Ben de kendi deneyimlerimi kısaca aktarayım özellikle olumsuzları , olumluları her yerde bulabilirsiniz zaten.

Eco modunu off yapsanız dahi kendini rastgele kapatıyor. Eco modu açıkken de üst tepsi ve grup başlığı ısınmadan kapanıyor.

Portafilter boyutu 53.5 ekipman bulurken bir tık zorlanabilirsiniz. Puck screen bile bulamadık allahtan Amazon yurtdışı açıkken normcore den almıştık birtane.Espresso sepeti için de aynı sıkıntı geçerli.

süt ısıtmayı otomatikte kullanırsanız önce potu koyup sonra açıyorsunuz sistemi doğal olarak buhar çubuğundan başta gelen suyuda süte katmış oluyorsunuz. Buharı da bir tık ıslak bence.

öğütücüyü single doz olarak kullanmak çok zor çünkü öğütücüye 18 gram kahve attım öğüttüm 18 alayım diyemezsiniz. Uyarı veriyor kahve bitti diye.

dosaj hunisi olmadan öğütücü çalışmıyor. İlerde kendi dosaj hunisi kırılsa vs mecbur gidip alacaksınız 2.000 TL ye

dipsiz Portafiltre Türkiye de bulmak çok zor ha ama biz nasıl yaptık derseniz. Müşteri hizmetlerini aradık yedek parça olarak portafiltre aldık (3.000 TL). sonra da sanayide kestirdik.İyi yanı en azından yedek parça bulabildik. Karaca Coffeemaid de orijinal portafiltresini alana kadar canım çıktı…

İyi yanları ne derseniz pid var ve ölçümlerime göre gayet stabil çalışıyor.
öğütücü tavsiyesi var tam verimli olmasada kalibre etmede yardımcı. Soğuk süt köpürtme coldbrew vs yapma modu var.
Benim fikrim ürünü nitelikli espresso shotu alınsın diye değil de , özellikle kahveyle o kadar ilgili olmayan yeri geldiğinde hızlı kahve yapayım diyen insanlar için üretilmiş bir ürün.
Örnek veriyorum 3 arkadaşınız geldi kahve yapacaksınız tak 4 shot sepetini kendisi algılıyor zaten öğütücü ayarı tavsiyesi veriyor yap onu da bas tuşa versin espressoyu doldur potu koy(orijinal kullanmazsanız otomatik süt ısıtma çalışmıyor), buhar çubuğu altına kendi ısıtıp köpürtsün de evet burada pratik ama bunu yapacaksam aynı paraya gayet iyi otomatik makinalar var.
Ama eğer kahve sizin için hobiyse V60 da demlerim espresso da yaparım evde kendime kahve yaparken tartıyla kahve çekirdeğini 18 gram olarak tam ölçmeye çalışmak bile zevk veriyor diyorsanız. Az bütçe için öztiryakiler mini barista
daha fazla bütçe veririm ve kendim de öğütürüm diyorsanız indirimde yakaladığınız bir idose gen2 ve yanına Mhw-3bomber r3 öğütücü toplam maliyeti 40 küsür olur. Yurtdışı imkanım var diyorsanız zaten mis gibi bir df64 türevi(Amazon’da 450euro) mis gibi bir Miicoffee apex v2(kesinlikle Türkiye’de satılan idoselerden daha farklı örneğin pre infusion falan dümenden değil gerçekten çalışıyor.fiyatı 520euro) koy valize getir 1000 Euro’ya gayet iyi set dizmiş olursun.
Bu sayede hem 58mm universal ekipmanı istediğin gibi alırsın tamper leveller puck screen basket show screen vs vs vs hem de çok ucuza 1.700tl ye Kumtel Dripper 1200 tl ye mh3 bomber Dripper+server ile öğütücün olduğu için v60 seti de dizmiş olursunuz.
Çok uzun oldu kusura bakmayın. İyi yanlarını anlattığım videosunu DocNeedsCoffee insta sayfamda bulabilirsiniz. İyi forumlar