• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Nisan Ayı Toplu Kahve Alımı ve Tadımı Etkinliği

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mtgg
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Brazil-Santa Barbosa (29.04.2021 kavrumlu)
Timemore C2 19 click ,timemore crystel eye plastik 02
20 gr/300 ml su
92-95 C Pınar(Uludağ) Su,TH-3 filtre(yeni seri)
60 gr çiçeklenme sonrası tek döküş filtre kağıdına değdirmeden dairesel döküş,1.15'te su döküşü bitişi,ardından bi sallama,2.50-3.00 civarı demleme bitişi
Gayet tatlı ,her zaman içilebilecek bir kahve oldu.Kahveyi öğütürken değirmen hiç zorlanmadı,bu tarz kahvelerde çok reçeteyle uğraşmamak lazım bence,parçalı döküşler çok belirgin farklar ortaya çıkarmıyor gibi geldi bana.Mart ayı alımında da durum böyleydi,öğütüm ne kadar kolay olursa hep 2 parçalı demlemeyi tercih ediyorum ,demleme süresi 3 dk'yı geçmedikçe acılık almıyorum.Fazende Rainha için de aynı demleme yöntemini uyguluyorum,o daha gövdeli,lezzetli daha çok damak zevkime hitap eden bir kahve oldu.

dostum 2 demleme yapmışsın, ikisi de tamamen farklı :)
kahveyle ilgili reçete paylaşımı da yapılmamış, yalnızsın şimdilik..
doğru reçeteye ulaşmak için adım adım gitmen gerek, bir seferde bir parametre üzerinden gidersin, sen yöntem dahil hepsini değiştirdin..
yöntemini seç, öğütüm ve süre üzerinden kahve iyi ya da kötü bi yerlere varmaya çalış..
ilk demlemendeki notu uygulayabilirsin mesela tek döküş.. tıkanmayı önlemek için de swirl yapmayabilirsin, bence yapma da..
Çok teşekkür ederiz çok sağolun arkadaşlar 🙏🏻
Reçeteleride buraya bırakıyoruz;

Rainha
Klik: comandante 23
Oran: 1;15
Filtre: traditonal
Kahve:20
Su:300ml
Sıcaklık:94
Sertlik:80ppm
Ön demleme:60ml/10sn
30.sn geri başla
1.demleme:200ml/1:00
1:25.dk geri başla
2.demleme:300ml/2:00
Bitiş:2:45-2:50

Yagikawa
Klik:comandante 24
Oran :1;15,5
Filtre:cafec TH1
Kahve:19,5
Su:302,5ml
Sıcaklık:94 derece
30.sn geri başla
Demleme:302,5ml/1:30
Bitis2:25-2:30

Barbosa
Klik:comandante 22
Oran:1:15
Filtre:traditonal
Ön demleme :60ml/10sn
30.sn geri başla
1.demleme: 200ml/1:00
1:20geri başla
Bitiş2:40-2:50

Businde Natural
Klik:comandante 23
Su:300
30.sn geri başla
Demleme:300ml/1:35
Bitiş:2:25-2:30

Afiyet olsun 🙏🏻

El Diablo espresso kavrum Mokapotta çok beğenmiştik. Acaba Mayıs ayı bitmeden El Diablo tekrar satışa sunulur mu merak ediyorum.
Anders espresso kavrum mokapot için tavsiye eder misiniz ?

Merhaba. El Diablo maalesef stoklara girmeyecek. Mokapot için;

önerebiliriz.

Barbosa
Klik:comandante 22
Ön demleme :60ml/10sn
30.sn geri başla
1.demleme: 200ml/1:00
1:20geri başla
Bitiş2:40-2:50
Aylık alımın son günü dayanamayıp barbosa siparişi verdim. 30 Nisan kavrumlu kahveyi 15. gunden itibaren 4 kere demledim (Kavurucunun tarifi, immersion, 2 parcali dokus) ama hiç birinde vadettigi tatlılığı yada notaları alamadım. Maalesef bu çekirdekten de şuana kadar pek memnun kalmadım.

Aylık alımın son günü dayanamayıp barbosa siparişi verdim. 30 Nisan kavrumlu kahveyi 15. gunden itibaren 4 kere demledim (Kavurucunun tarifi, immersion, 2 parcali dokus) ama hiç birinde vadettigi tatlılığı yada notaları alamadım. Maalesef bu çekirdekten de şuana kadar pek memnun kalmadım.

Ben de kesinlikle filtrede vadetttiği tatlığı alamadım. Ama filtre kavrumu espresso'da çok tatlı. Ben çok beğendim. Dün bir de espresso kavrumu aldım. Paketi almak için gittiğimde cafede denedim espresso olarak. Espresso kavrum yaptılar. Yeterince üzerinden zaman geçmedi buruk bir tat var dediler. Bana verilen 12 Mayıs kavrum bana yapılan da öyleydi galiba. Espresso'da kesinlikle filtre kavrumu daha güzel.

Bu arada gidince şu anda sek espresso için uygun bir çekirdek yok dendi. Ben beklerdim ki uygun çekirdekler olsun. En az bir tane tavsiye ettikleri çekirdek olsun.

Celsius sıralaması yapıyorum v60 için en çok sevdiğimden en az sevdiğime
1-Hambella
2-Adado
3-Aponte
4- Paraiso
5- Kochere
6-Peru
7- Congo
8- Barbosa

Kahve sevilmiş:

İnce öğütüm ve yüksek sıcaklık tavsiyesi var.
Onu da denedim ama şöyle bir durum var; mayhoş elma gibi arkadan biraz tatlılık bekledim ama yok :) Belki ben bu tadı sevmiyorum. Birkaç gün daha bekleyip deneyeceğim.

Kodun bitimine 1 saat kala 2.siparişimi verdim. İlk siparişimde çok beğendiğim Hambella ve El Paraiso'nun yanına bir de Brezilya Barbosa'yı sıkıştırdım.
2. siparişim ile birlikte 2.kere sipariş ettiğim El Paraiso bu defa inanılmaz sertti. Her defasında öğütürken o kadar çok zorlanıyordum ki "acaba taş mı çıktı?" diye 2 kere kontrol ettiğim oldu.

Hatta biraz önce 15 gram öğütürken değirmenin yayı can çekişti resmen ve değirmeni açıp kontrol ettiğimde yayın katlandığını gördüm :D Gece gece yedek yay sipariş ettim. :D

Benden başka 30 Nisan kavrumlu El Paraiso'da öğütümde bu derece zorlanan başka biri oldu mu?

Değirmen Timemore C2 ve 21-22 klik, nispeten orta ayarda öğütümler denedim hep.

Bu kadar hiç sevmediğim, içmeden kokusu içince tadı midemi bulandıran bir kahve içmemiştim uzun zamandır. Bitsin diye eşime içiriyorum.

Bu kadar hiç sevmediğim, içmeden kokusu içince tadı midemi bulandıran bir kahve içmemiştim uzun zamandır. Bitsin diye eşime içiriyorum.
Barbosa gerçekten başarısız. Piyasada satılan ticari rio minas çekirdeklerine benziyor.

Kompresso'da iyi gidiyor. Ben de filtre de hiç lezzet almadım ama kompresso'da çok beğendim. Kiloluk alıp satmak isteyen varsa konuşabiliriz.

Geri