• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Molent G50 El değirmeni

Geçen gün daha farklı olarak bloom da sıfır agitation ile demleyeyim dedim işte zaten en son da orda şalter attı bende de. Yıkanmış Kenya nasıl filtre tıkar diye kara kara düşünmeye başladım. Demleme sonlarına kadar herşey güzeldi. Sonra yatağın üstünde 1 cm kadar su kalınca her şey durdu adeta.

Ben o yöntemi bıraktım çünkü aynı sorunu çok fazla yaşadım. Seramik burrlu değirmenimde 7 dakika falan sürüyordu demlemenin bitmesi :D. Bir süredir osmotic flow deniyorum memnunum fakat goosenecke yakın bir çaydanlık kullandığım için rao da yapıyorum en son. Çekirdeğe bağlı olarak 17 gram, 30 klikte bile 2.30-3 dakikaları rahatça görüyorum. (100lü hario japon)

Fiyat yüksek değil mi? timemore c2 ikinci el bakıyorum da şekli ve yorumlar daha iyi

Fiyat yüksek değil mi? timemore c2 ikinci el bakıyorum da şekli ve yorumlar daha iyi
Son zamanda ben de cok inceledim, sonunda g50 almaya karar verdim. C2 anladigim kadariyla ince cekimlerde yetersiz kaliyor, herkesin söyledigi o. Onun disinda C2 de ic aksamlar plastik. Zaten plastik olanlarda direk fiyat düsüyor, ama dogal olarak kullanim ömrü de onunla azalabilir. Ama gördügüm kadariyla büyük ögütümler icin C2 de gayet yeterli. Yanlisim varsa bilenler düzeltsin lütfen.

burada bahsedilen çamurlaşmalar sanıyorum ki büyük oranda -kendi gözlemimce- kahve türünden kaynaklanıyor. molenti üç farklı çekirdekle genellikle 38-44 klik arası kullandım şuana kadar hiç çamurlaşma olmadı.

Hario ile zaman zaman yaşadığım tıkanmalar olmuştu benimde. Artık usanıp paketi bile bitirmeden Cafec Traditional a geçtim ve sonrasında tıkanma ile asla karşılaşmadım daha.

Kendi tarifleri mi hocam?
Yok ben de forum içerisinde fermente çekirdeğin kendi konusunda okumuştum kaynara yakın su kullanımını, ama klik sayısını ben ayarlıyorum, çünkü neredeyse her reçete CMD'ye göre verildiği için :)

Ardakaşlar, kolayında olan varsa 40-43 clicklerde, gündüz bol ışık alan bir ortamda örnek öğütüm fotoğrafı çekebilir misiniz?

Ben v60'da aşağıdaki fotoğraftaki boyutlarda demliyorum genelde(eleyerek, ama fotoğraftaki eleme değil).
Forum geçmişindeki fotoğraflarda genelde öğütümler bu fotoğraftaki gibi değildi, daha tozlu bir öğütüm var gibi molent örneklerinde. İnşallah yanılıyorumdur. Ben de almayı düşnüyorum ama böyle güzel çekilmiş fotoğraflar yok örnek olacak, karar veremedim.

IMG_20210127_225659_588-01.jpg

Ardakaşlar, kolayında olan varsa 40-43 clicklerde, gündüz bol ışık alan bir ortamda örnek öğütüm fotoğrafı çekebilir misiniz?

Ben v60'da aşağıdaki fotoğraftaki boyutlarda demliyorum genelde(eleyerek, ama fotoğraftaki eleme değil).
Forum geçmişindeki fotoğraflarda genelde öğütümler bu fotoğraftaki gibi değildi, daha tozlu bir öğütüm var gibi molent örneklerinde. İnşallah yanılıyorumdur. Ben de almayı düşnüyorum ama böyle güzel çekilmiş fotoğraflar yok örnek olacak, karar veremedim.

Ekli dosyayı görüntüle 8613
Yarın sabah 10:00 gibi sabah kahvem için 11 gr 41 klik, 11 gr 43 klik çekebilirim. Buraya eklerim fotoyu. (y)
22/350 oran yapıyorum kahvede.

Yarın sabah 10:00 gibi sabah kahvem için 11 gr 41 klik, 11 gr 43 klik çekebilirim. Buraya eklerim fotoyu. (y)
22/350 oran yapıyorum kahvede.
çok teşekkürler. Bu arada 41-43 derken, 2 haftalık araştırmalarım sonucu Molent'in 41-43 arası benim attıgım fotoğraftakine denktir diye tahmin yürütüp dedim ☺️ Belki fotoğraftaki o kadar olmayabilir yani

Ben de sabah göndereyim. Elimde koyu kavrum bir kg kahve var. Bayat ama deneme öğütümü için kullanıyorum. Aslında bu iyi olacak. Molent kullanan biri olarak ben de özellikle diğer değirmenler ile karşılaştırmak istiyorum. Çoğu kahveyi eleyerek içiyorum. Tozlardan kaynaklanan acılık diğer aromaları bastırıyor.

comandante kullanıyorum, pazartesi günü satın aldım ürün gayet güzel duruyor espresso için 18 - 20 click uygun mudur sizce

comandante kullanıyorum, pazartesi günü satın aldım ürün gayet güzel duruyor espresso için 18 - 20 click uygun mudur sizce
Merhabalar, tariflere ve comandante konusu altına bakabilirsiniz. Sitenin arama fonksiyonunu da kullanabilirsiniz.

18-20 V60, filtre kahve aralığı.

Elinizde red clix yoksa, espresso için 7-8 -9 klik gibi değerler kullanmanız lazım. Espresso makinenize ve kullandığınız kahveye göre de değişiklik gösterecektir.

merhaba forumda yeniyim ilk mesajım tamamen yanlış bir yazım olmuş özür dilerim...
daha önce comandante kullanıyordum, pazartesi molent aldım 4 espresso 18-20 moka pot için kullanıyorum...
genel itabari ile uygun bir öğütüm mü sizce ?

diye sormak istemiştim ama :)

Küçük bir düzeltme yapmak istiyorum, Avrupa’lı vatandaşın 1 eurosu’nu 1 TL gibi düşünmek doğru değil. 230 euro Almanya’da da ciddi para. Bu hesaplama çokça yapılıyor ama ne dolar için ne euro için doğru değil, kalan konularda yorumlarınıza katılmamak elde değil :)
Şöyle açıklarsak hatta daha anlaşılır olur diye düşünüyorum. Almanın satın alma gücü türkün 7 katı civarında... Bu durumda Bir alman bir comandante aldığında 230*7 desek, sizin 1600 TL verdiğiniz gibi hissediyor. Bilmem katılır mısınız?

Şöyle açıklarsak hatta daha anlaşılır olur diye düşünüyorum. Almanın satın alma gücü türkün 7 katı civarında... Bu durumda Bir alman bir comandante aldığında 230*7 desek, sizin 1600 TL verdiğiniz gibi hissediyor. Bilmem katılır mısınız?
Hayır böyle de yapamayız, çünkü bizdeki 1600 tl vermek demek 1 aylık asgari ücretimizin yarısından fazlasını vermek demek. Belki alım gücü olarak 7yle çarpıp bir işlem yapılır ama bunun yaratacağı psikoloji aynı değildir. Çünkü bizde o 1600 tl asgari ücretimizin yarısına gelirken, onlarda 230 euro asgari ücretle kıyaslayınca tekrar 7de 1ine geliyor. Yani her ne kadar 1 euronun ederi bizdeki 1 tl ile kıyaslanınca fazlaysa da, 230 euro yine de asgari ücretlerine göre bizdeki 1600 liraya kıyasla düşük kalıyor.

Yani iki türlü de doğru bir hesaba ulaşamayız. Ama boşverin bu hesabı, kesin olan şu ki her koşulda alım güçleri bizden çok daha yüksek 😄

hesaplamanız pek doğru değil açıkçası :) ekonomide bunun için değişik parametreler kullanılsa da net doğruyu verecek bir endeks bulunmuyor maalesef.

orta halli bir Avrupalıya göre 230€ değirmen için çok para, yani Avrupalı şunu düşünüyor ya bu üründen bir sonraki ürün 100€ ve hatta 50€ da değirmen var. Yukarıda yazılmış ama 230€ Avrupalı için ciddi bir para değil, Türkiye'de şok/migros denk gelen markette çalışan öğrenci/genç arkadaşlarım var saati minimum 10€ alıyorlar lakin Türkiye'de çalışanlar saati 10TL almıyorlar aldıkları an gelince de Euro 10tl olacak zaten... Lorenzene de hem katılıyorum hem katılmıyorum bu sebeple, evet ekonomide bu net açıklanamabilen bir şey değil, ev kiraları ya da fiyatları oranlara göre çok pahalı, kendileri de kendi alım gücüne göre bunu söylüyor ama araba almak çok kolay çok ucuz arabalar hatta alman bir arkadaş, ehliyet 2500€ mal olduğunu ama bindiği arabanın 1000€ (ki külüstür falan değil bize göre) olduğunu söylediğinde kendimi çok şanslı hissetmiştim ah ne güzel 1000 TL'ye ehliyet aldım diye, sonrasında hiç araba sahibi olmadım tabi.... Konu uzar gider sanki.
Şahsi yorumum commandante çok güzel değirmen hem fikiriz, Avrupa'da bu hobiye başlasam ne yapar eder alırdım ama şuan timemore aldım commandante özellikle pandemi zamanı birçok orta halin üstündeki insan için bile zor bir hedef olabilir.

çok teşekkürler. Bu arada 41-43 derken, 2 haftalık araştırmalarım sonucu Molent'in 41-43 arası benim attıgım fotoğraftakine denktir diye tahmin yürütüp dedim ☺️ Belki fotoğraftaki o kadar olmayabilir yani
Hm9Zqv.jpg

Hm9FEY.jpg

Hm9ML0.jpg

Bu arada o 1Zpresso ile Niche'in çekimleri bizim 41-43'ten daha ince çıkmış. Büyük ihtimal 38-39 daha ideal olacaktır bizde de. Çünkü 43 klik ciddi iri kaldı. Bu arada benim fotoğraflarda da sağ 41, sol 43 klik. En alttaki de karışımın demleme sonrası hali. Gayet temiz ve iri :)
Kahve Kronotrop Fermente
22/350 oran
Hario Japon 40'lık paket 02 filtre + plastik Hario V60

Geri