• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Octagon Roastery

Octagon 5x100 tadım seti ile ilgili olarak @DtB ile hemen hemen benzer görüşteyim. Villa Betulia ile ilgili de aynı şeyleri düşünüyorum Diima Danche'den sonra ancak ikinci sırayı alabildi.

Octagon Roastery, Diima Danche kavrum tarihi 15.5
Aeropress Shake 'N Bloom reçetesi,

K-Ultra 7.0 klik, slow-feed
15/240ml oran,
RO + sweet water 3333 formül 90ppm,

5x100 deneme setinin yıldızı, yaklaşık 20 gün kadar oturmasını bekledim, kavrum, deneme setinin bütün kahveleri gibi çok iyi, çözülme üst düzey 90C civarındaki sıcaklıklarda ve kısa sürelerde çok rahat demleniyor. Gövde çok yüksek, her zamanki 1/15 oranı 1/16 yapmak zorunda kaldım. Son zamanlarda içtiğim en iyi naturel kahve diyebilirim. Tat profili oldukça kompleks, sıcakken floral ve meyvemsi tarafta, soğudukça tatlılık tavan yapıyor, dengeli bir asiditeye arkada kayısı benzeri kuru meyveler eşlik ediyor. Çok katmanlı ve kıpır kıpır bir kahve sıkı naturelcilere şiddetle tavsiye ederim. Son ayların F/P şampiyonu olabilecek bir kahve, cold ve kavurucunun tavsiyesi ile espressoda da çok iyi sonuç vereceğini düşünüyorum. Akşam da onu deneyip günü kapatalım. Edit: Espresso denedim tam dialling yaptım kahve bitti artık yeni pakede kısmet diyelim.

Ekli dosyayı görüntüle 34010
Sizin de benzer yorumunuza teşekkür ediyoruz yanlış anlamazsanız aynı cevabı aşşağıya ekliyoruz :)

"Merhabalar, öncelikli olarak uzunca yaptığınız bu yorum ve analiz için teşekkür ederiz. Yeşil çekirdeğim seçimi, örnek kavrumlar, ana kavrum ve cuppingler ve neticesinde ulaştığımız sonuçların sizin tarafınızdan beğenilmesi değer verilmesi uzunca yorumlanması bizleri mutlu etti ve doğru yolda olduğumuzu dair bize bir fikir verdi. Teşekkür ederiz umarız bundan sonra da sizlere güzel kahveler ulaştırırız."

100x5 deneme setinden satın almıştım. Setteki bütün kahveleri uzun bir süredir demliyorum. Çekirdeklerin kavrum dengesi güzel, temiz ve bence potansiyeli yansıtılmış. Kenyaların görüntüsü ve lezzeti bana Kronotrop’un butik zamanlarını hatırlattı.. Elinize sağlık.
Merhabalar, beğendiğinize sevindik; Tegu ve Gathaithi ikiside tatlılık ve karakteristik konusunda bizi çok mutlu eden çekirdekler. Afiyet olsun.

Octagon Yeni Kahveler Satışta!

2024 Nisan ayında katıldığımız Nordic Cupping etkinliği, yine çok keyifli ve bol kahveli geçti. Kolombiya, Etiyopya ve Honduras’tan 6 farklı kahve getirdik. Şu an için iki kahvemiz hazır 🎉

Caballero Confite Extended Fermentation Natural
Caballero Confite Honduras, kendine özgü işleme yöntemi sayesinde aromalarındaki denge ve derinliği, tat noktasında ise ananas ve karamelin baskın olduğu fermante notalarla bizleri cezbetti. Bu kahve, natürel ve fermante arasında bir yerde, ferah bir asiditeyle sizi karşılayacak.

Kavrum: Sample roasting sonrası, kahvenin yüksek potansiyelini göz önünde bulundurarak kavurma aşamasında normalden fazla denemeler yaptık. Cupping’de aldığımız notalara ulaşmamız ve tedarikçimizin öne sürdüğü tadım notalarına ulaşmamız biraz daha uzun sürdü.

Tadım Tarifi ve Reçete: Filtre için;bu kahveden acı tatlar almak zor olsa da, doğru çözünmeyi sağlamazsak vaat edilen potansiyelin ortaya çıkmadığını söylemek gerek. Kahveyi demledikten sonra ananas, çikolata, tropikal meyve ve yumuşak içimli bir tat almalısınız.

Espresso da ise “berry” ağırlıklı çıktılar aldık.Oldukça açık kavrum bir kahve olmasına rağmen channelling olmadı.Asiditeyi dengeye aldığınızda espresso olarak yumuşacık bir içim sunacaktır.

• V60 - Cafec TH-1 Espresso (Lelit Bianca)
  • Buzdağ Su 96°C Buzdağ Su 94 derece
  • Commandante: 23 17/40 Oran:1/2,3
  • 1/16 Pre-infusion 3 sn On/2sn Off
  • Bloom: 50 gr, 50 sn 150/200/256 Valf Ortada Başlangıç-9 Bar Sabit.
  • Döküşler arası: 10 sn Toplam Süre: 34 sn
  • Toplam Süre: 02:20

Bueseco Collective - Honey Process
Bu kahve Kolombiyadan Cupping masasında dikkat çeken iki kahveden biriydi. 20.11 kavrumlu son halini, yazıyı yazarken (02.12) içiyor ve fazlasıyla geçer not veriyoruz. Umarız beğenirsiniz!

Kavrum: Bu kahve, ısıyı hızlı bir şekilde alıp düşük sıcaklıklarda bile kolayca koyulaşabilen bir yapıya sahip. İlk denemelerimizde acılık biraz fazla öne çıktı, ancak sonraki kavurmalarla bu sorunu ortadan kaldırıp kırmızı meyve ve hafif baharatlı tatları elde ettik.

Tadım Tarifi ve Reçete: V60 demlediğinizde, kahveden tatlı sakız aromalarını hemen hissedebilirsiniz; tedarikçi bunu "grape bubblegum flavor" olarak tanımlamış. Biz üzüm kısmına fazla girmemekle birlikte, etiket üzerinde "sakız aroması" olarak bıraktık. Tatlı asiditesini, yerinde gövdesini, bitirness ı minimize edip aromaların en iyi ortaya çıktığı reçete bu şekilde oluştu;

• V60 - Cafec TH-3
  • Buzdağ Su 93°C
  • Commandante: 24
  • 1/16
  • Bloom: 60 gr, 45 sn 60/60/76
  • Döküşler arası: 10 sn
  • Toplam Süre: 02:30

Notlar: Reçeteler ve deneyimler; sizin suyunuz, sizin ekipmanlarınızla farklılık arz edebilir. Almadığımız ve deneyimlemediğimiz hiç bir tat ve aromayı yazıya asla eklemedik bununla beraber tedarikçinin ön gördüğü tatları ortaya çıkarmaya çalıştık. Bütün kahve demleme ekipmanları veya yardımcı ekipmanlar(filtre kağıdı gibi) tamamını deneyip sonsuz kombinasyon havuzuna da kendimizi atmadık.

Notlar2:KavrumTarihleri

Caballero Confite Extended Fermentation Natural 29.11

Bueseco Collective - Honey Process 20.11

Notlar3:Sırada kavrulacak kahveler

Kolombiya El Filo #1 by Francisco Loaiza

Etiyopya Diima Benti Nenka #4

https://www.octagonroastery.com/

Sitede sanırım bazı problemler var. Buesoco sepete eklemeye çalıştığımda ana sayfaya dönüyor. (mac osx safari). Birde yeni kahve eklendiğinde kısa süreli indirim kodları iyi olabilir.

Sitede sanırım bazı problemler var. Buesoco sepete eklemeye çalıştığımda ana sayfaya dönüyor. (mac osx safari). Birde yeni kahve eklendiğinde kısa süreli indirim kodları iyi olabilir.
Merhabalar; Buesaco da bir hata oluşmuş(yüklediğimiz görselle alakalı) yarın hatalı ürün kaldırılacak; aynı ürünü ikinci kere yükledik o normal çalışıyor.Teşekkürler geri bildirim için.

Ayrıca burdan sizin aracılığınızla güncelleme olsun.

OCTAGON15 indirim kodunu aktif hala getirdik. Yeni yıla kadar geçerli olacaktır.

İlk siparişimi verdim. Sip. No: 661739877991. Kavurma metodu/makine vs. olarak, Petra gibi kavurma yapan bir yer diye okumuştum. Sadece filtreci olarak bir bulmacaya daldık. Haydi hayırlısı. Kolay gelsin

Son düzenleme:
İlk siparişimi verdim. Sip. No: 661739877991. Kavurma metodu/makine vs. olarak, Petra gibi kavurma yapan bir yer diye okumuştum. Sadece filtreci olarak bir bulmacaya daldık. Haydi hayırlısı. Kolay gelsin
Merhabalar siparişiniz dün kargolanmıştır.Afiyet olsun.

24184661739964015 NO'lu sipariş ile Etiyopya Diima Benti Nenka aldım. Espresso ağırlıklı tüketeceğim bir çekirdek olacaktır. Geçen sene Diima Danche vardı ona yakın bir kahve olduğunu düşünüyorum. Espresso'yu deneyip bir reçete çıkarttıktan sonra burada paylaşıyor olurum.

Balıklama dalıp almıştım. Beklentim düşüktü ama gerçekten çok tutarlı kavurma profili var, aromalar net. Ajandama octagonu da ekledim. 2 kahve almıştım.
İlk Kenyayı denedim. Gayet güzeldi.
Sırada Ethopia Nenka var.
Aynı çekirdeğin gölge ve ışık altında ki kavurma profillerini ekledim. Teşekkürler

Ekli dosyalar

• IMG_0127.jpeg
    IMG_0127.jpeg
    170.8 KB · Görüntüleme: 100
  • IMG_0131.jpeg
    IMG_0131.jpeg
    225.4 KB · Görüntüleme: 86
  • IMG_0129.jpeg
    IMG_0129.jpeg
    323.9 KB · Görüntüleme: 92
Etiyopya Diima Benka 4 demleme sonrası kalibrasyonu tamamladım. Lelit Grace IMS basket ile Comandante Red Clix 11 klik ayarında öğütüm yaptım. 95 derece Taşdelen su kullanarak 16 gram kahveden 40 gram çıkış aldım ve toplam akış süresi sabit 9 bar basınçla 34 saniye oldu. Pre-infusion ile de denedim ancak istediğim tadı yakalayamadım bu sebeple Pre-infusion önermiyorum. Tropik meyve notalarının belirgin şekilde öne çıktığı, aynı zamanda espressoda olması gereken gövdeyi de koruyan bir denge yakaladım.

Ekli dosyalar

• IMG_8080.jpeg
    IMG_8080.jpeg
    162.7 KB · Görüntüleme: 74
  • CC3C0468-087F-4470-A040-7C5A65875FE1.jpeg
    CC3C0468-087F-4470-A040-7C5A65875FE1.jpeg
    198.5 KB · Görüntüleme: 65
Balıklama dalıp almıştım. Beklentim düşüktü ama gerçekten çok tutarlı kavurma profili var, aromalar net. Ajandama octagonu da ekledim. 2 kahve almıştım.
İlk Kenyayı denedim. Gayet güzeldi.
Sırada Ethopia Nenka var.
Aynı çekirdeğin gölge ve ışık altında ki kavurma profillerini ekledim. Teşekkürler
Teşekkürler, afiyet olsun; Diima da hem espresso hem filtre de meyvemsiliğiyle öne çıkan bir kahvemiz.
Umarız beğenirsiniz.

Etiyopya Diima Benka 4 demleme sonrası kalibrasyonu tamamladım. Lelit Grace IMS basket ile Comandante Red Clix 11 klik ayarında öğütüm yaptım. 95 derece Taşdelen su kullanarak 16 gram kahveden 40 gram çıkış aldım ve toplam akış süresi sabit 9 bar basınçla 34 saniye oldu. Pre-infusion ile de denedim ancak istediğim tadı yakalayamadım bu sebeple Pre-infusion önermiyorum. Tropik meyve notalarının belirgin şekilde öne çıktığı, aynı zamanda espressoda olması gereken gövdeyi de koruyan bir denge yakaladım.
Detaylı anlatım için teşekkürler; Naturel Etiyopyanın doğru demlendiğinde (özellikle espresso) doğru meyve asiditesini veren, keyifle tüketebileceğiniz bir versiyonu.
Afiyet olsun.

Ben de 2 paket kahve aldım. Sağolsunlar yanında bir tane hediye kahve göndermişler. Ayrıca whatsapp hattından da aktif olarak yardımcı oluyorlar sipariş aşamasında. Henüz degas dolmadığı için kahveleri merakla bekliyorum.

Değerli kahve severler; sizler için elimizden geldiğince gittiğimiz coffee shop, roastery veya etkinlikleri paylaşacağımız bir konseptin çabası içerisindeyiz.Bunun ilk ürünü olarak hatasıyla sevabıyla bir video hazırladık. İçerikte de göreceğiniz üzere ziyaret ettiğimiz Roastery den sınırlı sayıda kahve satın alıp sizlere kahvelerimizin yanında ikram etmek istiyoruz. Alacağınız 500 gr ve üzerindeki kahvelere 100 gr aşağıdaki kahvelerden hediye gönderiyoruz.Hediye kahvenizi seçmek isterseniz internet sitemizdeki telefon numarasına mesaj atmanız yeterli.Ayrıca “OCTAGON15” kodunu aktif hale getirdik. Güzel günler diliyoruz.

◾Hediye olacak kahveler;
▪️Kosta Rika: El Mango (Honey)
▪️Kolombiya: Cauca (Natural)
▪️Uganda: Kitoma (Anaerobic Process)

Değerli kahve severler; sizler için elimizden geldiğince gittiğimiz coffee shop, roastery veya etkinlikleri paylaşacağımız bir konseptin çabası içerisindeyiz.Bunun ilk ürünü olarak hatasıyla sevabıyla bir video hazırladık. İçerikte de göreceğiniz üzere ziyaret ettiğimiz Roastery den sınırlı sayıda kahve satın alıp sizlere kahvelerimizin yanında ikram etmek istiyoruz. Alacağınız 500 gr ve üzerindeki kahvelere 100 gr aşağıdaki kahvelerden hediye gönderiyoruz.Hediye kahvenizi seçmek isterseniz internet sitemizdeki telefon numarasına mesaj atmanız yeterli.Ayrıca “OCTAGON15” kodunu aktif hale getirdik. Güzel günler diliyoruz.

◾Hediye olacak kahveler;
▪️Kosta Rika: El Mango (Honey)
▪️Kolombiya: Cauca (Natural)
▪️Uganda: Kitoma (Anaerobic Process)

Çok hoş bir düşünce olmuş, teşekkürler. Bu vesile ile de sizden ilk kahvemi almış olacağım. Ancak sitenizde 2 farklı Buesaco var farklı fiyatlarla. Ben farkı bulamadım aralarında, bilgi rica edebilir miyim o konuda?

Çok hoş bir düşünce olmuş, teşekkürler. Bu vesile ile de sizden ilk kahvemi almış olacağım. Ancak sitenizde 2 farklı Buesaco var farklı fiyatlarla. Ben farkı bulamadım aralarında, bilgi rica edebilir miyim o konuda?
Biz teşekkür ederiz.

Malesef bir türlü çözemediğimiz biraz sorun olarak kaldı; 490 TL olan doğru olanı.Bazı işletim sistemlerinde 390 TL olanı sepete hiç atamadığınızı farkedeceksiniz zaten. Umarız kısa zamanda sorun çözülür.

Kahveler elime ulaştı teşekkür ederim @octagonroastery. Bu ay sizden alım yapmayı planlıyordum farklı bir kavurucuyu da deneyecek olmak güzel denk geldi :) Kostarika için kavrum tarihi nedir? Ne zaman denemeye başlayalım tavsiyeniz var mıdır?

Geri