• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Niche 64MM Konik Dişli Elektrikli Değirmen

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Hayırlı @B747 olsun değirmeniniz farklı kahveleri arka sıra ayarlama ile uğraşmadan demleye başladığınızda keyfiniz dahada artacak :)

Sonunda eve ulaştırıp açma şansım oldu. Gerçekten şimdiye kadar kullandığım en sessiz değirmen, sadece biraz öğütme hızı yavaş. Malzeme kalite hissiyatı muazzam. Yenilenmiş dozlama kabı çok güzel olmuş, eskisindeki çentikten kurtulmuş dolayısı ile kahve kalmıyor içinde. Sadece dozlama kabı ahşap yüzeye manyetik oturuyor gibi hatırlıyordum öyle değilmiş. Üst taraftaki kahve haznesinin kapağının kapanma ve yandaki çalıştırma düğmesinin hissiyatı çok tatmin edici. Şimdi deneyince dikkatimi çekti, öğütüm boyutu küçültürken değirmeni çalıştırmak için resmi bir çözüm yok. Kullanım kılavuzunda her 10 derece değişim için birkaç saniye çalıştırın yazıyor. Üstteki kırmızı güvenlik çentiğine bir kürdan vs yardımı ile basınca tabi ki çalıştırıp ayar küçültmek mümkün. Daha detaylı inceleme sonra gelecek fakat an itibari ile bayağı beğendim.

Ekli dosyayı görüntüle 16030

Ekli dosyayı görüntüle 16031

Ekli dosyayı görüntüle 16034
Hayırlı olsun iyi günlerde kullanın. Niche de girince Setup tam anlamıyla tamamlanmış :)

Niche'in konik burr olduğunu görünce hevesim kaçtı. Acaba flat burr olan modeli var mıdır?

Bir ara ikinciel flat burr değirmen almıştım. Fazla kalıntı bıraktığı için devrettim. Fakat öğütüm şekli daha bir homojen görünüyordu.

Şaka gibi geliyor insana, pahalı dediğimiz herşey aslında ne kadar ucuzmuş.
1.5 ay önce kadar para biriktirmeye başladım bu değirmen için, biriktirmek yerine faizle borçlanıp o an alsaydım kardaydım şu an.. 3800 lira bindi üstüne kur farkından sadece😠

hocam selam, bu videoyu bende rica ediyorum size zahmet @NoDRaC
Merhaba videoyu bulamadım ama kabaca anlatıyım size. Ben espresso öğütümümü 10-20 rakamları arası gerçekleştiriyorum. Pour over öğütümü ise bu rakamlara göre 160-180 derece arası saat yönünün tersinde çevirerek gerçekleştiriyorum. Cihazın üzerinde belirtilen değerler pour-over için ince kalıyor.

Pour-Over için rahat ayarlamak istiyorsanız, metal noktayı 50'ye getirip, sıfırın olduğu yerede küçük bir kâğıt etiket yapıştırırsanız, kâğıt etiketin olduğu yerdeki rakamları toplayarak ayarınızı bulabilirsiniz. Örneğin kayıt etiketi 10'a getirdiğinizde değirmen 50+10 olacağı için 60. ayarda olmuş olur.

Son düzenleme:
Pour-Over için rahat ayarlamak istiyorsanız, metal noktayı 50'ye getirip, sıfırın olduğu yerede küçük bir kayıt etiket yapıştırırsanız, kayıt etiketin olduğu yerdeki rakamları toplayarak ayarınızı bulabilirsiniz. Örneğin kayıt etiketi 10'a getirdiğinizde değirmen 50+10 olacağı için 60. ayarda olmuş olur.
Pour over için hangi aralığı kullanıyorsunuz?

Genellikle 51-70 arasını kullanıyorum ama bu kahvenin çekirdeğine göre, kahvenin kalitesine ve onu ne kadar çözmek istediğime göre çok değişiyor. Hatta bir kaç çekirdekte 40-50 arında demleme yaptığım bile oldu.

Geçen gün niche instagram sayfasının hikayesinde vatandaşın biri bir pompa ile üstten 1-2 kere hava bastı.Pompa tam üst ağzı kaplayacak kadar genişti,nasıl ulaşabiliriz acaba fikriniz var mı ? Retention gerçekten çok az olsada bazen ağız kısmına tıklatınca biraz kahve geliyor.

Bu o pompa değil Hocam , bu mignon için @Gogo nun bahsettiği şeffaf çok daha küçük yanılmıyorsam kızılderili kökenli birinin paylaştığı video da geçen pompa.
Geçen sene konuşulmuştu forumda ama pek ilgi görmemişti.

Yanlışlıkla @Osman yazmışım editledim. Kusura bakmayın 😊

Geri