• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Nitelikli "Saat"

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan DaunterM
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
CreationWatches sitesinden alışveriş yapan var mıdır? Singapur’dan gönderen satıcılardan alınca fiyat vergiyle bile beraber çok daha uyguna geliyor. Yorumlar da çok olumlu ancak tereddüt ettim.

akıllı saatler için kişisel yorumumu yazayım. bence "akıllı saatler" saat gösterme fonksiyonu da bulunan elektronik cihazlar, (tıpkı telefonlar gibi) açıkçası ben saat olduklarını düşünmüyorum :unsure: bende de var bir tane, ara ara kullanıyorum ama şarj olayı çok büyük sorun.

Baktım, forumda saatseverler de epey fazlaymış 😊

Benim de uzun bir süredir saat merağım vardır..Zaman zaman hobiye karşı ilgim azalmış olsa da,en son geçen sene aldığım special edition olan 4r36 mekanizmalı Seiko Driver’ım.
İlk bakışta kadranına kanım çok kaynadı.
Maviciyim dir,mavi tonlarına hep zaafım olmuştur.

Zamanınız her zaman sağlıklı ve huzurlu aksın..

Ekli dosyayı görüntüle 27474
monster x monster
image6.jpg

Seiko saatseverlerin olmazsa olmazıdır:)

Ekli dosyalar

• IMG_3612 (1).jpg
    IMG_3612 (1).jpg
    136.7 KB · Görüntüleme: 78
Mutlaka öyledir. Ben saatlerini geliştiremediklerinden dolayı yapmıyorlar diye düşünmedim zaten. Hiç uğraşıyor gibi görünmüyorlar sözüm buna. Rolex 48 saat reserve'ü 72 saate çıkarana kadar Oris ve hatta swatch bile 4-5 günlere dayandı. 4200 liraya swatch alıyorsun ve mekanizması teknik olarak daha üstün. Bunu hoş karşılayamıyorum.
Pazarlama başarısına gelince ben Marketing yüksek lisans mezunuyum ve hemfikirim. Başarılı bulmakla beraber taktiklerinin benim üzerimde bir etkisi olmamasında bunun da etkisi olabilir. Ben birşey sırf piyasada zor bulunuyor diye daha çok isteyemiyorum. Eğitim hayatımdan bildiğim taktiklerden etkilenemiyorum. Sorun bende olabilir yani:)
Tek başına “power reserve” değerleriyle saatlerin teknik açıdan üstün olup olmadığını değerlendirmek pek doğru değil diye düşünüyorum.

Tek başına “power reserve” değerleriyle saatlerin teknik açıdan üstün olup olmadığını değerlendirmek pek doğru değil diye düşünüyorum.
48 saat reserve eski tip makine demek. Düşük rezerv önemli değil ise Rolex dahil bütün markalar bu özelliği neden geliştirdi?
Çünkü her gün aynı saati takmak ya da her gün ayar yapmak zorunda kalınması büyük bir eziyet. Eğer kullandıysanız bu sıkıntıyı biliyorsunuzdur muhtemelen. Bir swatchın 100 katı para vereceğim ama haftasonu takmazsam saati ayarlamak zorundayım. Bana hiç mantıklı gelmiyor bu.
Zaten üzerinde durduğum bir diğer sıkıntı da Rolexin bu standart modellerinde başka özellik olmaması. Başka nelerini karşılaştıracağız?

48 saat reserve eski tip makine demek. Düşük rezerv önemli değil ise Rolex dahil bütün markalar bu özelliği neden geliştirdi?
Çünkü her gün aynı saati takmak ya da her gün ayar yapmak zorunda kalınması büyük bir eziyet. Eğer kullandıysanız bu sıkıntıyı biliyorsunuzdur muhtemelen. Bir swatchın 100 katı para vereceğim ama haftasonu takmazsam saati ayarlamak zorundayım. Bana hiç mantıklı gelmiyor bu.
Zaten üzerinde durduğum bir diğer sıkıntı da Rolexin bu standart modellerinde başka özellik olmaması. Başka nelerini karşılaştıracağız?
Güç rezervi bu kadar meseleyse eğer quartz saat alabilirsiniz hocam. Sırf Rolex markasına olan antipatinizden dolayı bu yorumları yapıyorsunuz bence. Elbette markanın getirdiği bir fiyat etiketi farkı oluyor bunu inkar edemez kimse, fakat 48 saat güç rezervi var diye kaba tabirle Rolex’e “tü, kaka” demek sığ bi yorum. Markanın saat dünyasına kattığı şeyleri diğer arkadaşlar da belirtmiş zaten.

Ben de bir Oris saat sahibiyim. Zaman içerisinde bir Omega, bir Grand Seiko veya Rolex sahibi olmayı isterim. Hiç birini alırken güç rezervi şu kadar bunun bu kadarmış diye bakacağımı düşünmüyorum. Omega Speedmaster otomatik mekanizmaya sahip değil, onu da her gün kurmakla uğraşmanız gerek, o zaman kötü saat almayalım mı?

Çok saatiniz olunca tekrar değerlendirin öyle konuşalım:)
Bu arada evet Omega Speedmaster Co'axial 57'yi çok beğendim ama güç reserve'inin düşük olmasından dolayı almadım.

Çok saatiniz olunca tekrar değerlendirin öyle konuşalım:)
Bu arada evet Omega Speedmaster Co'axial 57'yi çok beğendim ama güç reserve'inin düşük olmasından dolayı almadım.
İş ve özel hayatımda farklı saatler kullanıyorum, gayet keyifle ayarlamasını yapıyorum diğerine geçtiğimde. Çok saatiniz olup olmamasından ziyade sizinle alakalı bir durum olarak görüyorum ben bunu. Keyif alıp almamakla alakalı bir durum. Size bol güç rezervli günler dilerim.

Konuyu güç rezervine çekmeye gerek yok. Yukarıda yazdıklarımı iyi okuyan birinin böyle anlayacağını zannetmiyorum.
Madem kendimi iyi anlatamadım, daha geniş bir açıdan genel olarak neden Rolex ve onun gibilerden hoşlanmadığım anlatmaya çalışayım:
Bence imajı veya algısı güçlü olup bize tepeden bakanlar yerine bize daha fazla saygı gösterenlere, analizlere göre daha iyi olanlara değer verirsek daha doğru bir şey yapmış oluruz. Mesele Rolex, Omega, Oris değil. Bütün meselelere bu açıdan bakıyorum ben.
Rolexi olanlar da güle güle kullansın.

Son düzenleme:
@Mühendis abi 40saat rezervli orient dress kullanıyorum.
1688574757708.jpeg
Düğünden düğüne taktığım için bana 365gün rezerve lazım. Yetmiyor(:
Bencede 365gün güç tutmayan saatler çok gereksiz sanırım.

Ekli dosyalar

• IMG_3613.jpeg
    IMG_3613.jpeg
    185.2 KB · Görüntüleme: 112
Son düzenleme:
Rolex Mercedes Apple popüler bir varlıksanız nazar da değer seveniniz kadar haset duyan da olur neyse. Son tahlilde tümevarım zaten kedi ciğer korelasyonuna bağlanıyor.

Broker gözüyle ama alınacak tek saat Rolex😁

Burası azıcık Gentlemen’s Club’a dönmüş ama arkadaşlar kadınlarda gayet saat seviyor haberiniz olsun.

Kedi ciğer yorumunu yaptığınıza göre belli ki saat kolleksiyonumdan haberdarsınız. O kadar uzaktan görebildiğiniz için tebrik ederim.
Rolex ile ilgili düşüncelerim değişti. Geri adım atıyorum, bence çok iyi yapıyorlar:)
Bir de saatseverlikle broker'lık kelimelerini aynı entry içinde kullanmışsınız. Tam olarak anlatmak istediğim buydu, bana daha iyi tercüman olamazdınız. Teşekkür ederim.

Son düzenleme:
O değil de Swatch Group zam üstüne zam yapıştırıyor acımadan. Swatch Group durmuyordu...🥲

1688631894508.png

1688631977741.png

Yaklaşık 10 sene önce aldığım ilk göz ağrım,ilk otomatiğim..Orient skeleton..Her saatimi sahiplendirirm zamanla belki ama,bu saatin yeri bende ayrıdır,kimselere yâr etmem 😁

45A6F900-0C06-419A-9D2A-2E87B82A39AA.jpeg

Tissot’ta karar kılmıştım ama öyle güzel bir fiyata buldum ki bu seiko’yu kaçırmadım.
842AAB21-D112-49CE-9DD8-FAA4349718A3.jpeg

IMG_0405.jpeg
Herkes bileğini atiyormuş.

Geri