• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Preon Coffee Roastery

Ben bu işlerde yeniyim. İlk nitelikli kahvemi Preon'dan aldım. İlk göz ağrım. Gerek kuru kokusu olsun gerek lezzetleri, aromaları olsun yeri başkadır bende. Elimde çok kahve olduğu için siparişimi son güne kadar beklettim. Hem toplu alırım hem tek kargo olur dedim. Bu yüzden Malesef bombesiz bir sipariş verebildim. Yeni kahveleri gözü kapalı kiloluk sipariş verebiliyorsam sebebi @Beytbaba 'nın kavrumuna güvenimin tam olmasıdır. Sipariş notunda belirtmiştim buradan da yazayım: benim kavrumların hiç acelesi yok. Hatta benim kavrumlar ne kadar geç o kadar iyi. Bayramda bari dinlen, sana ne zaman uygunsa o zaman kavur, o zaman gönder. :)

Şimdiden iyi bayramlar!

@Beytbaba hocam alımın son saatlerine girilirken kritik bir soru sorayım. Costa Rica Thermic'te 100 gr seçeneği kapalı görünüyor, özel bir sebebi var mı acaba? Yukarılarda bir yerlerde bahsedilmiş de olabilir, gözümden kaçtı belki de :)

@Beytbaba hocam alımın son saatlerine girilirken kritik bir soru sorayım. Costa Rica Thermic'te 100 gr seçeneği kapalı görünüyor, özel bir sebebi var mı acaba? Yukarılarda bir yerlerde bahsedilmiş de olabilir, gözümden kaçtı belki de :)
Ayirdigim stok bitmiştir. Kostarika baya azalmisti.

Sevgili @Beytbaba emeklerine sağlık çok güzel bir etkinlik oldu, örnek davranışlar sergiledin çok teşekkür ederim. Kendini bilmezler hep olacaktır, sitemlerine katılıyorum.Her daim takibimizdesin :)

100grx2 damo, 100 gr thermic aldım alımın sonunda. İkisinde de aynı tonda bi acılık hakim. Önce thermic i denedim, işlenmesindendir, tadı böyledir dedim ama şimdi damoyu içerken de baskım bi acılık var kahvede. Thermic i denerken 'demek ki bu kahve böyleymiş, biraz acımtırak bie tonda' dedim ama damoda da aynı sorun olunca bi garip oldum. Yani diğer arkadaşların yorumlarındaki güzel koku, meyvemsi tatları bulamadım. Daha önce 3 4 yerden daha damo denedim, gayet meyvemsi bir tadı vardı hepsinin ama bu umduğumu vermedi. Kavrum tarihi 23 nisan olarak yazıyor. Degassing vs gibi bir sebepten de değil. Demlemede de bu kadar acı bir tona kayacak bir uç parametre uygulamadım. Preonun diğer kahvelerinde böyle sorun yaşamamıştım. Hatta refisa 2. Ayında bile çok güzel meyvemsi tonlar almıştım. Ama bu sefer daha fazla umut bağladığım damo ve thermic beni üzdü.

100grx2 damo, 100 gr thermic aldım alımın sonunda. İkisinde de aynı tonda bi acılık hakim. Önce thermic i denedim, işlenmesindendir, tadı böyledir dedim ama şimdi damoyu içerken de baskım bi acılık var kahvede. Thermic i denerken 'demek ki bu kahve böyleymiş, biraz acımtırak bie tonda' dedim ama damoda da aynı sorun olunca bi garip oldum. Yani diğer arkadaşların yorumlarındaki güzel koku, meyvemsi tatları bulamadım. Daha önce 3 4 yerden daha damo denedim, gayet meyvemsi bir tadı vardı hepsinin ama bu umduğumu vermedi. Kavrum tarihi 23 nisan olarak yazıyor. Degassing vs gibi bir sebepten de değil. Demlemede de bu kadar acı bir tona kayacak bir uç parametre uygulamadım. Preonun diğer kahvelerinde böyle sorun yaşamamıştım. Hatta refisa 2. Ayında bile çok güzel meyvemsi tonlar almıştım. Ama bu sefer daha fazla umut bağladığım damo ve thermic beni üzdü.
Ben de diğer kahvelerde sorun yaşamadım ancak aynı kavrum tarihli damoda gariplik hissettim, 2.15 bitişe rağmen hafif acılık vardı ve tatlılık çok azdı. Degassing kaynaklı olmadığına emin misiniz ? Ben de 1 hafta bekletip tekrar denemeye karar vermiştim.

Ben de diğer kahvelerde sorun yaşamadım ancak aynı kavrum tarihli damoda gariplik hissettim, 2.15 bitişe rağmen hafif acılık vardı ve tatlılık çok azdı. Degassing kaynaklı olmadığına emin misiniz ? Ben de 1 hafta bekletip tekrar denemeye karar vermiştim.
Hocam 20 gün geçmiş, en deneysel kahvede bile degassing dolardı bu sürede. Ben ilk thermic kahveyi denemiştim, tadı benzer bir acılıktaydı ama daha önce thermic işlenmiş denememiştim, 'o yüzdendir, deneyim olmuş oldu' dedim ama diğer arkadaşların yorumlarını okuyunca bana gelen kahvede bir sıkıntı olduğunu düşünmeye başladım.
Yani şöyle söyleyeyim hiç meyvemsi, dengeli, tatlı değil kahveler. Baskın, daha önce almadığım bir acılık var ikisinde de. Ve garip bi şekilde ikisi de benzer tatlarda.

Şu an aldım karşıma 23 Nisan kavrumu açılmamış damo'yu, birer duble rakı koydum, bir ihtimal daha var çalıyor...

Geri