Damla Köyceğizi öneriyordu hatırladığım kadarıyla. Saka Köyceğiz hakkında ne dersiniz Beytullah Bey? Damla Köyceğiz ile çok yakin değerlere sahip, denediyseniz yorumunuzu beklerim. @preon coffee roasteryDamla Suyu öneriyordu yanlış hatırlamıyorsam.
Yaklaşık bir aydır farklı sular deneyerek elimden geldiğince kavurmalarıma en uygun suları tespit etmeye çalıştım. Bu süre zarfında yüzlerce litre su tükettim. Sadece 35 litrenin üstünde buzdağı tüketimim oldu. Yazının sebebi de buzdağı. Gördüğüm kadarıyla bu su oldukça rağbet görüyor. Bu yüzden ben de ağırlık verdim. Benim açımdan sonuçlar şu şekilde oldu.
Tavsiye listem:
-Damla Köyceğiz (favorim)
-Hayat
-Nestle
Arada Kaldığım tek su Erikli oldu. Farklı zamanlarda farklı sularını tükettim. Ppm farklılığı çok oldu.
Önermediklerim
-Sırma
-Pınar
-Erikli
-Buzdağı (en kötü sonuç)
Evet şaşırtıcı şekilde buzdağı su her şeyi altüst eden bir su oldu. Emin olmak için 35 litre denedim bu süre zarfında. Şuanda görmek istemiyorum bu suyu bir daha desem abartmamÇok fazla çözüyor ve aromaların üstünü örtüyor. En temel sorunu bu. Benim kavurma stilimde parfümsü güçlü aroma ve kalibre olmamış eğitimsiz damakla bile tadım notalarına kolay ulaşılabilir olması yani belirgin temiz lezzet en önem verdiğim şeyler diyebilirim. Buzdağında ben bunu yakalayamadım.
diy sular, brita, peak water veya arıtmalara girmedim. Oradaki sonuçlar herkes için oldukça öznel olacaktır.
Dip Not: Sadece kendi light roast kavurmalarıma referans listedir. Başka kavurucularda kesinlikle önerilmezYatırım tavsiyesi değildir.
Damla Köyceğizi öneriyordu hatırladığım kadarıyla. Saka Köyceğiz hakkında ne dersiniz Beytullah Bey? Damla Köyceğiz ile çok yakin değerlere sahip, denediyseniz yorumunuzu beklerim. @preon coffee roastery
Teşekkür ederimDamla Suyu öneriyordu yanlış hatırlamıyorsam.
Selamlar, beğenmenize sevindimSelamlar, sevgililer günü indirimiyle ben de damo aldım. Paketi teslim aldığımda farklı bir koku vardı ancak, kargo paketi kokulu olduğu için ona yordum. Fakat dün demlemek için açayım dedim ve çekirdekten şu ana kadar başka hiç bir çekirdekten almadığım kokular aldım. Keşke daha önce alsaydım dedirtti. İçerken de psikolojik mi bilmiyorum ama concord üzüm suyu içiyormuş hissi verdi. Böylesine güzel kahve için teşekkürler @Beytbaba
Rica ederim @Beytbaba ben teşekkür ederim ayrıntılı cevap için. Genelde eş zamanlı 2-4 civarı kahve tükettiğim için tat reseptörlerimde bir sıkıntı olmadığını biliyorum, zira coronayı geçirdim ve tat alamamanın ne olduğunu dibine kadar yaşadımGeri bildiriminiz için çok teşekkür ederim. Di'li geçmiş zaman olduğu için keşke öncesinde haberim olsaydı belki ufak tavsiyeler verebilirdim. Sebebine gelince damo 15 kiloluk vakumlu poşetlerde geliyor oldukça kıymetli her gramı ve kavururken de çok dikkat ettiğim ekstra özen gösterdiğim bir kahve. Bu zamana kadar vasat dahi olsa bir damo çıkmadı ortaya. Ama bunlar tamamen ne olursa olsun benim damağımın kalibre haliyle böyle. Anlattıklarınızdan aklıma gelen iki madde var birincisi coronaya yakalanmak ikincisi buzdağı su kullanmak. Bazen corona oldukça hafif geçebiliyor müşterilerim fark etmiyor bile tat koku reseptörleri de etkilenebiliyor. İkincisi buzdağı su benim kavurma stilimde kesinlikle kahveyi sıradanlaştıran bir su. Bu iki madde sizde mevcut değilse geriye kalan tek şey damak tadımımızın uyuşmadığıdır. Bu da oldukça olası. Eleştiri çok kıymetlidir lütfen istediğiniz gibi yazın açıklama yapmanıza dahi gerek yok, ellerinize sağlık.
15 Şubat kavrumlu Damo Bensa yi bu sabah ilk kez demledim, sehir disinda ve mobil oldugumdan tum parametrelere riayet edebilecek durumum olmasa da yaklasik 30 gr kahveyi 470 ml lik termos mug a V60 ile demledim ve sonuç yıllar önce Kronotrop ta içtiğim bir etiyopya kahvesini hatirlatti.
Floral tat ve koku o kadar belirgindi ki, kahve ile istigal etmeyen birine ikram etseniz icine aroma ya da surup katilmis sanabilir.
5-6 ay once sezy coffee den aldigim damo cekirdekleri de guzeldi ama bu preondan gelen son yillarda ictigim en guzel kahve.
Rica ederim @Beytbaba ben teşekkür ederim ayrıntılı cevap için. Genelde eş zamanlı 2-4 civarı kahve tükettiğim için tat reseptörlerimde bir sıkıntı olmadığını biliyorum, zira coronayı geçirdim ve tat alamamanın ne olduğunu dibine kadar yaşadım(evde lahana pişiyordu ve dibinden koklamama rağmen en ufak bir koku ve yerken en ufak bir tat yoktu, 10 gün sonra bitti çok şükür).
Gelelim suyadaima Bozdağı su kullanıyorum ve genelde başarılı sonuçlar aldığım için memnunum. Su ile ilgili yaptığınız paylaşımı kaçırmış olmalıyım ki hiç hatırlamıyorum konusu geçtiğini. Tek ihtimal bu kalıyor, ama kuru kokusunda da damo ya özgü olan kokuları aldığımı hatırlamıyorum (bahsettiğim diğer damo da böyle değildi). Kavurucu yorumu olduğunu düşündüğüm için sizinle irtibata geçmek aklıma gelmedi açıkçası. Bu ay olmaz ise önümüzde ki ay seçileceğinizi düşünüyorum, yeni kahvelerinizi ve damo yu almayı planlıyorum. Bu sefer hemen yazarım ama
![]()
Kaçıncı gününde denediniz hocamRefisa espressoda baya iyi, 95 derecede 18/42 oranında aldığım shotların tadı müthişti, espresso çekirdeği arayanlara tavsiye ederim.
Merhabalar sevgili @Beytbaba
Yeni kahveleri ne zaman tanıtmayı planladınız acaba heyecanla bekliyoruz?
gün sabah olsun da damo demleyim,akşam olsun da damo demleyim şeklinde geçiyor,valla elinize sağlık mı denir ne denir bilemedim![]()
Merakla bekliyoruz yeni kahveleriAylık alım sonucuna göre ya 1 Mart ya da Mart ayı içerisinde farklı bir etkinlikle belki bir canlı yayında tanıtabilirim sevgili Baki Bey. Mart ayından önce açıklayacağımı söylemiştim ama bazı yanlış anlaşılmalar olmuş buna göre geri dönüşler aldım. Hiç polemiğe gerek yok diye öncesinde açıklamayacağım. Ben şuan da yeni kahvelerimle mutluyum yakında eminim sizler de mutlu olacaksınız.
Ne mutlu bana sizlere böyle kahve sunabildiysem eğer Zeynep Hanım. Afiyetler olsun.
Tamamdır çok teşekkürlerAylık alım sonucuna göre ya 1 Mart ya da Mart ayı içerisinde farklı bir etkinlikle belki bir canlı yayında tanıtabilirim sevgili Baki Bey. Mart ayından önce açıklayacağımı söylemiştim ama bazı yanlış anlaşılmalar olmuş buna göre geri dönüşler aldım. Hiç polemiğe gerek yok diye öncesinde açıklamayacağım. Ben şuan da yeni kahvelerimle mutluyum yakında eminim sizler de mutlu olacaksınız.
Ne mutlu bana sizlere böyle kahve sunabildiysem eğer Zeynep Hanım. Afiyetler olsun.
15-20 gün arasında denedim, şu an 23.gun ve hala epey güzelKaçıncı gününde denediniz hocam
Ben de mutlaka denicem15-20 gün arasında denedim, şu an 23.gun ve hala epey güzel