• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Peak-Water Türkiye Distribütörlüğü

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Globally
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Balık kokusu ile şahsi tecrübem şu şekilde. Kaynamış suyun buharında bu ağır koku hep vardı. Filtrem genç olduğunda bile. Ancak ne zaman ki kaynamamış suyum da tatsal ve kokusal anlamda ağırlaştı, o zaman değişim zamanımın geldiğini anladım. Yani kaynayan suyun, filtrem yeniyken bile balık gibi kokuyor olması benim açımdan hep rastlanır bir durumdu. Kahveme herhangi bir olumsuz etkisi olmadı.

filtrelenen suda bariz koku olması filtre bitti bitecek anlamına geliyor aslında
birde çeşmeyi açınca peak watera dolum yapmadan biraz su akmasını tavsiye ediyorum.(30 sn kadar)
bu özellikle su tesisatı ve dağıtım hattı eski evlerde çok önemli bir ayrıntıdır. su hatları pirinç olduğu için biriken korozyonun bir kısmından kurtulmuş olursunuz böyle yaparak.

Bittiğini biteceğini nasıl anlarız?

Arkadaşlar da yazmış ama bugün itibariyle ben de tecrübe ettim. Ben genellikle 4.1'de bazen de 4.2'de kullanıyordum ve her seferinde de pp ölçümü yapıyordum. 70 ppm civarlarında kullanıyordum. Son zamanlarda seviyeyi 5'e çekmeme rağmen 90 ppm oluyordu anca ve kokuda gariplik yokken tada ufak bir etkisi vardı. Son zamanlarda kokuda da farklılık olmaya başladı kireç kokusunu ve tadını alabiliyordum ama bugün kaynattıktan sonra demleme ekipmanını ıslatırken baya koku geldi ben merak ettim kahveyi yine de demledim. Rezil bir tadı vardı .d Alalı tam 2 ay olmuştu bugün. Ayarlasam bu kadar olmazdı. Günlük ortalama 1.5 lt kullandım diyebilirim.

Merhaba!

Bu güzel anlaşmayı sizlere duyurmaktan mutluluk ve onur duyuyoruz. Globally, PeakWater Türkiye Distribütörü olmuştur.
Ülkemizi ve Dünyayı etkisi altına alan Covid-19 ve ekonomik şartlara rağmen yeni ekipmanlar getirmeye devam ediyoruz.

Kahve kalitenizi üst noktaya taşıyacak bu ekipman müthiş insanlar tarafından tasarlandı ve geliştirildi.

Water For Coffee (Kahve için su ) Kitabının yazarları Maxwell Colonna-Dashwood, Christopher H. Hendon tarafından geliştirilen Dünyanın ilk ayarlanabilen filtreli su sürahisi PeakWater.

Bu sefer anlaşmamızdaki heyecandan dolayı biraz erken duyuru yaptık. Ürünler hakkında bilgileri ilerleyen günlerde daha detaylı paylaşımlar olacaktır.(Ürün fiyatı, Ne zaman stoklara geleceği, Filtrelerin kullanım ömürleri, Eski bitmiş filtrelerin geri dönüşümü gibi)

Ayrıca bu güzel insanlar Peakwater için " Project Waterfall “adlı bir yardım kampanyası yapıyorlar

Satılan her sürahiden bir kısım Project Waterfall'a gidecek ve Etiyopya'daki kahve yetiştiren topluluklara temiz içme suyu getirmeye yardımcı olacak.

Edit:
www.gelbura.com

Peak Water Ayarlanabilir Filtreli Su Sürahisi Başlangıç Seti Fiyat

Önerilen Ayarlar Daha da mükemmel doğruluk için test şeritleriyle birlikte gelen renk tablosuyla sonuçlarınızı karşılaştırın. Süreler ilgili...
www.gelbura.com
https://www.gelbura.com/urun/peak-water-ayarlanabilir-filtreli-su-surahisi-baslangic-seti

Kahvekulübü özel indirim kodu: kahvekulubupeakwater

Ürün ile ilgili kısa notlar vermeye devam edelim

Farklı Kahveler İçin Farklı Su

Peak Water için önerilen ayarlar çoğu kahvenin tadını mükemmelleştirecektir. Ancak, kahve tipi ve kahvenin nasıl kavrulduğu gibi değişkenler, suyun tadında yapılacak küçük değişiklikler kahvenizin tadını en üst seviyeye çıkarabilir.

Önerilen Ayarların Ötesine Geçmek

Espresso/

Peak Water kadranını görece daha düşük bir ayara getirin. Yüksek mineral içeriği suyun daha fazla bikarbonat içermesine olanak sağlar. Bu konsantre bir kahvedeki artmış asiditeyi dengelemeye yardımcı olur.

Çiçeksi ve aromatik kahveler

Geyşa gibi çiçeksi kahveler, aromalarının ortaya çıkmasını sağlayan çok yumuşak suları sever. Bu tür kahveler için Peak Water’ı maksiumum seviye olan 5’e ayarlayın.

Meyvemsi ve kompleks kahve

Meyvemsi ve daha az aromatik kahvelerde denge sağlaması açısından yüksek mineral içerikli sulardan faydalanılır. Bu durumda Peak Water kadranını biraz daha düşük seviyelere ayarlayın.

Kavurma profilleri

Daha koyu kavrulmuş kahveler için daha yüksek seviyelere, daha az kavrulmuş kahveler için ise daha düşük seviyelere ayarlayın. Koyu kavrulmuş bir kahve yumuşak su ile daha temiz ve daha tatlı hale gelecektir, buna karşılık az kavrulmuş bir kahvede daha kompleks ve yoğun tatlar elde edebilmek için yüksek mineral içeriğine sahip sert sular iş görecektir.

Saygılarımızla
Globaly
Merhaba!

Bu güzel anlaşmayı sizlere duyurmaktan mutluluk ve onur duyuyoruz. Globally, PeakWater Türkiye Distribütörü olmuştur.
Ülkemizi ve Dünyayı etkisi altına alan Covid-19 ve ekonomik şartlara rağmen yeni ekipmanlar getirmeye devam ediyoruz.

Kahve kalitenizi üst noktaya taşıyacak bu ekipman müthiş insanlar tarafından tasarlandı ve geliştirildi.

Water For Coffee (Kahve için su ) Kitabının yazarları Maxwell Colonna-Dashwood, Christopher H. Hendon tarafından geliştirilen Dünyanın ilk ayarlanabilen filtreli su sürahisi PeakWater.

Bu sefer anlaşmamızdaki heyecandan dolayı biraz erken duyuru yaptık. Ürünler hakkında bilgileri ilerleyen günlerde daha detaylı paylaşımlar olacaktır.(Ürün fiyatı, Ne zaman stoklara geleceği, Filtrelerin kullanım ömürleri, Eski bitmiş filtrelerin geri dönüşümü gibi)

Ayrıca bu güzel insanlar Peakwater için " Project Waterfall “adlı bir yardım kampanyası yapıyorlar

Satılan her sürahiden bir kısım Project Waterfall'a gidecek ve Etiyopya'daki kahve yetiştiren topluluklara temiz içme suyu getirmeye yardımcı olacak.

Edit:
www.gelbura.com

Peak Water Ayarlanabilir Filtreli Su Sürahisi Başlangıç Seti Fiyat

Önerilen Ayarlar Daha da mükemmel doğruluk için test şeritleriyle birlikte gelen renk tablosuyla sonuçlarınızı karşılaştırın. Süreler ilgili...
www.gelbura.com
https://www.gelbura.com/urun/peak-water-ayarlanabilir-filtreli-su-surahisi-baslangic-seti

Kahvekulübü özel indirim kodu: kahvekulubupeakwater

Ürün ile ilgili kısa notlar vermeye devam edelim

Farklı Kahveler İçin Farklı Su

Peak Water için önerilen ayarlar çoğu kahvenin tadını mükemmelleştirecektir. Ancak, kahve tipi ve kahvenin nasıl kavrulduğu gibi değişkenler, suyun tadında yapılacak küçük değişiklikler kahvenizin tadını en üst seviyeye çıkarabilir.

Önerilen Ayarların Ötesine Geçmek

Espresso/

Peak Water kadranını görece daha düşük bir ayara getirin. Yüksek mineral içeriği suyun daha fazla bikarbonat içermesine olanak sağlar. Bu konsantre bir kahvedeki artmış asiditeyi dengelemeye yardımcı olur.

Çiçeksi ve aromatik kahveler

Geyşa gibi çiçeksi kahveler, aromalarının ortaya çıkmasını sağlayan çok yumuşak suları sever. Bu tür kahveler için Peak Water’ı maksiumum seviye olan 5’e ayarlayın.

Meyvemsi ve kompleks kahve

Meyvemsi ve daha az aromatik kahvelerde denge sağlaması açısından yüksek mineral içerikli sulardan faydalanılır. Bu durumda Peak Water kadranını biraz daha düşük seviyelere ayarlayın.

Kavurma profilleri

Daha koyu kavrulmuş kahveler için daha yüksek seviyelere, daha az kavrulmuş kahveler için ise daha düşük seviyelere ayarlayın. Koyu kavrulmuş bir kahve yumuşak su ile daha temiz ve daha tatlı hale gelecektir, buna karşılık az kavrulmuş bir kahvede daha kompleks ve yoğun tatlar elde edebilmek için yüksek mineral içeriğine sahip sert sular iş görecektir.

Saygılarımızla
Globally
Tüm kahve severlere hayırlı olsun. Fiyat beklediğimden fazla. Daha önce ülkemize gelmiş diğer ürünün neredeyse dört katı. Tabiki filtre sistemi ürün kalitesi çok daha iyi belki ama fiyat önemli. Güzel indirimler bekleriz tabi 😊

Merhaba arkadaslar, 2 gundur ugrasiyorum 230ppm suyumu 4. Kademede en fazla 135ppm alabiliyorum . İzlemedigim video, yorum kalmadi. 10litre su heba ettim sonradan acilacak surahi sanirim diyerek ama yok birturlu herkesin aldigi verimi alamiyorum. 5. Son kademede dahil 230ppm suyu 58 e kadar dusurebildi.

Filtreyi ilk kullanirken kilavuzda 2kere 4. Ayarda fulledim ve bosalttim baktim verim alamiyorum 10dk suyun icinde batik biraktim. Sonuclar ayni.

Acaba sorunlu filtreler olabiliyormu banami denk geldi.

Merhaba arkadaslar, 2 gundur ugrasiyorum 230ppm suyumu 4. Kademede en fazla 135ppm alabiliyorum . İzlemedigim video, yorum kalmadi. 10litre su heba ettim sonradan acilacak surahi sanirim diyerek ama yok birturlu herkesin aldigi verimi alamiyorum. 5. Son kademede dahil 230ppm suyu 58 e kadar dusurebildi.

Filtreyi ilk kullanirken kilavuzda 2kere 4. Ayarda fulledim ve bosalttim baktim verim alamiyorum 10dk suyun icinde batik biraktim. Sonuclar ayni.

Bahsettiginiz rakamlar gayet normal görünüyor... beklentiniz ne kadar olmalariydi?

Peak kullanıcısı değilim ancak 50-60 ppm'in altı zaten pek gerekli değil. İyi düşürmüş.

Arkadaşlar, ppm tek başına bir şey ifade etmez. Bunu yazıp duruyorum, çünkü hiçbir anlamı yok. Benim şu an kullandığım su (kendi yaptığım) 250-260 ppm civarında, hatta 300 gördüğüm bile oldu, ppm bütün değerlerin toplamı.

100 ppm su, 95 GH 5 KH su olsun, Peak'ten 1'de de geçirseniz 5'te de, ~100 ppm civarında kalacak.

Bahsettiginiz rakamlar gayet normal görünüyor... beklentiniz ne kadar olmalariydi?
Youtubeda videolarda ve yorumlarda gorebildigim kadariyla 250ppm lerdeki suyu son ayarda 20ppm lere dusuruyor gibi bir genel kanı gormustum. Geneldede 4. Kademede herkes demlemesini yapiyordu ama bende 4. Kademede 135 ppm filtre icin cok fazla. Beklentilerim bunlardi.

4 ayarında 135 gayet iyi ben 4 filtre bitirdim peAkte

Arkadaşlar, ppm tek başına bir şey ifade etmez. Bunu yazıp duruyorum, çünkü hiçbir anlamı yok. Benim şu an kullandığım su (kendi yaptığım) 250-260 ppm civarında, hatta 300 gördüğüm bile oldu, ppm bütün değerlerin toplamı.

100 ppm su, 95 GH 5 KH su olsun, Peak'ten 1'de de geçirseniz 5'te de, ~100 ppm civarında kalacak.

Sanirim bu peak, ppm konusunda ezber bozucak biraz. 135ppm su ile demledim fena degildi. (Cekirdek pahali ama kalitesizgillerden) bu yuzden fena degil dedim.

Daha once 130ppm lerde su demlemistim(peak degildi) adeta zift notasi birakmisti fincana.

Gh/Kh test kiti edinmeniz daha sağlıklı sonuçlar almanızı sağlayabilir.

Sanirim bu peak, ppm konusunda ezber bozucak biraz. 135ppm su ile demledim fena degildi. (Cekirdek pahali ama kalitesizgillerden) bu yuzden fena degil dedim.

Daha once 130ppm lerde su demlemistim(peak degildi) adeta zift notasi birakmisti fincana.

Bence ppm konuşmayı tamamen bırakmalıyız da, neyse, 2 sene öncesine kadar pH konuşuluyordu sadece, bu da bir adım 😂

Naçizane incelemem:

Genel olarak bu sürahilerin çalışma mantığını çok güzel anlatarak başlamışsınız videoya fakat çıkan sonuçları karşılaştırma ve farklı ayarlarla deneme açısından kısa bir video gibi geldi.

Öncelikle prime işleminde firma filtrenin 10dk suda bekletilmesini öneriyor artık.

Bunun dışında denediğiniz ürün hatalı ya da elinizdeki tükenmiş bir filtre olabilir mi diye düşünmedim değil. Bir ölçümde 230 bir diğerinde 130 ppm şeklinde sonuçlar benim tecrübemle taban tabana zıt. (TDS'in Peak'in çalışma mantığı açısından pek bir önemi yok aslında, yine de filtrenin ömrünün devamlılığını kontrol etmek açısından TDS kullanılabilecek yöntemlerden biri)

Bir de kalemle su sertliğini nasıl ölçtünüz onu anlayamadım? Ayrıca 4.2 ayarında kullansanız belki daha güzel bir fincan alacaktınız ve alkalinite açısından (videoda sertliği ölçmediğiniz için söylüyorum) yeterli yumuşaklığa inmemiş olabilirsiniz; bu sürahinin mantığı suyu aldığınız sonuca göre revize etmek sonuçta.

Örneğin Peak ile denemeler yaparken 3.2 ve 4.0 ayarında oldukça sert (kitlerle yapılan ölçümde) sonuçlar alırken 4.1'in üstünde gayet makul bir suya ulaşmıştım.

İnceleme için teşekkürler.

Son düzenleme:
Geri