İlk çıktığı günden beri kullanıcısı olduğum Peak Water’ı halen ana su kaynağım olarak kullanmaya devam ediyorum ve sanırım tonlarca su elde etmişimdir. Öncelikle şunu belirtmeliyim ki yaşadığınız sorun bir sorun değil. Doğal reçinenin doğal rengidir. Ama sizi bir kullanıcı olarak şöyle yönlendirebilirim.
Peak Water filtrelerini ilk kez kullanmadan önce doğru şekilde hazırlamak gerekir. Ambalajından çıkardığınız filtreyi derin bir tencereye ya da kabın içine koyup üzerini tamamen örtecek kadar suyla kaplayın ve on dakika kadar bekletin. Bu işlemi taze suyla en az 7-8 kez tekrarlayın. Filtre yeterince hazırlandıktan sonra sürahinize yerleştirin ve hazneye temiz musluk suyu doldurun. İlk süzülmüş 3-4 litreyi dökün; bu su içmeye ya da kahve yapmaya uygun değildir, sadece filtreyi kalibre etme amaçlıdır. Bundan sonra filtre normal kullanım için hazır hale gelir. İlk günlerde az miktarda reçine parçacığı ve sarı renk suya karışabilir, bu tamamen normaldir ve kahvenin tadına olumsuz etki etmez. Düzenli kullanımda bu durum kısa sürede kaybolur. Filtre ömrünü tamamladığında üreticinin önerdiği kapasiteye göre değiştirmeniz gerekir. Ben her gün 1-1,5 litre su elde ediyorum ve 4 aydan fazla kullanıyorum. Kullanmadığınız dönemlerde sürahiyi boşaltıp temiz suyla durulamanız da faydalıdır.
Böyle