• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Octagon Roastery

Herkese merhabalar,

Yaza yaklaştığımız bu günlerde, geçtiğimiz kış ve daha öncesinde çok güzel kahveler denediğinizi umut ediyoruz.Zaman zaman toplu alımdan, arkadaşlarımızın getirdiği, çoğu zamanda Octagon olarak kendi kahvelerimizi içerek geçirdiğimiz bir dönemi geride bırakıyoruz.Daha önce sizlere ilk merhaba dediğimiz paylaşımımızın akabinde tekrar merhaba demek istedik.

Öncelikli olarak sizlere Oslo da yaptığımız kahve tadımıyla alakalı bazı bilgiler vererek, katıldığımız etkinlikten edindiğimiz bilgileri paylaşmak istiyoruz.

• 11-12 Nisan tarihlerinde Oslo da gerçekleştirilen bahar tadımında Ethiopia, Kenya, Colombia, El Salvador, ve Honduras kahvelerini denedik.Nordic approach’un personelinin yaptığı sunumların yanısıra bu ülkelerdeki çifçilerin ve çalışan ortaklarının canlı katılımlarıyla güncel bilgiler elde ettik.Özellikle Etiyopya hükümetinin getirdiği yeni kurallar sebebiyle ülkede yaşanan ihracat ve üretim zorlukları, iklim değişikliğinin nitelikli kahveye etkisi, dünyada yaşanan savaşların ulaştırmada yarattığı sorunlardan bahsedildi. Olumsuzluklara rağmen iyi haber hala çok güzel kahvelerin olduğu, gecikmelerin olabileceği ama sonunda çözüleceği yönündeydi.
  • Cupping tarafında ise; 60 farklı kahve deneme fırsatımız oldu.Etiyopyalar her zaman olduğu gibi iyiydi.Diğer kavurucularla ortak değerlendirdiğimiz konu ise Kenyaların geri planda kalması oldu.Honduras ve Colombia’nın ise bazı kahveleri tüm cupping in en iyi kahveleriydi diyebiliz.Bizim adımıza ise bazılarının çok limitli olmasına rağmen birinci seçenek olarak belirlediğimiz bütün kahveleri reserve ettirdik. Umarız en kısa zamanda sizlerle kahvelerimizi buluştururuz.
  • Bir küçük başlıkta işleme yöntemleri açmak istiyoruz.Natural, washed, honey ve anaerobic olarak denediğimiz kahvelerde hangi ülke olursa olsun anaerobic kahvelerin birbirine benziyordu.Colombia Honey ve Honduras Natural çekirdekler ise tam aksine özgünlükleriyle ön plana çıktılar.
İkinci olarakta kahvelerimiz azalmaya devam ederken yukarda bahsettiğimiz gibi yeni kahvelerimizin de heyecanı içerisindeyiz.Yeni kahvelerimize yer açmak, tanışamadıklarımızla tanışmak, olumlu olumsuz görüşlerinizi dinlemek için 15 Hazirana kadar geçerli olmak koşulu ile fiyatlarımızda indirim yapmaya, ücretsiz kargo seçeneğini 600 TL olarak tutmaya karar verdik.Bu düzenlemeyi yüzdelik bir indirim olarak yapmak yerine sabit iki fiyat olarak belirledik(300-350 TL).Sitemizde bulunan Kello, Diima ve Finca Gabriella kahvelerini hem filtre hem espresso olarak, Tegu, Gathaithi ve Villa Betulia ise sadece filtre için olarak kavrulduğunu hatırlatmak isteriz.

Herkese güzel günler diliyoruz.

Octagon Coffee Roastery
Precision Approach to Coffee

Precision Approach to Coffeethumbnail_IMG_3048.jpgthumbnail_IMG_3054.jpgthumbnail_IMG_4088.jpg

Merhabalar,yeni seçkiniz şimdiden hayırlı olsun.Son zamanlarda epey yoğun işlemlere tabi tutulmuş bolca Kolombiya veya anaerobik çekirdek tükettik diye düşünüyorum bu manada Kolombiya Honey ve Honduras Natural çekirdeklerinin özgünlüğü merakımı cezbetmedi değil.Operasyonel ve muhasebe anlamında size sıkıntı cikarmayacaksa hem mevcut seckinizi hem de gelecek çekirdeklerinizi 100'er Gr lık tadım tadım setleri ile denemek güzel olabilirdi.Cupping etkinliğine dair paylaştığınız detaylar için tesekkur eder,keyifli çalışmalar ve fincanlar dilerim.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Daha önce bu işletmeden sipariş veren arkadaşlar oldu mu?
Neleri beğendiniz ya da beğenmediniz?
Fiyatlardaki indirim ve ücretsiz kargo için belirlenen limit bi' hayli avantajlı duruyor.

Merhabalar,yeni seçkiniz şimdiden hayırlı olsun.Son zamanlarda epey yoğun işlemlere tabi tutulmuş bolca Kolombiya veya anaerobik çekirdek tükettik diye düşünüyorum bu manada Kolombiya Honey ve Honduras Natural çekirdeklerinin özgünlüğü merakımı cezbetmedi değil.Operasyonel ve muhasebe anlamında size sıkıntı cikarmayacaksa hem mevcut seckinizi hem de gelecek çekirdeklerinizi 100'er Gr lık tadım tadım setleri ile denemek güzel olabilirdi.Cupping etkinliğine dair paylaştığınız detaylar için tesekkur eder,keyifli çalışmalar ve fincanlar dilerim.
Merhabalar, daha önce de var olan bu seçeneği tekrar aktif hala getirdik, Trial Box 100x5 olarak tüm kahveler başlığı altında bulabilirsiniz.

Cupping detayı olsun, Loring olsun merak uyandıran şeyler mevcut ayrıca işinize oldukça kafa yorduğunuz ve emek verdiğiniz de bariz ama künyeler biraz yetersiz geldi bana. Varyete bilgisi yok hiçbirinde mesela ki bence cupping skorundan çok daha önemli bi bilgi. Keza rakım, çiftlik, üretici bilgileri de mevcut değil çoğunda.

Cupping detayı olsun, Loring olsun merak uyandıran şeyler mevcut ayrıca işinize oldukça kafa yorduğunuz ve emek verdiğiniz de bariz ama künyeler biraz yetersiz geldi bana. Varyete bilgisi yok hiçbirinde mesela ki bence cupping skorundan çok daha önemli bi bilgi. Keza rakım, çiftlik, üretici bilgileri de mevcut değil çoğunda.
Evet bende denesem mi diye düşünürken sırf bu yüzden şimdilik alımdan vazgeçtim (elimde çok kahve olduğu için riske girmedim ama ilgi çeken bir varyete olsa denerdim 100 gramlıktan) . Kahve seçerken varyete ve işleme yöntemine bakarak seçiyorum genelde. Burada bilgi olarak sadece işleme yöntemi var ve başka diğer bilgilerde verilmemiş. Umarım daha detaylı bir künye verilir.

Evet bende denesem mi diye düşünürken sırf bu yüzden şimdilik alımdan vazgeçtim (elimde çok kahve olduğu için riske girmedim ama ilgi çeken bir varyete olsa denerdim 100 gramlıktan) . Kahve seçerken varyete ve işleme yöntemine bakarak seçiyorum genelde. Burada bilgi olarak sadece işleme yöntemi var ve başka diğer bilgilerde verilmemiş. Umarım daha detaylı bir künye verilir.
Teşekkürler geri bildiriminiz için, sitemizde kahvelerimizin künye bilgilerini güncelledik(Finca Gabriella hariç). Her birinin altında ürün açıklaması bölümünde detaylı bilgileri bulabilirsiniz.

Merhaba,
Melike Hanım'la direk irtibata geçerek kahve seçkimi oluşturdum. Ellerindeki tüm kahvelerden 100er gramlık halde bana yolladılar.
Tüm kahveler için konuşuyorum kavurma başarılı idi.
Kenya gathaithi aşırı beğendim.

Şuana kadar demlemediğim sadece 1 kahveleri kaldı. Onu da akşam yapmayı planlıyorum. Bana zevk ve keyif verdi.
Umarım bu gösterdiği emeklerinin karşılığını forumda ve dükkanca bulabilirler.
Ben keyif aldım teşekkürler

Sitemizde bulunan Kello, Diima ve Finca Gabriella kahvelerini hem filtre hem espresso olarak, Tegu, Gathaithi ve Villa Betulia ise sadece filtre için olarak kavrulduğunu hatırlatmak isteriz.

Merhaba, Kello, Diiama ve Finca Gabriella espresso için ve filtre için 2 ayrı kavrum profili mi var veya kavrum profili hem espresso hem fitre için mi uygun? Sitenizdeki resimlerde espresso kategoride "kavrum profili : fitre" yazıldığı için soruyorum. "espresso" yazmıyor.

Sitenizde bu kahveler "filtre" kategorisinde de görünmüyor.

Merhaba,
Melike Hanım'la direk irtibata geçerek kahve seçkimi oluşturdum. Ellerindeki tüm kahvelerden 100er gramlık halde bana yolladılar.
Tüm kahveler için konuşuyorum kavurma başarılı idi.
Kenya gathaithi aşırı beğendim.

Şuana kadar demlemediğim sadece 1 kahveleri kaldı. Onu da akşam yapmayı planlıyorum. Bana zevk ve keyif verdi.
Umarım bu gösterdiği emeklerinin karşılığını forumda ve dükkanca bulabilirler.
Ben keyif aldım teşekkürler
Merhabalar, Octagon Roastery olarak kahvelerimizi beğenmiş olmanız bizi çok mutlu etti, umarız bundan sonra da beğendiğiniz kahvelerimizi sizlerle buluştururuz. Teşekkür ederiz.

Merhaba, Kello, Diiama ve Finca Gabriella espresso için ve filtre için 2 ayrı kavrum profili mi var veya kavrum profili hem espresso hem fitre için mi uygun? Sitenizdeki resimlerde espresso kategoride "kavrum profili : fitre" yazıldığı için soruyorum. "espresso" yazmıyor.

Sitenizde bu kahveler "filtre" kategorisinde de görünmüyor.
Merhabalar, bu üç kahvemiz tek bir kavurma profili üzerinden (omni), espresso ve filtre için uygun olarak kavruldu. Teşekkür ederiz geri bildiriminiz için, siteyi daha anlaşılır hale getireceğiz en yakın zamanda.

Tekrardan merhabalar @octagonroastery ,yaklaşık iki haftadır deneme setini dinlendiriyorum,degass için yeterli midir 😅 Bir de cekirdekleriniz için önerdiğiniz bir reçete mevcut mudur,su olarak hangi markayı ya da nasıl bir suyu önerirsiniz?En azından sizlerin kendi çekirdeğinizi demlerken nasıl parametreler kullandığınızı bilmek güzel bir başlangıç olurdu.İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.

Tekrardan merhabalar @octagonroastery ,yaklaşık iki haftadır deneme setini dinlendiriyorum,degass için yeterli midir 😅 Bir de cekirdekleriniz için önerdiğiniz bir reçete mevcut mudur,su olarak hangi markayı ya da nasıl bir suyu önerirsiniz?En azından sizlerin kendi çekirdeğinizi demlerken nasıl parametreler kullandığınızı bilmek güzel bir başlangıç olurdu.İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.
Sağolsunlar özelden çok detaylı,çok ilgili bir biçimde yardımcı oldular kendileri,yanıtsız kaldığını düşünmenizi istemem çünkü dm'den dönüş yapılmıştır 😂
Öncelikle çekirdeklerle ilgili genel izlenimimi paylaşmak isterim müsadenizle;

dediğinizi varsayıyorum 😂
Seçkiye dair genel izlenimim gerçekten iyi bir şekilde,ince eleyip sık dokunarak oluşturulduğu ve tabiri caizse "güvenli sınırlar" içerisinde kalınarak kavrulduğu yönünde çünkü deneme setindeki çekirdeklerin hepsi bünyesinde belirli bir seviye tatlılık,gövde,aroma ve lezzet ihtiva ediyor ve bu seviyenin altına düşmüyor,herhangi bir şekilde çimenimsi,tahılımsı ya da isli tat barındirmiyor.Bir adet istisna olduğunu düşünüyorum,aşağıda çekirdek hakkında yorum yaparken bundan daha detaylı bahsedeceğim.

Tegu

Kenyalar hakkında çok fazla şey söylemek istemiyorum çünkü açık konusmak gerekirse klasik Kenya'lardan hoşlanmıyorum.SL28 ve SL34 varyetelerinin farklı teruarlarda yetiştirilse dahi umami, özellikle ucu domatese çıkabilen bir tat profiline sahip olduğunu düşünüyorum.Bu arada elbette bu durum göreceli bir konu,bana göre durum böyle iken sizin için çok farklı olabilir.Bu nedenle iki Kenya'nın da Kenyaseverlerce bir şansa ihtiyacı olduğunu düşünüyorum çünkü çekirdekler bundan ibaret değil.Oldukca aromatik,kompleks,katmanlı ama belirttiğim gibi benim damak zevkim için fazla umami 😂

Gathaiti

Sıcakta hibiscus,ılıkta kırmızı erik, oldukça tatlı,yüksek asidite ve gerçekten uzun bir bitiş.Ilıdıkça gerçek potansiyeline yaklaştığını düşünüyorum çekirdeğin,narenciye ve sert çekirdekli meyve doneleri ve tatlılığı daha belirgin hale gelebiliyor.

Diima Danche

Kuru koku aroma lezzet birebir,misket limonu,ananas,şeftali,bal...Çekirdek oldukça su tutsa da uzun demleme sürelerine rağmen çok iyi sonuçlar verebiliyor.Hoffman metoduyla daha tatlı,bloom+3 döküşle asiditenin daha ön planda olduğu bir çıktı verdi,ikisi de ayrı keyifli.Hoffman metodunda limon ve şeftali diğer donelerden daha vurgulu geldi.Çekirdekler oldukça küçük yerel varyetelerden oluşuyor sanırım,biraz büyük olsa,gövde ve vizkozite olarak daha düşük çıktılar verse eşe dosta gesha diye verip trollemelik çekirdek gerçekten 😂 Çünkü gesha olmadan iyi bir geshanın sunabileceği çoğu iyi özelliğe fincanda sahip olduğunu düşünüyorum bu çekirdeğin,saydığım özellikler dışında.Seçkideki favorim ama açık ara değil kafamı karıştıran bir istisna var 😂

Kello

Aromada narenciye ve sert çekirdekli meyveler...Sıcaktan soğuğa olgun,tatlı ve hafif şekerlenmis bir şeftali.Oldukça tatlı çıktılar veren çok keyifli bir çekirdek.

Villa Betulia

Bahsettiğim istisna 😂 Aroma(fragrance)=lezzet (flavor) ezberini bozan bir çekirdek çünkü aroma çok zayıf gerçekten.Bu çekirdeğe dair beklentimi oldukça düşürmüştü tatmadan evvel ancak sıcakta güçlü kekik başlangıcı fincan bitene kadar bitişte eşlik ediyor.Oldukca tatlı,orta yüksek asidite,oldukça karakteristik tat profili,seçkinin en ilginç üyesi,sulu sulu damak hissiyatı,ılıdıkça daha kompleks,misket limonu,nektarin.Bitis oldukça karakteristik.Hoffman reçetesi ile oldukça tatlı sonuç veriyor, portakal, şeftali,ılıdıkça notalar ve tatlılık çok daha vurgulu hale geliyor.Hoffman reçetesi ile kesinlikle denemenizi öneririm,seçkideki ikinci favorim.

Çekirdeklerden genel olarak çok memnun kaldım,şu anki fiyatlarla da f/p da çok iyi konumda olduklarını düşünüyorum hatta Villa Betulia ve Diima Danche bence harika konumdalar.Benim çekirdeklere dair naçizane fikrim bu yönde.Nazik,ilgili yaklaşımınız için teşekkür ediyorum tekrardan ellerinize sağlık @octagonroastery .Bir sonraki seçkinizi de merakla bekliyorum,keyifli çalışmalar dilerim 😊

Moderatörün son düzenlenenleri:
Octagon 5x100 tadım seti ile ilgili olarak @DtB ile hemen hemen benzer görüşteyim. Villa Betulia ile ilgili de aynı şeyleri düşünüyorum Diima Danche'den sonra ancak ikinci sırayı alabildi.

Octagon Roastery, Diima Danche kavrum tarihi 15.5
Aeropress Shake 'N Bloom reçetesi,

K-Ultra 7.0 klik, slow-feed
15/240ml oran,
RO + sweet water 3333 formül 90ppm,

5x100 deneme setinin yıldızı, yaklaşık 20 gün kadar oturmasını bekledim, kavrum, deneme setinin bütün kahveleri gibi çok iyi, çözülme üst düzey 90C civarındaki sıcaklıklarda ve kısa sürelerde çok rahat demleniyor. Gövde çok yüksek, her zamanki 1/15 oranı 1/16 yapmak zorunda kaldım. Son zamanlarda içtiğim en iyi naturel kahve diyebilirim. Tat profili oldukça kompleks, sıcakken floral ve meyvemsi tarafta, soğudukça tatlılık tavan yapıyor, dengeli bir asiditeye arkada kayısı benzeri kuru meyveler eşlik ediyor. Çok katmanlı ve kıpır kıpır bir kahve sıkı naturelcilere şiddetle tavsiye ederim. Son ayların F/P şampiyonu olabilecek bir kahve, cold ve kavurucunun tavsiyesi ile espressoda da çok iyi sonuç vereceğini düşünüyorum. Akşam da onu deneyip günü kapatalım. Edit: Espresso denedim tam dialling yaptım kahve bitti artık yeni pakede kısmet diyelim.

1718282721685.jpeg

Sağolsunlar özelden çok detaylı,çok ilgili bir biçimde yardımcı oldular kendileri,yanıtsız kaldığını düşünmenizi istemem çünkü dm'den dönüş yapılmıştır 😂

Seçkiye dair genel izlenimim gerçekten iyi bir şekilde,ince eleyip sık dokunarak oluşturulduğu ve tabiri caizse "güvenli sınırlar" içerisinde kalınarak kavrulduğu yönünde çünkü deneme setindeki çekirdeklerin hepsi bünyesinde belirli bir seviye tatlılık,gövde,aroma ve lezzet ihtiva ediyor ve bu seviyenin altına düşmüyor,herhangi bir şekilde çimenimsi,tahılımsı ya da isli tat barındirmiyor.Bir adet istisna olduğunu düşünüyorum,aşağıda çekirdek hakkında yorum yaparken bundan daha detaylı bahsedeceğim.

Tegu

Kenyalar hakkında çok fazla şey söylemek istemiyorum çünkü açık konusmak gerekirse klasik Kenya'lardan hoşlanmıyorum.SL28 ve SL34 varyetelerinin farklı teruarlarda yetiştirilse dahi umami, özellikle ucu domatese çıkabilen bir tat profiline sahip olduğunu düşünüyorum.Bu arada elbette bu durum göreceli bir konu,bana göre durum böyle iken sizin için çok farklı olabilir.Bu nedenle iki Kenya'nın da Kenyaseverlerce bir şansa ihtiyacı olduğunu düşünüyorum çünkü çekirdekler bundan ibaret değil.Oldukca aromatik,kompleks,katmanlı ama belirttiğim gibi benim damak zevkim için fazla umami 😂

Gathaiti

Sıcakta hibiscus,ılıkta kırmızı erik, oldukça tatlı,yüksek asidite ve gerçekten uzun bir bitiş.Ilıdıkça gerçek potansiyeline yaklaştığını düşünüyorum çekirdeğin,narenciye ve sert çekirdekli meyve doneleri ve tatlılığı daha belirgin hale gelebiliyor.

Diima Danche

Kuru koku aroma lezzet birebir,misket limonu,ananas,şeftali,bal...Çekirdek oldukça su tutsa da uzun demleme sürelerine rağmen çok iyi sonuçlar verebiliyor.Hoffman metoduyla daha tatlı,bloom+3 döküşle asiditenin daha ön planda olduğu bir çıktı verdi,ikisi de ayrı keyifli.Hoffman metodunda limon ve şeftali diğer donelerden daha vurgulu geldi.Çekirdekler oldukça küçük yerel varyetelerden oluşuyor sanırım,biraz büyük olsa,gövde ve vizkozite olarak daha düşük çıktılar verse eşe dosta gesha diye verip trollemelik çekirdek gerçekten 😂 Çünkü gesha olmadan iyi bir geshanın sunabileceği çoğu iyi özelliğe fincanda sahip olduğunu düşünüyorum bu çekirdeğin,saydığım özellikler dışında.Seçkideki favorim ama açık ara değil kafamı karıştıran bir istisna var 😂

Kello

Aromada narenciye ve sert çekirdekli meyveler...Sıcaktan soğuğa olgun,tatlı ve hafif şekerlenmis bir şeftali.Oldukça tatlı çıktılar veren çok keyifli bir çekirdek.

Villa Betulia

Bahsettiğim istisna 😂 Aroma(fragrance)=lezzet (flavor) ezberini bozan bir çekirdek çünkü aroma çok zayıf gerçekten.Bu çekirdeğe dair beklentimi oldukça düşürmüştü tatmadan evvel ancak sıcakta güçlü kekik başlangıcı fincan bitene kadar bitişte eşlik ediyor.Oldukca tatlı,orta yüksek asidite,oldukça karakteristik tat profili,seçkinin en ilginç üyesi,sulu sulu damak hissiyatı,ılıdıkça daha kompleks,misket limonu,nektarin.Bitis oldukça karakteristik.Hoffman reçetesi ile oldukça tatlı sonuç veriyor, portakal, şeftali,ılıdıkça notalar ve tatlılık çok daha vurgulu hale geliyor.Hoffman reçetesi ile kesinlikle denemenizi öneririm,seçkideki ikinci favorim.

Çekirdeklerden genel olarak çok memnun kaldım,şu anki fiyatlarla da f/p da çok iyi konumda olduklarını düşünüyorum hatta Villa Betulia ve Diima Danche bence harika konumdalar.Benim çekirdeklere dair naçizane fikrim bu yönde.Nazik,ilgili yaklaşımınız için teşekkür ediyorum tekrardan ellerinize sağlık @octagonroastery .Bir sonraki seçkinizi de merakla bekliyorum,keyifli çalışmalar dilerim 😊

Tegu

Gathaiti

Diima Danche

Kello

Villa Betulia

Merhabalar, öncelikli olarak uzunca yaptığınız bu yorum ve analiz için teşekkür ederiz. Yeşil çekirdeğim seçimi, örnek kavrumlar, ana kavrum ve cuppingler ve neticesinde ulaştığımız sonuçların sizin tarafınızdan beğenilmesi değer verilmesi uzunca yorumlanması bizleri mutlu etti ve doğru yolda olduğumuzu dair bize bir fikir verdi. Teşekkür ederiz umarız bundan sonra da sizlere güzel kahveler ulaştırırız.

Geri