Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan
Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.
Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Arkadaşlar iyi güzel geyik yapıyorsunuz da çok önemli bir şeyi unutuyorsunuz: NAVLUN FİYATLARI. Bari köstek olmayın.
Hem unutmayın bir ürün size çok pahalı geliyorsa, sizin için üretilmemiştir.
Bu arada ben yurtdışında yaşayan bir tanıdığım vasıtasıyla kakaolu kek ve beyaz tişört siparişi verdim, böylece navlun fiyatlarından etkilenmemiş oldum. Gelince deneyimlerimi yazacağım inş.
Ruanda Gitesi çiçek gibi kahve çıktı. 1 - 2 aydır ben neden tadım notlarını alamaz oldum, damak tadım mı bozuldu, aldığım kahvelerde mi bir sorun var diye düşünüyordum (hep indirim peşinde koşmaktan da olabilir). Petra'da Ruanda Gitesi "üzüm, sütlü çikolata ve reçel" tadlarının hepsini verdi. Aklınızda bulunsun.
ay başında yeni gelen jurnal emailleri üzerine yeni hasat acme sipariş etmiştim 500 grlık pakette, çekirdekler konusunda biraz şaşkınım. hiçbir şekilde homojen kavrum olmamış. sütlü çikolata ve bitter tonları neyse çekirdekler de o şekilde.. hatalı kavrumdan daha fazlası kavanozda bana göz kırpıyor, 350 gr kahve günlerdir. içemedim öyle kaldı. burayı takip ediyorlardır umarım. iade etmeyi hiç düşünmedim ancak isterlerse fotoğraf ve numune paylaşırım, test ederler. bebek'te, şişhane'de şehrin en farklı teması olan yerlerden birini işletmek kavrumda etki yaratmışa benziyor. hayalkırıklığı oldu.
fotoğrafı buraya da ekliyorum hatta kendilerine email de atacağım. bu kavrum için çok uğraşmışa benziyorlar. 50den fazla çok açık renk çekirdek var, çiğ kalmıştan hallice maalesef.
ay başında yeni gelen jurnal emailleri üzerine yeni hasat acme sipariş etmiştim 500 grlık pakette, çekirdekler konusunda biraz şaşkınım. hiçbir şekilde homojen kavrum olmamış. sütlü çikolata ve bitter tonları neyse çekirdekler de o şekilde.. hatalı kavrumdan daha fazlası kavanozda bana göz kırpıyor, 350 gr kahve günlerdir. içemedim öyle kaldı. burayı takip ediyorlardır umarım. iade etmeyi hiç düşünmedim ancak isterlerse fotoğraf ve numune paylaşırım, test ederler. bebek'te, şişhane'de şehrin en farklı teması olan yerlerden birini işletmek kavrumda etki yaratmışa benziyor. hayalkırıklığı oldu.
fotoğrafı buraya da ekliyorum hatta kendilerine email de atacağım. bu kavrum için çok uğraşmışa benziyorlar. 50den fazla çok açık renk çekirdek var, çiğ kalmıştan hallice maalesef.
Ruanda Gitesi çiçek gibi kahve çıktı. 1 - 2 aydır ben neden tadım notlarını alamaz oldum, damak tadım mı bozuldu, aldığım kahvelerde mi bir sorun var diye düşünüyordum (hep indirim peşinde koşmaktan da olabilir). Petra'da Ruanda Gitesi "üzüm, sütlü çikolata ve reçel" tadlarının hepsini verdi. Aklınızda bulunsun.
blend değil yeni hasat guatemala çekirdeği diye eklemişler açıklamaya ben de ona istinaden eleştirimi yaptım. kahve üreticisi değilim, yıkanmış ve naturel çekirdeği ayırt edemem ama hatalı kavrumu anlayabilirim. iki kavrumu ekleyip karıştırmış da olabilirler, aynı noktada yine hatalı kavrum. bence.
Petra Gaspar Diaz, şu ana kadar içtiğim en tatlı Guatemala çekirdeği. Petra kavrumu bayağı ilerletmiş. Fincanda en belirgin olan şey tatlılık ve berraklık; dengeli bir yapıya sahip, gövdesi yoğun ve bitişi temiz. Üzüm, bal ve badem notalarıyla kompleksitesi ise orta-yüksek seviyede.
Petra Gaspar Diaz, şu ana kadar içtiğim en tatlı Guatemala çekirdeği. Petra kavrumu bayağı ilerletmiş. Fincanda en belirgin olan şey tatlılık ve berraklık; dengeli bir yapıya sahip, gövdesi yoğun ve bitişi temiz. Üzüm, bal ve badem notalarıyla kompleksitesi ise orta-yüksek seviyede.
Kavrum profilindeki sürekliliği sağlamaya çalışıyor olabilirler. Böylelikle tat profilinde ne beklemeniz gerektiğini bilerek almış oluyorsunuz. Bir üreticinin adı da böyle duyuluyor aslında, kavrum ve tat profilindeki istikrar üretici markalaştırıyor. Tabii ben de seçkiye yeni çekirdekler eklemlenmesini isterim o ayrı konu.
petra benimde favori kavurucum ama fiyatları çok pahalı geliyor diye farklı kavurucular aramış hatta bu forum sitesinide o şekilde bulmuştum. artık ayın kavurucusunun yaptığı %30 indirim sonrası bile petranın normal sattığı fiyatlara denk geliyor. yarın Guatemala Las Penas ile Kolombiya Santa Barbara #2 Geisha siparişi verecem. mükemmel kahveler içeceğimden şüphem yok. tekrar güncellerim.
Guatemala Las Penas, bal kabağı ve kaymak, biraz da reçelsi notalar içeriyor. V60, Aeropress ve çift kişilik Moccamaster demlemeleri ile müthiş keyifli, tertemiz çıktılar aldım. Bi’ şans verebilirsiniz.
Guatemala Las Penasyı Melitta Aroma Signature de Luxe makina demlemesi ile içiyorum şuan. kesinlikle muhteşem. önceden, pahalı & indirim yok almam derdim ama şuan indirimsiz bin lira indirimle 700 liraya düşen kahvelerden çok çok çok daha güzel. şiddetle tavsiye ederim.
Kolombiya Santa Barbara #2 Geisha de çok güzel ama 100 gr için o para verilmez, hatta fiyatı bir kenara bıraksak bile Las Penas ı seçerim.
ya şu las penas'i bi tek ben mi demleyemedim. kac kere demledim bi turlu duzgun bi tat alamadim. 9 aralik kavrumlu. bazi kahveler sonradan açılıyor, bu da mi oyle acaba.
bendeki az kavrulmus gibi, her yaptigim cok duru oluyor, ince ogutuyorum, sicak yapiyorum, orani dusuruyorum. valla hic verim alamadim kahveden. allahini seven v60 recete paylaşsın.
ya şu las penas'i bi tek ben mi demleyemedim. kac kere demledim bi turlu duzgun bi tat alamadim. 9 aralik kavrumlu. bazi kahveler sonradan açılıyor, bu da mi oyle acaba.
bendeki az kavrulmus gibi, her yaptigim cok duru oluyor, ince ogutuyorum, sicak yapiyorum, orani dusuruyorum. valla hic verim alamadim kahveden. allahini seven v60 recete paylaşsın.
Aslında baya baya normal bir kahve Las Penas. Çok da parlak, meyvemsi, aromatik bir yapısı yok. Bu nedenle demlemenizle alakalı değildir diye düşünüyorum. Kaldı ki 20 günlük dinlenme çoğu Petra kahvesi için yeterli.
Las Penas’ı V60 (cafec th-1) ile son demlediğimde
20 gr kahve
50 gr ön demleme
75+75+100 gr sabit noktadan su döküşü ile yapmıştım.
şuan ofisteyim, termos bardağımda sabah V60 la yaptığım Kenya AA Barichu Gatomboya #148 içiyorum. böyle bir lezzet olamaz, o kadar keyifli bir içimi varki. asidite desen var, tatlılık desen var. kahveyi yudumladıktan sonra ağızda o kadar güzel bir ahenk bırakıyor ki.
şu kahveleri sabit %25-30 arası indirimli satsalar başka bir kavurucu aramaz insanlar. en azından ben, ne süpriz çıkacak diye başka kavurucuları denemem.
Geçen hafta ofise petra acme hediye olarak geldi. Ne yaptıysam şu 1 haftadır underextracted ekşi tatların önüne geçemedik. ofis koşullarında filtre kahve makinesi büyük ihtimalle Bu seviyede kavrulmuş bir kahveyi çözemiyor. Çözümü pakette son 50 gr kala kendi çapımda immersion taktiğiyle buldum. Karafı takmadan 30 sn demleme sonrası bir kaşıkla iyice stir ettim. ardından 1 dk civarı karafı taktım kendi haline bıraktım. Sonuç olarak Tatlı , kuş üzümü, çikolata, fındık tatlarını barındıran bir fincan çıktı. Klasik fakat ofis koşullarında ilaç gibi geldi.
Bu site, içeriği kişiselleştirmek, deneyiminize uyarlamak ve kayıt olmanız durumunda giriş yapmanızı sağlamak için yasal düzenlemelere uygun çerezler (cookies) kullanır.
Bu siteyi kullanmaya devam ederek, çerez kullanımına izin veriyorsunuz.