• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Molent Pocket

Statik sorunu. Bendeki durum da farksiz. Bu durumun herhangi bir zararı varmı bilmiyorum. Çıkan bardakları çok beğeniyorum. Ben seramik burrden geçtim beni mutllu etti. demekki commandante kullananlar uçuyor

18 klikte olmayan iri parçalar ve çamurlu kahve yatağı 20 klik üstünde var, öğütüm kalınlaştıkça homojenlik bozulacak sanki

Arkadaşlar değirmeninizdeki koku nasıl? Benimkinde özellikle kavanozda yoğun bir koku var. Birkaç defa da havalanadırdım oysa ki. Temizleme yaptığım fırçada bile kokuyu hissediyorum. Sizde koku durumu nasıl?

18 klik Calibre Coffee Peru Crush
Elimle değirmeni salladıktan sonra durum böyle
IMG_20210618_141430.jpg

Statik sorunu. Bendeki durum da farksiz. Bu durumun herhangi bir zararı varmı bilmiyorum. Çıkan bardakları çok beğeniyorum. Ben seramik burrden geçtim beni mutllu etti. demekki commandante kullananlar uçuyor
Sözenden geçtim. İkinci demlememi yaptım pocket ile. Arada çok bariz fark var mutlu etti. Ama şu statiklenme biraz canımı sıktı. Çekirdektendir diye umuyorum.

Sözenden geçtim. İkinci demlememi yaptım pocket ile. Arada çok bariz fark var mutlu etti. Ama şu statiklenme biraz canımı sıktı. Çekirdektendir diye umuyorum.
Statik sanırım kahvenin geldiği yerdeki veya öğüttüğünüz bölgedeki neme göre çok değişiyor. Bi dönem G50 ile aşırı statiklenme yaşıyordum. Son zamanlarda azaldı gibi geliyor, firmalara göre de değişebiliyor. Toz elemek için statik iyi bile oluyor bence. Çok dert etmenize gerek yok. Aslında ideal olan toz ve statiğin de az olmasıdır tabi :)

Statik bazı şeyler için bir indikatör olsa da bence de çok dert etmeyin. K-Plus gibi En üst düzey değirmenlerde bile farklı sebeplerle statiklenme olabilir. Bir tane K-plus görüntüsü ekliyorum:

Capture.JPG

Fincan iyiyse gerisi önemsiz. Olmadı arkadaşların önerdiği gibi çok aşırıya kaçmadan biraz vurun değirmene.

Verilen tüm yanıtları okudum. Zaten bu konuda İlhan beyle de görüşmüştüm. Ordu'da yaşıyorum baya nemli bir şehir.

Üst düzey değirmenlerde bile bu durum yaşanıyorsa gayet normal karşılıyorum artık.

İki defa demleme yaptım. Çıkan fincandan gayet memnun kaldım. Sözenden sonra çağ atlamış gibi geldi. Tıkanma derdi yok en başta 🙂

Arkadaşlar içine koyduğunuz kahve gramı ile çıktı gramını bir karşılaştırsanıza.
Bunu da ilk demlememde deneyeceğim. Gram olarak çok bir fark olacağını sanmıyorum zaten. Çünkü kalanların birçoğu kabuk.

Bu arada değirmenin üst hazne kapağında şeffaf koruma var. Çıkarmak isteyen arkadaşlara bilgi vermek istedim.
Ben de yeni farkettim.

Türk kahvesi için öğütüm süresi ne olmalı? Ben epey zorlanıyorum Türk kahvesi çekerken.

Satışa çıktıktan yarım saat sonra aldım. Dişi burr kendi etrafında dönüyordu. Durumu belirttim hemen yenisini gönderdiler. Biraz önce 7 klik ile TK için çekerken tekrar kendi etrafında dönmeye başladı. Aynı hatalı partiden gönderdiler sanırsam biraz can sıkıcı bir durum açıkçası.

Satışa çıktıktan yarım saat sonra aldım. Dişi burr kendi etrafında dönüyordu. Durumu belirttim hemen yenisini gönderdiler. Biraz önce 7 klik ile TK için çekerken tekrar kendi etrafında dönmeye başladı. Aynı hatalı partiden gönderdiler sanırsam biraz can sıkıcı bir durum açıkçası.
Dişi burr kendi etrafında döndüğünü nasıl anlıyorsunuz ? Kahveyi öğütmüyor mu

Statiklenenleri dökmeniz için sallamak yetmez. Ben avuç içimle vuruyorum. Yoksa bende de fazla kalır sizin gibi.
Öğrendiğim kadarıyla çekirdek kahveye bir fısfıslı şişe ile 2-3 fıs sıkılıp (çok ıslatmadan) hafifce çalkalanırsa statik sorunu neredeyse yok oluyor.

Geri