• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Ninja Luxe Café Premium Kullanıcı Deneyimi: Espresso, Filtre ve Cold Brew Tek Cihazda?

Kahvenizi evde nasıl demliyorsunuz?

• Kullanılan toplam oy
    94
Makine kullandıkça kendi ölçümünü değiştiriyor zamanla öğütümde kararlı seçenekler buluyor..
su sıcaklığı ayarlanıyor, espresso oranı dahi menüsünden yapılıyor yine su sertliği ayarını yapın, bu süreçler sonrası daha iyi etki yaratıyor..

Makinayı kullandıkça çekirdeğinize ve damak tadınıza uygun perfermons elde ediyorsunuz.

Kutu içeriği paketleme ve malzeme kalitesi çok kaliteli ve etkileyici.. portafiltre döküm alüminyum bence iyi daha iyisi profesyonel makine için ürünler olurdu.

Normalde süt köpürtme pervaneli termos bardaklar 3bin tl :)

Bu fiyata bu ürün bileşenleri, deneysel fonksiyonları ve malzeme kalitesi ile çok uygun kanaatindeyim..

Alüminyum metalinin zararları bilinirken bile bile sağlığı tehlikeye atmak ne derece doğru?

İzlemenizi kesinlikle tavsiye ederim, çok yararlı bir inceleme videosu olmuş.

Süt ısıtma sıcaklığı varsayılan orta geliyor onu manuel ayarlardan yükseğe alabilirsiniz, su sertlik testi de yapın fark ediyor biraz.

Süt ve espresso su ayarlarını HI moduna getirdim. İlk kullanım öncesinde su sertlik testi yaptım, damacana suyu kullanıyorum, en yumuşağın bir altı çıktı, bu bilgiyi de girdim, teşekkürler hatırlatma için.

Dünkü double elek yerine bugün single elek ile deneme yapayım dedim, değirmen ayarını 4 lerden 11 lere çıkarmamı önerdi, bunu pek anlamadım. 4 ile denedim, inat yaptım, akış damla şeklinde oldu :(, sözünü dinleseymişim iyi olurmuş. Sonra 10'a çektim, kahve bulanık çıktı. Değirmen ayarını yaparken dişlileri boşaltmak ve temiz başlangıç yapmak gerekecek gibi.

Bir diğer husus da, orta kavrulmuş ucuz ama taze bir çekirdek bulup denemeler yapmak gerekiyor :)

Süt ve espresso su ayarlarını HI moduna getirdim. İlk kullanım öncesinde su sertlik testi yaptım, damacana suyu kullanıyorum, en yumuşağın bir altı çıktı, bu bilgiyi de girdim, teşekkürler hatırlatma için.

Dünkü double elek yerine bugün single elek ile deneme yapayım dedim, değirmen ayarını 4 lerden 11 lere çıkarmamı önerdi, bunu pek anlamadım. 4 ile denedim, inat yaptım, akış damla şeklinde oldu :(, sözünü dinleseymişim iyi olurmuş. Sonra 10'a çektim, kahve bulanık çıktı. Değirmen ayarını yaparken dişlileri boşaltmak ve temiz başlangıç yapmak gerekecek gibi.

Bir diğer husus da, orta kavrulmuş ucuz ama taze bir çekirdek bulup denemeler yapmak gerekiyor :)
İnceltme yaparken çekirdek olmamasına dikkat edin yoksa kalibrasyonu saçmalar, kalınlık artışında pek gerekli değil.
Koyu kavrumda 10 altı tavsiye etmem az kavrulmuşlar da 4-6 deneyebilirsiniz.
Çekirdek değişiminde hazneyi çıkarıp fırçası ile temizleyin ve en kalın ayara alıp manuel öğütün içinde parça kalmadığına emin olduktan sonra fazla çekirdek koymadan kalibrasyonu için 6 dan başlayın akışa göre kalınlık artış yapabilirsiniz uygun ayarı bulduğunuz da çekirdek ekleyin.
Birde bazı kullanıcılar portafiltreyi tam sıkmıyor turuncu işareti ortalayanlar var bu yanlış sonuna kadar sıkın.
Ekran Alıntısı.PNG

Son düzenleme:
İnceltme yaparken çekirdek olmamasına dikkat edin yoksa kalibrasyonu saçmalar, kalınlık artışında pek gerekli değil.
Koyu kavrumda 10 altı tavsiye etmem az kavrulmuşlar da 4-6 deneyebilirsiniz.
Çekirdek değişiminde hazneyi çıkarıp fırçası ile temizleyin ve en kalın ayara alıp manuel öğütün içinde parça kalmadığına emin olduktan sonra fazla çekirdek koymadan kalibrasyonu için 6 dan başlayın akışa göre kalınlık artış yapabilirsiniz uygun ayarı bulduğunuz da çekirdek ekleyin.
Birde bazı kullanıcılar portafiltreyi tam sıkmıyor turuncu işareti ortalayanlar var bu yanlış sonuna kadar sıkın.
Ekli dosyayı görüntüle 41232
Merhaba. Değerli bilgiler için teşekkürler. İnceltmede sıfırlamak gerekiyormuş, onu anladım :). Bu arada Siz bu makineyi kullanıyorsunuz anladığım kadarıyla. Çıktısı nasıl ve hangi kahve tipi ve kavrulma derecesinde en iyi sonucu alabiliriz?

Merhaba. Değerli bilgiler için teşekkürler. İnceltmede sıfırlamak gerekiyormuş, onu anladım :). Bu arada Siz bu makineyi kullanıyorsunuz anladığım kadarıyla. Çıktısı nasıl ve hangi kahve tipi ve kavrulma derecesinde en iyi sonucu alabiliriz?
Genelde cortado tarzı tüketiyorum, size uygun çıktıyı terazi ile deneyerek uygun oranı bulabilirsiniz çıkan keki de kontrol edin
Kavrum arttıkça kalınlık artıyor tam tersi de düşüyor.
Çok açık kavrum almanıza önermem değirmeni buna uygun değil.
Ayrıca hazne de artık kalabiliyor tam verim için bu kapaktan almak lazım.

1764773144247.jpg

Son düzenleme:
Genelde cortado tarzı tüketiyorum, size uygun çıktıyı terazi ile deneyerek uygun oranı bulabilirsiniz çıkan keki de kontrol edin
Kavrum arttıkça kalınlık artıyor tam tersi de düşüyor.
Çok açık kavrum almanıza önermem değirmeni buna uygun değil.
Ayrıca hazne de artık kalabiliyor tam verim için bu kapaktan almak lazım.

Ekli dosyayı görüntüle 41242

İnce süpürge ucu ile çekiyorum yetiyor :)

En idealı orta kavrum çekirdekler diyebiliriz sanırım

Aslında öğütüm kadar hazneye koysak bu geçişlerde sorun olmaz ama ev tipi yapacak birşey yok

Double espresso için makinenin kendi dozlaması ile akışta belli bir süre sonra hızlanma oluyordu ve kahve ekşi geliyordu. Geçen gün manuel olarak dozlamayı arttırdım ve akışta yoğun kremayı sonunda alabildim ve ilk denememde oldu. Hassas tartı ile miktarı ayarlama konusunda tartı aldıktan sonra çalışmalar yapacağım. Birkaç adet de puck eleği sipariş geçtim. Onlar da gelince daha dengeli su akışı sağlarım diye düşünüyorum. Kahvedeki ekşilik gitti, yoğun kremayı aldım. Çok iyi değil ama en azından majör sorunu hallettim diyebilirim. Şimdi toplam akan su miktarını ve süresini optimize edeceğim :). Yavaş yavaş huyunu suyunu öğreniyorum. Bu da çıkan puck,

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2025-12-09 at 18.55.46.jpeg
    WhatsApp Image 2025-12-09 at 18.55.46.jpeg
    60.8 KB · Görüntüleme: 38
  • WhatsApp Image 2025-12-11 at 16.56.21.jpeg
    WhatsApp Image 2025-12-11 at 16.56.21.jpeg
    106.2 KB · Görüntüleme: 42
Hayırlı olsun. Ben ince işlere girmeye çok üşendim. Sertlik iki nokta ayarlayıp canı nasıl isterse öyle yapsın diyorum. Sonra 1:1 oranında su ekliyorum. Genel tarifim bu yönde ve hep güzel oluyor. Ekstra bir şey sormak istiyorum:
  • Shower screeni açan oldu mu? Ben açmaz olaydım. Vidası o kadar sert ki hem çıkarırken hem takarken baya ter döktüm. Bir de çıkardıktan sonra temas ettiği yeri peçeteyle silince siyah iz çıktı ve sil sil geçmedi. Direkt sanki kendinden böyleymiş gibi geldi. Böyle tarif edemeyeceğim bir şey. Ne olduğunu veya neden olduğunu bilen var mı? Fotoğraf çekmeyi unuttum maalesef. Açma sebebime gelirsek, belki shower screen veya conta temizlenmesi gerekir diye düşünmüştüm ama bana şimdilik gerekmiyor gibi geldi. Bilen deneyen olur aydınlatırsa sevinirim.

Hayırlı olsun. Ben ince işlere girmeye çok üşendim. Sertlik iki nokta ayarlayıp canı nasıl isterse öyle yapsın diyorum. Sonra 1:1 oranında su ekliyorum. Genel tarifim bu yönde ve hep güzel oluyor. Ekstra bir şey sormak istiyorum:
  • Shower screeni açan oldu mu? Ben açmaz olaydım. Vidası o kadar sert ki hem çıkarırken hem takarken baya ter döktüm. Bir de çıkardıktan sonra temas ettiği yeri peçeteyle silince siyah iz çıktı ve sil sil geçmedi. Direkt sanki kendinden böyleymiş gibi geldi. Böyle tarif edemeyeceğim bir şey. Ne olduğunu veya neden olduğunu bilen var mı? Fotoğraf çekmeyi unuttum maalesef. Açma sebebime gelirsek, belki shower screen veya conta temizlenmesi gerekir diye düşünmüştüm ama bana şimdilik gerekmiyor gibi geldi. Bilen deneyen olur aydınlatırsa sevinirim.
Kaplaması atmıştır, her kapanışta silip flash almayı ihmal etmiyorsanız. bu kadar kısa süre de kirlenmez boşuna açmışsınız.
Birde bu kağıtlar da işe yarar temiz kalması için.

Ekran-Al-nt-s.png
2.jpg

1.jpgEkran Alıntısı.PNG

Son düzenleme:
Kaplaması atmıştır, her kapanışta silip flash almayı ihmal etmiyorsanız. bu kadar kısa süre de kirlenmez boşuna açmışsınız.
Birde bu kağıtlar da işe yarar temiz kalması için.

Ekran-Al-nt-s.png
Ekli dosyayı görüntüle 41363

Ekli dosyayı görüntüle 41364Ekli dosyayı görüntüle 41365
Kaplaması atmıştır?? Endişelenmem gereken bir şey mi?
Siz baya kullanmışsınız :) Benim shower screen bu kadar kirli değildi zaten de acaba nasıl diye merak etmiştim. Amaç temizlemek değildi zaten. Tamamiyle meraktı. Ama o 2. fotoğraftaki metalin simsiyah olması canımı sıktı. Fincana geliyor mu tadıan etki ediyor mu emin değilim.
Kağıt konusuna gelirsek. Ben zaten puck screen dedikleri şeyden aldım temudan onu kullanıyorum.

Kaplaması atmıştır?? Endişelenmem gereken bir şey mi?
Siz baya kullanmışsınız :) Benim shower screen bu kadar kirli değildi zaten de acaba nasıl diye merak etmiştim. Amaç temizlemek değildi zaten. Tamamiyle meraktı. Ama o 2. fotoğraftaki metalin simsiyah olması canımı sıktı. Fincana geliyor mu tadıan etki ediyor mu emin değilim.
Kağıt konusuna gelirsek. Ben zaten puck screen dedikleri şeyden aldım temudan onu kullanıyorum.
Bu benim değil hocam örnek attım puck kullanmanıza rağmen mi kirlendi?

Geri