• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Montag Coffee Roasters

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mimds
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Başlık hareketlendiğine göre kargolarınız çıktı sanıyorum... Bi benim mi çıkmadı kargom 😀😀

Bende lalesa ve carmo sudan rume var çok mistik çıktılar alamadım sorun bende mi acaba 😁
Başlık hareketlendiğine göre kargolarınız çıktı sanıyorum... Bi benim mi çıkmadı kargom 😀😀
@savasg Benim siparişlerim geleli 2 gün oldu. Çok yeni kavrum olduğu için 5-6 gün daha bekleyeceğim.
@N0xy Bu kahveler özelinde çok fazla tat ayışması/katmanı beklememekte fayda var, öznel tecrübeme göre rakım düşük olduğunda ve 'natural' olduğunda notalar (genelde) çok ayrışmıyor. Ama gövdeyi baskın çıkarmaya çalışınca ilginç sonuçlar olabileceğini tahmin ediyorum.
Demleme parametrelerinizi yazarsanız, belki birlikte önerilerimiz olur.

@savasg Benim siparişlerim geleli 2 gün oldu. Çok yeni kavrum olduğu için 5-6 gün daha bekleyeceğim.
@N0xy Bu kahveler özelinde çok fazla tat ayışması/katmanı beklememekte fayda var, öznel tecrübeme göre rakım düşük olduğunda ve 'natural' olduğunda notalar (genelde) çok ayrışmıyor. Ama gövdeyi baskın çıkarmaya çalışınca ilginç sonuçlar olabileceğini tahmin ediyorum.
Demleme parametrelerinizi yazarsanız, belki birlikte önerilerimiz olur.
Nestle pure life ve Erikli ile denedim lalesa için ode gen 2 de 5.2 20 gr, 1:15 gibi bi oran hedefliyorum. Öğütüm Derecesi (bana göre Etiyopya çekirdeği için biraz ince taraf kalıyor ) 3.15 bitiş süreli bloom arti iki döküş 95 derece yaptım, 60 ml bloom (45sn) geri kalan 180 e kadar birinci döküş kalanı 300 e tamamladım. Bu haliyle epey gövdeli ve çikolata hakim tat alıyorum yumuşak ve keyifli içimi var. 15 nisan kavrumlu benim kahveler şu an pik seviyede sanırım zaten bi 100 gr demledim, oynadığım parametreler öğütüm ayarları ve sıcaklık pek uç tatlar elde edemedim açıkçası 😁

Uçlarda, 'ben buradayım' ı net dedirtecek bir aroma profili çıkmayacağını tahmin ediyorum bende..
Çok büyük bir fark yaratmayacakta olsa, parametreleri hemen hemen aynı tutup, su sıcaklığı 92 derece ve eğer elinizde varsa Cafec TH-1 gibi yavaş akış sağlayan bir filtre ile 4 dakikalar civarı (+/- 10 saniye) demleme bitişi hedeflenerek, döküşte fazla ajite etmeden, kahve yatağına yakın mesafeden orta merkezli ufak spirallerle, hiç 'swirl' yapmadan denenebilir, Lalesa özelinde.. Çok büyük fark yaratmayacak tahminimce ama belki biraz diğer tonlar kremamsı bir yapıda gelebilir.

Uçlarda, 'ben buradayım' ı net dedirtecek bir aroma profili çıkmayacağını tahmin ediyorum bende..
Çok büyük bir fark yaratmayacakta olsa, parametreleri hemen hemen aynı tutup, su sıcaklığı 92 derece ve eğer elinizde varsa Cafec TH-1 gibi yavaş akış sağlayan bir filtre ile 4 dakikalar civarı (+/- 10 saniye) demleme bitişi hedeflenerek, döküşte fazla ajite etmeden, kahve yatağına yakın mesafeden orta merkezli ufak spirallerle, hiç 'swirl' yapmadan denenebilir, Lalesa özelinde.. Çok büyük fark yaratmayacak tahminimce ama belki biraz diğer tonlar kremamsı bir yapıda gelebilir.
Kağıdım Cafec 4 var şu an swirl hiç yapmıyorum dökmeyi de anlattığınız gibi yatağı cok ajite etmeden 6-7/s arasi hızda gerçekleştiriyorum. Öğütüm Etiyopya çekirdeği için biraz ince tarafta seyrettiği için ufak bir çevirme hareketi bile +20 sn ekliyor bitişte o yüzden hiç göze alamadım. Ucundan bir blueberry tatmak isterdim ama pek mümkün değil gibi çünkü künyesinde de baskın çikolata olduğunu belirtmişler.

Mayıs ayı alım kampanyası ile #36237 siparişini verip deneme fırsatını sabırsızlıkla beklediğim bir marka olacak Montag. 3 gün geçmesine rağmen hala siparişim hakkında bilgi alamadım, elimdeki kahvede bitmek üzere, umarım süreç biraz daha hızlanır...

Mayıs alımına #35998 numaralı sipariş ile katıldım. @Montag Coffee Roasters Coffex İstanbul a katılacağını belirttiği için kahve stoğumu ona göre ayarlamıştım. Bugün itibari ile kargo mesajı tarafıma iletildi. Benim için süreç değil daha çok sonuç önemli olduğu için bakalım nasıl kahveler ile karşılaşacağız. Kargosu önden gelen arkadaşlar almış olduğu sonuçları yazarsa çok mutlu olurum.

Geri