• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Montag Coffee Roasters

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mimds
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
japanese icin oranlari ve ogutme araligini paylasmaniz mumkun mu?
yine CMD 22 ile öğütüyorum. 22.5/210 kahve su oranıyla 85 derece su ile V60 (Crystal Eye Dripper) kullanarak demliyorum. 30 sn 60 gr ile blooming sonrasında 3x50 döküş. demleme bittikten sonra 3-4 dk kadar kahvenin biraz soğumasını bekliyorum. daha sonra karafın içine 2 büyük parça buz koyuyorum (klasik yöntemde buzlar direkt karafın içinde oluyor ve onun üzerine demleme yapılıyor. ancak, nedenini bilmesem de bu şekilde yani buzu sonradan koyarak daha iyi sonuç aldığımı düşünüyorum) karaftaki buzlar iyice erimeye yakın soğumuş olan kahveyi buzla dolu bardağın içine döküyorum. bu yöntemde kahve sıcak olmadığı için buzları direkt eritmiyor ve dolayısı ile kahve sulanmıyor ama belirgin derecede soğuyor.
birçok yöntemle Cold brew yaptım ancak en lezzetli bulduğum bardakları bu yöntemle elde ettim.

yine CMD 22 ile öğütüyorum. 22.5/210 kahve su oranıyla 85 derece su ile V60 (Crystal Eye Dripper) kullanarak demliyorum. 30 sn 60 gr ile blooming sonrasında 3x50 döküş. demleme bittikten sonra 3-4 dk kadar kahvenin biraz soğumasını bekliyorum. daha sonra karafın içine 2 büyük parça buz koyuyorum (klasik yöntemde buzlar direkt karafın içinde oluyor ve onun üzerine demleme yapılıyor. ancak, nedenini bilmesem de bu şekilde yani buzu sonradan koyarak daha iyi sonuç aldığımı düşünüyorum) karaftaki buzlar iyice erimeye yakın soğumuş olan kahveyi buzla dolu bardağın içine döküyorum. bu yöntemde kahve sıcak olmadığı için buzları direkt eritmiyor ve dolayısı ile kahve sulanmıyor ama belirgin derecede soğuyor.
birçok yöntemle Cold brew yaptım ancak en lezzetli bulduğum bardakları bu yöntemle elde ettim.
Merhaba, ben de Bombe Natural ile V60 yapıyordum, cold brew yeni başladım. Yanlız ben 92de demleme yapıyorum. 85e düşürmenizin özel bir nedeni var mı? Bir de yine Montag'ın yeni çıkan Cold Brew blendini denediniz mi?

Merhaba, ben de Bombe Natural ile V60 yapıyordum, cold brew yeni başladım. Yanlız ben 92de demleme yapıyorum. 85e düşürmenizin özel bir nedeni var mı? Bir de yine Montag'ın yeni çıkan Cold Brew blendini denediniz mi?
Bombe naturali normalde ben de 94-92 derece aralığında demliyorum. Cold brew için demlemelerimde 85 derece civarında daha lezzetli sonuçlar aldığım için bu derecelere düşüyorum. Montag kahvelerinden son dönemde bombe natural dışında kahve tükettiğimi söyleyemem.

Kamp kaçamağı yaptım ve delterimi aldım yanıma montag bombe ve ıdido demledim verim sağlayamadım, chemex önceden deneme yapmıştım zaten olmamıştı şu ana kadar tek v60 birseyler yakalayabildim.Daha önce içtiğim bölgeler olan bu çekirdekler montag da beni bayağı bir zorladı diyebilirim.

Geçen Çarşamba Kadıköy şubede espresso olarak Ethiopia Bochisa içtim çok iyiydi. Çayımsı, aromatik, asidite rahatsız etmiyor. 250 gramı 245 lira olan çekirdeğin espresso'su 28 lira espresso'nun maliyet hesaplaması nasıl yapılır insan merak ediyor.

Geçen Çarşamba Kadıköy şubede espresso olarak Ethiopia Bochisa içtim çok iyiydi. Çayımsı, aromatik, asidite rahatsız etmiyor. 250 gramı 245 lira olan çekirdeğin espresso'su 28 lira espresso'nun maliyet hesaplaması nasıl yapılır insan merak ediyor.
Tam tersi olması gerekiyor değil mi :) Kafe masraflarını paket alanlara yansıtıp, kafede ucuza kahve içirmek. Bi ekonomist de Montag'da var galiba.

Tam tersi olması gerekiyor değil mi :) Kafe masraflarını paket alanlara yansıtıp, kafede ucuza kahve içirmek. Bi ekonomist de Montag'da var galiba.
Kesinlikle anlaşılır gibi değil :) ama ben hep bu kadar güzel espresso'yu bu fiyata içmek isterim. En iyisi fazla karıştırmamak.

%15 indirimi görünce, benim de instagrama hikaye atmalık şekilli bir kahvem olsun düşüncesiyle bir deneme paketi almıştım.
28.08 kavrumlu Honduras Aruco ile ilk denememi yaptım. Uzun zamandır Etiyopyalar, Kenyalar, anaeorobik işlem görmüş çekirdekler falan derken damağım böyle bir kahve arıyormuş sanki, tam anlamıyla "kahve içiyormuş hissi" aldım. Klasik bir Güney Amerika kahvesinin daha tatlı ve temiz bir versiyonu. Gövde tam, asidite yok gibi bir şey. Baştan sona keyifle içtim.

Montag Honduras Aruca
91 C Nestle Pure Life (Montag bu suyu önerdi)
C3 13 click Cafec Abaca filtre
15/240 V60 (50-60-60-70) 2:35 Bitiş

%15 indirimi görünce, benim de instagrama hikaye atmalık şekilli bir kahvem olsun düşüncesiyle bir deneme paketi almıştım.
28.08 kavrumlu Honduras Aruco ile ilk denememi yaptım. Uzun zamandır Etiyopyalar, Kenyalar, anaeorobik işlem görmüş çekirdekler falan derken damağım böyle bir kahve arıyormuş sanki, tam anlamıyla "kahve içiyormuş hissi" aldım. Klasik bir Güney Amerika kahvesinin daha tatlı ve temiz bir versiyonu. Gövde tam, asidite yok gibi bir şey. Baştan sona keyifle içtim.

Montag Honduras Aruca
91 C Nestle Pure Life (Montag bu suyu önerdi)
C3 13 click Cafec Abaca filtre
15/240 V60 (50-60-60-70) 2:35 Bitiş
Merhaba, ben de aynı indirimle Filtre bundle aldım. Honduras Aruco hariç hepsini deneyimledim. En çok Bochisa'yı beğendim şimdiye kadar. Bir önceki partide gelen Bombe Natural'e benziyor. Diğerlerini de denedikten sonra Amazon'dan aldığım vakumlama cihazıyla tek tek buzluğa kaldırdım. Montag da deneme paketlerini Zümrüt gibi 150gr yapsa çok daha iyi olur.
Bu arada asidite yok gibi birşey demenizden asiditeyi sevmediğinizi anlıyorum. Eğer doğru ise 2017 ve 2020 SCA demleme şampiyonu Kafein Kültür kurucularından @orkunustel'in haftasonu Kahve Zirvesin'deki workshopunda verdiği eğitimde bahsettiği bir örneği vermek isterim. Asiditesi olmayan ve tadı sadece şekerden oluşan bir portakal suyu mu içmek istersiniz yoksa içinde tatlı asiditeyi bulunduran bir portakal suyu mu daha lezzetlidir. Ben ikincisi diyorum, size de tavsiye ederim. Belki tatlı asiditeyi hiç deneyimlememiş olabilirsiniz naçizane fikrimce.

Merhaba, ben de aynı indirimle Filtre bundle aldım. Honduras Aruco hariç hepsini deneyimledim. En çok Bochisa'yı beğendim şimdiye kadar. Bir önceki partide gelen Bombe Natural'e benziyor. Diğerlerini de denedikten sonra Amazon'dan aldığım vakumlama cihazıyla tek tek buzluğa kaldırdım. Montag da deneme paketlerini Zümrüt gibi 150gr yapsa çok daha iyi olur.
Bu arada asidite yok gibi birşey demenizden asiditeyi sevmediğinizi anlıyorum. Eğer doğru ise 2017 ve 2020 SCA demleme şampiyonu Kafein Kültür kurucularından @orkunustel'in haftasonu Kahve Zirvesin'deki workshopunda verdiği eğitimde bahsettiği bir örneği vermek isterim. Asiditesi olmayan ve tadı sadece şekerden oluşan bir portakal suyu mu içmek istersiniz yoksa içinde tatlı asiditeyi bulunduran bir portakal suyu mu daha lezzetlidir. Ben ikincisi diyorum, size de tavsiye ederim. Belki tatlı asiditeyi hiç deneyimlememiş olabilirsiniz naçizane fikrimce.
Selamlar Murat Bey, anlattığım şeyi gayet iyi anlatmışsınız ama anlatan kişi ben olduğum için yanlış anlaşılmaması namına açmak, açıklamak isterim. Dediğimi nitelikli kahve ve bu kahvelerin tüketiminden keyif alanların damak zevki anlamında açık olmaları için söyledim. Zira siz de böyle bir tavsiyede bulunmuşsunuz benim gibi. Dediğim doktrinmiş gibi algılansın istemem. =)

Selamlar Murat Bey, anlattığım şeyi gayet iyi anlatmışsınız ama anlatan kişi ben olduğum için yanlış anlaşılmaması namına açmak, açıklamak isterim. Dediğimi nitelikli kahve ve bu kahvelerin tüketiminden keyif alanların damak zevki anlamında açık olmaları için söyledim. Zira siz de böyle bir tavsiyede bulunmuşsunuz benim gibi. Dediğim doktrinmiş gibi algılansın istemem. =)
Elbette, ben naçizane fikrimi belirtmek istedim sadece. Mehmet bey asiditeyi toptan sevmiyor olabilir tabi ki. Portakal suyu örneği çok hoşuma gitmişti o yüzden alıntı olarak kullandım, kaynağını detaylı belirterek:)

Merhaba Murat Bey,
Öncelikle teşekkür ediyorum ilginiz için. Burada benim asidite ile ilgili kullandığım tabir tamamen büyük bir yanlış anlaşılmaya yol açtı. Ama iyi de oldu. Güzel bilgiler vermenize vesile oldu.
Kahveye ilk merak sardığım zamanlarda Güney Amerika kahvelerini dolgun gövdeli yapılarından düşük asitliklerinden dolayı tercih ediyordum. Afrika kahvelerinde hep kaçıyordum (Bahsettiğim kahveler hep ticari grade tabii ki🙂). Nitelikli kahveye aşina olmayan ve yeni başlayan insanlarda da hep bu durumu gözlemliyorum. Bazen evime gelen dostlara hevesle kahve demliyorum. Maalesef benim meyve suyu niyetine içtiğim natürel bir Etiyopya, genellikle insanlar tarafından "ekşi" bulunuyor. Bu sebepten Montag in arucho su belki meyvemsi ciceksi tatlardan uzak, ama temiz içimli dolgun gövdeli evinde surekli Starbucks in Kolombiya supremosunu içen birine demleyip ikram ettiğinizde wow dedirtecek bir kahve.
Yazdıklarımdan "onca kahve denedim, aradığım buymuş" gibi bir izlenim ortaya çıkmış sanırım ama böyle değil. Ucuz olsa her sabah bunu içerim orası ayrı🙂

.
Murat Bey Bochisa ile yaptığım iki denemeden de iyi sonuç alamadım. 91 C de demlememe rağmen sanırım fazla çözüyorum kahveyi. Rahatsiz edici bir bitterlik var. Bir sonraki sefer bloom+tek döküş denemeyi düşünüyorum.
Demleme öneriniz varsa memnun olurum

Merhaba, tatlı asiditeyi denemiş olduğunuz Etiyopya'dan bahsetmenizden belli oldu, tavsiyeme pek de ihtiyacınız yokmuş aslında:)

Starbucks kahvelerini beğenerek içen insan sayısı eminim bizlerden fazladır. Ama nitelikli kahve deneyenlerin çoğunun bu fikirlerini yeniden değerlendireceğine inanırım. Bence en iyisi tümünü denedikten sonra bir karara varmak ki size yazdığım yorumda da bunu söylemek istedim aslında. O noktadan sonra da halen Starbucks diyecek olanlar olduğuna da eminim, ve ben de olsam bunu diyen birine bir daha Etiyopya denetmezdim açıkçası:)

Bochisayı CMD 26 klikte demledim (C3'te nereye denk gelir bilmiyorum ama C2'de 20 civarına geliyor olmalı), Bendeki doz 20/300gr su şeklinde ve sıcaklık 92 derece civarında. Aldığınız tat bitter acılığıysa tanecik büyüklüğünü dozla beraber arttırıp deneyebilirsiniz belki. Sıcaklıkta aşağı düşmezdim ama sürenin bir miktar kısalması da sorun olmaz diye düşünüyorum. Yine de bu konuda daha uzman kimselerden tavsiye alabilirsiniz denemelerinizden sonra.

Eğer İstanbul'da yaşıyorsanız Kafein Kültür'de @orkunustel in atölyeleri sürekli oluyor bildiğim kadarıyla, kendisinden bilgi alabilirsiniz.

Merhaba, tatlı asiditeyi denemiş olduğunuz Etiyopya'dan bahsetmenizden belli oldu, tavsiyeme pek de ihtiyacınız yokmuş aslında:)

Starbucks kahvelerini beğenerek içen insan sayısı eminim bizlerden fazladır. Ama nitelikli kahve deneyenlerin çoğunun bu fikirlerini yeniden değerlendireceğine inanırım. Bence en iyisi tümünü denedikten sonra bir karara varmak ki size yazdığım yorumda da bunu söylemek istedim aslında. O noktadan sonra da halen Starbucks diyecek olanlar olduğuna da eminim, ve ben de olsam bunu diyen birine bir daha Etiyopya denetmezdim açıkçası:)

Bochisayı CMD 26 klikte demledim (C3'te nereye denk gelir bilmiyorum ama C2'de 20 civarına geliyor olmalı), Bendeki doz 20/300gr su şeklinde ve sıcaklık 92 derece civarında. Aldığınız tat bitter acılığıysa tanecik büyüklüğünü dozla beraber arttırıp deneyebilirsiniz belki. Sıcaklıkta aşağı düşmezdim ama sürenin bir miktar kısalması da sorun olmaz diye düşünüyorum. Yine de bu konuda daha uzman kimselerden tavsiye alabilirsiniz denemelerinizden sonra.

Eğer İstanbul'da yaşıyorsanız Kafein Kültür'de @orkunustel in atölyeleri sürekli oluyor bildiğim kadarıyla, kendisinden bilgi alabilirsiniz.
Çok teşekkürler. Şimdi notlarına baktım Bochisa demlemelerimde süre 2:50 ve 3:00. Önerdiğiniz gibi kalın öğütüme gidip 2.30 civarında süre hedefleyeceğim.
Orkun Bey in atölyelerine katılmayı çok istiyorum aslında. İşten güçten vakit ayırmak bu sıralar çok zor geliyor. Kısmet diyelim

Bochisa'dan son zamanlarda içtiğim en güzel espressoları aldım. Kolay bir çekirdek denebilir 1/2, 1/2,5 gibi farklı çıktı oranlarını denedim, kalibrasyon aşamasında 1/1 bile aldım kötü shot çıkmadı. Şahsi favorim 1/2,5 çıktı oranı, son derece parlak, rahatsız etmeyen shotlar veriyor.

Honduras Don Joacquin
Bir hafta önceki ilk demlemem 2.10 gibi bitmişti. Fazla asidik tarafta kalmıştı ama kahvenin potansiyelini hissetmiştim. ( Not almanın faydaları)

Bu kez öğütümü inceltip süreyi uzatmayı hedefledim. 2.30 bitiş. Sıcak tadımda çok az bir bitterlik, sonrasında kayboldu tam bir meyve suyuna dönüştü. Likörümsü fermente bir hissiyat. Kernel in Bella Vistasına çok benzettim.

Arkadaşlar merhaba,

Müjdemizi isteriz. Montag olarak sonbahara hızlı giriyoruz.

Birkaç hafta önce yeni hasat Etiyopyalarımızı satışa sunduk: Kiba (yıkanmış) ve Bochisa (natürel). Ulusal Kahve’den tedarik ettiğimiz bu çekirdekleri ön tadımlar sırasında o denli beğendik ki yıl boyunca taşımaya karar verdik ve tüm stoğu satın aldık.

Bu hafta içerisinde yeni tükenen Don Joaquin’in devamı niteliğinde yine Honduras’dan ve aynı şekilde anaerobik işlem görmüş bir çekirdek olan Bella Vista’yı satışa çıkarıyoruz. Don Joaquin çok sevildi ama bana kalırsa Bella Vista ondan daha renkli bir çekirdek.

Bunlara ek olarak -ki sizinle asıl paylaşmak istediğimiz bomba haberimiz bu- geçen hafta itibariyle gümrüğe giren üç yeni hasat Nordic Approach çekirdeğimizi kısaca tanıtmak isteriz:

Bomba De Fruta (Kolombiya, natürel): Adını hak eden tam bir “meyve bombası” gerçekten de. Biliyorsunuz Montag’ın tropik notaların hâkim olduğu natürel Kolombiyaları efsane oluyor (örn. Tropic Punch), aynı şekilde buna da bayılacaksınız.

Caballero Francisca (Honduras, yıkanmış): 2019 yılında kavurduğumuz Caballero’nun tadı halen damağımızda. Tim Wendelboe’nun da favori çiftliklerinden biri olan Caballero’dan bizi en etkileyen lot bu oldu ve kaçırmadık. Kompleks yıkanmış Orta Amerika kahvesi nasıl olmalı, onun cevabı gibi bir çekirdek bu.

Kahete AA (Kenya, yıkanmış): Ve evet, nihayet üst sınıf bir Kenya getirmeyi başardık! Biliyoruz, Kenya en pahalı orijin, hele söz konusu Nordic Approach olunca daha da öyle. Ama Kenya meselesi bizim için bir inata döndü neredeyse. Üst sınıf Kenya’ları o denli seviyoruz ki eğer bir hovardalık yapma şansımız varsa onu da burada kullanmak istedik. Bizim gibi tüm Kenya fanatiklerini sokağa dökecek bir çekirdek bu.

Herkese sevgiler,

Uğur.

Son düzenleme:
Geri