• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Nitelikli "Saat"

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan DaunterM
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Valla isabet oldu. Mesela o buzdolabını doldurmak artık Quarz bir Tissot modelinin fiyatına denk geliyor. Hele içine içki koyarsanız otomatik bir Tissot'un fiyatına ulaşmak çocuk oyuncağı. Ama tercih meselesi. Bir saatsever günde üç öğün simit yiyip kolunda saatle dolaşabilen adamdır.
Bunu mesela bir iPhone için yapınca ayıp olmuyorsa, saat için yapınca da ayıp olmuyor bana göre.

Çok iyidir bu, biliyorum

rolex gomulunce dayanamadim yazayim dedim. her ne kadar tasarimi konusunda gomulmemis olsa da (en azindan benim hatirladigim ve ya anladigim mi?!) submariner tasarimindan dolayi bile buyuk saygi duyulmasi gerekiyor. kisa bir google taramasi ile bu tasarimi baska bir markadan araklamadiklari kanisina da vardim ancak yaniladabilirim tabi. Bir PP'nin nautilusu...

ah ah keske bu tasarimlar daha ulasilabilir markalarin olsaydi

rolex'in gömülmesine katılmıyorum. bir markanın bu kadar çok sahtesinin yapılması, stokta bulunulmaması, değerinin artması o markanın başarısını gösterir. ayrıca sahtesi ile orijinali aynı demiş mühendis abi ki en basit ifadeyle talihsiz bir açıklama olmuş. bence markaya duyduğunuz antipati görüşlerinizi etkilemiş. ben de iwc ve panerai almam ama bu markaların harika saatler ürettiği gerçeğini değiştirmiyor.

rolex büyüklüğünü rakamlarla anlatmak gerekirse 2022 yılında;

-9.3 milyar chf ciro
-1.2 milyon adet saat satışı
- swiss made saatler arasıdna %29 perakende değeri (sahip olduğu tudor'u da katarsak 30.9)

tek başına yukarıdaki rakamlar bir şey ifade etmeyebilir. dolayısıyla listenin ikinci sırasındaki cartier için de aynı istatistikleri verelim.
- 2.75 milyar chf ciro
- 620 bin adet saat satışı
- swiss made saatler arasıdna %7 perakende değeri

kısacası saat dünyasında birçok ilke imza atan rolex'e haksızlık edilmiş. param olursa alır mıydım bilmiyorum, o fiyatlarda saat almayı hiç düşünmedim ama alana da (sıra gelirse tabii) bir şey demem. 1.2 milyon adet saat satan firmadan saat alabilmek için 1 yıl kadar (eski müşteri değilseniz) sıra beklemek gerekiyor, beklersen de garanti değil bu arada. rolex sadece bir saat değil, arzu nesnesi olmuş durumda. 1 yıl beklemeyi falan hiç mantıklı bulmuyorum ama bu saatin değerini artırıyor maalesef.
(amacım polemik yaratmak değil, karşıt fikir olarak değerlendirebilirsiniz.)

bu arada orisleriniz harika, ben de bir big pointer date almak istiyorum. kermit ise of ki ne of. (somon rengi de harika o saatin)

oris kermit reklami cikip duruyordu instagramda onume - yine birilerini dolandiracaklar diye icimden geciriyordum her seferinde (o kadar uzak kaldim evet). 110k fiyati varmis ya bunun 😃 lmao

rolex'in gömülmesine katılmıyorum. bir markanın bu kadar çok sahtesinin yapılması, stokta bulunulmaması, değerinin artması o markanın başarısını gösterir. ayrıca sahtesi ile orijinali aynı demiş mühendis abi ki en basit ifadeyle talihsiz bir açıklama olmuş. bence markaya duyduğunuz antipati görüşlerinizi etkilemiş. ben de iwc ve panerai almam ama bu markaların harika saatler ürettiği gerçeğini değiştirmiyor.

-9.3 milyar chf ciro
- swiss made saatler arasıdna %29 perakende değeri (sahip olduğu tudor'u da katarsak 30.9)

tek başına yukarıdaki rakamlar bir şey ifade etmeyebilir. dolayısıyla listenin ikinci sırasındaki cartier için de aynı istatistikleri verelim.
- 2.75 milyar chf ciro

kısacası saat dünyasında birçok ilke imza atan rolex'e haksızlık edilmiş. param olursa alır mıydım bilmiyorum, o fiyatlarda saat almayı hiç düşünmedim ama alana da (sıra gelirse tabii) bir şey demem. 1.2 milyon adet saat satan firmadan saat alabilmek için 1 yıl kadar (eski müşteri değilseniz) sıra beklemek gerekiyor, beklersen de garanti değil bu arada. rolex sadece bir saat değil, arzu nesnesi olmuş durumda. 1 yıl beklemeyi falan hiç mantıklı bulmuyorum ama bu saatin değerini artırıyor maalesef.

bu arada orisleriniz harika, ben de bir big pointer date almak istiyorum. kermit ise of ki ne of. (somon rengi de harika o saatin)
Selamlar,
Sahtesi ile taklidinin aynı olması aslında bir görüş değil teknik bir analiz. Rolexin daydate, datejust gibi mekanizmaları en standart en basit saat mekanizmalarıdır. İşçilik farkı, dayanıklılık, tutarlılık elbette farklar mutlaka var ama teknik olarak aynı sistem.
Kendilerini veya modellerini geliştirme ihtiyacı duymuyorlar. Onun yerine üretim ve tedariği kasıtlı olarak daraltıp imaj yükseltmeye çalışıyorlar. Maalesef bazı ülkelerde tutuyor da. (Kendi ülkeleri bunlardan biri değil)
Benim Rolexle ilgili antipatimin kaynağı müşteriye yapılan saygısızlık. Ben parasıyla alacağım bir şey için neden sıraya gireyim? Üstelik hammadde tedariği veya üretim konusunda aslında bir sıkıntı yokken. Bu tam anlamıyla müşteriyle kedi fare oynamak. Bunu müşteri olarak kabul etmiyorum. Bence kimse etmemeli.
Bana göre bir markanın güç göstergesi yüzüne bakmayıp arkasından koşturmak değil, her zaman gelişmek ve en iyisini yapmak olmalı.

Bir örnek daha vereyim. Bayramdan önceki hafta Atina’da bir IWC butiğine uğradım. IWC’nin yukarıda da bahsettiğim en üst modelinin karbon ve seramik dahil olmak üzere tüm çeşitlerinin mevcut olduğu, hakikaten exclusive bir mağaza. O kadar ilgilendiler ki, butiğin sahibi telefonumu aldı sonrasında mesajlaşmaya devam ettik. Bana mağazadan vergi ödemeden alışveriş yapabileceğimi, yani havalimanında geri almak yerine vergiyi hiç ödemeden saati alabileceğimi söylediler. (Mağazadan görevlendirecekleri bir arkadaşın eşliğiyle havalimanına gidip vergi iade işlemini beraber yapıyorsunuz)
Bu arada saat de saat. 7 tane komplikasyonu var ve dünyada bu sistemin başka bir eşi yok.

Bilmem anlatabildim mi:)

-9.3 milyar chf ciro

- 2.75 milyar chf ciro

Kendi adıma Rolex'in çok büyük marka olduğunu zaten kabul ediyorum. Ama müşterisi olmam diyorum. Müşteri profilini beğenmiyor ve Mühendis abinin dediği gibi 1 yıl ve daha uzun süreler garanti bile ödemeden beklemenin müşteriyi umursamayacak kadar büyüdükleri ve artık müşterinin parayla köle olması, markanın biz sizsiz de yaparız demesi gibi bir şeye dönüşmesidir. Oris de IWC gibi müşterileriyle çok ilgililer. Bayağı 6-7 mailleşme gerçekleştirdim kendileriyle. Müşterisiyle hiç ilgilenmeyen, üretim tarihi dışında tek bir bilgi bile vermeyen bir kahve gibi düşünebiliriz. Bu bir tercih. Dünyanın en iyi kahvesini satsın ben yine gidip onu almam. Müşteriyle sürekli birebir iletişimde olması gerekmiyor tabii ki. Ancak ürünleri hakkında bilgi vermek, sorun varsa gidermek ve müşteriye yardımcı olmaları gerektiğini düşünüyorum. Hele ki bu denli yüklü paralar ödeniyorsa bir ürüne. @Kungpow Coffee , @Ömer Aydın @Firma1 @orkunustel müşteri ve ürün ilişki konusundaki görüşümü en çok destekleyen örnekler. ( unuttuğum isimlerden özür dilerim ve kahve dışı bir konuda sizi de sürüklediğim için kusura bakmayın)

Bu sebeple Rolex her zaman çok büyük ama asla yanaşmayacağım bir " zenginim ve artık param o kadar çok ki nereye harcayacağımı bilmiyorum komplikasyon, saatin özelliği vs ilgilenmiyorum diyen müşteri profili " marka olacak.

Bir örnek daha vereyim. Bayramdan önceki hafta Atina’da bir IWC butiğine uğradım. IWC’nin yukarıda da bahsettiğim en üst modelinin karbon ve seramik dahil olmak üzere tüm çeşitlerinin mevcut olduğu, hakikaten exclusive bir mağaza. O kadar ilgilendiler ki, butiğin sahibi telefonumu aldı sonrasında mesajlaşmaya devam ettik. Bana mağazadan vergi ödemeden alışveriş yapabileceğimi, yani havalimanında geri almak yerine vergiyi hiç ödemeden saati alabileceğimi söylediler. (Mağazadan görevlendirecekleri bir arkadaşın eşliğiyle havalimanına gidip vergi iade işlemini beraber yapıyorsunuz)
Bu arada saat de saat. 7 tane komplikasyonu var ve dünyada bu sistemin başka bir eşi yok.

Bilmem anlatabildim mi:)

anlatabildiniz tabii hocam. çok teşekkürler.

iwc, rolex seviyesine ulaşırsa onlar bu hizmete devam edebilecek mi acaba? hiç sanmıyorum :) 2 sene önce rolex butiğinde bulunmuştum (şu an değişmiş midir bilmiyorum) orada da size gösterilen ilgi ve alakanın aşağı kalır yanı yoktu. günümüz şartlarında, insan doğası gereği naparsan yap satacağını bildiğin bir ürün için alıcıya bu kadar ilgi gösterirler mi ondan emin değilim. iwc de rolex gibi talebe yetişemezse onlarda da aynısı olacak kısacası.
ayrıca rolex'in üretimi ve tedariği kasıtlı olarak kıstığını hiç sanmıyorum. 2009-2019 arasında 800 bin saatten 1 milyon saate çıkmış. 2021'de 1.05 milyon saat satarken 2022'de 1.2 milyon satmış. ne üretirlerse üretsinler satılan bir marka ama üretim süreci sizin de bildiğiniz üzere zahmetli olduğundan kapasiteyi artırmak kolay değil. 1 yılda 150 bin artırmak bile çok başarılı. aynı kalitede üretim yapabilse 10 milyon saatte çıkmayı anında kabul ederler. ne üretirse üretsin satılan bir şirketin arzı kasıtlı olarak kısması özel durumlar dışında pek mümkün değil.

ayrıca rolex, saatlerin ikinci elinin sıfır değerinin çok üzerinden satılmasından oldukça rahatsız ve bu nedenle ikinci el programı başlattılar. flipperların sattıkları saatlere denk gelirseler de kara listeye alıyorlar diye biliyorum.

olay biraz android iphone gibi olmuş aslında hehe :)

anlatabildiniz tabii hocam. çok teşekkürler.

iwc, rolex seviyesine ulaşırsa onlar bu hizmete devam edebilecek mi acaba? hiç sanmıyorum :) 2 sene önce rolex butiğinde bulunmuştum (şu an değişmiş midir bilmiyorum) orada da size gösterilen ilgi ve alakanın aşağı kalır yanı yoktu. günümüz şartlarında, insan doğası gereği naparsan yap satacağını bildiğin bir ürün için alıcıya bu kadar ilgi gösterirler mi ondan emin değilim. iwc de rolex gibi talebe yetişemezse onlarda da aynısı olacak kısacası.
ayrıca rolex'in üretimi ve tedariği kasıtlı olarak kıstığını hiç sanmıyorum. 2009-2019 arasında 800 bin saatten 1 milyon saate çıkmış. 2021'de 1.05 milyon saat satarken 2022'de 1.2 milyon satmış. ne üretirlerse üretsinler satılan bir marka ama üretim süreci sizin de bildiğiniz üzere zahmetli olduğundan kapasiteyi artırmak kolay değil. 1 yılda 150 bin artırmak bile çok başarılı. aynı kalitede üretim yapabilse 10 milyon saatte çıkmayı anında kabul ederler. ne üretirse üretsin satılan bir şirketin arzı kasıtlı olarak kısması özel durumlar dışında pek mümkün değil.

ayrıca rolex, saatlerin ikinci elinin sıfır değerinin çok üzerinden satılmasından oldukça rahatsız ve bu nedenle ikinci el programı başlattılar. flipperların sattıkları saatlere denk gelirseler de kara listeye alıyorlar diye biliyorum.

olay biraz android iphone gibi olmuş aslında hehe :)
Ben de anlıyorum, gerçekte kapasite sorunu yaşayıp yaşamadıklarını kesin olarak bilemeyiz doğru. Bana yüzde 10 talep artışıyla "hiç saat bulunduramama" noktasına gelmeleri pek olası gelmese de, belki de öyledir. Ama sonuç olarak aslında benim ve benim gibi düşünenlerin anlatmak istediği biraz da şu şekilde özetlenebilir:
Kimse beni cebimde 12 bin euro veya daha fazlasıyla kapısında bekletemez; basit bir saat için hiç bekletemez.
Bekleyip saatine kavuşanlar tabi ki mutlu olsun burada kişileri konuşmuyoruz zaten. Şahsen benim tepkim tamamen firmaya karşı. Umarım bu konuda da net olabilmişimdir.
Bu arada Samsung'cuyum aynı zamanda:))

Bana göre bir markanın güç göstergesi yüzüne bakmayıp arkasından koşturmak değil, her zaman gelişmek ve en iyisini yapmak olmalı.
Henüz cep saatleri modayken, kol saatlerinin aynı dakikliklte ve daha estetik-kolay zamanı öğrenebileceğiniz bir algıya sokulması, bir nevi insanların kalıplaşmış cep saati fikirlerini değiştirmesi bir yenilik midir?
  • İlk defa kol saati kadran'ına tarih - gün göstergesi koymak bir yenilik midir?
  • İlk defa su ve toz geçirmeyen bir kasa üretmek bir yenilik midir?
  • İlk defa 100mt dalgıç saati üretmek bir yenilik midir? Dönebilir bezel de var bakın
  • 1960larda 10bin metre derine bir saat indirmek ve çıktığında aynı dakiklikte olması bir yenilik midir?
  • Bir saat firmasının ilk defa ''kendi çeliğini'' üretmesi yenilik olabilir mi?
Bu adamlar sadece saat için Nasa'dan daha fazla test yapıyor(:
Hadi bunlar sektörde devrim, kendi icat ettiği ve durmadan geliştirdiği, kol saati dünyasını değiştirdiği bir sürü iş var ve varsayalım 1985lere kadar devam etti. Zaten ondan sonra hava-kara-deniz'de resmen rüştünü ispat etmiş hatta bir kesime seslenen inanılmaz bir yere gelmiş.

Peki 2007'de yatch master 2 mekaniğine baktınız mı?
  • Mekanik hafızalı, programlanabilir geri sayım. Bak bu da bir ilk.

Bunlar yeterli yenilikler mi üstad?

Sahtesi ile taklidinin aynı olması aslında bir görüş değil teknik bir analiz. Rolexin daydate, datejust gibi mekanizmaları en standart en basit saat mekanizmalarıdır. İşçilik farkı, dayanıklılık, tutarlılık elbette farklar mutlaka var ama teknik olarak aynı sistem
:)

Açıkçası haberim yoktu. Kendilerini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum:)

Evet, bu markanın arkasında hem mekanizma-mühendislik hemde pazarlama anlamında açık ara bir başarı hikayesi var.
Mutlaka öyledir. Ben saatlerini geliştiremediklerinden dolayı yapmıyorlar diye düşünmedim zaten. Hiç uğraşıyor gibi görünmüyorlar sözüm buna. Rolex 48 saat reserve'ü 72 saate çıkarana kadar Oris ve hatta swatch bile 4-5 günlere dayandı. 4200 liraya swatch alıyorsun ve mekanizması teknik olarak daha üstün. Bunu hoş karşılayamıyorum.
Pazarlama başarısına gelince ben Marketing yüksek lisans mezunuyum ve hemfikirim. Başarılı bulmakla beraber taktiklerinin benim üzerimde bir etkisi olmamasında bunun da etkisi olabilir. Ben birşey sırf piyasada zor bulunuyor diye daha çok isteyemiyorum. Eğitim hayatımdan bildiğim taktiklerden etkilenemiyorum. Sorun bende olabilir yani:)

Son düzenleme:
Baktım, forumda saatseverler de epey fazlaymış 😊

Benim de uzun bir süredir saat merağım vardır..Zaman zaman hobiye karşı ilgim azalmış olsa da,en son geçen sene aldığım special edition olan 4r36 mekanizmalı Seiko Driver’ım.
İlk bakışta kadranına kanım çok kaynadı.
Maviciyim dir,mavi tonlarına hep zaafım olmuştur.

Zamanınız her zaman sağlıklı ve huzurlu aksın..

68502C8F-15AB-4E66-B09D-9E39B03B7B3B.jpeg

Benim de saat merakım vardır, hatta erkeğin tek takısı saattir diye düşünüyorum. Fakat bende durum şöyle değişti; huawei watch gt2 pro sonrası yani özellikle huawei değil de dijitalden sonra diyeyim saat olayı bende çok değişti.
Herşeye rağmen 1 tane skagen 1 tane seiko 5 ve bir tane de yine seiko5 benzeri pilsiz otomatik el yapımı bir saat sahibiyim.

Geri