• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Niche 64MM Konik Dişli Elektrikli Değirmen

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Espresso için gövdeli espresso sevenler için niche çok başarılı. Turbo shotlar için de çok güzel sonuclar veriyor light roastlarda.
Zaman geçtikçe kalibrasyon ihtiyacı olmaması ve temizliğinin kolay olması da gayet güzel.
Ben olsam Flat burr bir değirmenin verdiği clarityyi aramiyorsam daha uzağa bakmazdim

Espresso için gövdeli espresso sevenler için niche çok başarılı. Turbo shotlar için de çok güzel sonuclar veriyor light roastlarda.
Zaman geçtikçe kalibrasyon ihtiyacı olmaması ve temizliğinin kolay olması da gayet güzel.
Ben olsam Flat burr bir değirmenin verdiği clarityyi aramiyorsam daha uzağa bakmazdim
Niche'in workflowu ve sorunsuzluğu ulaşabildiğimiz bütün değirmenlerin önünde bana göre. Sırf bu yüzden flat burr için Niche Duo'ya mı geçsem diye düşünüyorum ara ara ama o cihaz da fiyatının hakkını vermiyor bence, yani eksik bir şeyler var gibi hep. Halbuki 64 mm flat burr bir değirmen yapsalardı çok başka yere giderdi sanki.

Niche'in workflowu ve sorunsuzluğu ulaşabildiğimiz bütün değirmenlerin önünde bana göre. Sırf bu yüzden flat burr için Niche Duo'ya mı geçsem diye düşünüyorum ara ara ama o cihaz da fiyatının hakkını vermiyor bence, yani eksik bir şeyler var gibi hep. Halbuki 64 mm flat burr bir değirmen yapsalardı çok başka yere giderdi sanki.
James Hoffman incelemede Flat burr gibi değil niche zero ile aynı gibi diyor Duo için. Bence clarity için alınacaksa daha iyi araştırmak lazım.

Öte yandan gerçekten kullandığım en rahat en kullanıcı dostu değirmen

Niche Zero'yu dün gece İstanbul'a getirmiştim, bugün ilk shotu aldım, ilk başta 100 gram kahve çekip espresso için istenilen inceliği elle kontrol ettikten sonra aldığım ilk shot 27 sn sürdü, tadı güzeldi, denildiği gibi sıfır retention veriyor, Eureka Oro'da körüğe vurmak alışkanlık yaptığından Zero'da da ister istemez kapağına vuruyorum sanki körüğü varmışcasına, şimdilik beğendim genel olarak.

PHOTO-2024-08-26-13-22-31.jpg

PHOTO-2024-08-26-13-22-51.jpg

Son düzenleme:
Niche Zero'yu dün gece İstanbul'a getirmiştim, bugün ilk shotu aldım, ilk başta 100 gram kahve çekip espresso için istenilen inceliği elle kontrol ettikten sonra aldığım ilk shot 27 sn sürdü, tadı güzeldi, denildiği gibi sıfır retention veriyor, Eureka Oro'da körüğe vurmak alışkanlık yaptığından Zero'da da ister istemez kapağına vuruyorum sanki körüğü varmışcasına, şimdilik beğendim genel olarak.

Ekli dosyayı görüntüle 34864

Ekli dosyayı görüntüle 34865
Retention için chute kısmına parmağınızla bir iki kere tıklamak yetiyor.
Zero retention olsa da chute kısmında 0.1 g kadar kahve kalabiliyor. Ben çekirdek değiştirirken o kısma hava tutup kalan kahveyi atiyorum

Sevilmeyecek alet değil cidden,tutarlılığı, kullanım ve temizlik kolaylığı, görüntüsü... paket olarak 10 numara alet bence.
Güle güle kullanın.

Başıma bir şey gelmeyecekse artık pek bir numarasının kalmadığını düşünüyorum...

Birkaç sene öncesine kadar gerçekten müthiş bir aletti, ancak özellikle 2022 sonrası piyasada o kadar çeşitli yeni konik (bazıları hem konik hem flat) burr grinder çıktı ve bunlar o kadar farklı özelliklere, burr setlerine ve fiyatlara sahipler ki niche çok geride kaldı.

Niche duo ile birlikte günceli yakalayabilirlerdi, ancak bunu da yapmadılar. Birçok marka artık müşterinin isteklerine göre kendisini geliştirirken Niche'in bir plasma generator bile eklemeye tenezzül etmemesi, bunun yanı sıra niche duo için ekstra burr carrier bile satmayı reddetmesi beni markadan da soğuttu.

Şurupsu-kremalı-gövdeli klasik espressolar için bana göre hala rakipsiz, 4 aydır her gün 3 kere çalıştırıyorum, Eureka Oro'dan sonra Niche Zero bir çok anlamda tam istediğim gibi(tutarlılık-retention-aynı süre-geçişler vs) ama modern espressolar için abisi Niche Duo daha iyi tercih olabilir.

Başıma bir şey gelmeyecekse artık pek bir numarasının kalmadığını düşünüyorum...

Birkaç sene öncesine kadar gerçekten müthiş bir aletti, ancak özellikle 2022 sonrası piyasada o kadar çeşitli yeni konik (bazıları hem konik hem flat) burr grinder çıktı ve bunlar o kadar farklı özelliklere, burr setlerine ve fiyatlara sahipler ki niche çok geride kaldı.

Niche duo ile birlikte günceli yakalayabilirlerdi, ancak bunu da yapmadılar. Birçok marka artık müşterinin isteklerine göre kendisini geliştirirken Niche'in bir plasma generator bile eklemeye tenezzül etmemesi, bunun yanı sıra niche duo için ekstra burr carrier bile satmayı reddetmesi beni markadan da soğuttu.
Ben sunduğu lezzet profili nedeni ile uzun süredir kullanmasam da halen daha workflow ve estetik olarak çok başka bir seviyede olduğunu düşünüyorum. Klasik espresso seven ya da büyük oranda sütlü tüketen biri için halen çok iyi bir değirmen bence.

Ben sunduğu lezzet profili nedeni ile uzun süredir kullanmasam da halen daha workflow ve estetik olarak çok başka bir seviyede olduğunu düşünüyorum. Klasik espresso seven ya da büyük oranda sütlü tüketen biri için halen çok iyi bir değirmen bence.
Estetik olarak katılıyorum, bence de çok çok hoş bir tasarımı var. Ancak workflow'a katılmam. Evet iyi ancak başka bir seviye diyemem, 2 sene önce öyleydi. Şimdi en basitinden artık bazı öğütücülerde otomatik kapanma özelliği var, birçoğunda mıknatıslı cup holder var, plasma generator ya da knocker var. Belki de yavaş yavaş markanın snobluğuna gıcık olduğum için gözüme batıyordur, bilemiyorum.

Bence bir yerde her sene yeni ve çok gerekli olmayan bir şey ekleyerek flair gibi ilerleyebilir , boy boy reklam basabilirlerdi. Hypeı iyi yönetip üretimin bir kısmını başka ülkelere kaydırıp her fırsatta yüzde yirmi otuz indirimle ürün satabilirlerdi.
Ben almazdım o zaman.
Nasıl flair yerine robot daha ikonik, uzun ömürlü bir ekipmansa niche zero da bana öyle geliyor.
Sanırım niche bu kadar hypelanınca piyasaya bu kadar değirmen saçıldı. Her hobide olduğu gibi ekipman almak bir yere kadar mutlu ediyor. Asıl deneyimin önüne geçmeye başlayınca hobi, ekipman toplama / deneyimlemeye dönüşüyor.

Bence bir yerde her sene yeni ve çok gerekli olmayan bir şey ekleyerek flair gibi ilerleyebilir , boy boy reklam basabilirlerdi. Hypeı iyi yönetip üretimin bir kısmını başka ülkelere kaydırıp her fırsatta yüzde yirmi otuz indirimle ürün satabilirlerdi.
Ben almazdım o zaman.
Nasıl flair yerine robot daha ikonik, uzun ömürlü bir ekipmansa niche zero da bana öyle geliyor.
Sanırım niche bu kadar hypelanınca piyasaya bu kadar değirmen saçıldı. Her hobide olduğu gibi ekipman almak bir yere kadar mutlu ediyor. Asıl deneyimin önüne geçmeye başlayınca hobi, ekipman toplama / deneyimlemeye dönüşüyor.
Hocam bu yazı bir bakıma whataboutism ile ad hominem arasında bir örnek olmuş çünkü söylediğim eksikliklerle ya da geri kalma meselesiyle hiçbir ilgisi yok. Üretim yöntemi, reklam, fazla ürün vs. gibi konuların kullanıcılar farklı burr kullanmasınlar diye fazla burr carrier (ya doğrudan burr'ün kendisini) satmamakla ya da plasma generator gibi basit ama çok etkili bir ekleme yapmamakta ısrar etmekle pek ilgisi yok gibi geliyor. Sürekli yeni bir versiyon çıkarması gerekmiyor elbette ancak bu durum ilk çıkan modelin artık marketteki önemini ve yerini yitirdiği gerçeğini değiştirmiyor.

Estetik olarak katılıyorum, bence de çok çok hoş bir tasarımı var. Ancak workflow'a katılmam. Evet iyi ancak başka bir seviye diyemem, 2 sene önce öyleydi. Şimdi en basitinden artık bazı öğütücülerde otomatik kapanma özelliği var, birçoğunda mıknatıslı cup holder var, plasma generator ya da knocker var. Belki de yavaş yavaş markanın snobluğuna gıcık olduğum için gözüme batıyordur, bilemiyorum.
Açıkçası konik dişli bir değirmen için bunların çoğuna gerek olduğunu düşünmüyorum. RDT ile retention ya da fazla tozutma gibi bir sorun neredeyse hiç olmuyor. Tek sıkıntı RDT yaptıktan sonra hoppera yapışan ve el ile iteklemeye gereksinim duyan çekirdeklerin kalması. Dediğiniz gibi plasma generator olsa RDT'ye gerek kalmasa bu sorun da ortadan kalkmış olacak belki ama bu sefer de plasma generator ile alakalı başka sıkıntılar olurdu. Kaldı ki RDT'nin retention harici etkileri ile alakalı şu meşhur çalışma vardı hatırlarsanız, dolayısıyla bir çok kahvesever plasma generatorden bağımsız olarak RDT kullanıyor.

Bütün bu dediklerim Zero ile alakalı bu arada. Duo hiç kullanmadım ama dediğiniz eksiklikler kağıt üzerinde Duo'yu rekabetçi olmaktan alıkoyuyor gibi bence de.

Snobluk iddianıza gelince; bu konuda Comandante'ye benzer yanları var bence de Niche'in. Duo da C60 gibi manasız bir yerde konumlanıyor. Ama Niche'in Zero inadı CMD'nin C40 inadından daha mantıklı gibi 😀

Bitmek tükenmek bilmeyen, sürekli tüketim üzerine kurulu bir kesme hitap edememiş olabilir.
Benim gibi işini yapsın en iyi şekilde yapsın diyen biri için bence gayet mükemmel bir alet. Aldığım günden beri kullanıyorum "keşke şusu da olsa" demedim.

Diğerinden farklı olmak için ek bir dolu özellik koymak bence bir yerden sonra olayı bağlamından koparıyor. Aslında tüketici olarak tam tersini istemenizl lazıım. İşini yapsın en iyi şekilde yapsın, öğütüme odaklansın. Yok mıknatıslı bilmek neymişi yok kendi kapanan değirmenmiş. Çamaşır makinesi değil ki başından ayırılıp gidesin, epi toku 10-15 sn. süren şey başından durmaayacak kadar zaman yoksa zaten onu farklı şekilde çözen tam donanım var (nespresso). Ek ve (bence) gereksiz tüm bu özelliklerin aslında bir maliyet ve hatta potansiyel arıza noktası olduğunu bir yerden verildiğinde maliyet tutturmak için bir yerden kısılması gerektiğini de anlamak lazım. Sonuçta bunlar milyonlarca değirmen satacak firmalar da değil - hiçbirisi değil -.
Örneğin değişen bıçaklar; tamam güzel özellik de aldğım pakette zaten en iyi burr u koyuyorsa neden bu özellik olmalı. CMD de burr değiştireyim ben diyor musuuz ? DF64 yapıyor, evet ben de aldım, ama daha alırken be dahil standart burr u çoğu kişi almıyor zaten, e makine fiyatı düşük, burr kalitesiz sen illa ki gibidip extradan burr alıyorsun. E bu adam koymuşsa içine gayet kalitelli olanı, burr değiştirmek çağın çocuklarına (ben dahil) oyun alanı ek harcama alanından başka bir şey değil aslında.
Çok şey yapmak ve çok özellikli olmak yerine İşini iyi yapan marka ve modellere bence günümzde daha çok ihtiyaç var ve Niche Zero da bence bunlardan biri.

Son düzenleme:
Bitmek tükenmek bilmeyen, sürekli tüketim üzerine kurulu bir kesme hitap edememiş olabilir.
Benim gibi işini yapsın en iyi şekilde yapsın diyen biri için bence gayet mükemmel bir alet. Aldığım günden beri kullanıyorum "keşke şusu da olsa" demedim.

Diğerinden farklı olmak için ek bir dolu özellik koymak bence bir yerden sonra olayı bağlamından koparıyor. Aslında tüketici olarak tam tersini istemenizl lazıım. İşini yapsın en iyi şekilde yapsın, öğütüme odaklansın. Yok mıknatıslı bilmek neymişi yok kendi kapanan değirmenmiş. Çamaşır makinesi değil ki başından ayırılıp gidesin, epi toku 10-15 sn. süren şey başından durmaayacak kadar zaman yoksa zaten onu farklı şekilde çözen tam donanım var (nespresso). Ek ve (bence) gereksiz tüm bu özelliklerin aslında bir maliyet ve hatta potansiyel arıza noktası olduğunu bir yerden verildiğinde maliyet tutturmak için bir yerden kısılması gerektiğini de anlamak lazım. Sonuçta bunlar milyonlarca değirmen satacak firmalar da değil - hiçbirisi değil -.
Örneğin değişen bıçaklar; tamam güzel özellik de aldğım pakette zaten en iyi burr u koyuyorsa neden bu özellik olmalı. CMD de burr değiştireyim ben diyor musuuz ? DF64 yapıyor, evet ben de aldım, ama daha alırken be dahil standart burr u çoğu kişi almıyor zaten, e makine fiyatı düşük, burr kalitesiz sen illa ki gibidip extradan burr alıyorsun. E bu adam koymuşsa içine gayet kalitelli olanı, burr değiştirmek çağın çocuklarına (ben dahil) oyun alanı ek harcama alanından başka bir şey değil aslında.
Çok şey yapmak ve çok özellikli olmak yerine İşini iyi yapan marka ve modellere bence günümzde daha çok ihtiyaç var ve Niche Zero da bence bunlardan biri.
Hiçbirine katılmıyorum, ancak sanırım buradaki niche kültüyle ve niche sahipleriyle ortak bir noktada buluşmak zor. Ben ürünün bazı konularda geri kaldığını belirttim, karşılık olarak bitmek tükenmek bilemeyen sürekli tüketim üzerine kurulu bir kesime dahil oldum durduk yere. Değişim ve gelişim bu kadar kötü bir şey değil arkadaşlar ve bu her zaman tüketim toplumuyla ilişkili bir mesele de değil. Bir markaya bu kadar bağlı olmak şaşırtıyor bazen. Sanırım Niche kahve dünyasının apple'ı gibi bir şey olmuş, eleştiri getirince tüketim toplumcu oluyorsun.

"burr değiştirmek çağın çocuklarına (ben dahil) oyun alanı ek harcama alanından başka bir şey değil aslında." buna hele hele kesinlikle katılmıyorum. Ancak yoruldum, o yüzden bundan sonraki yorumlara cevap vermeyeceğim.

Son bir not: O sözde ek maliyet yaratan ek özelliklere sahip neredeyse bütün grinderlar niche zero'dan daha ucuz ve hatta bazen yarı fiyatına satılıyorlar. Bugün Niche'in memleketi İngiltere'de SSP Burr takılı DF64 gen 2 almak niche zero almaktan daha ucuza geliyor. Amerika'dan lagom casa getirip kargo artı vergi ödedikten sonra bile hala Niche Zero'dan daha ucuza geliyor. Varia vs3 yarı fiyatına satılıyor ve sizin iddianızın aksine farklı burrler inanılmaz tat değişimleri yaratıyor.

Ben kaçtım, size Niche Zero ile mutluluklar diliyorum. Bundan sonra da herhangi bir ürüne eleştiri getirmem, durduk yere evimde oturmuşken kategorize edilmek istemiyorum.

Geri