• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Null - Cascavel Verde

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan DaunterM
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
ben bu kahveyi çok meh buldum.

yanlış hatırlamıyorsam 7 haziran kavrumlu paketi iki gün önce açtım.

evet klasik brezilya kahvelerinden çok farklı, meyvemsilik hissedilir boyutta, ama denemelerim sonucunda ne tatlılık alabildim ne de sunduğu lezzetler beni mutlu etti. öyle sıradan bir kahve diye içiyorum.

elimin altında aeropress dışında bir ekipman olmadığından farklı denemeler yapamıyorum. Su da Gümüşpınar diye bir marka kullanıyorum. Belki elimdeki olanaklarla iyi bir sonuç çıkaramıyorum ve bu çekirdeği bokluyorum. o da mümkün...
V60 ile epey tatlı ve meyvemsi sonuçlar aldım ben, özellikle TH-2 ile birlikte olunca feci tatlı oluyor

• Like
Tepkiler: ckn
bu kahvede en iyi sonucu Nestle Pure Life ile aldım. Pınar su ile de fena olmadı.

• Like
Tepkiler: ckn
ben bu kahveyi çok meh buldum.

yanlış hatırlamıyorsam 7 haziran kavrumlu paketi iki gün önce açtım.

evet klasik brezilya kahvelerinden çok farklı, meyvemsilik hissedilir boyutta, ama denemelerim sonucunda ne tatlılık alabildim ne de sunduğu lezzetler beni mutlu etti. öyle sıradan bir kahve diye içiyorum.

elimin altında aeropress dışında bir ekipman olmadığından farklı denemeler yapamıyorum. Su da Gümüşpınar diye bir marka kullanıyorum. Belki elimdeki olanaklarla iyi bir sonuç çıkaramıyorum ve bu çekirdeği bokluyorum. o da mümkün...
bence aeropress meh, kahve değil.. :)

su ana kadar robot ile en iyi sonuc aldigim kahve oldu kendileri. iki paket almistim, baska kahvem kalmayınca bir hafta once kavrulmuş paketi acmak zorunda kaldım ama yine de sonuc harikulade

Siparişim bugün elime ulaştı. Çekirdeklerin kokusu muhteşem. Fakat henüz tatmadım. Pakette üretim tarihi 21/06 olarak yazıyor. Hmen tüketebilir miyim?

Cascavel'den verim alanlar filtre kahve için reçetelerini paylaşabilirler mi? Çilek aromasını çok duydum ama sadece 1 demlememde çok az yaklaşabildim onun dışında hiçbir aroma alamadım.

Mam ise aksine tadım notlarını çoğu koşulda belirgin bir şekilde aldığım çekirdek oldu.

Cascavel'den verim alanlar filtre kahve için reçetelerini paylaşabilirler mi? Çilek aromasını çok duydum ama sadece 1 demlememde çok az yaklaşabildim onun dışında hiçbir aroma alamadım.

Mam ise aksine tadım notlarını çoğu koşulda belirgin bir şekilde aldığım çekirdek oldu.
30 Nisan 2021 01.18 Güncellemesi:

Hario v60 imersion yöntemi (switch hep kapalı)

10 gram kahve 150 ml su
Kardelen su - 96°
İnce öğütüm

30 ml ön demleme 00.00-00.25
150ml ye tamamlama 00.25-00.40
2.15 switch aç
3.35 bitiş

Tad: Çileklerimizi topladık ve damağımıza yerleştirdik. Ön demleme aşamasında gelen kokular, bardağa aktarma anında üstünde oluşan köpürcükler de işin cabası. Güzel bir içim sunuyor. Keyiflendim.

43sn - 36sn

Ekli dosyalar

• 5EE7D6DA-C3DB-4993-B2BF-C6F84593F778.jpeg
    5EE7D6DA-C3DB-4993-B2BF-C6F84593F778.jpeg
    103.4 KB · Görüntüleme: 43
  • 1204ED38-5B67-4F2E-8AF7-279C78D35C40.jpeg
    1204ED38-5B67-4F2E-8AF7-279C78D35C40.jpeg
    79.5 KB · Görüntüleme: 43
olmadı suyu değiştirip bir kaç deneme daha yapayım, bu kadar övülen bir çekirdekten verim alamamak üzer.
Hocam aman null çekirdekleri hakkında olumsuz yorum yapma forumda aşırı eleştiri alırsın yada kesin sana da null çekirdeklerinden verim alamayan sadece sensin hata sende lafını yapıştırırlar.😀😀 söylediğiniz çekirdek ve 4 farklı çekirdeğini aldım. Çok vasat kaldılar bence de.

Bu forumda çok fazla Sübjektif yorum var .Kahve iyi değil ,verim alamadım ,güzel kahve ,çok başarılı vb bu yorumlar kimseye bir anlam ifade etmiyor. Forumun amacı ortak bir payda bulmak fikirleri karşılaştırma imkanı bulmak, herkes elinden geldiği ölçüde doğru yanlış nesnel yorumlar yapmaya zorlamalı kendini en azından 3 basit acı ,ekşi ,tatlı yorumlarını bile kullansanız bu kahve iyi kötü den daha faydalı olur.

Sağ olsunlar gerçekten formu ciddiye alan emek harcayan arkadaşların nesnel yorumlarına bakarak çekirdeğin klasik çikolata ,karamel notlarının baskın olduğu bir Brezilya'lı olmadığı daha çok kırmızı meyvemsi Etiyopya'lara benzediği çileğin yanında hafif asidikte limoni ekşilik olabildiği ve bu fiyata bu meyvemsilikte çekirdek bulmak zor olduğu için tercih edilebilir olduğu fikrini oluşturdum . Bu tadı sevebileceğimi düşünerek sipariş verdim kısacası nesnel yorumlar önemli.

çok fazla Sübjektif yorum var .Kahve iyi değil ,verim alamadım ,güzel kahve ,çok başarılı vb bu yorumlar kimseye bir anlam ifade etmiyor
bırakınız insanlar istediğini yazsınlar. forumda tecrübesine güvendiğimiz kahveseverlerin "güzel kahve" yorumu benim almam için yeterli.

az veya çok yeşeren fidanımızın dallarına balta vurmayınız.🙂🙂

Hocam aman null çekirdekleri hakkında olumsuz yorum yapma forumda aşırı eleştiri alırsın yada kesin sana da null çekirdeklerinden verim alamayan sadece sensin hata sende lafını yapıştırırlar.😀😀 söylediğiniz çekirdek ve 4 farklı çekirdeğini aldım. Çok vasat kaldılar bence de.
yok ya, eleştirmek haddime değil bir kavurucuyu. genelde işler ters gidiyosa da hatayı kendimde bulmaya meyilliyim :-)

bütün bunların yanında null alımı benim için de vasatı aşamadı, ama şunu da eklemek isterim, hep uygun fiyatlı çekirdeklerini denedim, belki iyi bir f/p çekirdeği yakalarım dedim.

yoksa worka'sı falan benim 2020 favorilerimdendir :-)

Bu forumda çok fazla Sübjektif yorum var .Kahve iyi değil ,verim alamadım ,güzel kahve ,çok başarılı vb bu yorumlar kimseye bir anlam ifade etmiyor. Forumun amacı ortak bir payda bulmak fikirleri karşılaştırma imkanı bulmak, herkes elinden geldiği ölçüde doğru yanlış nesnel yorumlar yapmaya zorlamalı kendini en azından 3 basit acı ,ekşi ,tatlı yorumlarını bile kullansanız bu kahve iyi kötü den daha faydalı olur.

Sağ olsunlar gerçekten formu ciddiye alan emek harcayan arkadaşların nesnel yorumlarına bakarak çekirdeğin klasik çikolata ,karamel notlarının baskın olduğu bir Brezilya'lı olmadığı daha çok kırmızı meyvemsi Etiyopya'lara benzediği çileğin yanında hafif asidikte limoni ekşilik olabildiği ve bu fiyata bu meyvemsilikte çekirdek bulmak zor olduğu için tercih edilebilir olduğu fikrini oluşturdum . Bu tadı sevebileceğimi düşünerek sipariş verdim kısacası nesnel yorumlar önemli.
Benim size daha faydalı bir önerim olur, verilen önerilerden kendi damak tadınıza paralel ve beklentileri benzer kahve severleri belirleyip onlardan yorum almanız.

Konu zaten son derece subjektif, mesela asidite bilgisi verirken objektif olmak isterseniz 0.05 sitrik asit çözeltisi gibi bir metrik vermeniz lazım bu da genel kullanımda pek mümkün olmayacaktır.

Herkesin damak kalibrasyonu bir olamayacağı için, en temel tatların yoğunluğu bile kişiler arasında gayet farklı algılanabilir. Yani benim çok tatlı bulduğum bir kahve birebir aynı şekilde demlenseniz bile size aynı tatlılıkta gelmeyebilir.

Başta da belirttiğim gibi önerim herkesin önerisine değil sizinki ile çok paralel deneyim yaşamış kişilerin yorumlarını takip etmeniz. (Çok asidik bulduğunuz bir kahveyi yine çok asidik bulanlar gibi.) Bu sayede o kahveden ne bekleyeceğinizi çok daha rahat anlarsınız. Dolayısı ile iyi kötüden ziyade size uyan uymayan tespiti yapmak daha kolay olur.

zaman geçtikçe bu kahve daha güzel bir hale geldi. tatlılık bariz alabilyiorum, meyvemsilik de daha ön plana çıktı. hala vasat bir kahve benim için ama içmesi daha eğlenceli bri hale geldi diyebilirim :-)

Geri