• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Niji Coffee Co. Kahve Kavurma Atölyesi

Panama Finca Momoto şahane bir çekirdek, niji de çok güzel kavurmuş, nasıl demlersem demleyeyim her seferinde ufak değişikliklerle hep tatlı, asiditesi dengeli ve uzun zamandır arayıpta bulamadığım bir kahve. Varsa sizin önereceğiniz reçeteyi de denemek isterim, sitenizde yer almadığı için burdan sormak istedim.

Panama Finca Momoto şahane bir çekirdek, niji de çok güzel kavurmuş, nasıl demlersem demleyeyim her seferinde ufak değişikliklerle hep tatlı, asiditesi dengeli ve uzun zamandır arayıpta bulamadığım bir kahve. Varsa sizin önereceğiniz reçeteyi de denemek isterim, sitenizde yer almadığı için burdan sormak istedim.
Bu kahve benim denemelerimde 40-100-100 ile patlıyor reçetem şu şekilde :
metal Hario v60 02
x ultra 130 cliks(2.1.0)(yaklaşık olarak 650 mikron)
90 degrees water
Su:Nestle pure
Ratio: 1/16
Dose: 15 gr
Bitiş:2.20
40 ml blooming 40. saniyede 20 saniye içerisinde 100 ml 1 dakika 20. saniyede 20 saniye içerisinde 100 ml daha ekliyoruz bitiş 2.20 olmalı

Selamlar @Niji Coffee Co. şöyle bir problemim oldu 1 kiloluk espresso paketinde. Önce makas ile üstten kestim paketi ama cırtın olduğu yere uzak yani oraya zarar verecek kadar yakından değil. Sanırım üretimden kaynaklı paketin cırtının bir tarafı yapışmamış.

Ekli dosyayı görüntüle 39288Ekli dosyayı görüntüle 39289Ekli dosyayı görüntüle 39290Ekli dosyayı görüntüle 39291
Yandan zipli paketlerde üstten kesilmez hocam, pakette sorun yok siz yanlış açmışsınız

Geçen hafta sipariş vermiştim. Bugün dağıtıma çıktı. Sipariş 3 sene önce kaldığım adrese gitmiş. Yakın olduğu için akşam alabilirim sıkıntı yok ama bilginiz olsun diye yazdım. Sistemsel bir hata sanırım.

Geçen hafta sipariş vermiştim. Bugün dağıtıma çıktı. Sipariş 3 sene önce kaldığım adrese gitmiş. Yakın olduğu için akşam alabilirim sıkıntı yok ama bilginiz olsun diye yazdım. Sistemsel bir hata sanırım.
Bu durum genelde kargo firmasından kaynaklanıyor. İsim ve semti girdikten sonra kendilerinde kayıtlı bir adres çıkarsa devamına bakmadan direkt oraya gönderiyorlar.
Başka bir sorun da olabilir tabii ama farklı bir kargoda benzer bir şey yaşarsanız kargo şirketiyle görüşüp kayıtlı adres bilgilerinizi silmelerini veya güncellemelerini isteyebilirsiniz.

Ethiopia İdido çok güzel bir çekirdek. Açık kavrulmuş ethiopia çekirdekleri ev şartlarında demleme, çözme konusunda zorlayıcı olduğu için şimdiye kadar çok verim alamadığım çekirdeklerdi benim için. İdido açık kavrulmasına rağmen kolay bir şekilde iyi sonuç alınabilen, lezzetli ve karakteristik tadı olan bir kahve.

Ethiopia İdido çok güzel bir çekirdek. Açık kavrulmuş ethiopia çekirdekleri ev şartlarında demleme, çözme konusunda zorlayıcı olduğu için şimdiye kadar çok verim alamadığım çekirdeklerdi benim için. İdido açık kavrulmasına rağmen kolay bir şekilde iyi sonuç alınabilen, lezzetli ve karakteristik tadı olan bir kahve.
Çok teşekkürler güzel yorum için!
Biz de idido’yu gerçekten çok seviyoruz. demlemesi de, içimi de çok keyifli oluyor. Böyle geri dönüşler duymak bizi çok mutlu ediyor!🙏🏻

Nitelikli Espresso Deneyimi: Evde Espresso İçin 5 Farklı Kahve Çekirdeği Önerisi

@Alireza Razzaghzadeh bey, bir dönem robusta içeren espresso blend satıyordunuz. O çekirdekten espresso da çok memnun kalmıştım. Sonrasında robusta fiyatlarındaki dengesizlik nedeniyle tedarik etmeyi bıraktığınızı söylemiştiniz. Robusta içeren blend satışına tekrar başlamayı düşünüyor musunuz?
Teşekkürler.

@Alireza Razzaghzadeh bey, bir dönem robusta içeren espresso blend satıyordunuz. O çekirdekten espresso da çok memnun kalmıştım. Sonrasında robusta fiyatlarındaki dengesizlik nedeniyle tedarik etmeyi bıraktığınızı söylemiştiniz. Robusta içeren blend satışına tekrar başlamayı düşünüyor musunuz?
Teşekkürler.
İlginiz ve güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim. Evet, daha önce robusta içeren blendimizden memnun kalan birçok kişi olmuştu. O dönemde robusta fiyatlarındaki ani dalgalanmalar nedeniyle tedarikine ara vermek zorunda kaldık.

Ama güzel haber şu ki, bu hafta sonuna kadar robusta içeren iki yeni espresso harmanımız yeniden stoğumuza girecek.

Ayrıca küçük bir not düşmek isterim: Robusta yıllarca haksız yere kötü bir şöhrete sahipti, ancak son 2 yıldır global kahve sektörü bu algıyı ciddi şekilde sorgulamaya başladı. Artık sadece verimliliğiyle değil, iyi işlenmiş örneklerde sunduğu çikolata, fındık, baharat ve hatta meyvemsi gibi zengin tat profilleriyle de dikkat çekiyor.
Hatta bir çok yarışmacı ulusal yarışmalarda robusta kullandı !
Birçok üretici robustanın kalitesini artırmak için fermente yöntemler, özel işleme teknikleri ve seçici hasat gibi yöntemlere yöneldi. Biz de bu gelişmeleri yakından takip edip harmanlarımızda en iyi örnekleri sunmaya çalışıyoruz.
Sevgilerimle
Alireza

Nitelikli Kahve Ve Degassing ile ilgili @selamet 2025 Turkey demleme şampiyonu bloğu :

Herkese selamlar ,
Ben Kahve üzerine konuşmayı, yazmayı seviyorum. Ama bazen bazı veriler geliyor ki, sadece yazmak değil; üzerine düşünmek, sektörce nereye gittiğimizi görmek gerekiyor.
2025’in başında yayınlanan NCDT – Nitelikli Kahve Tüketim Raporu, tam da böyle bir rapor.

Neyse, merak eden olursa ben vereyim linki;

Buyrun biraz kurcalama ve üyelik, vb işlemler sonrası tam rapora da ulaşabilirsiniz.

Bu arada küçük bir yeri atlamışsınız, "Ulusal" diyince anlaşılmayan birşey var; Bu ulusal kahve birliğinin tam adı "National Coffee Association of U.S.A." yani Amerika Birleşik Devletleri Ulusal Kahve Birliği.

Nitelikli Kahve Tüketim Raporu da Amerika Birleşik Devletleri için geçerli. Çünkü şöyle yazıyor;

"The National Coffee Data Trends (NCDT) report is the longest-running study on U.S. coffee consumption, beverage preferences, and consumer behavior."

Yine de ABD'de de nitelikli kahvenin büyüdüğünü görmek heyecan verici.

Geri