• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Petra Roasting Co.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan lion256
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bomba da çok güzel çekirdek, la vega da. Asiditeleri baya lezzetli. Profili açıksa Ruanda da deneyebilirim.
tadım notlarım:
#bomba de fruta canlı, meyvemsi, asidik karakterde, içimi çok keyifli.. karışık meyve aromaları var, naturel karakterini yansıtıyor..
#ruanda gitesi: fantastik, canlı, tatlı, muazzam.. çilek reçeli deneyimini yaşatıyor, bombadan daha lezzetli.. ikisi arasında gitesi bariz iyi..

tadım notlarım:
#bomba de fruta canlı, meyvemsi, asidik karakterde, içimi çok keyifli.. karışık meyve aromaları var, naturel karakterini yansıtıyor..
#ruanda gitesi: fantastik, canlı, tatlı, muazzam.. çilek reçeli deneyimini yaşatıyor, bombadan daha lezzetli.. ikisi arasında gitesi bariz iyi..
gitesi içinde reçete paylaşır mısınız? 21 nisan kavrummuş benimki de :) , biraz daha beklemeyi düşünüyordum deneyeyim artık

bomba hassas bir çekirdek, 3.demlemede yakaladım.. kavrum light-medium.. aşırı çözünmeye müsait, dikkat..
16-250gr, pürsu (36 ppm), 88 derece
cmd 21-22 klik
abaca filtre
bloom 50gr 30sn, kalan su 2 eşit döküşte 100-100
bitiş: 02.15
tds:1,36 ey:%18.9

ruanda giteside kavrum profili mi değişti, önceden yazılanlardan korkarak almıştım ama 21 nisan kavrumlu gitesi light kavrum, nordic tarzında.. ve bir hoş bir hoş ki, çilek reçeli kim yazmışsa helal..

Kavrumlara light demek doğru olmaz zannımca. Muhtemelen aynı batch'ler var elimizde. Mediumun son demleri kavurma profili.

gitesi içinde reçete paylaşır mısınız? 21 nisan kavrummuş benimki de :) , biraz daha beklemeyi düşünüyordum deneyeyim artık
kavrumlar aynı, beklemeyin şu an çok güzel, yoğun aromatik, kaçırmayın..
giteside 2 demlemem de güzeldi yüzde 18lerde kaldı, daha iyisine çıkar mı bir demleme daha yapıcam, su sıcaklığımı değiştirip optimal reçetemi paylaşayım.. ki daha iyi bir sonuç çıkacaktır eminim..

Ben de Bomba'da kavrumla ilgili bir sıkıntı göremedim. Kahvenin karakterinin iyi yansıtıldığını düşünüyorum. Asiditeden çok tatlılık daha ön plandaydı benim demlemelerimde.

gitesi super-light, bomba light-medium.. 21.04 kavrum..

Ortak bir dil kullanılması açısından, bu sıralamada neye denk gelir sizdekiler?

Screenshot_20210506_231904.jpg

Ben de Bomba'da kavrumla ilgili bir sıkıntı göremedim. Kahvenin karakterinin iyi yansıtıldığını düşünüyorum. Asiditeden çok tatlılık daha ön plandaydı benim demlemelerimde.

Kavurmada problem olduğundan değil, sadece tanımlama açısından düzeltme amaçlı yazdım. Yoksa denediğim örneklerde kavurma profili kahveye uygun.

bomba hassas bir çekirdek, 3.demlemede yakaladım.. kavrum light-medium.. aşırı çözünmeye müsait, dikkat..
16-250gr, pürsu (36 ppm), 88 derece
cmd 21-22 klik
abaca filtre
bitiş: 02.15
tds:1,36 ey:%18,22

ruanda giteside kavrum profili mi değişti, önceden yazılanlardan korkarak almıştım ama 21 nisan kavrumlu gitesi light kavrum, nordic tarzında.. ve bir hoş bir hoş ki, çilek reçeli kim yazmışsa helal..

#edit:gitesi reçetesi
16-250 gr, nestle (92 ppm), 94 derece (daha asidik, biraz daha yumuşak içim için 90-91 derece)
cmd 20 klik
abaca filtre
bitiş: 02.35
tds:1,44 ey:%19,26

eklendi..

G50 45 Klik , 25 gram üzeri. Tek fincanda 40 a kadar düşer sanırım. tek fincan hiç demlemiyorum ancak firmaya ait Gitesi ürününü çok başarılı buluyorum. 1/16 su. Daha düşük suda çok yoğun oluyor kahve.

Acme'yi de severek tükettim ancak 2-3 paketten sonra biraz sıktı :) Gitesi devam kesinlikle.

Şu Bomba De Fruta'da acılıktan kurtulamadım. 18 19 20 klikte de hep acı. Asidite eşlik ediyor ama hep o acılığa. Ve kavrum acılığı gibi de değil. Ayrıca acılık olursa genelde ilk birkaç yudumda oluyor sonra kayboluyor başka çekirdeklerde. Ama bunda baştan sona acılık var. Demleme genelde 2.30 - 2.35 bitiyor. Cropster'de yazan "Green Pepper" notasıyla kendimi kandırıyorum şu an...

Edit: Ama benziyor da yani böyle baharatımsı bi acılığa o yüzden aşırı rahatsız değilim :D

ama bide çalışanlar az ukala olsa. atom parçalıyor adamlar onlarda haklı
He he hepsi öyle.Ben gördüm hatta arkada kavurma bölümünde atom parçalıyordu biri.

Şu baristalarla alıp veremediği olan tek millet bizimkiler heralde. Baristanın egosu, baristanın hipster olması,yahu altı üstü bir kahve içeceksin al kahveni keyfine bak nedir bu tantana anlam veremiyorum.

altüstü kahve dediğini yeni gördüm. sen madem alt üstü kahve diyosun bu foruma ne halt etmeye girdin.. kahvenin basit bişey olmadığı, bi damak tadı olduğu, burada bi kavurma forumu petra kahvesinin güzelliği adlı başlık altında hassas ince ayarların içinde oldugu kısımda yorum yapıp, ne akla hizmet alt üstü kahve diyosun bu bir. çalışan isen zaten senden barista olmaz bu 2..içiçi isen sendem müşterimolmaz 3...en acayipi ise kahve bi sanatttır. ince hassas konudur.. evet alt üstü içecek. ama 20 tl verdiğim kahvenin köpük krema tad ekşi vs tadı kötü dediğimde kendini atom parçalamış sana dalkavuk biri bana öyle tepeden konuşamaz. ya işini adam gibi yapacak ya o işi bırakacak onlarca işletme bıkmış böyle adamlardan.. özetle sen bu forumda başlıkta boşa çıktın
Türk değilseniz alınmayın da, anlamak için 5 kere okumak gerekiyor, üstüne bir de kelimelerin yarısı yanlış yazılmış. Ek yorum yapma gereği duymuyorum yazabilirsiniz tabii ki istediğinizi de daha az agresif olabilirsiniz, forumda çoğu kişinin hoşuna gitmiyor bu tavır:)

hayırdır sana ne girdi çıktı zoruna gitti... ekşi sözlük ten gir sokakdan çık.. müşteriden gir kendi Barista olan ben gibilerden çık. en az 100 kere teşekkür aldım tek bi konu.. ya siz ukala, burnu havada değilsiniz. hayır sana bile öyle lanse olmuş bak demekki bişey var böyle. alayı öyle demedik ama Barista tayfası içinde İstanbul dan tut ankara izmir.. moda topagacı bagdat caddesi yok bikmem nere. bu durum var. işletme sahibi bile diyor sana ne zoruna gitti birader.. bi. cümle kurduk 1 2 kişi. için alıyorsun. sende mi öylesin
Üslubu zaten geçtim de,genellemelere bakar mısın; "barista tayfası içinde,istanbuldan tut ankara izmir" , "moda, Topağacı, Bağdat caddesi" o baristaların portafiltreleri senin anladın dimi ? ben altı üstü bir kahve içeceksin demekte haklıymışım çünkü senin kahveyle pek alakan yok, kahve ve sunum ile ilgi orada bir takım bizim bilmediğimiz eziklikler yaşamışsın ama şu şu diyemiyorsun onları da "barista egosu,hipster vb gibi" ,madem öyle hipster vsvs diye dış görünüşe göre değil de yaşadığın derdi ayrıntılı anlat. Hor mu gördüler seni? Ne yaptılar mesela sana? Anlat evladım ne yaşadın? Önce bunu anlat ki bizde senin kendi kendine tribe girdiğini düşünmeyelim.

Lan hıyar kovdular mı seni oradan ne oldu söylesene? İçtiğin kahve belli değil, yaşadığın diyalog belli değil, girmişsin kapıdan içeri hipster,ego mego saydırıyorsun burada.

Tanırım çoğu baristayı ben orada gel beraber gidelim, 17 sinden sonra soracağım ne yaptılar sana. Kim gösterirsin bana canını sıkan, ama bişey yapmadılarsa, ben sana bişey yapabilirim orada,haberin olsun.
Hocam sakin siz de arkadaşın üslubuna geçmeyin boşuna gerginlik yaşanıyor sonra, dediğiniz gibi altı üstü kahve

Hocam sakin siz de arkadaşın üslubuna geçmeyin boşuna gerginlik yaşanıyor sonra, dediğiniz gibi altı üstü kahve
Bu tipler bundan anlıyor kusura bakmayın üslubumdan dolayı, özel mesaja geçmem gerekirdi. Tek derdim şu barista egosu,hipster vs diye sallayan insanların aslında kendi içinde yaşadığı ezikliği ve asosyalliği herkesin görmesini sağlamaktı, sanırım gördünüz.

Geri