• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Nisan Ayı Toplu Kahve Alımı ve Tadımı Etkinliği

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mtgg
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Etiyopya Yalancı Hambella
1:10
Cmd 35
Buzdağı su
24 saat

Soğuk kahve olarak demledim (demlemenin ortasına doğru bir daha karıştırdım) , v60 filtre ile süzdüm. 1 su 2 kahve oranında soğuk suyla seyrelterek keyifle içilebilecek hale geldi. Klasik v60'da çok da uzman değilim. Baktım orada tatmin etmiyor, cold brew'a kaçtım. Kahvenin kendini göstermesi için biraz daha zaman vermek ya da tarif üzerinde uğraşmak gerekiyor ama havalar sıcak. 😃

Son düzenleme:
Kolombiya Aponte Honey alıp deneyen oldu mu acaba? Paket bitmeye yaklaştı, ben doğru düzgün bir demleme yapamadım maalesef. Bayaa da uçlarda şeyler denedim ama tatsız, tuzsuz, keyifsiz, fincanlar çıkıyor maalesef. Başlığı da yok forumda, bari dedim ortaya sorayım.

Bende de aynı durum var. Bir yorumda bekleyince oturuyor denmiş. Beklemeye bıraktım.

Alımla ilgili aşağıdaki görseli hazırladım. Alımın büyüklüğü ile ilgili kimsenin farketmediği bir detay yer alıyor :)

Ekli dosyalar

• F5A2D477-6A27-4F18-AD8F-4F8D7D8CC321.jpeg
    F5A2D477-6A27-4F18-AD8F-4F8D7D8CC321.jpeg
    94.7 KB · Görüntüleme: 152
Bende de aynı durum var. Bir yorumda bekleyince oturuyor denmiş. Beklemeye bıraktım.

Ben son 2 sefer moka potla demledim, öyle idare ettik. Son kalan kahveyi de tek döküşlü son versiyon kasuya ile yaptım. 25gr'a yakındı - 300ml suyu döktüm tek seferde. Cmd 18 klik civarı öğüttüm sanıyorum -o derece önemsemedim-. Yani "içilebilir" oldu, o kadar. Başarılar diliyorum :)

Alımla ilgili aşağıdaki görseli hazırladım. Alımın büyüklüğü ile ilgili kimsenin farketmediği bir detay yer alıyor :)

Selamlar,

Hem çok keyifli hemde bizlerin kârına bir alım ayı oldu,güzel kahvelerde cabası.Umarım @CelsiusCoffeeRoastery adınada kazançlı bir alım organizasyonu olmuştur.

Tüketilen kahve miktarından kulübümüzün gücü bir kez daha ortaya çıktı :)

Çok büyük iş ya.

Emeği geçen herkese teşekkürler. Topluluk olarak bayağı güçlü bir topluluk olduğumuz da tescillendi. Elimiz de bayağı güçlü artık :P

Nisan ayı kahvekulübuü satışlarından Celsius yaklaşık 225.000 TL ciro yapmış diye yorumladım :D. Bizim için güzel bir Nisan ayı oldu, umarım onlar için de öyle olmuştur.
Yok kesinlikle yanlış yorumladınız :)

Bu arada çok talihsiz bir olay yaşadık. Yaşanan reçete gecikmeleri için hepinizden özür dileriz. Gün içerisinde yeni eklenen tüm kahvelerin reçetelerini paylaşacağız. Sevgiler 👋

Bu arada çok talihsiz bir olay yaşadık. Yaşanan reçete gecikmeleri için hepinizden özür dileriz. Gün içerisinde yeni eklenen tüm kahvelerin reçetelerini paylaşacağız. Sevgiler 👋
Tekrar Başınız sağolsun Anıl Bey. Forum olarak çoğumuz bilmiyorduk babanızın vefat ettiğini. Mekanı cennet olsun 🙏🏻

Son düzenleme:
Başınız sağolsun Anıl bey Allah sabır versin. Kusura bakmayız biz bilmiyorduk o yüzden sizi rahatsız ettik.

Çok teşekkür ederiz çok sağolun arkadaşlar 🙏🏻
Reçeteleride buraya bırakıyoruz;

Rainha
Klik: comandante 23
Oran: 1;15
Filtre: traditonal
Kahve:20
Su:300ml
Sıcaklık:94
Sertlik:80ppm
Ön demleme:60ml/10sn
30.sn geri başla
1.demleme:200ml/1:00
1:25.dk geri başla
2.demleme:300ml/2:00
Bitiş:2:45-2:50

Yagikawa
Klik:comandante 24
Oran :1;15,5
Filtre:cafec TH1
Kahve:19,5
Su:302,5ml
Sıcaklık:94 derece
30.sn geri başla
Demleme:302,5ml/1:30
Bitis2:25-2:30

Barbosa
Klik:comandante 22
Oran:1:15
Filtre:traditonal
Ön demleme :60ml/10sn
30.sn geri başla
1.demleme: 200ml/1:00
1:20geri başla
Bitiş2:40-2:50

Businde Natural
Klik:comandante 23
Su:300
30.sn geri başla
Demleme:300ml/1:35
Bitiş:2:25-2:30

Afiyet olsun 🙏🏻

Barbaso'yu biraz önce demledim ama çok acı oldu. Reçetem;

15 gram kahve 240 gram su
Timemore C2 19 klik
92 derece
Traditional filtre (sorunsuz seri)
40 ml ile 30sn blooming
Kalan suyu 2 eşit parçada döktüm. Son döküş 1:35'te
Demleme 3:03'te bitti. Sonlara doğru tıkandı resmen.

Bir dahaki sefere öğütümü kalınlaştırıp, tek döküş deneyeceğim.

Barbaso'da iyi reçetesi olan varsa paylaşabilir mi?

Çok teşekkür ederiz çok sağolun arkadaşlar 🙏🏻
Reçeteleride buraya bırakıyoruz;

Rainha
Klik: comandante 23
Oran: 1;15
Filtre: traditonal
30.sn geri başla
1.demleme:200ml/1:00
1:25.dk geri başla
Bitiş:2:45-2:50

Yagikawa
Klik:comandante 24
Oran :1;15,5
Filtre:cafec TH1
Kahve:19,5
Su:302,5ml
Sıcaklık:94 derece
30.sn geri başla
Demleme:302,5ml/1:30
Bitis2:25-2:30

Barbosa
Klik:comandante 22
Ön demleme :60ml/10sn
30.sn geri başla
1.demleme: 200ml/1:00
1:20geri başla
Bitiş2:40-2:50

Businde Natural
Klik:comandante 23
Su:300
30.sn geri başla
Demleme:300ml/1:35
Bitiş:2:25-2:30

Afiyet olsun 🙏🏻
Teşekkürler elinize sağlık.
Hambella olmayan Etiyopya için reçete var mı başarısız sonuçlar almıştık.

Barbaso'yu biraz önce demledim ama çok acı oldu. Reçetem;

15 gram kahve 240 gram su
Timemore C2 19 klik
92 derece
Traditional filtre (sorunsuz seri)
40 ml ile 30sn blooming
Kalan suyu 2 eşit parçada döktüm. Son döküş 1:35'te
Demleme 3:03'te bitti. Sonlara doğru tıkandı resmen.

Bir dahaki sefere öğütümü kalınlaştırıp, tek döküş deneyeceğim.

Barbaso'da iyi reçetesi olan varsa paylaşabilir mi?
Bugün de Timemore C2 20 Klik, 20 gram kahve 310 gram su oranıyla Clever Dripper'da demleme yaptım. Acılık biraz azaldı ama yine de devam ediyordu ve tatlılık yine hiç yoktu.

150gramlık paketin neredeyse %25'ini kullandım ve henüz doğru demlemeyi bulamadım. :confused: :D

Bugün de Timemore C2 20 Klik, 20 gram kahve 310 gram su oranıyla Clever Dripper'da demleme yaptım. Acılık biraz azaldı ama yine de devam ediyordu ve tatlılık yine hiç yoktu.

150gramlık paketin neredeyse %25'ini kullandım ve henüz doğru demlemeyi bulamadım. :confused: :D
dostum 2 demleme yapmışsın, ikisi de tamamen farklı :)
kahveyle ilgili reçete paylaşımı da yapılmamış, yalnızsın şimdilik.. (edit: celsius paylaşmış bir reçete..)
doğru reçeteye ulaşmak için adım adım gitmen gerek, bir seferde bir parametre üzerinden gidersin, sen yöntem dahil hepsini değiştirdin..
yöntemini seç, öğütüm ve süre üzerinden kahve iyi ya da kötü bi yerlere varmaya çalış..
ilk demlemendeki notu uygulayabilirsin mesela tek döküş.. tıkanmayı önlemek için de swirl yapmayabilirsin, bence yapma da..

Son düzenleme:

Timemore C2 22 click
1:16
90C su
20 gr kahve
60 gr blooming
260gr yavaş tek döküş

acı tadların azaldığı bir fincan oldu. Benim deneyimime göre ince öğütüm ve yüksek sıcaklık sevmeyen bir kahve

Geri