• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Motorcu kahveseverler buraya.

Honda güvenli sürüş eğitimine katılmalısınız mutlaka. ilk 2 kuru alın. Araya epey bir km koyun. sonra gs3'ü bitirmeden cbf150'yi değiştirmeyin. Okuduklarıma inanamadım, cbf150 den tigerlara, AT'lere...

Honda güvenli sürüş eğitimine katılmalısınız mutlaka. ilk 2 kuru alın. Araya epey bir km koyun. sonra gs3'ü bitirmeden cbf150'yi değiştirmeyin. Okuduklarıma inanamadım, cbf150 den tigerlara, AT'lere...
Hondadan emekli olan murat denizhan hocadan birebir olarak güvenli sürüş 1 eğitimini daha motorum yokken aldım 2. Seviye için 1500 ila 2000 km sonra gel demişti . Onunda zamanı geldi onuda alıcam ilk fırsatta . Tavsiyeleniz için teşekkür ederim

Hondadan emekli olan murat denizhan hocadan birebir olarak güvenli sürüş 1 eğitimini daha motorum yokken aldım 2. Seviye için 1500 ila 2000 km sonra gel demişti . Onunda zamanı geldi onuda alıcam ilk fırsatta . Tavsiyeleniz için teşekkür ederim
Neden honda'dan almıyorsunuz eğitimi anlamadım.

Bi ön yargım yok honda eğitimleri için hatta sizin tavsiniz ile güvenli sürüş 2 için hondanın eğitim takvimine bakıcam uygun zamanda varsa alıcam

Murat Denizhan hocayı iyi tanırım, çok iyi bir eğitmendir, Honda eğitim sistemini (GS1 - GS'2 - GS3) uyguluyor
Honda aynı eğitimi daha kurumsal vermektedir, ikisi de iyidir kötü diyemem,

bir eğitim almak, hiç almamaktan çok daha iyidir

Murat Denizhan hocayı iyi tanırım, çok iyi bir eğitmendir, Honda eğitim sistemini (GS1 - GS'2 - GS3) uyguluyor
Honda aynı eğitimi daha kurumsal vermektedir, ikisi de iyidir kötü diyemem,

bir eğitim almak, hiç almamaktan çok daha iyidir
Motosiklet eğitimi için ödediğim ücretler güzüme en güzükmeyen ödemeler oluyor . Ve alabileceğim en kaliteli eğitimi almak istiyorum. Gurup eğitimine katıldım birebir eğitimede katıldım . Birebir eğitimler yorucu oluyor fakat gurup eğitimlerine göre çok fazla katkı sağlıyor

Merhaba KTM 690 SMCR ile +1 diyelim. Tez vakit birlikte sürmek ümidi ile,

Sağlıkla...

Son düzenleme:
slm motorcu gençler;

sezon gelse de biraz sürüş yapsak.. özledik yollarda olmayı..

ps: tatlısu motorcusu olduğum için sezon da sürüyorum :D

Ekli dosyalar

• 2.jpg
    2.jpg
    402.4 KB · Görüntüleme: 67
  • 3.jpg
    3.jpg
    361.7 KB · Görüntüleme: 50
  • 4.jpg
    4.jpg
    379.1 KB · Görüntüleme: 52
  • 5.jpg
    5.jpg
    556.9 KB · Görüntüleme: 56
  • 6.jpg
    6.jpg
    367.8 KB · Görüntüleme: 58
  • 7.jpg
    7.jpg
    338.7 KB · Görüntüleme: 68
Ben de tatlı su motorcusu olmaya karar verdim bu havalarda.
Yaklaşık 2 hafta önce Büyükçekmece'den Kadıköy'e geldim. Burada motoru kardeşimin işyerinin otoparkına onun motorun yanına parkettim. Sonrasında şu meşhur lodos fırtınaları başladı, iyi ki motorla gelmişim buraya, motor evin önünde kalmış olsaydı açıkta üzerinde branda varken uçardı dedim. Sonraki haftasonu eve dönerken rüzgar azalmıştı ama hazır kapalı otoparkta güvenli yerdeyken dursun orada deyip metrobüsle döndüm. şimdi en az 2 ay motora binmem. Aslında bütün ekipmanlarımı kışın almıştım hepsi kışlık, İstanbul kışında hava sıcaklığı 5-6 dereceyken bile üşünüyorum zaten xmax sürdüğüm için rüzgar alma gibi sorunum da yok. Ama yine de yerler ıslakken riske girmeyeyim dedim.
Zaten pandemi nedeniyle evden çalışıyorum, haftada bir iki dışarı çıkıyorum.

Ben de tatlı su motorcusu olmaya karar verdim bu havalarda.
Yaklaşık 2 hafta önce Büyükçekmece'den Kadıköy'e geldim. Burada motoru kardeşimin işyerinin otoparkına onun motorun yanına parkettim. Sonrasında şu meşhur lodos fırtınaları başladı, iyi ki motorla gelmişim buraya, motor evin önünde kalmış olsaydı açıkta üzerinde branda varken uçardı dedim. Sonraki haftasonu eve dönerken rüzgar azalmıştı ama hazır kapalı otoparkta güvenli yerdeyken dursun orada deyip metrobüsle döndüm. şimdi en az 2 ay motora binmem. Aslında bütün ekipmanlarımı kışın almıştım hepsi kışlık, İstanbul kışında hava sıcaklığı 5-6 dereceyken bile üşünüyorum zaten xmax sürdüğüm için rüzgar alma gibi sorunum da yok. Ama yine de yerler ıslakken riske girmeyeyim dedim.
Zaten pandemi nedeniyle evden çalışıyorum, haftada bir iki dışarı çıkıyorum.

kendi adıma; soğuk ve yağışlı havalarda binmemek en iyisi ben de hem üşüyorum hem de üstüm başım battığı için bu durumdan nefret ediyorum.. sonuçta ben bu işi keyif almak için yapıyorum (mesleki anlamda ve zorunlu olarak kullananlara lafım yok) eziyet çekmemin bir anlamı yok

ben motorumu kışlığa aldığım zaman; depoyu herhangi bir korezyone mahal vermemek için full lerim, zincirleri temizler yağlarım, kısmen görünür ve oynayan mafsalları wd40 gibi bir yağlayıcı ile yağlar, aküyü söker şarj cihazına bağlarım, üstünü örter sezonu beklerim :)

Sezon açıldı, çok oldu burada ses vermiş olayım.

Kasım sonu otoparka bıraktığım motorumu Nisan sonu çıkardım. 5 ay çalışmayan motor kesin akü bitmiştir şimdi masraf çıkacak derken tek marşda çalıştı.
Şimdilik evden çalıştığım için her gün binmiyorum, haftada bir Büyükçekmece - Kadıköy arasında gidip geliyorum. 10bin bakımı zamanı geldi bu hafta bakımlarını yaptıracağım. 6 yaşına geldiği için amortisör yağları da dahil bütüns sıvıları değişecekmiş. Usta bulmakla uğraşacak vaktim yok bu aralar çok yoğun çalıştığım için fazladan para vermeyi göze alıp yamaha servisine yaptırıcam.

Bu arada kışın zam gelmeden alayım kenarda dursun sezon gelince kullanırım diye aldığım kulak tıkacını evde koyduğum yerde buldum, 2 gün önce kullandım, acayip konformuş. korna sesleri motor sesi vb. bir azalma hissetmedim ama kasktan gelen rüzgar sesi acayip azaldı. Çok konforlu bir şeymiş, bileydim daha önce alırdım. Alpine Motosafe marka bir kulak tıkacı almıştım, geçen sene aralık ayınca 140 liraya almıştım.

Son düzenleme:
ben de geçen ay açtım sezonu, ufak tefek bakım dan sonra lastik değişimi yaptım, iyi ki de yapmışım sürüş dinamiğim çok daha güvenli ve keyifli oldu.. ancak benzin pompa sorunu var, durmuyor şrefsiz 😬

polonezköy e bi git-gel yaptım ısınma turu adına, 2 hafta önce de kutsal mekan olan şile-sortullu - hacıllı - teke - darlık etabını yapaak sezonu tam manasında açtım (y)

güzel bir antrenman sürüşüne beklerim...

Ekli dosyalar

• IMG_7396.jpg
    IMG_7396.jpg
    608.5 KB · Görüntüleme: 37
  • IMG_7513.jpg
    IMG_7513.jpg
    656.9 KB · Görüntüleme: 39
Herkese merhaba,

125 CC’lik motor almaya iyice niyetlendim. Öne çıkan modeller;
Honda Pcx
Yamaha Nmax
Peugeot pulsion

İlk ilki model 2023’ün ilk çeyreğine kadar gelmeyecek gibi görülüyor. Öte yandan Peugeot’u çok sevdim ama fiyatı pahalı geldi.
İkinci ellere yöneldim ama doğru fiyat nedir motorun gerçek değeri nedir tespit etmekte zorlanıyorum.
Kmyco xciting 250 gördüm ancak Samsun’a servisi yok bu nedenle pek mantıklı gelmedi.

Amacım iş ev arası şehir içi ulaşımımı sağlamak. Haftasonları da eşimle Sinop, Amasya vb. yakın yerlere küçük turlar yapmak. Gönlümde Ege, Doğu Anadolu vb. görece uzak yerlere tur yapma isteği olsa da bu motorlarla biraz zor gözüküyor.

İlk motorum olacak. Bu modellerin dışında ikinci el olur sıfır olur tavsiyeniz var mıdır? Çin markalarına biraz mesafeli durmaya çalışıyorum. 50’lik scooter sürdüm ancak motor konusunda pek tecrübem yok.

Öneriler için teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Herkese merhaba,

125 CC’lik motor almaya iyice niyetlendim. Öne çıkan modeller;
Honda Pcx
Yamaha Nmax
Peugeot pulsion

İlk ilki model 2023’ün ilk çeyreğine kadar gelmeyecek gibi görülüyor. Öte yandan Peugeot’u çok sevdim ama fiyatı pahalı geldi.
İkinci ellere yöneldim ama doğru fiyat nedir motorun gerçek değeri nedir tespit etmekte zorlanıyorum.
Kmyco xciting 250 gördüm ancak Samsun’a servisi yok bu nedenle pek mantıklı gelmedi.

Amacım iş ev arası şehir içi ulaşımımı sağlamak. Haftasonları da eşimle Sinop, Amasya vb. yakın yerlere küçük turlar yapmak. Gönlümde Ege, Doğu Anadolu vb. görece uzak yerlere tur yapma isteği olsa da bu motorlarla biraz zor gözüküyor.

İlk motorum olacak. Bu modellerin dışında ikinci el olur sıfır olur tavsiyeniz var mıdır? Çin markalarına biraz mesafeli durmaya çalışıyorum. 50’lik scooter sürdüm ancak motor konusunda pek tecrübem yok.

Öneriler için teşekkür ederim.
Merhaba,

Eğer haftasonu eşimle gezerim diyorsanız mutlaka en az 250cc alın. Sinop, Amasya oraları hiç kendim gitmedim ama dağlık yerler, 125cc motor tek başınayken bile yokuşlarda bayılır. Sürüş keyfiniz kaçar.

Bir de bu ekonomik ortamda 125cc ile başlayayım sonra büyütürüm olayı zorlaştı bu saçma fiyatlarla.
Honda Forza 250 ya da xmax 250 bakın, hart hurt aşırı zorlanmamışsa, bakımları düzgün yapılmışsa sorun çıkarmazlar. Benim motor gibi düşük km'de bulabilirsiniz. Malesef bayilerde sıfırı yok.
xmax'ların 2018'de motor ve kasa değişti, yenilerde TCS çekiş kontrol sistemi, anahtarsız çalışma falan var. bir de yeni motorlar biraz daha az yakıyormuş ama benim 2016 xmax'ı otobanda tapagaz gitsem bile ortalama tüketim 4'ün üzerine çıkmıyor, istanbul trafiğinde 3.5 litre/100km yakıyor, bir arkadaşımdaki 2021 model forza 250 3.2litre/100km yakıyor ama o arkadaş bana göre daha sakin sürüyor, hart hurt ani gazlamıyor ondandır.

Neyse, özetle, eşinizle gezecekseniz 250cc bakın. 125cc olmaz demiyorum ama sıkıcı olur. Bir d ebu forza ve xmax'ların sele altı bagajı çok büyük, arka çantaya bile ihtiyaç kalmıyor. Arka çantaya zaten 5 kilodan fazla yük koymak tehlikeli, arkadan dengesiz ağırlıkla kaldıraç prensibi gereği ağırlık dengesini çok değiştiriyor, ön tekerin yere basışı azalma ihtimali doğuyor, arkaya çanta alsanız bile ona hafif şeyleri koyup asıl ağır malzemeleri sele altında taşımak daha iyi.

Honda pcx, yamaha nmax bunlar iyi bakımlıysa katır gibi gider, artçı ile yokuşlarda bayılır ama yine gitmez değil, sadece bir srüre sonra yetmiyor diyeceksiniz, bu ekonomide tekrar motor değiştirmek kolay değil, baştan bulabiliyorsanız forza veya xmax bakın derim.

Merhaba,

Eğer haftasonu eşimle gezerim diyorsanız mutlaka en az 250cc alın. Sinop, Amasya oraları hiç kendim gitmedim ama dağlık yerler, 125cc motor tek başınayken bile yokuşlarda bayılır. Sürüş keyfiniz kaçar.

Bir de bu ekonomik ortamda 125cc ile başlayayım sonra büyütürüm olayı zorlaştı bu saçma fiyatlarla.
Honda Forza 250 ya da xmax 250 bakın, hart hurt aşırı zorlanmamışsa, bakımları düzgün yapılmışsa sorun çıkarmazlar. Benim motor gibi düşük km'de bulabilirsiniz. Malesef bayilerde sıfırı yok.
xmax'ların 2018'de motor ve kasa değişti, yenilerde TCS çekiş kontrol sistemi, anahtarsız çalışma falan var. bir de yeni motorlar biraz daha az yakıyormuş ama benim 2016 xmax'ı otobanda tapagaz gitsem bile ortalama tüketim 4'ün üzerine çıkmıyor, istanbul trafiğinde 3.5 litre/100km yakıyor, bir arkadaşımdaki 2021 model forza 250 3.2litre/100km yakıyor ama o arkadaş bana göre daha sakin sürüyor, hart hurt ani gazlamıyor ondandır.

Neyse, özetle, eşinizle gezecekseniz 250cc bakın. 125cc olmaz demiyorum ama sıkıcı olur. Bir d ebu forza ve xmax'ların sele altı bagajı çok büyük, arka çantaya bile ihtiyaç kalmıyor. Arka çantaya zaten 5 kilodan fazla yük koymak tehlikeli, arkadan dengesiz ağırlıkla kaldıraç prensibi gereği ağırlık dengesini çok değiştiriyor, ön tekerin yere basışı azalma ihtimali doğuyor, arkaya çanta alsanız bile ona hafif şeyleri koyup asıl ağır malzemeleri sele altında taşımak daha iyi.

Honda pcx, yamaha nmax bunlar iyi bakımlıysa katır gibi gider, artçı ile yokuşlarda bayılır ama yine gitmez değil, sadece bir srüre sonra yetmiyor diyeceksiniz, bu ekonomide tekrar motor değiştirmek kolay değil, baştan bulabiliyorsanız forza veya xmax bakın derim.

Sayın @espressodelisi uzun ayrıntılı yanıtınız için teşekkür ederim.

Tecrübesiz olmam nedeniyle hiç öngöremediğim unsurları öğrenmiş oluyorum. Örneğin 125’lik scooter ortalama 100-110 km hıza ulaşabiliyor ancak bazen büyük vasıtalardan kaçmak gerektiği için özellikle uzun yolda yetersiz kalması gibi.

Ayrıca siz de belirttiniz, uzun yolda bagajın sürüş dengesini bu kadar etkileyebileceğini düşünmemiştim.

İkinci el Forza ve Xmax bakıyorum umarım uygun fiyatlı bir motor bulabilirim.

merhaba arkadaşlar geçensene handa cbf 150 ile başladığım motor yolculuğum 2021 10. ayında son bulmuştu .(7000 km yol yapmıştım onunla ) evet daha fazla dayanamayıp geçen hafta yine honda cb250r aldım alır almazda çatalcanın bir çok köyüne pazar günü bi turladım . bu hafta sonuda batı karadenize bi geziye çıkayım diyorum güzergahta tavsiye edeceğiniz bi yer etkinlik vs . varmıdır .

merhaba arkadaşlar geçensene handa cbf 150 ile başladığım motor yolculuğum 2021 10. ayında son bulmuştu .(7000 km yol yapmıştım onunla ) evet daha fazla dayanamayıp geçen hafta yine honda cb250r aldım alır almazda çatalcanın bir çok köyüne pazar günü bi turladım . bu hafta sonuda batı karadenize bi geziye çıkayım diyorum güzergahta tavsiye edeceğiniz bi yer etkinlik vs . varmıdır .
Geçen ay ben de Çatalca'dan yola devam edip Subaşı köyü sonrasında Çilingöz tabiat parkına kadar sürmüştüm. Çok güzel yollar varmış. Yol kalitesi çok çok iyi değil ama orman içinden karadenize kadar çıkmak güzel olmuştu. Dönüşte Çatalca'da köfte yemek de iyi gelmişti üstüne.

Geçen ay ben de Çatalca'dan yola devam edip Subaşı köyü sonrasında Çilingöz tabiat parkına kadar sürmüştüm. Çok güzel yollar varmış. Yol kalitesi çok çok iyi değil ama orman içinden karadenize kadar çıkmak güzel olmuştu. Dönüşte Çatalca'da köfte yemek de iyi gelmişti üstüne.
evet bende yalıköye kadar uğradım keyif aldım baya

Sevgili arkadaşlar merhaba,

Yaptığım araştırmalar ve tecrübeli arkadaşların yorumları göre rotamı 250 cc’lik scooter arayışına kırmıştım. Ancak tüm bayilerden 2023 ilk çeyreğine kadar 250 CC scooter tedarik edilemeyeceği söylentisi üzerine ve ikinci el fiyatlardaki saçma rakamlar nedeniyle arayışıma ara vermiştim.

Geçen hafta gezinti için Honda bayisine uğradım. Yetkili her ay yaklaşık 30 Pcx geldiğini ancak çoğunu galericilerin aldığını söyledi. Bir kişinin kredisi çıkmadığı için ellerindeki bir scooterı bana verebileceklerini söyledi. Bende kabul ettim ve 78.400 TL’ye Pcx aldım. Bu noktada söylemeliyim ki pcx ile ilişkin tedarik sıkıntısı bence büyük oranda bitmiş vaziyette. Ticaret bakanlığının ikinci el satışına ilişkin yeni tebliği yönetmeliğe girince piyasa iyice rahatlayacak gibi görünüyor.

Pcx ile eşimle akşam kısa bir tur attık. Motor bizi çok etkiledi, ancak sürerken sürekli bir tedirginlik hissediyorum. 50’lik scooterdan sonra alışmak biraz zor olacak sanırım. Motor sürüşü ile alakalı eğitimde almak istiyorum. Öncesinde sürüş esnasında dikkat etmem gereken önemli hususlar nelerdir, güvenli sürüş ile ilişkin izleyebileceğim YouTube kanalları var mıdır bu hususlarda yardımcı olabilir misiniz? Sürüşteki gerginlik zamanla azalır mı?

Bu hususlarda yorumlarınızı merak ediyorum.

Teşekkürler, güzel sürüşler herkese.

Geri