• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Niji Coffee Co. Kahve Kavurma Atölyesi

Guatemala Finca Medina Black Honey demledim yarım saat önce. Eğer bir ofisim olsaydı blendlere düşmez Finca Medina alırdım. Akıp gidiyor, günün her vaktinde her ruh halinde içebileceğim bir kahve. Çıkıntısı, falsosu yok. Hem birileri gelir de ikram edersem nitelikli kahveye alışkın olmayanların bile seveceğini düşünüyorum. Bu yüzden sürekli tüketim için, toplu tüketim için, başkalarına demlemek için uygun bir kahve olduğunu düşünüyorum.

Öğleden sonra da Granja Paraiso'nun pakedini açar, ona da bir yorum yaparım.

La Loma Xo Rum Barrel'de çok iyi. Sidrayı alırken onu da eklemeyi unutmayın :)

Mutlak deneyin dediklerim:

-Rum Barrel (Niji’den 2 kg yakın aldım, bu cumartesi yine alırım 2 paket daha)
-Sidra
-Azamia

Merak ettikleriniz varsa cumartesi canlı canlı tadım notlarını aktarayım.

Maalesef elimde çok kahve olduğundan onu alamadım. Bu güne kadar La Loma Caturra ve Bourbon olarak içtim ancak La Esperanza'dan sonra Sidralara biraz dikkat göstermeye karar verdim.
@HaLiL @Baris Bey'ler çok sağolsunlar seçimlerimden inanılmaz memnun kaldım. @emrekocakurt Bey,bence stogunuz azaldiginda sidraya bir şans vermelisiniz.Sitedeki reçetede öğütüm bilgisi atlanmış,60 klikte bitter tatlar mevcuttu,70 klikte sadece sıcakta var ılıdıkça geçiyor,bugün parametreleri oturturum diye düşünüyorum,cafec traditional ile dokusler verilen süreden hızlı bitiyor,bu haliyle dahi inanılmaz keyifli, parfümsü bir ciceksilik hakim kahveye.Tadim sonrası lezzet damağı muhteşem sarıyor,çok canlı, parlak bir lezzet diyebilirim.Rom barrel da "iyi ki" dediklerimden oldu,muz daha kuru kokuda başlıyor, çok sevdim.

Sidra son zamanlarda içtiğim en kompleks kahve. Tatlılık, canlılık, asidite her şey var. Fermantasyon kaynaklı herhangi bir anormallik, burukluk yok. Zarif, tertemiz. Emeğinize sağlık. Bazı kahveleri ne yaparsanız yapın kötü demleyemezsiniz. Bu da onlardan işte.

Son düzenleme:
Merhaba, rica etsem reçetenizi paylaşabilir misiniz ?
Cmd c40 20 klik 15 gr
94 derece abant su 240 ml
Timemore b75 dripper ile demledim.
50ml bloming 30 saniye, sonra 140 mlye tamamla, 1.dkdan sonra 240 mlye tamamla. Su döküşü bittikten sonra 2 3 spin 2 dk civarı demleme bitiyor.

Merhaba, rica etsem reçetenizi paylaşabilir misiniz ?
Demleyiciniz V60 ise;
92° su
cafec traditional
K-Max 70 klik
15/250 kahve su oranı
50 gr ön demleme 10 saniyede 40. saniyede 100 gr suyu 20 saniye içerisinde , 1:20 de 100 gr suyu 20saniye içerisinde döküyoruz .

bitiş 2:10-2:15 arası olacaktır.
kahvenin tadım sonrası lezzeti çok güçlü ve karakteristik, bu şekilde demlediğimde bitişteki o acıya,bittere meyleden tadın önüne geçebildim.Simdiden afiyet olsun 🤗😊

Demleyiciniz V60 ise;
92° su
cafec traditional
K-Max 70 klik
15/250 kahve su oranı
50 gr ön demleme 10 saniyede 40. saniyede 100 gr suyu 20 saniye içerisinde , 1:20 de 100 gr suyu 20saniye içerisinde döküyoruz .

bitiş 2:10-2:15 arası olacaktır.
kahvenin tadım sonrası lezzeti çok güçlü ve karakteristik, bu şekilde demlediğimde bitişteki o acıya,bittere meyleden tadın önüne geçebildim.Simdiden afiyet olsun 🤗😊
Teşekkür ederim. Ben de 70 klik, 92 derece (kuzeyden) ve sizin döküşlerinizle aynı döküşü yapıyorum ve dediğiniz gibi 2.10- 2.15 gibi bitiyor. Fakat kahvede sadece limonotu hissediyorum (nestle ile denediğimde daha çok zencefil gibi bir karakteri vardı). Bu haliyle de gayet güzel bir kahve ama çoğu kişi kompleks bir kahve olduğuna vurgu yaptığı için açıkçası kendimi sorguladım.
Not: Kahve 3 haftalık

Matruşka 8'le Niji* de ilk denememi yaptım. 30 günlük bir degass ve dinlenme süresi tanıdım Niji alışverişime. 31. Günde açılışı yapıyorum.

V60, hario 100lü japon bol poşet
Assu 92 derece
Timemore Muadil 22 click
19 gr/300 ml
Demleme süresi 2.20

Burunda çiçeksi, ferah ve bol tatlılıklı bir koku, aromada ise ananas tarzı tropik meyvelerin hissedildiği, bir acayip fermante tatlara da sahip(tanımlayamadım) çok güçlü ve iddialı bir harman. Orta gövde ve asidite mevcut. Natürel Asidik nasıl bir işlemse gerçekten kahveyi bir anafora sokuyor. Aroma cümbüşü.

Aftertaste ve bitiş ise ancak bu kadar mükemmel olabilirdi. Tam bir bitter çikolata bitiş var.

İçtiğim en iyi kahvelerden biri olarak listeye tepeden giriş yaptı.

Teşekkür ederim. Ben de 70 klik, 92 derece (kuzeyden) ve sizin döküşlerinizle aynı döküşü yapıyorum ve dediğiniz gibi 2.10- 2.15 gibi bitiyor. Fakat kahvede sadece limonotu hissediyorum (nestle ile denediğimde daha çok zencefil gibi bir karakteri vardı). Bu haliyle de gayet güzel bir kahve ama çoğu kişi kompleks bir kahve olduğuna vurgu yaptığı için açıkçası kendimi sorguladım.
Not: Kahve 3 haftalık
Rica ederim,aslında kağıt ve su degistirseniz de nüans denecek farklilasmalar olacağına inanıyorum çünkü kahve gerçekten çok güzel,her şekilde potansiyelin yansıdığı bir cikti verecektir.Yakin zamanda bu ayarda çok kahve ictiyseniz farki anlayamayabiliyorsunuz aslında,kontrast yaratabilecek bir çekirdek olsa faydasını göreceğinizi düşünüyorum,bende birkaç tane infüze vardı,aromatik mi aromatik evet ama düz,basit ve kısa süreli bir tat ama la loma sidra bunların tam tersi diyebilirim.

Rica ederim,aslında kağıt ve su degistirseniz de nüans denecek farklilasmalar olacağına inanıyorum çünkü kahve gerçekten çok güzel,her şekilde potansiyelin yansıdığı bir cikti verecektir.Yakin zamanda bu ayarda çok kahve ictiyseniz farki anlayamayabiliyorsunuz aslında,kontrast yaratabilecek bir çekirdek olsa faydasını göreceğinizi düşünüyorum,bende birkaç tane infüze vardı,aromatik mi aromatik evet ama düz,basit ve kısa süreli bir tat ama la loma sidra bunların tam tersi diyebilirim.
Haklısınız dediğiniz sebeplerden dolayı olabilir. Farklı seçeneklerde denemekte fayda var.

Geri