• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Null - Cascavel Verde

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan DaunterM
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
7.günden itibaren demlenebilir, tercihen 8.gün.. nefis bi çekirdek, içtikçe içesin geliyor..

#plastik v60, kavrum 15 haziran
#16-240 gr, Nestle, 92 derece
#cmd 22 klik
#abaca filtre
#40 gr blooming 30 sn, 01.15'e kadar dairesel 240a tamamla, yumuşak bi swirl..
#bitiş: 02.20 , tds:1.5 , ey:19,6
#notlar: çiçeksi, tatlı, narin, çilekli cheesecake, gövde ve asidite düşük, aftertaste zayıf..

öğütümü biraz kalınlaştırıp nihai reçeteyi güncellerim önümüzdeki günlerde..
edit: reçete düzenlendi, kalan kahveyi bu şekilde tüketeceğim, bir de kasuya deneyeceğim bi ara..

Son düzenleme:
Montag Fortaleza ile kıyaslayabilecek olan var mı .Fortaleza için de çilek reçeli tadında yorumları vardı ama bana oldukça acı düz bir kahve gibi geldi çok az bir zorlarsan çilek -vişne vb kırmızı meyvemsi bir aroma alınıyordu genel olarak pek keyif almamıştım .Cascavel verde için daha tatlımsı hafif Nensenbo'ya daha yakın diyebilirmiyiz ?

7.günden itibaren demlenebilir, tercihen 8.gün.. nefis bi çekirdek, içtikçe içesin geliyor..

#16-256gr, Nestle, 90 derece
#cmd 20 klik
#abaca filtre
#40 gr blooming 30 sn, 140a tamamla, 01.05'te 240a tamamla
#bitiş: 02.45 , tds:1.5 , ey:21,04 (nestle kullananlar 20gr bypass)
#notlar: çiçeksi, tatlı, narin, çilekli cheesecake, gövde düşük, aftertaste zayıf..

Ben dün Molent G50 37 klik ile yaptım ve 2.18 de bitti. Kavrum tarihim 14 haziran, ama sadece acı ve ekşi tatlar aldığım için moralim çok bozuldu. Kullandığım su da Nestle Pure life sizin gibi, filtrem traditional. Null'e almadan önce Instagram'dan degassing için sorduğumda filtre için en az 15 gün demişlerdi, acaba bundan olabilir mi? Demlerken dikkat etmem gereken, şunu deneyin dediğiniz tavsiyeleriniz var mı?

Montag Fortaleza ile kıyaslayabilecek olan var mı .Fortaleza için de çilek reçeli tadında yorumları vardı ama bana oldukça acı düz bir kahve gibi geldi çok az bir zorlarsan çilek -vişne vb kırmızı meyvemsi bir aroma alınıyordu genel olarak pek keyif almamıştım .Cascavel verde için daha tatlımsı hafif Nensenbo'ya daha yakın diyebilirmiyiz ?
Fortaleza için benim demlemelerde herhangi bir acılık yoktu ama genel hatlarıyla daha sıradan ve düz bir çekirdek, ne tatlılık ne asidite çok belirgin değil. Sadece belli notalar var. Cascavel Verde çok daha canlı ve net geliyor. Hem hafif bir tatlılığı var, hem de ona eşlik eden güzel limon asiditesi. Aromalar Fortaleza'ya göre kesinlikle daha belirgin.

Ben dün Molent G50 37 klik ile yaptım ve 2.18 de bitti. Kavrum tarihim 14 haziran, ama sadece acı ve ekşi tatlar aldığım için moralim çok bozuldu. Kullandığım su da Nestle Pure life sizin gibi, filtrem traditional. Null'e almadan önce Instagram'dan degassing için sorduğumda filtre için en az 15 gün demişlerdi, acaba bundan olabilir mi? Demlerken dikkat etmem gereken, şunu deneyin dediğiniz tavsiyeleriniz var mı?
#15.gün beklenebilir tabii ki, degass değil de aroma piki için belki. benim gibi elinde kahve kalmayıp demlemek isteyenler için yazdım notlarıma.. herhangi bir gaz acılığı almadım demlemede, büyük oranda tamamlandı bence..
#süreye ve ekşiliğe bakılırsa channelling kaynaklı olduğunu düşünüyorum, demlemeye müdahale etmiyorsanız, blooming esnasında yumuşak bir spinle tüm kahvenin ıslandığından emin olup, sonraki döküşü sert yapabilirsiniz başta.. döküş bittiğinde hafif bir swirl hareketiyle kahve yatağı düzlenebilir..
#dripper cam veya seramik ise ön ısıtması çok iyi yapılmalı..
#her şey tamamsa öğütümde inceye gitmekten çekinmeyin..

#15.gün beklenebilir tabii ki, degass değil de aroma piki için belki. benim gibi elinde kahve kalmayıp demlemek isteyenler için yazdım notlarıma.. herhangi bir gaz acılığı almadım demlemede, büyük oranda tamamlandı bence..
#süreye ve ekşiliğe bakılırsa channelling kaynaklı olduğunu düşünüyorum, demlemeye müdahale etmiyorsanız, blooming esnasında yumuşak bir spinle tüm kahvenin ıslandığından emin olup, sonraki döküşü sert yapabilirsiniz başta.. döküş bittiğinde hafif bir swirl hareketiyle kahve yatağı düzlenebilir..
#dripper cam veya seramik ise ön ısıtması çok iyi yapılmalı..
#her şey tamamsa öğütümde inceye gitmekten çekinmeyin..
Çok teşekkür ederim yanıtınız için. Aklıma su sıcaklığını biraz düşürüp öğütümü inceltmek geldi ilk başta. Tek döküş yapıyorum ve müdahale etmiyorum çünkü tıkanma oluyor, hiçbir müdahalede bulunmadığım da bile tıkanabiliyor :(. Su sıcaklığını ölçemiyorum i, kettle da kaynatıp 30 saniye sonra gooseneck'e aktarıyorum onun yerine 45-60 saniye bekletip aktarmak ve öğütümü 37'den 36-35 e düşürmek geldi. Bir ihtimal iki parçalı döküş yapacağım verim alamazsam.

Çok teşekkür ederim yanıtınız için. Aklıma su sıcaklığını biraz düşürüp öğütümü inceltmek geldi ilk başta. Tek döküş yapıyorum ve müdahale etmiyorum çünkü tıkanma oluyor, hiçbir müdahalede bulunmadığım da bile tıkanabiliyor :(. Su sıcaklığını ölçemiyorum i, kettle da kaynatıp 30 saniye sonra gooseneck'e aktarıyorum onun yerine 45-60 saniye bekletip aktarmak ve öğütümü 37'den 36-35 e düşürmek geldi. Bir ihtimal iki parçalı döküş yapacağım verim alamazsam.
rica ederim ne demek,
önerilerime termometreyi eklemeliyim o halde, sıcaklık kontrolü çok rahatlatacaktır, emin olun..

#16-256gr, Nestle, 90 derece
#cmd 20 klik
#abaca filtre
#40 gr blooming 30 sn, 140a tamamla, 01.05'te 240a tamamla
#bitiş: 02.45 , tds:1.5 , ey:21,04 (nestle kullananlar 20gr bypass)
#notlar: çiçeksi, tatlı, narin, çilekli cheesecake, gövde düşük, aftertaste zayıf..

Bu haliyle de güzel bir reçete olmuş. Merak ediyorum son halini :)

Güncelleme yapmak istedim, @bllyldz9 ın reçetesindeki su derecesinin dikkatimi çekmesi ve önerileri ardından 16/250 45 saniye kaynadıktan sonra beklettiğim su ve Molent G50 36klik ile yaptığım demleme gerçekten de çok daha güzel oldu. Tatlılığı çıkarılmış Hambella'yı andırıyor, hafif kavruk/acımsı tat vardı fakat Null'ün önerdiği 15 gün degassing sonrası (hatta belki daha öncesinde) tamamen oturacağını düşünüyorum. Demlemem 2.30'da bitti, henüz detaylı bir reçete veremesem de şunları söyleyebilirim:
- Çekirdek pek su tutmuyor ve kolay öğütülüyor, bundan ötürü daha ince öğütüm ve daha düşük sıcaklıkla verim alınabileceğini söyleyebilirim.

Yazılanları okudum fakat aklıma takılan bir şey var. Limonata ekşiliğinden bahseden arkadaşlar var. Kahvede ekşiliği pek sevmiyorum. Bu çekirdekte de bu ekşilik baskın mı ?

Yazılanları okudum fakat aklıma takılan bir şey var. Limonata ekşiliğinden bahseden arkadaşlar var. Kahvede ekşiliği pek sevmiyorum. Bu çekirdekte de bu ekşilik baskın mı ?
Bir Etiyopya kahvesi ayarında asiditesi yok ama tipik Brezilya kahvelerine göre de var diyebilirsiniz. Ben biraz arada bir yerde sınıflandırırım sanırım ama sonuç olarak bunların hepsi kişisel yorum.

Bende degas sürecinin uzun sürdüğünü düşünüyorum. 250 lik paketi bitirdim. Demlemelerimi timemore 20 clickte gerçekleştirdim. Japon Hario filtre ve buzdağı su kullandım. Sıcaklık 93-95 arası farklı metotlarla demledim. 15g-250ml oranını kullandım. Süreyi 2:50 nin üstüne çıkarmadım 1-2 sefer tıkandığı oldu onda da tat çok bozulmadı, Hiç bir zaman acı bir tat almadım.tutarlı bir kahve, çilekli limonata tadını aldım, limonata tadı soft bir şekilde sonuna kadar eşlik etti. Demlemeleri değiştirerek tadı değiştirmeye çalıştım ama çok farklı bir sonuç elde edemedim. Null fiyatlarını ve kullandığımız indirimi düşündüğümüzde genel olarak iyi bir kahve olduğunu düşünüyorum. Elimde bitmek üzere olan worka, turaco ve cascavel var. Worka ya kıyamadığımda kendimi avutmaya çalıştığım kahve şu an kendisi.

Son düzenleme:

#16-240 gr, Nestle, 92 derece
#cmd 22 klik
#abaca filtre
#40 gr blooming 30 sn, 01.15'e kadar dairesel 240a tamamla, yumuşak bi swirl..
#bitiş: 02.20 , tds:1.5 , ey:19,6
#notlar: çiçeksi, tatlı, narin, çilekli cheesecake, gövde ve asidite düşük, aftertaste zayıf..

edit: reçete düzenlendi, kalan kahveyi bu şekilde tüketeceğim, bir de kasuya deneyeceğim bi ara..

Dün akşam bir önceki reçeteye göre ilk demlemeyi gerçekleştirdim.

*V60 seramik
*Kavrum 8 Haziran
*17 gr - 290 gr - Saka su 90 Derece
*Cmd 20 click
*Hario filitre 02
*40 Gr Blom 30 sn. ilk döküş
*125 gr 1.10 ikinci döküş
*125 gr 1.40 üçüncü döküş
toplam demleme 3.00

Sanırım ince öğütüm nedeniyle sona doğru bir tıkanma yaşadım bu yüzden süre 3.00'lere uzadı. Genel anlamda demlenen kahvenin kokusu çok iyiydi, tadımda çilek ve hafif şeker tadını aldım fakat pek iyi bir kupa olmadı. Bir sonraki sefer güncel reçeteye göre tekrar deneyeceğim.

Nitelikli kahveyle alakası olmayan misafirlere ve aileme içirebileceğim bir kahve olabilir mi sizce ?

ben bu kahveyi çok meh buldum.

yanlış hatırlamıyorsam 7 haziran kavrumlu paketi iki gün önce açtım.

evet klasik brezilya kahvelerinden çok farklı, meyvemsilik hissedilir boyutta, ama denemelerim sonucunda ne tatlılık alabildim ne de sunduğu lezzetler beni mutlu etti. öyle sıradan bir kahve diye içiyorum.

elimin altında aeropress dışında bir ekipman olmadığından farklı denemeler yapamıyorum. Su da Gümüşpınar diye bir marka kullanıyorum. Belki elimdeki olanaklarla iyi bir sonuç çıkaramıyorum ve bu çekirdeği bokluyorum. o da mümkün...

Geri