• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Niche 64MM Konik Dişli Elektrikli Değirmen

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Selamlar
Malum havalar ısınmaya başladı , geçen yaz çok keyifli Cold Brew denemelerim olmuştu. Perfetto ile kolayca ayarlıyordum Niche Zero ile nereye kadar döndürmem gerekir , üzerindeki ayarlar ince geliyor diye yazılmıştı benimde tecrübe ettiklerim bu yönde . Saat yönünün tersi 50 nin tam karşısı uygun mu ? Bir video olacaktı ama ben hangisi olduğunu bulamadım YouTube da.
Cold brew hiç yapmadım ama kalın bir öğütüm için kesinlikle 0'a bir tam tur dönmek lazım. Cold brew için videolarda gösterilen kalınlıklar da tahminimce tam tur +20 lere falan denk gelir. Birkaç çekirdek öğütüp gözünüze uygun gelen yerde öğütebilirsiniz.

Cevap için teşekkürler. Siz yazmadan önce deneme yanılma yapa yapa en son tam tur +40 lara kadar kalınlaştırıp denedim. Bana göre görsel olarak kıyaslandığımda hala kalınlık ister Cold Brew için ama ben Microfiltre ile demleme yaptığım İçin geçen senede Frenchpress ayarlarından daha ince demliyordum. Bezle vs ile deneyecekler daha kalın deneyebilirler.

Herkese Selamlar,

Forum ahalisi olarak Aramex ile Niche almak isteyen arkadaşlara kötü bir haberim var. Tam süreci bilmiyorum ama DHL express'ten bana gelen mesajı ve link'i paylaşıyorum.

Özetle 1 Mayıs 2022 ile birlikte 1500Euro olan bireysel ithalat limitini 150Euro'ya düşürmüşler. 150Euro ve altını hala Gümrük, ÖTV, bandrol vs vererek alabiliyoruz. Üzeri olan ürünler için DHL beyan karşılığında işlem yapabildiğini söylüyor fakat ürüne göre TSE, Azo boyar, ölçü ayar vb. talep edilmesi durumunda, bunları bizim sağlamamız gerektiğini belirtmiş.

Benim bu yazıdan anladığım yurt dışından 150Euro üzeri bir şey söylemek artık hayal.

Şahıslar için;
1500 Avro olan basitleştirilmiş usulde işlem yapabilme limiti 150 Avro’ya indirilmiştir.
150 - 1500 Avro arası değere sahip, kilo sınırı olmaksızın şahıs(gerçek kişi) adına ticari adet ve mahiyette olmayan gönderiler için gümrük çekim başvuruları tarafımızca normal ithalat beyanı ile yapılabilecektir.
o Ayrıca bir vekaletname düzenlenmesine gerek olmayıp, operatör firma dolaylı temsil yetkisi ile işlemler yapılabilecektir.

o İşlemler normal beyanname ile yürütüleceğinden, mevzuata göre eşya (GTIP, miktar, ağırlık) gereği özel izin(TSE, Azo boyar, ölçü ayar vb.) talep edilmesi halinde, bu izinlerin alınması gerekecektir.

o İthalat vergi oranları, ithalat vergilendirme kurallarına göre uygulanacaktır.

o Gönderinin dolaşım belgesi var ise, normal beyan ithalat işlemlerinde olduğu gibi kullanılabilecektir.

o İthalat beyannamelerinde geçerli olan, Gümrük Hizmet bedelleri uygulanacaktır.

o Aynı ay içerisinde aynı şahıs adına 5 adet gönderi sınırı bulunmayacaktır. Bu sınır 150 Avro altında basitlestirilmiş usülde gümrük çekim başvurusu yapılan gönderilerde geçerli olmaya devam edecektir
.
.
.

Ben de shop&ship mesajını iliştireyim.Artık burdan almak hayal oldu.Tek yolu yolcunun beraberinde getirmesi gibi.

Sayın Müşterimiz,

1 Mayıs 2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yeni Türk ithalat vergisi düzenlemeleri uyarınca; Posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla bir gerçek kişiye gelen ve ticari miktar ve mahiyet arz etmeyen, kıymeti 150 Avro’yu geçmeyen eşya ile kıymeti 1500 Avro’yu geçmeyen ilaç cinsi eşya için gümrük işlemleri aşağıdaki şekilde uygulanacaktır:
  1. AB (Avrupa Birliği) içindeki bir menşe ülkeden gelen ürünler %18 vergiye tabi olacaktır.
  2. AB dışındaki bir menşe ülkeden gelen ürünler %30 vergiye tabi olacaktır.
  3. 6/6/2002 tarihli ve 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununa ekli (IV) sayılı listede yer alan eşya olması durumunda yukarıdaki oranlara %20 ilave edilir.
  4. Posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla bir gerçek kişiye gelen ve ticari miktar ve mahiyet arz etmeyen, kıymeti 1500 Avro’yu geçmeyen kişisel kullanıma mahsus kitap veya benzeri basılı yayın için 45 inci maddede belirtilen limitleri aşan eşyanın değeri üzerinden %0 oranında tek ve maktu bir vergi uygulanır.
  5. Posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla bir tüzel kişiye gelen ve ticari miktar ve mahiyet arz etmeyen, kıymeti 22 Avro’yu geçmeyen eşyanın değeri üzerinden birinci fıkrada belirtilen oranlarda tek ve maktu bir vergi
  6. Birinci, ikinci ve üçüncü fıkralarda sözü edilen limitler dahilinde getirilen eşyanın brüt 30 kilogramı geçmemesi gerekir.
  7. Diplomatik eşya ve 58 inci madde kapsamı yolcu eşyasının posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelmesi halinde kıymet ve ağırlık sınırı uygulanmaz.
  8. Uygun olduğunda aşağıdaki ücretler de tahakkuk ettirilecektir:

Başvuru ücreti (Özel onay veya sertifika gereksiniminde)25 USD + VAT
    Fiziksel kontrol ücreti20 USD + VAT
    İthalat beyannamesi servis ücreti40 USD + VAT

Ben de shop&ship mesajını iliştireyim.Artık burdan almak hayal oldu.Tek yolu yolcunun beraberinde getirmesi gibi.

Sayın Müşterimiz,

1 Mayıs 2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yeni Türk ithalat vergisi düzenlemeleri uyarınca; Posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla bir gerçek kişiye gelen ve ticari miktar ve mahiyet arz etmeyen, kıymeti 150 Avro’yu geçmeyen eşya ile kıymeti 1500 Avro’yu geçmeyen ilaç cinsi eşya için gümrük işlemleri aşağıdaki şekilde uygulanacaktır:
  1. AB (Avrupa Birliği) içindeki bir menşe ülkeden gelen ürünler %18 vergiye tabi olacaktır.
  3. 6/6/2002 tarihli ve 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununa ekli (IV) sayılı listede yer alan eşya olması durumunda yukarıdaki oranlara %20 ilave edilir.
  4. Posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla bir gerçek kişiye gelen ve ticari miktar ve mahiyet arz etmeyen, kıymeti 1500 Avro’yu geçmeyen kişisel kullanıma mahsus kitap veya benzeri basılı yayın için 45 inci maddede belirtilen limitleri aşan eşyanın değeri üzerinden %0 oranında tek ve maktu bir vergi uygulanır.
  5. Posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla bir tüzel kişiye gelen ve ticari miktar ve mahiyet arz etmeyen, kıymeti 22 Avro’yu geçmeyen eşyanın değeri üzerinden birinci fıkrada belirtilen oranlarda tek ve maktu bir vergi
  6. Birinci, ikinci ve üçüncü fıkralarda sözü edilen limitler dahilinde getirilen eşyanın brüt 30 kilogramı geçmemesi gerekir.
  7. Diplomatik eşya ve 58 inci madde kapsamı yolcu eşyasının posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelmesi halinde kıymet ve ağırlık sınırı uygulanmaz.

Bir babayiğit çıkıp AB üzerinden buraya ithal edip satmadığı sürece kimse alamayacak demektir. En azından ben öyle anladım.

Sayın Müşterimiz,

Mesut Çevik'in son videolarından birinde bu değişen gümrük uygulamasından detaylar vermişti. Araştırıp doğrulamadım fakat yolcu beraberinde getirilebilecek şeylerde de fiyat kısıtlaması yapıldığını anlatıyor, 450-500 euro gibi bişey. Eğer öyleyse yolcu beraberinde getirmenin de yolu kapanmış oluyor. Yani ikinci el Niche satan olmazsa ben Eureka Single Dose düşünüyorum bu gidişle.

Mesut Çevik'in son videolarından birinde bu değişen gümrük uygulamasından detaylar vermişti. Araştırıp doğrulamadım fakat yolcu beraberinde getirilebilecek şeylerde de fiyat kısıtlaması yapıldığını anlatıyor, 450-500 euro gibi bişey. Eğer öyleyse yolcu beraberinde getirmenin de yolu kapanmış oluyor. Yani ikinci el Niche satan olmazsa ben Eureka Single Dose düşünüyorum bu gidişle.
Yolcu belasını aramadığı sürece valizinde rahatlıkla getirebilir ancak son çıkışta gidip valizimde vergiye tabi ürün var ödemek istiyorum derse seve seve tahsilatı yaparlar tabi.

Son 3 ayda kendi yada tanıdığı yurtdışından valizde niche getiren oldu mu?

Ülkede bu tür uygulamalar akşamdan sabaha sürekli değiştiği için güncel durumu öğrenmeye çalışıyorum. :rolleyes:

Selamlar herkese :) Chemex için niche zero’da hangi ayarı kullanıyorsunuz? Ben 65-70 civarı kullandım kahveyi yeteri kadar extract edemediğim için çayımsı ve ekşi bir sonuç elde ettim. Çok hafif kavrulmuş iskandinav kahvesi kullanıyorum zaten asiditesi yüksek bir seçim ama V60 ile demlediğimde çok iyi bir sonuç elde etmiştim. Chemex beni biraz gafil avladı. Yardımcı olursanız çok sevinirim :)

Selamlar herkese :) Chemex için niche zero’da hangi ayarı kullanıyorsunuz? Ben 65-70 civarı kullandım kahveyi yeteri kadar extract edemediğim için çayımsı ve ekşi bir sonuç elde ettim. Çok hafif kavrulmuş iskandinav kahvesi kullanıyorum zaten asiditesi yüksek bir seçim ama V60 ile demlediğimde çok iyi bir sonuç elde etmiştim. Chemex beni biraz gafil avladı. Yardımcı olursanız çok sevinirim :)
selam, chemex sahibi değilim ama genel yorumlara bakılınca aynı öğütme ayarında chemex, v60 dan daha uzun sürüp, ufak bir farkla daha fazla ekstraksiyon sağlar olarak düşünüyordum. dediğiniz tarzda kahveler için 55 e kadar düştüğüm oldu niche'de. ama genelde 60 civarında iyi sonuçlar alıyorum tek kişilik demlemelerde. 2-3 kişilik yapacak olursam daha çok 65-70 arası.

selam, chemex sahibi değilim ama genel yorumlara bakılınca aynı öğütme ayarında chemex, v60 dan daha uzun sürüp, ufak bir farkla daha fazla ekstraksiyon sağlar olarak düşünüyordum. dediğiniz tarzda kahveler için 55 e kadar düştüğüm oldu niche'de. ama genelde 60 civarında iyi sonuçlar alıyorum tek kişilik demlemelerde. 2-3 kişilik yapacak olursam daha çok 65-70 arası.
cok tesekkur ederim, yakin zamanda deneyip sonuclarini paylasicam. :)

Sonunda eve ulaştırıp açma şansım oldu. Gerçekten şimdiye kadar kullandığım en sessiz değirmen, sadece biraz öğütme hızı yavaş. Malzeme kalite hissiyatı muazzam. Yenilenmiş dozlama kabı çok güzel olmuş, eskisindeki çentikten kurtulmuş dolayısı ile kahve kalmıyor içinde. Sadece dozlama kabı ahşap yüzeye manyetik oturuyor gibi hatırlıyordum öyle değilmiş. Üst taraftaki kahve haznesinin kapağının kapanma ve yandaki çalıştırma düğmesinin hissiyatı çok tatmin edici. Şimdi deneyince dikkatimi çekti, öğütüm boyutu küçültürken değirmeni çalıştırmak için resmi bir çözüm yok. Kullanım kılavuzunda her 10 derece değişim için birkaç saniye çalıştırın yazıyor. Üstteki kırmızı güvenlik çentiğine bir kürdan vs yardımı ile basınca tabi ki çalıştırıp ayar küçültmek mümkün. Daha detaylı inceleme sonra gelecek fakat an itibari ile bayağı beğendim.

Ekli dosyayı görüntüle 16030

Ekli dosyayı görüntüle 16031

Ekli dosyayı görüntüle 16034
selamlar! niche zero ile chemex demleme deneyiminiz oldu mu? eger olduysa beni biraz yonlendirirseniz cok sevinirim. bir turlu istedigim aroma ve extraction'i yakalayamadim.

selamlar! niche zero ile chemex demleme deneyiminiz oldu mu? eger olduysa beni biraz yonlendirirseniz cok sevinirim. bir turlu istedigim aroma ve extraction'i yakalayamadim.
selamlar, çok yakın zamanda pour over için eureka, espresso için niche kullanıyordum gayet memnundum. fakat yer sıkıntısından tek öğütücüye geçme durumu olunca sadece niche kaldı. pour over denemelerimde 60-80 arası, ciddi bir biçimde öğütümde fine parçalar yüzünden genelde çamur gibi bir kahve yatağı kalıyor. büyük ihtimal aroma ile yaşadığınız sıkıntı ondan. belki kağıt değiştirerek çözülebilir. en güzeli düz ve konik iki tane öğütücü gibi duruyor.

selamlar, çok yakın zamanda pour over için eureka, espresso için niche kullanıyordum gayet memnundum. fakat yer sıkıntısından tek öğütücüye geçme durumu olunca sadece niche kaldı. pour over denemelerimde 60-80 arası, ciddi bir biçimde öğütümde fine parçalar yüzünden genelde çamur gibi bir kahve yatağı kalıyor. büyük ihtimal aroma ile yaşadığınız sıkıntı ondan. belki kağıt değiştirerek çözülebilir. en güzeli düz ve konik iki tane öğütücü gibi duruyor.
farkli farkli pourover denemeleri yaptim. filtre kahve makinesi, v60 ve kalita wave gibi opsiyonlarda cok memnun kaldigim sonuclar oldu ama chemex beni delirtecek. yakin zamanda niche'e kardes olarak fellow ode gelecek gibi duruyor 😅😅

Selamlar,

Arkadaşımın desteğiyle bir adet Niche Zero sahibi olmuş bulunmaktayım. Ancak nasıl olduysa siyah belirtmeme rağmen beyaz göndermişler. Ben de böyle bir yanlışlık olabileceğiniz düşünmedim ve arkadaşa kontrol ettirmedim.

Kahve ekipmanlarım siyah ve metalik renklerde onların arasında beyaz renk biraz uyumsuz olacak ama neyse.

Ama elinde siyah sıfır olan varsa değişebiliriz :)

Ekli dosyalar

• 334E6016-99D8-4FF6-93BF-EBFFD5AFD3D8.jpeg
    334E6016-99D8-4FF6-93BF-EBFFD5AFD3D8.jpeg
    152.8 KB · Görüntüleme: 100
Selamlar,

Arkadaşımın desteğiyle bir adet Niche Zero sahibi olmuş bulunmaktayım. Ancak nasıl olduysa siyah belirtmeme rağmen beyaz göndermişler. Ben de böyle bir yanlışlık olabileceğiniz düşünmedim ve arkadaşa kontrol ettirmedim.

Kahve ekipmanlarım siyah ve metalik renklerde onların arasında beyaz renk biraz uyumsuz olacak ama neyse.

Ama elinde siyah sıfır olan varsa değişebiliriz :)
Hayırlı olsun güle güle kullanın, siyah beyaz güzel takım olur belki de :)
Bence Türkiye şartlarında, bir piyango bileti alarak siyah Niche çıkacak kadar para çıkma ihtimali, siyah ve sıfır Nichesi olup da sizinle değiştimek isteyecek birini bulma ihtimalinizden daha yüksek :) yine de bl şans.

Niche Zero sadece İngiltere de mi satılıyor. Almanya ya da Avusturya da satan bir yer biliyor musunuz ? İnternet üzerinden de olsa.

Niche Zero sadece İngiltere de mi satılıyor. Almanya ya da Avusturya da satan bir yer biliyor musunuz ? İnternet üzerinden de olsa.
Sadece ingiltere kendileri de satıyor. Ama bazı ülkelere ingiltereden kargo yapılıyor. Almanya, USA gibi…

Geri