• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Nitelikli "Saat"

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan DaunterM
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Alınacak 2 saat var burada. Gönül rahatlığıyla, keyfiniz hangisini isterse alın kullanın. Şahsi kanaatim Tissot olurdu.
Citizen'in de güzel diver modelleri var otomatik, onları da incelemek iyi olur. Şahsen kullandığım model de NY0085-86E, ki @UTKUx54 belirtmişti.
Direkt denizde, havuda, yada benim gibi tüplü dalışta nostalji olsun diye elektronik dalış saatinin yanında kullanmalık tam bir tool-watch. Bir de bu Citizen'de uzatma kısmı var, klips içinde gizli şekilde.
Tissot bir, diğeri nedir hocam? Seiko?
Orientin klasik quartz bir modelini yıllarca kullandım, citizenin de güzen enerjili bir mekanizması vardı onu da yıllarxa kullandım. Kaliteleri tartışılmaz ama uzun süredir saat piyasaını da takip etmiyorum. Çıkabilirsem tissot ama diğer fiyat bandı da çok kafa karıştırıcı. Mesala az önce invicta 47 mm amazonda 2700 kusur fiyata karşıma çıktı. Japon mekanizma sanırım o da ama diğer malzeme kaliteisini çok bilmşyorum. Orient mako ya bi göz atacağım.

Son düzenleme:
Bende nitelikli saatlere özelikle koşucu ve sporcu saatleri ile deinmek isterim Amazfit T-Rex Pro 16 tane askeri testten geçmiş 100 mt su geçirmemezlikten pusulasına ve Strava gibi uluslararası koşucuların,sporcuların aktivite paylaşımına direkt veriyi paylaşabiliyorsunuz
Bunun yanında bir de GARMİN vardır Üst düzey koşucuların özellikle kullandığı saattir Fiyat ve kalite olarak diğer birçok sporcu saatlerinden yüksektir
Kullandıklarım:Amazfit T-Rex Pro ile Garmin Frerunner 245,Garmin Tactix GPS + ABC (Amerika nın ordusu için ürettiği)
Amazfit Trex Pro o pahalı garmini hiç aratmıyordu Garmin Frerunner 245 sattım Tactix modeli gezi ve kamplarımda ihtiyaç duyabilirim
Umarım konu komseptini çok bozmasım Sağlıcakla

Chrono24 den alışveriş yapan var mı? Türkiyeden 4,6 puan almış bir satıcıdan alışveriş yapmayı düşünüyorum ancak verdiği fiyat saatin resmi distiribütörünün fiyatının bayağı altında.Böyle olunca orjinallik kafaya takılıyor.Ayrıca sistemin tam nasıl çalıştığını çözemedim,parayı direk satıcıya havale yapıyoruz diye anladım ve bu tedirgin ediyor haliyle.

Chrono24 den alışveriş yapan var mı? Türkiyeden 4,6 puan almış bir satıcıdan alışveriş yapmayı düşünüyorum ancak verdiği fiyat saatin resmi distiribütörünün fiyatının bayağı altında.Böyle olunca orjinallik kafaya takılıyor.Ayrıca sistemin tam nasıl çalıştığını çözemedim,parayı direk satıcıya havale yapıyoruz diye anladım ve bu tedirgin ediyor haliyle.
Always fashion diye bir marka chrono24te satış yapıyordu, sonra adlarını değiştirdiler (watchbutik). Sanırım chrono24 kurallarını ihlal etmiş olmalılar direkt satış yaparak. (ben de Seyrantepedeki yerlerine gidip chrono 24'ten baktığım saati direkt almıştım)
Evet yetkili distribütörlerden daha uygun fiyata satıyorlar. Ama ben kopyalanması imkansız olan bir mekanizma aldığımdan ve saat firmasının distribütörüne de orjinalliğini onaylattığımdan içim rahattı. Siz kendi açınızdan dikkatli olun yine de ben sorun yaşamadım.
Dilerseniz kendi Web siteleri de var daimamoda idi sanırım ismi.

Alwaysfashion açık bu arada ve Grand Seiko özelinde konuşmam gerekirse cidden rekabetçi, güzel fiyatları var. Düşünülebilir.
Bir gün mutlaka diyerek gönlümdeki tek aslanı buraya iliştireyim 🥲

1688371119509.png

İnşallah.
Benim gönlümdeki aslan biraz fazla büyük buraya koymayayım bile. Cem Yılmaz takıyor o derece:)
IWC big pilot perpetual calender

Bende de Seiko 5 snzg11j var. Hayatımın en mantıklı yatırımlarından biri diyebilirim.
1000037040.jpg

Pahalı bir hobiye daha yenik düştük... Ayda 1 kere Kermit göreceğiz diye Kiremit'e döndük hocam...
Ben de Oris’ciyim.
Bizim gibi düşünenlerin var olduğunu bilmek güzel:)
Başkası ne der diye değil de kendi beğendiği için saat alanların tercih ettiği markalardan biri. Ama Türkiye’de bilinirlik artıyor artık besbelli.

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    111.6 KB · Görüntüleme: 108
Ben de Oris’ciyim.
Bizim gibi düşünenlerin var olduğunu bilmek güzel:)
Başkası ne der diye değil de kendi beğendiği için saat alanların tercih ettiği markalardan biri. Ama Türkiye’de bilinirlik artıyor artık besbelli.
Müşteri ilgileri müthiş. 1-2 güne hemen cevap veriyorlar. İşçilikleri çok iyi. Farklı şeyler denemekten hiç çekinmeyen bir firma. Bir patek philippe değil tabii :) ama saat konusu bence 2'e ayrılıyor. Bir bilinir marka ile show yapmak isteyenler. 2 bizim gibi çok inanılmaz popüler olmayan ancak saat delisi olduğu veya kalitesinden emin olduğu için saat alanlar. oris big crown sıradaki hedef :)

Tissot'tan sonra fiyat performansı en yüksek saat markalarından biri Oris bence de.
Üstelik makineleri daha özel. Sizin Calibre 400, 5 gün power reserve'ü veren ilk makinelerden biri yanlış bilmiyorsam. Rolex 48'den 72'ye yeni çıktı neredeyse. Omega Seamaster'lar halen 48 saat.
Ayrıca benim sağdaki Calibre 114, günde ortalama 1 sn sapma ile 10 gün güç rezervine sahip. Panerai'nin bir modeli var 8 gün, IWC var 7 gün, bunların fiyatları Oris'in çok üstünde. Ama mekanizma olarak geride sayılırlar. Başka 10 gün güç rezervi veren mekanik saat bilmiyorum. (Seiko premier'ler bunu bir kapasitörle yaptığından başka bir segmentteler)

Oris nasıl bilinir marka değil ya, şaka yapıyorsunuz sanırım.
Oris news’e aboneliğim sanırım 10 yılı aşmıştır benim.

Oris nasıl bilinir marka değil ya, şaka yapıyorsunuz sanırım.
Oris news’e aboneliğim sanırım 10 yılı aşmıştır benim.
Bilinir değilden kastımız saat delisi biri değilse bildiği markalar tissot, seiko, rolex, hamilton gibi markalar oluyor ve bunları tercih ediyorlar çünkü çok daha popüler :) Parası varsa rolex alıyor yoksa tissot, seiko, hamilton'a yöneliyor bence.

Bilinir değilden kastımız saat delisi biri değilse bildiği markalar tissot, seiko, rolex, hamilton gibi markalar oluyor ve bunları tercih ediyorlar çünkü çok daha popüler :) Parası varsa rolex alıyor yoksa tissot, seiko, hamilton'a yöneliyor bence.
Bu arada Rolex'i övdüğüm anlaşılmasın. Hiç sevmem kendilerini.
Date dışında komplikasyonu olmayan bir Rolex fiyatına aynı ayarda bir Tissot'tan 25 tane alınıyor olmasını hiç bir mantık açıklamıyor. Saat severleri çok bezdirdi Rolex. Bitcoin'in saatteki yansıması oldu. Bir de yasadışı işlerde kullanılmaya başlandığı söyleniyor artık. Bence saat markası olmaktan çıkardılar kendilerini.

Bu arada Rolex'i övdüğüm anlaşılmasın. Hiç sevmem kendilerini.
Date dışında komplikasyonu olmayan bir Rolex fiyatına aynı ayarda bir Tissot'tan 25 tane alınıyor olmasını hiç bir mantık açıklamıyor. Saat severleri çok bezdirdi Rolex. Bitcoin'in saatteki yansıması oldu. Bir de yasadışı işlerde kullanılmaya başlandığı söyleniyor artık. Bence saat markası olmaktan çıkardılar kendilerini.
Kesinlikle. para içinde boğulsam yine almam dediğim marka. Tabii ki kötü marka değil ama gider patek phillippe alırım IWC alırım 10 kat daha iyi. Rolex tamamiyle ben özelim, ben zenginim gösterişinden başka bir şey değil.

Kesinlikle. para içinde boğulsam yine almam dediğim marka. Tabii ki kötü marka değil ama gider patek phillippe alırım IWC alırım 10 kat daha iyi. Rolex tamamiyle ben özelim, ben zenginim gösterişinden başka bir şey değil.
Adeta Arap markası oldu Rolex. Sürekli Arap'ların kolunda görüyorum. Dubai'ye gittiğimde de dikkatimi çekmişti.
Üstelik o kadar çok sahtesi var ki standart kıyafetinle taktığında sahtedir bu diye düşündürüyor artık. Sahip olanlar için bu bile bir handikap olmaya başladı.
İşin daha acı tarafı sahtesiyle orjinali arasında herhangi bir fark da olmaması. Halen hiç bir özelliği olmayan standart makineler kullanınca Çinliler'in kaliteli taklitlerinden farkı da kalmıyor ki. BPM değeri bile aynı, yani saniyenin akışı. Hem ayırt edemiyorsun, hem hakikaten ayrı değil zaten, aynı makine:)
IWC'nin 7 gün power reserve olanlarının görüntüde sahtesi var mesela ama güç rezervi 2 gün gidiyor. Hele Perpetual Calender modeli kendi başına bir şaheser. 7 komplikasyon var saatte ve hepsi birbirine bağlı hareket ediyor. Daha aşağı fiyat seviyesinde taklidi en imkansız saatlerden biri de Grand Seiko Spring Drive. Bana böyle saatlerle gelin diyesi geliyor insanın:) Baktığın saniyede sahte mi değil mi anlayabiliyorsun. Saatten anlayanlar böyle saatler takıyor. Rolex değil.

Kesinlikle katiliyorum hocam ya.

IMG_0313.jpeg

Geri