• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Peak-Water Türkiye Distribütörlüğü

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Globally
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Peak Water'da tek seferde filtrelediğimiz su miktarına bağlı olarak filtreden çıkan suyun toplam sertlik ve toplam alkalinite değerleri birbirinden farklı oluyor. Örneğin 80 ppm alkaliniteye sahip musluk suyumu tavsiye edilen Peak 2.2 ayarda filtreliyorum. 300 gr. su filtrelediğim zaman alkalinite 40 ppm oluyor. 1000 gr. filtrelediğim zamansa 60 ppm alkalinite elde ediyorum. Yani filtrelediğiniz suyun miktarını dikkate almamız gerekiyor. Eğer tek seferde yüksek miktarda su filtreleyeceksek Peak ayarını önerilenden daha yüksek bir kademeye getirmemiz gerekiyor.

Bu konuyla ilgili Peak Water'a yazmış olduğum mailin cevabını da burada paylaşmak istiyorum:

Hello Murat,

Thanks for getting in touch.

That's very odd that there is such a difference in hardness between different volumes of water filtered. My advice would be to filter the amount that you need, but if you need a larger volume filtering, I would adjust the dial to close more of the bypass off to bring the hardness down i.e change the setting to a higher number.

Regarding readings, while alkalinity/hardness is predominantly the reading of calcium carbonate and bicarbonate in the water. The total TDS will be reading all other minerals as well, so I would stick to reading the hardness when using your Peak.

I hope that proves helpful for you.
Warm regards,

--
Jack Kiff

contact@peak-water.com

Son düzenleme:
Genel olarak bu sürahilerin çalışma mantığını çok güzel anlatarak başlamışsınız videoya fakat çıkan sonuçları karşılaştırma ve farklı ayarlarla deneme açısından kısa bir video gibi geldi.

Öncelikle prime işleminde firma filtrenin 10dk suda bekletilmesini öneriyor artık.

Bunun dışında denediğiniz ürün hatalı ya da elinizdeki tükenmiş bir filtre olabilir mi diye düşünmedim değil. Bir ölçümde 230 bir diğerinde 130 ppm şeklinde sonuçlar benim tecrübemle taban tabana zıt. (TDS'in Peak'in çalışma mantığı açısından pek bir önemi yok aslında, yine de filtrenin ömrünün devamlılığını kontrol etmek açısından TDS kullanılabilecek yöntemlerden biri)

Bir de kalemle su sertliğini nasıl ölçtünüz onu anlayamadım? Ayrıca 4.2 ayarında kullansanız belki daha güzel bir fincan alacaktınız ve alkalinite açısından (videoda sertliği ölçmediğiniz için söylüyorum) yeterli yumuşaklığa inmemiş olabilirsiniz; bu sürahinin mantığı suyu aldığınız sonuca göre revize etmek sonuçta.

Örneğin Peak ile denemeler yaparken 3.2 ve 4.0 ayarında oldukça sert (kitlerle yapılan ölçümde) sonuçlar alırken 4.1'in üstünde gayet makul bir suya ulaşmıştım.

İnceleme için teşekkürler.
yorum için teşekkürler öncelikle :)
Bendeki kullanım kılavuzunda aslında suda bekletilmesi gerektiği bile yazmıyor. Kendim akıl yürüttüm biraz. video çekim sırasında en az 7-8 dakika kaldı aslında suda (her ne kadar 1-2 dakika demiş olsam da). Ayrıca bendeki kullanım kılavuzunda filtre ömürleri de güncel olandan farklı (daha yüksek) ifade edilmiş.

İlk gelen filtreyle sorun yaşadığım için firma sağolsun 2 tane sıfır filtre daha gönderdi. Kalemle ölçümü nasıl yaptığım gözüküyor aslında. "Yüksek TDS = Sert su" diye yorumladım kabaca. Kalemin kalsiyum ve magnezyum oranına dair bilgi vermediğini biliyorum ama 400ppm suyun yumuşak olma ihtimali de pek yok sanki? En azından çoğu senaryoda. Videoya ara verip 5'ten 1'e farklı ayarlarda da ölçümler yaptım ama fincan tadımını 4'te yaptım yalan olmasın.

yorum için teşekkürler öncelikle :)
Bendeki kullanım kılavuzunda aslında suda bekletilmesi gerektiği bile yazmıyor. Kendim akıl yürüttüm biraz. video çekim sırasında en az 7-8 dakika kaldı aslında suda (her ne kadar 1-2 dakika demiş olsam da). Ayrıca bendeki kullanım kılavuzunda filtre ömürleri de güncel olandan farklı (daha yüksek) ifade edilmiş.

İlk gelen filtreyle sorun yaşadığım için firma sağolsun 2 tane sıfır filtre daha gönderdi. Kalemle ölçümü nasıl yaptığım gözüküyor aslında. "Yüksek TDS = Sert su" diye yorumladım kabaca. Kalemin kalsiyum ve magnezyum oranına dair bilgi vermediğini biliyorum ama 400ppm suyun yumuşak olma ihtimali de pek yok sanki? En azından çoğu senaryoda. Videoya ara verip 5'ten 1'e farklı ayarlarda da ölçümler yaptım ama fincan tadımını 4'te yaptım yalan olmasın.
İlk gelen filtreyle yaşadım dediğiniz sorundan kastınız neydi tamamen kullanılamaz helde miydi? Peak için hep arada kalıyorum sırf bu filtre sorunlarını duyduğumdan dolayı.

Alsam mı almasam diye süren kararsızlar sonucu, sürekli pet şişe tüketimine sebep olmamak, V60 ve espresso için ayrı su almamak gibi kendimce haklı gerekçeler üreterek almaya karar verdim ve perşembe günü sipariş verdim. Sitede verilen bilgiye göre 24 saatte kargo oluyordu. Ben yine işimi garantiye alalım diyerek cuma günü önce mail attım sonra telefon açtım, 'Tabi, bugün kargoya verilir merak etmeyin cevabı verildi. Ayrıca ürünün iyi paketlenmesini talep ederek iade/değişim ile uğraşmak istemediğimi belirttim. O konuda da gerekli önlemleri alacaklarını, müşteri memnuniyetini önemseyen bir firma oldukları söylendi.
İki gün geçmesine rağmen sipariş halen 'Hazırlanıyor' olarak görünüyor.
Daha ne yapmam gerekiyordu bilmiyorum, gerçekten müşteri memnuniyeti yüksek bir firma. İlk izlenimim muhteşem.

@Globally

Alsam mı almasam diye süren kararsızlar sonucu, sürekli pet şişe tüketimine sebep olmamak, V60 ve espresso için ayrı su almamak gibi kendimce haklı gerekçeler üreterek almaya karar verdim ve perşembe günü sipariş verdim. Sitede verilen bilgiye göre 24 saatte kargo oluyordu. Ben yine işimi garantiye alalım diyerek cuma günü önce mail attım sonra telefon açtım, 'Tabi, bugün kargoya verilir merak etmeyin cevabı verildi. Ayrıca ürünün iyi paketlenmesini talep ederek iade/değişim ile uğraşmak istemediğimi belirttim. O konuda da gerekli önlemleri alacaklarını, müşteri memnuniyetini önemseyen bir firma oldukları söylendi.
İki gün geçmesine rağmen sipariş halen 'Hazırlanıyor' olarak görünüyor.
Daha ne yapmam gerekiyordu bilmiyorum, gerçekten müşteri memnuniyeti yüksek bir firma. İlk izlenimim muhteşem.

@Globally
Merhaba,

Tüm kargolar çıkış yapıldı 19 mart tarihli. Kargolanmış sisteme takip no düşmemiş olabilir. Sipariş no paylaşırmısınız

Biten filtreyi geri gönderme sürecinin anlatıldığı bir mesaj var mı @Globally ? Başlıkta gezindim fakat bulamadım. İlk mesaja eklense faydalı olabilir.

Biten filtreyi geri gönderme sürecinin anlatıldığı bir mesaj var mı @Globally ? Başlıkta gezindim fakat bulamadım. İlk mesaja eklense faydalı olabilir.
Kargo kodunda vs bir değişiklik olmadıysa en son sistem böyle işliyordu.

Son iki seferdir öğlen-akşamüstü saatlerde filtreleri göndermek için MNG kargoya gidiyorum. Her ikisinde de tam kargoyu verip çıkacakken "göndereceğiniz şube için kota dolu uyarısı veriyor bu yüzden alamıyoruz" diyorlar. İlk seferde çalışan belki de şubede korona vakası çıkmıştır ve çalışmıyorlardır demişti, bugünse gönderilecek şube çok yoğun bir şube olduğu için kotası erkenden doluyor, 8.30 gibi gelirseniz gönderebilirsiniz dediler. Böyle bir durum yaşayan var mı bitmiş filtreleri yollarken? @Globally MNG haricinde bir alternatif var mıdır acaba?

Son iki seferdir öğlen-akşamüstü saatlerde filtreleri göndermek için MNG kargoya gidiyorum. Her ikisinde de tam kargoyu verip çıkacakken "göndereceğiniz şube için kota dolu uyarısı veriyor bu yüzden alamıyoruz" diyorlar. İlk seferde çalışan belki de şubede korona vakası çıkmıştır ve çalışmıyorlardır demişti, bugünse gönderilecek şube çok yoğun bir şube olduğu için kotası erkenden doluyor, 8.30 gibi gelirseniz gönderebilirsiniz dediler. Böyle bir durum yaşayan var mı bitmiş filtreleri yollarken? @Globally MNG haricinde bir alternatif var mıdır acaba?
Bu hafta başında Mng Gölcük şubesine göndereceğim bir kargo için aynı sorunu ben de yaşadım. Çıkışının ertesi güne kalmaması için de alıp başka bir firmaya verdim. Kargo firmaları içinde kota limitini en çok Mng ve Sürat uyguluyor. Çalışanların sağlığı açısından olması gereken bir uygulama diye düşünüyorum.

4 gün üst üste gönderemedim. ertesi günü kurye istettim, kurye de gelmedi. sonraki hafta gidip sabah denedim gönderebildim. bu süreçte gelen kargom olmadı ama normalde şubelerine ulaşan kargoyu yarım saat içinde teslim ediyorlar. dağıtırken istekli, teslim alırken isteksiz olmalarının sebebi sanırım dağıtımdan ücret alıyor olmaları...

Bu hafta başında Mng Gölcük şubesine göndereceğim bir kargo için aynı sorunu ben de yaşadım. Çıkışının ertesi güne kalmaması için de alıp başka bir firmaya verdim. Kargo firmaları içinde kota limitini en çok Mng ve Sürat uyguluyor. Çalışanların sağlığı açısından olması gereken bir uygulama diye düşünüyorum.

Aynı şeyi üç dört kez yaşadım, en son pes edip indirim olmadan bir filtre daha aldım. Saçma bir şekilde bütün bilgileri alıp işlemleri tamamlamadan da kargoyu teslim alıp alamayacağını söyleyemiyor şube.

Merhaba,

yurtiçi kargo anlaşma numaramız 585275160

Filtreyi gönderdikten sonra kargo ile size ulaşınca mı Yeni filtre alabiliyoruz @Globally

Geri