• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Montag Coffee Roasters

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mimds
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Arkadaşlar merhaba,

Müjdemizi isteriz. Montag olarak sonbahara hızlı giriyoruz.

Birkaç hafta önce yeni hasat Etiyopyalarımızı satışa sunduk: Kiba (yıkanmış) ve Bochisa (natürel). Ulusal Kahve’den tedarik ettiğimiz bu çekirdekleri ön tadımlar sırasında o denli beğendik ki yıl boyunca taşımaya karar verdik ve tüm stoğu satın aldık.

Bu hafta içerisinde yeni tükenen Don Joaquin’in devamı niteliğinde yine Honduras’dan ve aynı şekilde anaerobik işlem görmüş bir çekirdek olan Bella Vista’yı satışa çıkarıyoruz. Don Joaquin çok sevildi ama bana kalırsa Bella Vista ondan daha renkli bir çekirdek.

Bunlara ek olarak -ki sizinle asıl paylaşmak istediğimiz bomba haberimiz bu- geçen hafta itibariyle gümrüğe giren üç yeni hasat Nordic Approach çekirdeğimizi kısaca tanıtmak isteriz:

Bomba De Fruta (Kolombiya, natürel): Adını hak eden tam bir “meyve bombası” gerçekten de. Biliyorsunuz Montag’ın tropik notaların hâkim olduğu natürel Kolombiyaları efsane oluyor (örn. Tropic Punch), aynı şekilde buna da bayılacaksınız.

Caballero Francisca (Honduras, yıkanmış): 2019 yılında kavurduğumuz Caballero’nun tadı halen damağımızda. Tim Wendelboe’nun da favori çiftliklerinden biri olan Caballero’dan bizi en etkileyen lot bu oldu ve kaçırmadık. Kompleks yıkanmış Orta Amerika kahvesi nasıl olmalı, onun cevabı gibi bir çekirdek bu.

Kahete AA (Kenya, yıkanmış): Ve evet, nihayet üst sınıf bir Kenya getirmeyi başardık! Biliyoruz, Kenya en pahalı orijin, hele söz konusu Nordic Approach olunca daha da öyle. Ama Kenya meselesi bizim için bir inata döndü neredeyse. Üst sınıf Kenya’ları o denli seviyoruz ki eğer bir hovardalık yapma şansımız varsa onu da burada kullanmak istedik. Bizim gibi tüm Kenya fanatiklerini sokağa dökecek bir çekirdek bu.

Herkese sevgiler,

Burak.

Arkadaşlar merhaba,

Birkaç hafta önce yeni hasat Etiyopyalarımızı satışa sunduk: Kiba (yıkanmış) ve Bochisa (natürel). Ulusal Kahve’den tedarik ettiğimiz bu çekirdekleri ön tadımlar sırasında o denli beğendik ki yıl boyunca taşımaya karar verdik ve tüm stoğu satın aldık.

Bu hafta içerisinde yeni tükenen Don Joaquin’in devamı niteliğinde yine Honduras’dan ve aynı şekilde anaerobik işlem görmüş bir çekirdek olan Bella Vista’yı satışa çıkarıyoruz. Don Joaquin çok sevildi ama bana kalırsa Bella Vista ondan daha renkli bir çekirdek.

Bunlara ek olarak -ki sizinle asıl paylaşmak istediğimiz bomba haberimiz bu- geçen hafta itibariyle gümrüğe giren üç yeni hasat Nordic Approach çekirdeğimizi kısaca tanıtmak isteriz:

Bomba De Fruta (Kolombiya, natürel): Adını hak eden tam bir “meyve bombası” gerçekten de. Biliyorsunuz Montag’ın tropik notaların hâkim olduğu natürel Kolombiyaları efsane oluyor (örn. Tropic Punch), aynı şekilde buna da bayılacaksınız.

Caballero Francisca (Honduras, yıkanmış): 2019 yılında kavurduğumuz Caballero’nun tadı halen damağımızda. Tim Wendelboe’nun da favori çiftliklerinden biri olan Caballero’dan bizi en etkileyen lot bu oldu ve kaçırmadık. Kompleks yıkanmış Orta Amerika kahvesi nasıl olmalı, onun cevabı gibi bir çekirdek bu.

Kahete AA (Kenya, yıkanmış): Ve evet, nihayet üst sınıf bir Kenya getirmeyi başardık! Biliyoruz, Kenya en pahalı orijin, hele söz konusu Nordic Approach olunca daha da öyle. Ama Kenya meselesi bizim için bir inata döndü neredeyse. Üst sınıf Kenya’ları o denli seviyoruz ki eğer bir hovardalık yapma şansımız varsa onu da burada kullanmak istedik. Bizim gibi tüm Kenya fanatiklerini sokağa dökecek bir çekirdek bu.

Herkese sevgiler,

Uğur.

Napoleon’un sesiyle “basedddd” diye okuyalım:

lucky-napoleon.gif

@Montag Coffee Roasters Burak veya Uğur Bey, kahveleriniz için reçete paylaşacak mısınız?
Gelecek olanlar için şimdi olmasa da Bochisa ve Kiba için reçeteniz varsa ve öğrenebilirsek güzel olur, teşekkürler
+100000

İnstagram DMden kahveler özelinde sorduğum sorulara eksiksiz cevaplar verdiler, paket su tavsiyesinden sıcaklıklara kadar. İletişimleri son derece başarılı ve içtendi. Ama reçete paylaşmamak Montag'in bulunduğu klansmana yakışmıyor gerçekten.

Döküş saniyelerine kadar paylaşmasınız bile (ki bence detaylı reçete paylaşanları alkışlamak, hakkını vermek gerekiyor: bkz Orkun Üstel, Niji Coffee, Coffe Nuttz ve diğerleri 👏) en azından temel parametreleri süre hedefini, paket su önerisini vs. kahveler özelinde paylaşmalısınız. @Montag Coffee Roasters

Ben sosyal medya kullanmıyorum ama mail atmıştım Frost adlı kahveleri için. Blenddeki meyve aroması için hangi çekirdeğinizi kullandınız diye. O çekirdekten de alacaktık çünkğ çok hoşuma gitmişti. Dönmediler açıkçası. Ben de alamadım doğal olarak

Honduras Bella Vista eğer Kernel'de denediğimiz çekirdekse bence çok güzel sonuçlar alacağız demektir.

Ben de Bochisa ve Bombayı çok merak ediyorum.
Umarım yukarıda örnek verilen kavurucular gibi; degas, ayrıntılı reçete vs. gibi demleme odaklı bilgiler de verilir

Arkadaşlar merhaba,

Herkese sevgiler,

Burak.

Arkadaşlar merhaba,

Herkese sevgiler,

Uğur.
sizi kahve festivalinde görememek üzücü ama.

Yeni çekirdeklerin şerefine bir indirim kodu aradı gözlerimiz. :D

üstünde 30.08.2022 tarihli bir honduras aruco'yu 17 eylül'de açtım, yeni bitti. zaten günde bir bardak içtiğim için bir paket takribi 1,5 hafta gidiyor. kahve tam bir fiyat performans örneği, hatta benim için şimdilik denediğim en iyi honduras kahvesi oldu. kahveyi çok beğenince farklı bir reçete var mı diye telefonla firmayla iletişime geçtim. barista arkadaş, demlediğim standart v60 tarifi olan 20 gram kahveye 310 gram su oranının doğru olduğunu söyledi. ilgisi, şubeye daveti hoşuma gitti.

meyvemsilik ön planda, çok canlı bir kahve. hatta döküşü tamamlayıp kaşıkla birkaç kere karıştırdıktan sonra daha lezzetli bir sonuca ulaştım (sonucunda 3. görselde tümsek şeklinde oluyor). gün boyu iç iç kahvesi diyebilirim bu çekirdek için.

ayar mekanizmasının etrafında fazla toz üreten bir çekirdeğe sahip bu arada.

ambalajın karton tasarımı çok iyi, site tasarımı da öyle. tanıtımlar aklı bulandırmıyor. benim gördüğüm kadarıyla ambalajda en iyiler içinde montag (kartondan dolayı). ancak valfli pakete gelirsek eğer kahveyi tarttıktan sonra kolayca sarmıyor paketteki çekirdekleri kapatmak için. valfli pakette biraz daha üstüne düşülmesi gerekiyor bence.

uygun fiyata çekirdek arayanlara öneririm.

Ekli dosyalar

• 1.JPG
    1.JPG
    89.1 KB · Görüntüleme: 63
  • 2.JPG
    2.JPG
    92.5 KB · Görüntüleme: 60
  • 3.JPG
    3.JPG
    99.3 KB · Görüntüleme: 57
@orgomelih Hocam, sanıyorum aynı kişiyle telefonda ben de görüştüm. Kim olduğunu bilmiyorum, tanışmışlığım yok, muhtemelen merkez dükkanda çalışıyor, o şubeye gitmişliğim de yok.
Fakat arkadaş gerçekten çok yardımsever ve iyi niyetli. Açıkçası benim için gerek telefon olsan gerek DM olsun, aldığım cevaplar çok önemli. Çoğu şeyi almaktan vazgeçmişliğim var bu yüzden.
Montag gerçekten gerek telefonda gerek Instagramda verdikleri cevaplarla beni çok memnun etti. Kendilerine teşekkürü borç biliyorum

@orgomelih Hocam, sanıyorum aynı kişiyle telefonda ben de görüştüm. Kim olduğunu bilmiyorum, tanışmışlığım yok, muhtemelen merkez dükkanda çalışıyor, o şubeye gitmişliğim de yok.
Fakat arkadaş gerçekten çok yardımsever ve iyi niyetli. Açıkçası benim için gerek telefon olsan gerek DM olsun, aldığım cevaplar çok önemli. Çoğu şeyi almaktan vazgeçmişliğim var bu yüzden.
Montag gerçekten gerek telefonda gerek Instagramda verdikleri cevaplarla beni çok memnun etti. Kendilerine teşekkürü borç biliyorum
şimdi baktım. önce kadıköy şubesini aramıştım açan olmamıştı. sonra bomonti şubesinde aramada çıkan numarayı aramıştım, o şubeden iletişime geçtim :)

Bochisa ve Kiba’da çok iyi iş çıkarmışlar. Kiba’yı blooming+tek döküş 1:15 tavsiye ederim. Çiçek çaysılıktan daha bir bal-karamel tarafına gitti sanki.

Bochisayı zaten gözüm kapalı demlesem de güzel olur diye düşünüyorum. Öyle tatlı öyle tropikal.

Ayrıca(bence) TH-3 filtreye çok yakışıyor kahveler. Emeğinize sağlık Mert Bey. @Montag Coffee Roasters

Bochisa'nın V60'tan sonra espressoda da çok iyi bir iş çıkarabildiğini deneyimledim. Daha önceki espresso çekirdeklerinden Idido'ya benzettim. Karşılaştırınca asiditesi biraz daha az ve gövdesi daha yağlı ve tatlı geldi ki bu bana göre iyi yönde bir değişim. Sütle de daha iyi gidiyor. Floral espressoyu merak edenler mutlaka denesinler. Ama çok iyi bir ekipman, çok yüksek sıcaklık stabilitesi ve alkalinitesi yüksek mineralli ama yumuşak su gerektiriyor. Burası da biz ev kullanıcıları için işin zor kısmı:

Montag Bochisa Espresso kavrum
Mignon Specialita
Lelit Bianca preinfusion 6sn
95 derece
18 g in/36g out - 30 sn
(Coffee shoptan alınma 50ppt mineral katkılı filtre su:)

Geri