• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Null Coffee - Istanbul

Shantawene için soğuk demleme reçetesi olan var mı? switchle demliyorum, immersionlu karışık tarifleri de deneyebilirim :)

Shantawene için soğuk demleme reçetesi olan var mı? switchle demliyorum, immersionlu karışık tarifleri de deneyebilirim :)
20gr kahve,240 su normal demle. 60 gr buz ekle karafa hepsi çözülene kadar karıştır. Buz dolu bardakta servis et. Lance Hendrick’in yakın zamanda soğuk kahve konusunda çektiği videodan önerisi.

Normal demlemelerde hiç sevmedim, çok fermente. O yüzden fikrimin size uygulanabilirliği olmayabilir. 😢😢 Soğuk içmek bu tatları maskelemişti biraz da olsa benim için.

Shantewede soğuk nasıl çıkıyor ya güzelim çekirdeği o şekilde riske atmak istemedim ben açıkçası
gelecek senelerde daha güzel kahve içebilmek için her sene yaz aylarında soğuk kahve tanrılarına bir miktar fermente kahve feda edilir, adettendir.

20gr kahve,240 su normal demle. 60 gr buz ekle karafa hepsi çözülene kadar karıştır. Buz dolu bardakta servis et. Lance Hendrick’in yakın zamanda soğuk kahve konusunda çektiği videodan önerisi.
yarın deneyeceğim teşekkür ederim :)

Merhabalar,Haziran indiriminde Demse wote espresso kavrumu aldım forum tavsiyelerini okuyarak,uzun zamandır espresso makinemi kurmamıştım.Yine kuramadım😂 Sonra siftah amaçlı Japon usulü bi soğuk demleme yapayım dedim,bildiğiniz Kent Kahveli bayram şekeri,termosa atıp yolculukta tükettim,gıdım gıdım bitmesin diye 2 saatte bitirdim kahveyi , elinde bulunan varsa şans versin derim.Ama eve geri dönünce ne kadar denesem de termostaki tadı vermedi,o da ayrı konu.😂
Kuzeyden Su 91 derece
18,5 Gr kahve CMD 14-15 klik -140 Gr buz 160 Gr su ,hario 100'lü paket

Espresso Demse wote satın aldım ama bir türlü hoşuma giden bir tat alamadım gibi. Beko 2170 OPV'li Espresso makinem var - J-Max 18 gram 1.3.0 25-26sn 36GR alıyorum bar 8 lerde kalıyor ama damakta böyle bana göre hoş olmayan bir tat var sanki limonluymuş gibi geliyor. Acaba önerisi olan var mı?

Espresso Demse wote satın aldım ama bir türlü hoşuma giden bir tat alamadım gibi. Beko 2170 OPV'li Espresso makinem var - J-Max 18 gram 1.3.0 25-26sn 36GR alıyorum bar 8 lerde kalıyor ama damakta böyle bana göre hoş olmayan bir tat var sanki limonluymuş gibi geliyor. Acaba önerisi olan var mı?
Kavurma tarihi ve kullandığınız su nedir?

demse wote yüksek sıcaklık isteyen bir çekirdek, mesela 95 derece sıcaklıkta tatlı shotlar aldım,siz kaç derece sıcaklıkta aldınız, artı 10 sn ön demleme yapıyorum genelde ve uzun süre de sever 35 saniye civarı.

21/06/23 su olarak erikli kullanıyorum
Degass bitmiş olmalı, su da 90 ppm civarı olsa gerek. Bu değerde bir su ile biraz süreyi uzun tutmakta fayda var. Makinanız pre-infusion yapmaz. Ekşiliği gidermek için biraz daha ince çekim, kanallanmayı önlemek için iyi bir wdt ve tamp ister. Süre 35-40 sn oran ise 18/40 gibi alabilirsiniz.

demse wote yüksek sıcaklık isteyen bir çekirdek, mesela 95 derece sıcaklıkta tatlı shotlar aldım,siz kaç derece sıcaklıkta aldınız, artı 10 sn ön demleme yapıyorum genelde ve uzun süre de sever 35 saniye civarı.
PID daha bağlayamadığım için tam derece konusunda bilgim yok ama süre konusunda deneme yapıcam.

Degass bitmiş olmalı, su da 90 ppm civarı olsa gerek. Bu değerde bir su ile biraz süreyi uzun tutmakta fayda var. Makinanız pre-infusion yapmaz. Ekşiliği gidermek için biraz daha ince çekim, kanallanmayı önlemek için iyi bir wdt ve tamp ister. Süre 35-40 sn oran ise 18/40 gibi alabilirsiniz.
Tamamdır ince çekip süre uzatıp denerim :) eğer olmazsa elimde Los Santos Amapola , Two single origin espressso blend ve sao francisco pulped almıştım bunlardan birini açıp denicem.

PID daha bağlayamadığım için tam derece konusunda bilgim yok ama süre konusunda deneme yapıcam.

Tamamdır ince çekip süre uzatıp denerim :) eğer olmazsa elimde Los Santos Amapola , Two single origin espressso blend ve sao francisco pulped almıştım bunlardan birini açıp denicem.
null two'nun 12 haziran ve sonrasındaki kavrumlarında blendin içeriği değişmişti ve içilemeyecek şekildeydi, ona dikkat edin.

uzun süre denedim 35-40 sn kadar öncekilerine göre tat daha iyi ama hala sanki çaya limon koyarız hafif tadı değişir öyle bir tat var bir kaç deneme yanılma yaparak zannedersem bu kahve için güzel sonuç alırım.

uzun süre denedim 35-40 sn kadar öncekilerine göre tat daha iyi ama hala sanki çaya limon koyarız hafif tadı değişir öyle bir tat var bir kaç deneme yanılma yaparak zannedersem bu kahve için güzel sonuç alırım.
demse wote asiditeli yeni nesil espressolara uygun bir çekirdek, tadım notaları da öyledir ama pid sizde olsaydı sıcaklığı artırır daha da iyi sonuçlar alabilirdiniz, belki de klasik espresssoya uygun çekirdekler deneyebilirsiniz.

demse wote asiditeli yeni nesil espressolara uygun bir çekirdek, tadım notaları da öyledir ama pid sizde olsaydı sıcaklığı artırır daha da iyi sonuçlar alabilirdiniz, belki de klasik espresssoya uygun çekirdekler deneyebilirsiniz.
PID var fakat bağlantı yapmadım umarım kısa zamanda yapıp daha iyi sonuçlar elde ederim. Bilgiler için teşekkürler

Geri