• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Molent Pocket

Bizim paket de şimdi geldi. Bunu nitelikli kahve deneyimlemeye başlayacak arkadaşıma hediye olarak aldım ilk el değirmeni olacak o yüzden bir jx pro ya da CMD beklentisi yok.

Kutu dizaynı lansman olduğu için bu kadar basit tutulmuştur diye düşünüyorum zira streç filme sarılı gövde ve serpiştirilmiş kağıt parçaları arasındaki kol ile düz bir karton içinde gelen paket şuan için iş görmesine rağmen çok basit ve sade ileride iyileştirilmesinde fayda olacaktır. Gelen gövde sanırım yenilenmis çünkü molent pocket yazısı ilk görsellerdeki gibi gömme değil yine kabartmalı ve muhtemelen kullanıma bağlı olarak ileride g50lerde olduğu gibi solacaktır. Henüz öğütüm yapmadım ancak parçaların bütünlüğü ve rijitliginde bir problem yok, kesim yerlerinde ve ayar mekanizmasının döndüğü yerde ufalanma vari mikro boyutta çapağımsı oluşumlar var ama düzgün bir temizlik ve bir iki kullanımın ardından geçecektir diye düşünüyorum. Haznesi hafif plastik olduğu için kalite hissiyatını biraz düşürüyor ama neticede taşınabilir olması hedeflenen bir ürün. Şimdilik dış tasarımı ve paketi timemore C2 ve slim plus a göre kıyaslayarak yapacağım yorumlar bu kadar umarım dikkate alınır. Uygun fiyatlı, uluslararası şekilde rekabet edebilecek ürünler tasarlayıp bizlere sunduğu için molent e teşekkür ediyoruz. Sanırım bir sonraki ürünleri CMD ayarında üst düzey bir değirmen çıkarmak olur. Başarılar diliyoruz.

Ek: şimdi farkettim dış kaplama güzel görünüyor ve hissettiriyor ancak tırnağınız tersiyle bastirdiginizda belli bi açıdan gelen ışıkta çizildiğini görüyorsunuz. Birkaç ay sonra oldukça kötü görünecektir sanıyorum.

Son düzenleme:
Değirmen kolunu sabit tutun. Değirmenin ayar vidasını ince öğütüm olacak yöne doğru sıkın. Öğütüm kolunu arada serbest bırakarak bakın. Kendiliğinden düşmediği ilk nokta sıfır, kilitlendikten sonra bir klik açınca kendiliğinden düştüğü ilk nokta 1. klik olur.

Bu arada sıfır noktasından sonra hala sıkabiliyorsunuz bazı değirmenleri -1,-2,-3 diye gidiyor. Comandante'de yanlış hatırlamıyorsam iki klik daha gidiyor. Değirmeninizin sıfır noktası, vidanın sıkılabileceği en son yer değil yani.
Kendiliğinden düşmediği ilk nokta sifir ne demek?

Kendimi kontrol edeyim. Yanlış bir şey yapıyor muyum diye bir bakicam :)

Kendiliğinden düşmediği ilk nokta sifir ne demek?
Değirmenin çevirme kolunu elinizle sabitleyip ayar mekanizmasını ters yönde iyice sıktığınızı düşünün. Sonuna kadar sıktınız artık daha fazla sıkılmıyor. O durumda çevirme kolunu serbest bıraktığınızda kol hareket etmez sabit durur. Ama siz burayı sıfır noktası kabul etmeyin bir klik ilerleyin ve tekrar kolu serbest bırakın. Kol şayet kendiliğinden hareket ediyorsa bir önceki durak sıfır noktasıdır. Hareket etmiyorsa bir klik daha ilerleyin. Ta ki kol hareket edene kadar. Hareket ettiği kliğin bir öncesi sıfır noktasıdır.

Ürün şimdi geldi. Tamamen bu işlerde yeniyim. Test etmemi istediğiniz birşey varsa veya herhangi bir yerinin fotoğrafını istiyorsanız memnuniyetle yardımcı olurum.

Dün gündüz kargomu aldım, gecede deneme fırsatım oldu. Maalesef bende de içteki sabit dişli dönüyor. Durumu firmaya bildirdim. Yan sanayi üretiminden kaynaklı bir durum olduğunu, bundan sonrakilerde böyle bir durum olmayacağını ve bana bugün yeni bir ürün kargo yapacaklarını söylediler. Firma gerçekten iyi niyetli, bu birazda onların şanssızlığı olmuş. Hayırlısı olsun, bekleyip görücez yeni gelecek olanda durum nasıl olacak.

Merhaba, benim de bugün kargom geldi. Ayar vidasının iki yanındaki vidaların paslı gibi bir görüntüsü var, normal mi, sizde de öyle mi acaba? Bir de hangi demleme yöntemi için hangi kliği kullanacağız, belirli bir şey var mı? Bu konuda biraz yeniyim de.

Son düzenleme:
Merhaba, benim de bugün kargom geldi. Ayar vidasının iki yanındaki vidaların paslı gibi bir görüntüsü var, normal mi, sizde de öyle mi acaba? Bir de hangi demleme yöntemi için hangi kliği kullanacağız, belirli bir şey var mı? Bu konuda biraz yeniyim de.
Merhaba,
paslı olması konusunda fikrim yok ayrıca tüm aksamı paslanmaz çelik malzemeden yapılmış, ama firmaya whatsapptan yazarsanız çok hızlı dönüş yapıyorlar.
öğütüm ile ilgilide firmanın tavsiye ettiği klik aralıkları aşağıdaki gibi;
Türk Kahvesi : 7-11 Klik
Espresso : 11-14 Klik
Moka Pot : 14-16 Klik
Aeropress :16-19 Klik
V60 : 18-24 Klik
Chemex : 22-28 Klik
French Press 24-32 Klik
Cold Brew 32Klik ve Üstü

Değirmenin çevirme kolunu elinizle sabitleyip ayar mekanizmasını ters yönde iyice sıktığınızı düşünün. Sonuna kadar sıktınız artık daha fazla sıkılmıyor. O durumda çevirme kolunu serbest bıraktığınızda kol hareket etmez sabit durur. Ama siz burayı sıfır noktası kabul etmeyin bir klik ilerleyin ve tekrar kolu serbest bırakın. Kol şayet kendiliğinden hareket ediyorsa bir önceki durak sıfır noktasıdır. Hareket etmiyorsa bir klik daha ilerleyin. Ta ki kol hareket edene kadar. Hareket ettiği kliğin bir öncesi sıfır noktasıdır.
Çok teşekkürler.
Peki bu asıfır noktası değirmen sökülmediği sürece sabit midir?

Arkadaşlar yeni değirmen elime ulaştı. Bu değirmende bir sıkıntı göremedim gayet güzel öğütüyor. Değirmende gördüğüm en ilginç nokta statik oranının inanılmaz az olması. Öğütüm bittikten sonra burr çevresinde çok az kahve tortusu kalıyor. Nasıl başarmışlar bilmiyorum ama baya hoşuma gitti. Daha hiç demleme yapmadım deneyeceğim bakalım.

Merhaba, benim kargom da bugün geldi. Ayar vidasındaki küçük vidalar benimkinde de paslı gibi görünüyor ancak vidaların sökülmemesi için sürülen yapıştırıcı olduğunu düşünüyorum.

9 klik ve altinda ogutum asiri uzun suruyor, deneyen varsa lutfen yazsin bende mi bir sorun var bilemiyorum. 17g 6-7 dk surdu 9 klikte

9 klik ve altinda ogutum asiri uzun suruyor, deneyen varsa lutfen yazsin bende mi bir sorun var bilemiyorum. 17g 6-7 dk surdu 9 klikte
Merhaba,
6-7 dk sürmesi mümkün değil. Kol boşa dönüyormu öğütüm yaparken. Dikkat ettiniz mi?

Merhaba iki gündür kullanıyorum v60 da 4 kere demleme yaptım gayet başarılı ben çok beğendim. Eski değirmenim hario slim plus a göre çok iyi fincanda hemen farkı hissediyorsunuz.
Çok hızlı ögütüyor.
Homejen
Toz yok gibi bişey tıkanma olmuyor.
Şuan için sıkıntı yok inşallah uzun süre kullanırim

Benim de ürünüm bugün geldi. Fakat iş ve derslerin yoğunluğundan deneyemedim. Biraz havalandırmaya bıraktım kokudan dolayı.
Umarım sorunlu olan üretimden değildir ümidiyle kahve demlemeyi bekliyorum. Demlememi yaptıktan sonra amatörce deneyimlerimi paylaşacağım :)

Siz yazınca merak ettim ben de denedim. 53 saniyede bitirdim 9 klik-17gr için.

Klik ayarı için tuttuğumuz parçanın plastik olması statik açısından iyi olduğunu söylüyor herkes. Fakat ömür açısından kısa olmaz mı ?
İçindeki sürekli çalışacak dişler kolay bozulur mu acaba ?

Klik ayarı için tuttuğumuz parçanın plastik olması statik açısından iyi olduğunu söylüyor herkes. Fakat ömür açısından kısa olmaz mı ?
İçindeki sürekli çalışacak dişler kolay bozulur mu acaba ?
Bahsettiğiniz parça değirmenin inner ve outer burr’leri arasındaki mesafeyi ayarlamaya yarıyor. Inner burr’ü bu pleksi parça sayesinde yukarı itip iki burr arasındaki mesafeyi ayarlıyorsunuz ve buna bağlı olarak da öğütüm dereceniz değişiyor. Ayar mekanizmasının click’li yapısı esasında tarif paylaşmaktan başka bir işe yarıyor değil (5 click, 15 click, click’i 17’ye çıkardım,…) Parçanın plastik olması pek sorun yaratmayacaktır

Bahsettiğiniz parça değirmenin inner ve outer burr’leri arasındaki mesafeyi ayarlamaya yarıyor. Inner burr’ü bu pleksi parça sayesinde yukarı itip iki burr arasındaki mesafeyi ayarlıyorsunuz ve buna bağlı olarak da öğütüm dereceniz değişiyor. Ayar mekanizmasının click’li yapısı esasında tarif paylaşmaktan başka bir işe yarıyor değil (5 click, 15 click, click’i 17’ye çıkardım,…) Parçanın plastik olması pek sorun yaratmayacaktır
Anladım. Teşekkür ederim :)

Geri