• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Null Coffee - Istanbul

Kenyalar hariç fermante tatlar barındırmayan kahve öneriniz ne olur?

Uraga Oro ile Shantawene için Origami ve 60 reçete önerisi alabilir miyim? Ayrıca bu iki kahvenin degassing süreci için de bir öneri alabilirim. Teşekkürler.
V60 için Null kahvelerinde bloom hariç iki döküşlü reçeteler gayet güzel çalışıyor bence.
Uraga Oro
CMD 20 klik
Kuzeyden su / 93 C/ 15 gr kahve 240 ml su
45-140-240
Bitiş 2:30

Bloom sonrası kaşıkla müdahale ve son döküş sonrası bir spin hareketi yapıyorum genelde.

Degass için ise 20 gün bekliyorum.

V60 için Null kahvelerinde bloom hariç iki döküşlü reçeteler gayet güzel çalışıyor bence.
Uraga Oro
CMD 20 klik
Kuzeyden su / 93 C/ 15 gr kahve 240 ml su
45-140-240
Bitiş 2:30

Bloom sonrası kaşıkla müdahale ve son döküş sonrası bir spin hareketi yapıyorum genelde.

Degass için ise 20 gün bekliyorum.
CMD 20 1zpressso'da 60'a mı denk geliyor acaba?

CMD 20 1zpressso'da 60'a mı denk geliyor acaba?
Klikler değiştikçe değişiyor o biraz ya bende de Q2 vardı bir gün oturduk denedik tek tek. 20 klik cmd de 17 klik Q2 ydi baktığımızda 3 klik aşağıda falan kalıyor gibi ama öğütüm değiştikçe aradaki oranda farklılaşıyor 😅

espresso için önerisi olan var mı? demse wote nasıl?
İlk denediğimde çok güzeldi, zamanla asiditesi çok arttı, suyu oranı her şeyi değiştirdim ama düzgün shot alamadım. Sao francisco fena değil.

Anladım, teşekkür ederim. Ben de normalde Origami kullanırım ağırlıklı ve 40'lı hario filtre kullanırım v01 boy. Bu çekirdek için standart V60 dripper'a ve en yavaş olan Traditional filtreye geçtim. TH-1 ya da TH-2 tercih etmedim, bana göre biraz tat profilini değiştiriyorlar. Bugünkü demlememde 4 parçalı döküş denedim, 2:20 civarı yakalayabildim ve güzel oldu. Biraz daha zamana ihtiyacı var gibi sadece 18 günde bile. Normal tarifimde 2'li döküş kullanıyorum ama bu çekirdekte döküş arttırmak gerekli sanırım.
Kahve su direnci olarak cok dusuk Th1 ve abaca plus kullandim durum ayni yani , ben cihan beyin tarifine benzer sekilde iyi sonuclar aldim Null kahvelerinden Puerto icin 16 click 60 bloom sonrasi tek dokus yavas bir sekilde 15/240 olarak 2 dk 10 saniye gibi surede bitti demlemem Sonuc gayet iyi Bugun 15 click olarakta denemeyi dusunuyorum
Kahve cok ama cok iyi , bu fiyata kacirmasin kimse bence eger hala stokta varsa :)

Sao Francisco da Bela Vista ilk denememde öğütme ayarını tam tutturamasam da çok güzel bir kahve oldu. Ekipmanım Kompresso. Bitişte kremamsı, kaymaksı yumuşaklık muhteşem. F/P bu kahvede çok iyi. Bu böyleyse diye düşünerek :D bayram tatilinden sonra açacağım diğer iki kahveyi çok merak ettim (Shantawene ve Beloya). İlk kez Null kahvesi deniyorum, ilk izlenim olarak kavrumdan gayet memnun kaldım.

Kahve su direnci olarak cok dusuk Th1 ve abaca plus kullandim durum ayni yani , ben cihan beyin tarifine benzer sekilde iyi sonuclar aldim Null kahvelerinden Puerto icin 16 click 60 bloom sonrasi tek dokus yavas bir sekilde 15/240 olarak 2 dk 10 saniye gibi surede bitti demlemem Sonuc gayet iyi Bugun 15 click olarakta denemeyi dusunuyorum
Kahve cok ama cok iyi , bu fiyata kacirmasin kimse bence eger hala stokta varsa :)
Teşekkürler, workada da tek döküş güzel olmuştu bunda da deneyeyim olmazsa.

Geri