelden çok kırıcı üsluplarla karşılaştım. Benden kahve alması bana lütufmuş gibi davranan, kavurmahaneyi satın aldığını zanneden bazı insanlar oldu. Bunlardan büyük çoğunluğu kulüple ya alakası olmayan ya da yeni olan kişiler. Donanım haber sıcak fırsatlarla karıştıran insanlar oluyor. Ben kurumsal ağızla konuşmayı iyi bilirim çünkü ömrüm içinde geçti veya nazik olmak alttan almak hep ilk tercihimdir. Ama bu tarz bir yaklaşımda kurumsal firmada olduğu gibi sahte nezaket gösterisi yapmak zorunda değilim. Yapmıyorum da. İkinci anlamlandıramadığım olay ise bunu söylerken utanıyorum ama yapmayın diye söylemek zorundayım 30 liralık kahve alıp sipariş notuna deneme paketi isteyenler. Çünkü beğenirse alacakmış. E aylık alımın amacı zaten senin kahveleri en uygun koşullarda alıp beğenirsen sonraki aylarda alıma devam etmen değil miydi ? Bu indirimli fiyatlar kahvelerin gerçek fiyatları değil arkadaşlar. Ya zaten bindiriyorlar sonra indirimle normal fiyata çekiyorlar diye düşünen varsa en hafif tabirle benden almasın.

Kahve kulübünün aylık ekibine çok teşekkür ederim. İyi ki varlar. Kahve kulübü olmasaydı ben kahve satamazdım arkadaşlar bu platform sayesinde tanıdınız beni, aylık alım ise bir kavurucuya verilen en büyük hediye.

Hepinizin bayramını kutlarım.

Nitelikli kahve denemeye başlayalı 1-1.5 seneyi geçti herhalde, aydınlanmalar, damak gelişimi, onlarca ekipman derken ister istemez bu sektöre, nitelikli kahveye dair bazı oturmalar oluyor. Çok kahve denedim, çok kavurucudan kahve içtim, yazdıklarım var ama unuttuklarım da vardır (arşiv delisiyim tüm kahveleri not alırım :D). Piyasa çok karışık, nitelikli kahve diye ticari kahve satanlar var, ucuza alıp aşırı pahalı satmaya kalkan var, piyasadaki yokluktan faydalananlar ve yeni nitelikli kahveye başlayanları aldatmaya yönelik sahte kampanyalar yapanlar da var, kötü kavurup yüzüne bunu söyleyince çirkeflik yapan da var.
Her zaman derim Beytullah abi güzel adamsın, aylık alım harici zaten indirime boğardın burayı, yılbaşında ayrı yılbaşından önce ayrı, senin gibi güzel insanlar piyasayı dinç tutuyor bence, sadece indirim değil kişilik olarak da örnek oluyorsun, illaki kötü düşüncelere sahip olanlar olur, olacaktır ki zaten ama altın yere düştü diye değeri düşmezmiş, herkes senin kalbinin 24 karat olduğunu biliyor. İyi ki varsın, her şey için sağolasın.
Daha överdim abi seni de şuan aklıma gelmedi, böyle güzel insanları övmek lazım ki, Beytullah abi gibi insanlar hep olsun.
(Eşinin de geçmiş doğum günün kocaman dileklerle kutluyorum, nice beraber mutlu yıllarınız olsun 😁) @Beytbaba

Nitelikli kahve denemeye başlayalı 1-1.5 seneyi geçti herhalde, aydınlanmalar, damak gelişimi, onlarca ekipman derken ister istemez bu sektöre, nitelikli kahveye dair bazı oturmalar oluyor. Çok kahve denedim, çok kavurucudan kahve içtim, yazdıklarım var ama unuttuklarım da vardır (arşiv delisiyim tüm kahveleri not alırım :D). Piyasa çok karışık, nitelikli kahve diye ticari kahve satanlar var, ucuza alıp aşırı pahalı satmaya kalkan var, piyasadaki yokluktan faydalananlar ve yeni nitelikli kahveye başlayanları aldatmaya yönelik sahte kampanyalar yapanlar da var, kötü kavurup yüzüne bunu söyleyince çirkeflik yapan da var.
Her zaman derim Beytullah abi güzel adamsın, aylık alım harici zaten indirime boğardın burayı, yılbaşında ayrı yılbaşından önce ayrı, senin gibi güzel insanlar piyasayı dinç tutuyor bence, sadece indirim değil kişilik olarak da örnek oluyorsun, illaki kötü düşüncelere sahip olanlar olur, olacaktır ki zaten ama altın yere düştü diye değeri düşmezmiş, herkes senin kalbinin 24 karat olduğunu biliyor. İyi ki varsın, her şey için sağolasın.
Daha överdim abi seni de şuan aklıma gelmedi, böyle güzel insanları övmek lazım ki, Beytullah abi gibi insanlar hep olsun.
(Eşinin de geçmiş doğum günün kocaman dileklerle kutluyorum, nice beraber mutlu yıllarınız olsun 😁) @Beytbaba

Senin gibi insanlar sayesinde sevgili Halil. İyilik kazanacak buna inanıyorum. Üç günlük dünya. Çocuklarımızın hatırası olacağız yakında.

Geri