• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Ocak 2022 - Kafein Kültür - Deneyim ve Reçeteler, Toplu Tadım Etkinliği

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan selamet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Firma: Kafein Kültür
Kahve: Brezilya Sitio SaoPedro
Kavurma Tarihi:10/01/2022
Demleme Metodu: Origami/cafec traditional filtre, 15 gr kahve 240 ml su
00,30 sn 50 ml ile ön demleme
30 sn,1.20 dk arası 190ml tek ve yavaş döküş
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Cmd 20 klik
Su Markası ve Sıcaklık: Buzdağı, 92c
Demleme Süresi:2.20 dk
Tadım Notları: Baskın kakao nibi ve ardından gelen vişne belirgin biçimde hissediliyor.

Firma: Kafein Kültür
Kahve: Brezilya Sitio SaoPedro
Kavurma Tarihi:10/01/2022
Demleme Metodu: Origami/cafec traditional filtre, 15 gr kahve 240 ml su
00,30 sn 50 ml ile ön demleme
30 sn,1.20 dk arası 190ml tek ve yavaş döküş
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Cmd 20 klik
Su Markası ve Sıcaklık: Buzdağı, 92c
Demleme Süresi:2.20 dk
Tadım Notları: Baskın kakao nibi ve ardından gelen vişne belirgin biçimde hissediliyor.
Emeklerinize sağlık ve afiyet olsun! :coffee::coffee:

Selamlar,
Pink star espresso kavrum icin recete nedir ?
Makina lelit bianca
Selamlar Murat Bey.

Mara X'de yaptığım kalibrasyonda Sütlüler için 20-40, sade espresso tüketimi için 20-42 yada 20-44 oranlarla demlememi yapıyorum. Demleme süresi 28-30 saniyedir. Makine sıcaklığı 92 derecedir. Bianca için bir basınç profilleme çalışmadığım için bir tavsiyede bulunamıyorum maalesef. Bianca'cı arkadaşlarımız denediler ise belki ayrıca tavsiyelerde bulunabilirler.

bugün o güzel renkli paketlerdeki kahvelerimi teslim aldım. şu an en çok aralarında kokusu en fazla hoşuma giden sitio sao pedro'yu merak ediyorum. 😊 teşekkürler.

bugün o güzel renkli paketlerdeki kahvelerimi teslim aldım. şu an en çok aralarında kokusu en fazla hoşuma giden sitio sao pedro'yu merak ediyorum. 😊 teşekkürler.
Brezilya Sitio SaoPedro nedir öyle yaa. Bütün sevdiklerime denetmek istiyorum. Bu lezzeti çevremdeki herkes bilmeli. Nimet resmen. 👏👏👏
Çok güzel yorumlar yazmışsınız arkadaşlar. Çok sağolun. 🙏 Afiyetler diliyorum sizlere ve sizlerle deneme şansı elde edecek insanlara. ☕☕

sitio saopedro beni,kahve defteri oluşturmaya teşvik etti unutmamak için bu çekirdeği,inanılmaz keyifli bir kahve..
keşke tekrar indirim olsa :(
Aslında toplum alım iki ay sürse diyor insan bazen. Tam toplu alımdaki kahvelerin dilimi çözüp full verim almaya başlıyoruz bu sefer de indirim bitiyor :) Her şeye rağmen farklı lezzetler denemek çok güzel, Orkun Bey’in kahveleri de çok güzel gerçekten. Full set aldım ve şu kahve de kötü olmuş dediğim çıkmadı hiç. Bazılarının dilini geç çözdüm ama çözünce de iyi ki almışım dedirtti.

sitio saopedro beni,kahve defteri oluşturmaya teşvik etti unutmamak için bu çekirdeği,inanılmaz keyifli bir kahve..
Ben 2 aydır Google Keep kullanmaya başladım. Yeni bir reçete denediğimde hemen not alıyor ve içtikten yorumlarımı da yazıyorum. Etiketleme özelliği sayesinde de kavurucu ve bölge ismine göre filtreleme de uygulayabiliyorum. Tavsiye ederim.

Aslında toplum alım iki ay sürse diyor insan bazen. Tam toplu alımdaki kahvelerin dilimi çözüp full verim almaya başlıyoruz bu sefer de indirim bitiyor :) Her şeye rağmen farklı lezzetler denemek çok güzel, Orkun Bey’in kahveleri de çok güzel gerçekten. Full set aldım ve şu kahve de kötü olmuş dediğim çıkmadı hiç. Bazılarının dilini geç çözdüm ama çözünce de iyi ki almışım dedirtti.
Afiyet olsun arkadaşlar. 🙏☕☕ Sitio'nun bu kadar kısa sürede bu kadar hızlı sevileceğini tahmin etmemiştik açıkçası. Tabi buna göre stoğumuzu çekmiştik yine de. 🙂 Daha aylarca bizle. Not almak yarışmadan yarışmaya çok detaylıca yaptığım birşeydi. Kahvenin performansını gün gün notlar, değişimleri yazar. Sonra haftalık ve günlük değişimlerini okuyarak inceler, reçete yaparken bu değişimi göz önünde bulundururdum hep. Daha da hassas işler çıkartmaya yarıyor bu not sistemi.
Ben 2 aydır Google Keep kullanmaya başladım. Yeni bir reçete denediğimde hemen not alıyor ve içtikten yorumlarımı da yazıyorum. Etiketleme özelliği sayesinde de kavurucu ve bölge ismine göre filtreleme de uygulayabiliyorum. Tavsiye ederim.
Bayağı iyi bir sistem olarak gözüküyor anlatımınıza göre. Hiç denemedim ancak denenesi birşey kesinlikle anlattığınız kadarıyla. Yine de defter eski yârimiz. 😇🥲

@orkunustel hocam selamlar,

Son gelenlerden tamamı 1 şubat (ya da 31 ocak) kavrumlu 6 lı seti bekletiyorum ancak yarın itibariyle birini kurban etmem gerekecek :)

Paket şişkinlikleri çok farklı, etiyopya nerdeyse hiç şişmedi, diğerleri ise kimi az kimi çok şişti, sao pedro ise balon gibi.

Burdan en hızlı degas sao pedrodur, ilk onu en son da etiyopyayı açmalıyım gibi bir sonuç çıkarabilir miyiz ?

@orkunustel hocam selamlar,

Son gelenlerden tamamı 1 şubat (ya da 31 ocak) kavrumlu 6 lı seti bekletiyorum ancak yarın itibariyle birini kurban etmem gerekecek :)

Paket şişkinlikleri çok farklı, etiyopya nerdeyse hiç şişmedi, diğerleri ise kimi az kimi çok şişti, sao pedro ise balon gibi.

Burdan en hızlı degas sao pedrodur, ilk onu en son da etiyopyayı açmalıyım gibi bir sonuç çıkarabilir miyiz ?
Diyebiliriz gibi gibi. 🙂 Sebebi uzun fermantasyon diyebilirim. Yapıları daha hassas, daha kırılgan oluyorlar. Bundan dolayı demlerken daha geçirgen, karbondioksit salınımı yaparken de diğerlerine göre daha hızlı salınım yapıyorlar genellikle. Kahvesiz kaldıysanız tavsiyem öğütümü bir yarım saat önceden yapıp öğütülmüşü yarım saat kadar açık dinlendirmenizdir.

Bunu bu şekilde yaptıktan sonra deneyiminizi paylaşırsanız sevinirim. Hala tazelik kaynaklı olumsuz tatlar olacaktır biraz ama öğütülmüş dinlendirme nispeten bu olumsuzlukları azaltır.

Diyebiliriz gibi gibi. 🙂 Sebebi uzun fermantasyon diyebilirim. Yapıları daha hassas, daha kırılgan oluyorlar. Bundan dolayı demlerken daha geçirgen, karbondioksit salınımı yaparken de diğerlerine göre daha hızlı salınım yapıyorlar genellikle. Kahvesiz kaldıysanız tavsiyem öğütümü bir yarım saat önceden yapıp öğütülmüşü yarım saat kadar açık dinlendirmenizdir.

Bunu bu şekilde yaptıktan sonra deneyiminizi paylaşırsanız sevinirim. Hala tazelik kaynaklı olumsuz tatlar olacaktır biraz ama öğütülmüş dinlendirme nispeten bu olumsuzlukları azaltır.
ne diyim hocam, detay düzeyi ve cevaplama hızı.. bizi şımartıyorsunuz :p

Foruma yazmadığım uzun bir aradan sonra selamlar, toplu alımda Kafein Kültür çıktığını görünce ben de tekrardan denemek istedim ve Latin Amerika deneme seti sipariş ettim. Gideceğim şehre söyledim direkt olarak ve 17 Ocak kavrumlu kahveleri 4-5 gün öncesinde kargo poşetinden çıkartıp açabildim, hatta 100g paketlerde valf olmadığı için baya şişmiş durumdaydı.

Demlemelerde Erikli 5L su kullanıyorum ve bütün kahvelere CMD 24 klik, 18/300 ve 4 eşit döküşle Orkun Beyin genelde kullandığı süreleri kullandım başlangıç denemesi olarak.

Daha önceki 2 siparişimden aklımda kalan doğal işlem kahvelerde görece düşük sıcaklık kullandığımdı ve ona uygun şekilde 92 dereceyle başladım yine. Hatta yıkanmış Honduras için de dereceyi yükseltmedim. Anaerobikte ise direkt 90 dereceyle başladım.

Bütün bu parametrelerde ciddi rahatsız edici bir acılık alıyorum. Daha önce demlediğim kahvelerimi içmiş 2 kişiden de senin kahvelerin böyle acı olmazdı tepkisi aldım hatta. Bunun üzerine bugün Caballero #5 ve La Tanairi kahvelerini CMD 30 klik, 18/300, 4 eşit döküşte 88 derecelerde demledim ve en azından bu kez içilebilir bir durumda tepkisi aldım ancak bir kişiden. Ancak bu haliyle de ben lezzetli bir kahve tadı alamadım.

Sorun nerde hiç kestiremiyorum. Anaerobik haricinde daha önce de tükettiğim kahveler olduğu için normalde böyle tatlar ortaya çıkmaması gerektiğini de biliyorum. Sipariş beklediği sırada kendi saldığı gazda uzun süre beklediği için olabilir mi? Veya kavrumla alakalı bir durum mu? Aklıma sadece bunlar geliyor şimdilik.

Foruma yazmadığım uzun bir aradan sonra selamlar, toplu alımda Kafein Kültür çıktığını görünce ben de tekrardan denemek istedim ve Latin Amerika deneme seti sipariş ettim. Gideceğim şehre söyledim direkt olarak ve 17 Ocak kavrumlu kahveleri 4-5 gün öncesinde kargo poşetinden çıkartıp açabildim, hatta 100g paketlerde valf olmadığı için baya şişmiş durumdaydı.

Demlemelerde Erikli 5L su kullanıyorum ve bütün kahvelere CMD 24 klik, 18/300 ve 4 eşit döküşle Orkun Beyin genelde kullandığı süreleri kullandım başlangıç denemesi olarak.

Daha önceki 2 siparişimden aklımda kalan doğal işlem kahvelerde görece düşük sıcaklık kullandığımdı ve ona uygun şekilde 92 dereceyle başladım yine. Hatta yıkanmış Honduras için de dereceyi yükseltmedim. Anaerobikte ise direkt 90 dereceyle başladım.

Bütün bu parametrelerde ciddi rahatsız edici bir acılık alıyorum. Daha önce demlediğim kahvelerimi içmiş 2 kişiden de senin kahvelerin böyle acı olmazdı tepkisi aldım hatta. Bunun üzerine bugün Caballero #5 ve La Tanairi kahvelerini CMD 30 klik, 18/300, 4 eşit döküşte 88 derecelerde demledim ve en azından bu kez içilebilir bir durumda tepkisi aldım ancak bir kişiden. Ancak bu haliyle de ben lezzetli bir kahve tadı alamadım.

Sorun nerde hiç kestiremiyorum. Anaerobik haricinde daha önce de tükettiğim kahveler olduğu için normalde böyle tatlar ortaya çıkmaması gerektiğini de biliyorum. Sipariş beklediği sırada kendi saldığı gazda uzun süre beklediği için olabilir mi? Veya kavrumla alakalı bir durum mu? Aklıma sadece bunlar geliyor şimdilik.
Ben hep 97 üstü demledim La Tanairi ve Kello Haru için daha düşük sıcaklıklarda is tadı ve acılık vardı bende de ama yüksek sıcaklıklarda baştan sona değişti. Demlemeyi baştan sona reçete videosundaki gibi yapın bir de öyle deneyin.
Ayrıca La tanairi hic su tutmuyor ben cmd 18 klikte öğütüyorum.

Okan Bey selamlar.

Kavurma kaynaklı olduğunu sanmıyorum, renk ölçümü yapmadan, ölçüm sonrası renk ölçümleri arası kıyaslama yapmadan ve tatmadan hiç ürün göndermedim. Fakat şöyle bir durum olma ihtimali var. Bunu bir kez daha tadım seti alan bir arkadaşımdan benzer bir geri dönüş almıştım. (Paketlerin yoğun şişmesi ve sonraki performansı anlamında) Gaz salınımı arttıkça paket içerisinde valf olmaması sebebiyle aynı karbondioksit katlanarak artıyor ve bu karbondioksit basıncının altında kalıyor kahve. Bu acılığı yaratan durum olabilir.

Bundan dolayı 100 gramlık paketlere valf düşünmüyor değilim ancak elimizdeki stoğun bitmesini beklememiz gerekecek maalesef ve valfli 100lü paketlere geçtiğimizde valflerin pahalı olması sebebiyle tadım seti fiyatları da yükselmek durumunda kalacak. Ancak bu durumu bir daha kimse yaşamayacaktır. Tek sunabileceğim çözüm bu kalıcı olarak.

Sizin durumunuz için hızlıca yapabileceğim çözüm sipariş bilgilerinizi bana özelden attığınız gibi yarın hızlıca yeni bir set hazırlayıp göndermek olacaktır. Kötü deneyim yaşamanıza istemeden de olsa sebebiyet verdiğimiz için kusurumuza bakmayın. :(

Olan paketler sizde kalabilir ancak isterseniz geri de gönderebilirsiniz.

İade kodlarımız:

Yurtiçi kargo Anlaşma kod: 585275160
Surat kargo Anlaşma kod : 1290671610

Geri dönüşünüzü ve sipariş bilgilerinizi özelden bekliyorum.

Geri