• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Null Coffee - Istanbul

Selamlar son kampanya döneminden ilk defa Null’dan Shantawene aldım 15 Haziran kavrumlu. 3 hafta bekledikten sonra demlemeye başladım. Hem Hario immersion Tetsu Devil reçetesiyle hem de düz V60 ile 2-3 döküşlü reçeteleri denedim bir türlü keyifli bir bardak çıkaramadım. Su genelde Nestle kullandım bir kez kuzeyden ile denedim yok olmadı. Ez cümle Shantawene son kavrumu deneyimleyen oldu mu başarılı olan reçete/su önerisi varsa yazabilir mi? :)

Selamlar son kampanya döneminden ilk defa Null’dan Shantawene aldım 15 Haziran kavrumlu. 3 hafta bekledikten sonra demlemeye başladım. Hem Hario immersion Tetsu Devil reçetesiyle hem de düz V60 ile 2-3 döküşlü reçeteleri denedim bir türlü keyifli bir bardak çıkaramadım. Su genelde Nestle kullandım bir kez kuzeyden ile denedim yok olmadı. Ez cümle Shantawene son kavrumu deneyimleyen oldu mu başarılı olan reçete/su önerisi varsa yazabilir mi? :)
92 derece su
Cmd 17-20 klik
15 gr kahve 240 ml su
50 ml bloming 30 saniye, sonda tek seferde dairesel yavaşşa döküş. 120 civarına kadar döküşü uzatın.
Hedef süre 2 dk 230 arası size kalmış.

92 derece su
Cmd 17-20 klik
15 gr kahve 240 ml su
50 ml bloming 30 saniye, sonda tek seferde dairesel yavaşşa döküş. 120 civarına kadar döküşü uzatın.
Bu reçete zaten benim de genel olarak ilk denediğim reçetelerden, ama çıktıda listelenen tatlardan çok uzak bir bardak alıyorum. :( Su ne kullandınız acaba ?

Ne gibi tatlar aldınız, tasvir edebilir misiniz, sulu mu bitter mi gibi

Ne gibi tatlar aldınız, tasvir edebilir misiniz, sulu mu bitter mi gibi
Sulu değil gövdeli bir bardak oluyor ama katmanlı olarak hem ekşilik hem de bitterlik geliyor. Bir anaerobic kahveye göre kompleks keyifli içime erişemedim.

Sulu değil gövdeli bir bardak oluyor ama katmanlı olarak hem ekşilik hem de bitterlik geliyor. Bir anaerobic kahveye göre kompleks keyifli içime erişemedim.
22 klik 94 derece deneyin derim
92 derece su
Cmd 17-20 klik
15 gr kahve 240 ml su
17 klikte 2.30 dakikayı hangi dripperda aldınız shantawene için

Bende bir reçete yazayım. Buzdağı yada Taşkesti ile Null da iyi sonuç aldım. Orea kullananlar için Cmd 15 klik 94 derece su 5 adımlı döküş 1/16.6 oran ilk döküş 15 sn de sonra 30 sn bekleme diğer 4 döküşte 10 saniyede yapıp aralarında 15 saniye bekleme yapıp 2.45-3.00 civarı bir bitiş işe şarap fermantasyonu buram buram hissettiren bir demleme oldu sevenlere tavsiye ederim😋

Şantaweneye cmd 22-23 klik / 94-95° su
15/240 60 - 90 - 90 üç parça döküş yakışıyor.

Bende nestle ile demledim.

Ben de fermante tatlar baskın değildir diye bir umutla aldım ama “cıkkk” yani.İnş Uraga Oro aynı değildir.Yani bir daha iyi anladım ki bu Anaerobik olayı bana göre değil.Yani nasıl seviliyor gerçekten onu da anlamadım.(Tabii ki benim düşüncem,seven arkadaşlar var.)İçtiğim (daha doğrusu içemediğim) kahveden başka her şeye benziyor.Bir de hepsinde aynı tat.İnş piyasa bu yöne doğru gitmekten vazgeçer.

Shantaweneyi,

15/240 CMD 21klik, 20/320 CMD 22klik 3 parçalı yavaş döküşlerle 2:45-2:50 gibi bitiriyorum. Nestle ile Abant suyu karıştırarak kullanıyorum.
3 dakikayı geçince de acılık olmuyor. Kahve hem su tutuşu noktasında hem de tat profili anlamında anaerobiklere benzemiyor.

Ben de fermante tatlar baskın değildir diye bir umutla aldım ama “cıkkk” yani.İnş Uraga Oro aynı değildir.Yani bir daha iyi anladım ki bu Anaerobik olayı bana göre değil.Yani nasıl seviliyor gerçekten onu da anlamadım.(Tabii ki benim düşüncem,seven arkadaşlar var.)İçtiğim (daha doğrusu içemediğim) kahveden başka her şeye benziyor.Bir de hepsinde aynı tat.İnş piyasa bu yöne doğru gitmekten vazgeçer.
Uraga da öyle. Maalesef bana göre değilmiş.
Japon usülü soğuk demlemeye yakışıyor ama sıcak demlemede parfümlü sirke gibi bir çıktı oluyor.
Naturalden devam.

Uraga da öyle. Maalesef bana göre değilmiş.
Japon usülü soğuk demlemeye yakışıyor ama sıcak demlemede parfümlü sirke gibi bir çıktı oluyor.
Naturalden devam.
Ben de ekşi tatlar aldım sürekli. Uraga ile ne yaparsam yapayım çıktı hep asidik oldu. Shantawene ona göre daha tatlı gibi ama o da soğuk demleme ile iyi oluyor.

Bu tarz kahvelerde origami ile orea dripper ları güzel sonuç veriyor bence. Bir de mesela ben kahvede koku baskın olduğunda hoşuma gidiyor hamasho shantewene yaye gibi kahveler mesela. Bir de yakın zamanda acuerdoproject ten jonathan vatiaz ın kavrumu Sidra içmiştim çifte fermantasyon içtiğim en güzel kahvelerdendi😋

kac gunlukken demledin ustad? bulabilirsen pinar cam damacana ya da 5lirrelik pinar madranla dene; ben de baskin fermente tatlari sevmem pek ancak bu kahve ve suan ictigim urago cok guzel, baskin fermente tatlara sahip olmayan ve severek ictiklerim.

c40 ile 20-21 klik, k plus ile 65-67 klik, zp6 ile 35-40 klik arasi ogutumler ve pinar madranla cok guzel sonuclar aliyorum.

anaerobiklerde ozellikle 1 ay sonra null kavurumlari ince ogutumle ( c40 15-16ik seviyesinde) arsa cikiyor.

Son düzenleme:
kac gunlukken demledin ustad? bulabilirsen pinar cam damacana ya da 5lirrelik pinar madranla dene; ben de baskin fermente tatlari sevmem pek ancak bu kahve ve suan ictigim urago cok guzel, baskin fermente tatlara sahip olmayan ve severek ictiklerim.

c40 ile 20-21 klik, k plus ile 65-67 klik, zp6 ile 35-40 klik arasi ogutumler ve pinar madranla cok guzel sonuclar aliyorum.

anaerobiklerde ozellikle 1 ay sonra null kavurumlari ince ogutumle ( c40 15-16ik seviyesinde) arsa cikiyor.
19’u kavrumlu.Bakalım bekliyim ama değişen bir şey olmayacak gibi.Pınar Madran var onla da deniyecem.Tabi şu konu da ilginç,Worka da anaerobikti ama mis gibi kahveydi.Yıkanmış ya da naturallerle devam riske gerek yok.Kenyaların 3’ünü de denedim hepsi çok iyiydi mesela.

Geri