20gr kahve,240 su normal demle. 60 gr buz ekle karafa hepsi çözülene kadar karıştır. Buz dolu bardakta servis et. Lance Hendrick’in yakın zamanda soğuk kahve konusunda çektiği videodan önerisi.Shantawene için soğuk demleme reçetesi olan var mı? switchle demliyorum, immersionlu karışık tarifleri de deneyebilirim![]()
Shantewede soğuk nasıl çıkıyor ya güzelim çekirdeği o şekilde riske atmak istemedim ben açıkçası20gr kahve,240 su normal demle. 60 gr buz ekle karafa hepsi çözülene kadar karıştır. Buz dolu bardakta servis et. Lance Hendrick’in yakın zamanda soğuk kahve konusunda çektiği videodan önerisi.
gelecek senelerde daha güzel kahve içebilmek için her sene yaz aylarında soğuk kahve tanrılarına bir miktar fermente kahve feda edilir, adettendir.Shantewede soğuk nasıl çıkıyor ya güzelim çekirdeği o şekilde riske atmak istemedim ben açıkçası
yarın deneyeceğim teşekkür ederim20gr kahve,240 su normal demle. 60 gr buz ekle karafa hepsi çözülene kadar karıştır. Buz dolu bardakta servis et. Lance Hendrick’in yakın zamanda soğuk kahve konusunda çektiği videodan önerisi.
Ben japanese denedim çok lezizdiShantewede soğuk nasıl çıkıyor ya güzelim çekirdeği o şekilde riske atmak istemedim ben açıkçası
Kavurma tarihi ve kullandığınız su nedir?Espresso Demse wote satın aldım ama bir türlü hoşuma giden bir tat alamadım gibi. Beko 2170 OPV'li Espresso makinem var - J-Max 18 gram 1.3.0 25-26sn 36GR alıyorum bar 8 lerde kalıyor ama damakta böyle bana göre hoş olmayan bir tat var sanki limonluymuş gibi geliyor. Acaba önerisi olan var mı?
21/06/23 su olarak erikli kullanıyorumKavurma tarihi ve kullandığınız su nedir?
demse wote yüksek sıcaklık isteyen bir çekirdek, mesela 95 derece sıcaklıkta tatlı shotlar aldım,siz kaç derece sıcaklıkta aldınız, artı 10 sn ön demleme yapıyorum genelde ve uzun süre de sever 35 saniye civarı.Espresso Demse wote satın aldım ama bir türlü hoşuma giden bir tat alamadım gibi. Beko 2170 OPV'li Espresso makinem var - J-Max 18 gram 1.3.0 25-26sn 36GR alıyorum bar 8 lerde kalıyor ama damakta böyle bana göre hoş olmayan bir tat var sanki limonluymuş gibi geliyor. Acaba önerisi olan var mı?
Degass bitmiş olmalı, su da 90 ppm civarı olsa gerek. Bu değerde bir su ile biraz süreyi uzun tutmakta fayda var. Makinanız pre-infusion yapmaz. Ekşiliği gidermek için biraz daha ince çekim, kanallanmayı önlemek için iyi bir wdt ve tamp ister. Süre 35-40 sn oran ise 18/40 gibi alabilirsiniz.21/06/23 su olarak erikli kullanıyorum
PID daha bağlayamadığım için tam derece konusunda bilgim yok ama süre konusunda deneme yapıcam.demse wote yüksek sıcaklık isteyen bir çekirdek, mesela 95 derece sıcaklıkta tatlı shotlar aldım,siz kaç derece sıcaklıkta aldınız, artı 10 sn ön demleme yapıyorum genelde ve uzun süre de sever 35 saniye civarı.
Tamamdır ince çekip süre uzatıp denerimDegass bitmiş olmalı, su da 90 ppm civarı olsa gerek. Bu değerde bir su ile biraz süreyi uzun tutmakta fayda var. Makinanız pre-infusion yapmaz. Ekşiliği gidermek için biraz daha ince çekim, kanallanmayı önlemek için iyi bir wdt ve tamp ister. Süre 35-40 sn oran ise 18/40 gibi alabilirsiniz.
null two'nun 12 haziran ve sonrasındaki kavrumlarında blendin içeriği değişmişti ve içilemeyecek şekildeydi, ona dikkat edin.PID daha bağlayamadığım için tam derece konusunda bilgim yok ama süre konusunda deneme yapıcam.
Tamamdır ince çekip süre uzatıp denerimeğer olmazsa elimde Los Santos Amapola , Two single origin espressso blend ve sao francisco pulped almıştım bunlardan birini açıp denicem.
haydanull two'nun 12 haziran ve sonrasındaki kavrumlarında blendin içeriği değişmişti ve içilemeyecek şekildeydi, ona dikkat edin.
uzun süre denedim 35-40 sn kadar öncekilerine göre tat daha iyi ama hala sanki çaya limon koyarız hafif tadı değişir öyle bir tat var bir kaç deneme yanılma yaparak zannedersem bu kahve için güzel sonuç alırım.demse wote yüksek sıcaklık isteyen bir çekirdek, mesela 95 derece sıcaklıkta tatlı shotlar aldım,siz kaç derece sıcaklıkta aldınız, artı 10 sn ön demleme yapıyorum genelde ve uzun süre de sever 35 saniye civarı.
demse wote asiditeli yeni nesil espressolara uygun bir çekirdek, tadım notaları da öyledir ama pid sizde olsaydı sıcaklığı artırır daha da iyi sonuçlar alabilirdiniz, belki de klasik espresssoya uygun çekirdekler deneyebilirsiniz.uzun süre denedim 35-40 sn kadar öncekilerine göre tat daha iyi ama hala sanki çaya limon koyarız hafif tadı değişir öyle bir tat var bir kaç deneme yanılma yaparak zannedersem bu kahve için güzel sonuç alırım.
PID var fakat bağlantı yapmadım umarım kısa zamanda yapıp daha iyi sonuçlar elde ederim. Bilgiler için teşekkürlerdemse wote asiditeli yeni nesil espressolara uygun bir çekirdek, tadım notaları da öyledir ama pid sizde olsaydı sıcaklığı artırır daha da iyi sonuçlar alabilirdiniz, belki de klasik espresssoya uygun çekirdekler deneyebilirsiniz.