espressodelisi
Barista
Full face en güvenlisi, çene açılır kaskların bunlardan sonra gelmesi de kaza sırasında çene kilidinin açılma ihtimali olması. Bu yüzden çene açılır kask seçerken kaza sırasında çene kendiliğinden açılır mı çene kilidi sağlam mı diye de testler yapılıyor. Ağırlık olarak fazla oluyor ama yine de daha önce full face kask kullanmışken çene açılır kaskların hiç olmazsa iyisinden alıp devam edeyim diyorum.Naçizane tavsiyem, full face kasktan yana olur. İnanın benzincide rahat alacağınız 3 dakikalık nefes canınızdan önemli değil. Motorunuz 50de yapsa 250de yapsa aynı şey geçerli. Bunun yanında ağırlık benim için önemli bir etken, zaten rüzgara karşı gidiyoruz boynumuz dirençle karşılaşıyor. Ses ise önemsiz gözükmesine rağmen aslında insanı en çok yoranın ses olduğunu düşünüyorum. Bunları en iyi şekilde sağlayanda full face kasklar.
Aslında scooter alırken reklam fotolarındaki gibi yarım kask alırım öyle biner sürerim diye düşünüyordum, motoru aldıktan sonra yıllardır motor kullanan kardeşimle alışverişe çıktık, uzun korumalı bot da dahil her türlü ekipmanı aldırdı bana sağolsun. Kaza yaptığımda da kaskımın ön tarafı darbe almış ve yerde sürüklenmekten vizörü çizilmişti, demek ki scooter kasklarından almış olsam suratım dağılacaktı. Zaten 100 metre bile gidecek olsam tam ekipman giyinmeden sürmüyordum.