Sayın
@GTuncay bey değerlendirmeniz için teşekkür ediyorum.
Güvenli sürüş konusu eğitim alabileceğim bir hoca buldum. Kendisi ile irtibata geçip eğitimi alacağım.
Dediğiniz gibi bir parkur yapıp kendimce alıştırmaya yapacağım.
Hayırlı olsun öncelikle.
Hakimiyet eğitimi mutlaka almaya bakın, çok farkediyor. Kendi kendinize de çalışabilirsiniz ama ufak tefek hatalı kullanımlar yerleşirse düzeltmesi daha zor olabilir.
Ekipman konusu da önemli. Nasıl olsa scooter deyip yalnızca yarım kask ile yola çıkmayı, her zaman tam ekipman giyinmeye alıştırın kendinizi. Ekipmanlar soğuktan korumak için değil kazadan korumak için.
Tam ekipman derken de:
- Kask (Tam kapalı ya da sürüş sırasında tam kapalı ama duraklamalarda çeneden açılabilenler)
- Korumalı Mont
- Eldiven
- Korumalı pantalon (içi kevlar katmanlı kot pantalonları tavsiye ederim)
- Uzun motosiklet botu. Normal bot ayak bileklerini ve kaval kemiğini tam korumayabilir. Ayak bilekleirnde kırık olursa ortopedist doktorları çok uğraştırıyor, riske girmeyin, kafamız kadar önemli.
Bir de boyunda buff yaz kış olsun, hem rüzgarı keser hem yazın arı, böcek vb. girmesini engeller. Kaskı giymeden önc ekafanıza da bir buf geçirmeyi alışkanlık edinirseniz hem kask rahatsız etmez hem de yazın terinizi alır kask temiz kalır. Buff güzel bir şeydir, motora binmezken bile kışın atkı yerine kullanıyorum
Eğitim ve ekimna konusu dışında artçı mevzusu da önemli. Kendinizden çok emin olmadan artçı ile yola çıkmayın, büyük sorumluluk. Önce trafiğe kapalı alanda hakimiyet eğitiminde olduğu gibi artçı ile de alıştırmalar yapın iyice emin olun, artçınızın da size güveni tam olsun ondan sonra yola çıkın.
Artçı için de aynı ekipmanlar şart, piyasada artçı kaskı diye tabir var artçı kullansın diye dandik kask taşıyorlar, yapmayın, kendinize ne giyiyorsanız aynısını hatta daha iyisini artçınıza giydirin.