• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Molent G50 El değirmeni

Bahsettiginiz sorunu ben de son zamanlarda yasiyorum hocam ama bana da sanki nemden dolayi geliyor Daha dun aksam degirmeni temizliyordum , iceride bi cekirdek duvara yapismis kalmis resmen Fircanin sapıyla ittirdim anca oyle cikti 😅 Son durum nedir sizde ?
Değişen bir şey yok. Öğütüm uzun sürüyor. V60 demlemelerimde süreler uzadı. Demleme sonrası yatak çamur gibi kalıyor. Toz üretme de arttı anlaşılan.

Arkadaşlar son zamanlarda daha sık olmakla beraber, değirmenin öğütüm süresinin arttığını gözlemledim. Haznedeki çekirdeğin son 1 2 gramında sürekli çevirmeme rağmen öğütüm bitmemiş gibi öğütüm sesi geliyor. Sürekli bıçak üzerinde kısmi çekirdek parçaları kalıyor. Kalibrasyonda sorun olmuş olabilir mi?
Dediginiz durumun aynisini bizzat ben yasiyorum yani Nem vs etkenlerden oldugunu dusunuyordum ben de ama bi ikilemde kaldim suan acikcasi

Sorun statikten ziyade haznede öğütümün sonlarına doğru haznede çekirdek kalması. Sanki çekirdek hazneden kesiciye gitmiyor. O yüzden ne kadar çevirirsem çevireyim sürekli öğütüm sesi geliyor. En son kolu çıkarıp değirmeni ters çevirdiğimde hazneden tam öğütülmemiş küçük parçalar düşüyor. Ondan sonra öğütüm tamamlanmış gibi oluyor.
Bu sorun bana yine kahveyle ilgili gibi geldi. Mesela yoğun kavrum ve yağı çıkmış, yağdan parlak renkli olmuş çekirdekler öğüttünüz mü? Espresso kavrum çekirdekler genel olarak yağ bırakıyor.

Bu sorun bana yine kahveyle ilgili gibi geldi. Mesela yoğun kavrum ve yağı çıkmış, yağdan parlak renkli olmuş çekirdekler öğüttünüz mü? Espresso kavrum çekirdekler genel olarak yağ bırakıyor.
Ayni sorunu bende yasiyorum ve espresso kavrum cekirdekte ogutmedim aslinda hocam Nem vs kaynakli olabilecegini dusunuyordum ben de ama aslinda mutfakta falan da tutmuyorum degirmeni

Firma sağolsun bu sorun yaşanınca ilk seferde direkt yeni parça göndermişti, bu sefer de aynı tutumu sergileyeceklerinden eminim ancak 2-3 gün değirmensiz kalmak oldukça üzücü oluyor. Değirmeni temizlemek için değirmeni açtığımda maalesef yine klik sistemindeki bilyelerden birisi düştü. Sorunun neden olduğunu bilmiyorum, ben mi hata yapıyorum diye düşünüyorum ama hiçbir şeyi de farklı yapmıyorum aslında.

Firma sağolsun bu sorun yaşanınca ilk seferde direkt yeni parça göndermişti, bu sefer de aynı tutumu sergileyeceklerinden eminim ancak 2-3 gün değirmensiz kalmak oldukça üzücü oluyor. Değirmeni temizlemek için değirmeni açtığımda maalesef yine klik sistemindeki bilyelerden birisi düştü. Sorunun neden olduğunu bilmiyorum, ben mi hata yapıyorum diye düşünüyorum ama hiçbir şeyi de farklı yapmıyorum aslında.
Sorun klil mekanizmasindaysa , degirmeni neden yolluyorsunuz ki hocam Ayar vidasi (klik mekanizmasini) yollamalari yeterli zaten
Ayni durumu ben de yasadim yeni ayar vidasi yolladilar

Nem konusunu biraz açabilirmisiniz.Değirmeni nerede saklamalıyız?Öğütümü nerede yapmalıyız?. Bağıl nem yüzde kaç olmalı ?

Sorun klil mekanizmasindaysa , degirmeni neden yolluyorsunuz ki hocam Ayar vidasi (klik mekanizmasini) yollamalari yeterli zaten
Ayni durumu ben de yasadim yeni ayar vidasi yolladilar
Bana da direkt mekanizmayı yeniden yolladılar, değirmeni yollamadım zaten ama klikler sayılamıyorken düzgün bir öğütüm yapmak zor bu sebeple değirmeni kullanamıyorum. Değirmensiz kalmaktan kastım kullanılabilir durumda olmamasıydı aslında.

Bana da direkt mekanizmayı yeniden yolladılar, değirmeni yollamadım zaten ama klikler sayılamıyorken düzgün bir öğütüm yapmak zor bu sebeple değirmeni kullanamıyorum. Değirmensiz kalmaktan kastım kullanılabilir durumda olmamasıydı aslında.
Tamamdir Şimdi oldu hocam :) Sizi cok iyi anliyorum 2 , 3 gun kadar malesef ben de kahvesiz kalmistim o sekilde Uzucu bir durum biraz bizim gibi kahve severler icin

Değişen bir şey yok. Öğütüm uzun sürüyor. V60 demlemelerimde süreler uzadı. Demleme sonrası yatak çamur gibi kalıyor. Toz üretme de arttı anlaşılan.
Hocam merhaba
Bugun İlhan beyle gorustum Ogutum suresi konusunda Kullanmaya bagli olarak 5 - 10 saniye arasi uzamalar olabilir dedi Kalibrasyonla alakali bi problem olmayacagini soyledi Demlemelerimde , v60 ta kahve yataginin camurlu gorunumuyle alakali bi sorun yok ben de Cekirdege gore degisiyor zaten o camurumsu tabaka
İlhan beyin dedigi sekildeyse benim icin sorun yok suan Bir sure daha farkli cekirdeklerle ogutum surelerini not alicam , durumu takip edicem Bir sorun olursa gene yollayin , gerekirse bakariz dedi
Size de haber vereyim dedim

Hocam merhaba
Bugun İlhan beyle gorustum Ogutum suresi konusunda Kullanmaya bagli olarak 5 - 10 saniye arasi uzamalar olabilir dedi Kalibrasyonla alakali bi problem olmayacagini soyledi Demlemelerimde , v60 ta kahve yataginin camurlu gorunumuyle alakali bi sorun yok ben de Cekirdege gore degisiyor zaten o camurumsu tabaka
İlhan beyin dedigi sekildeyse benim icin sorun yok suan Bir sure daha farkli cekirdeklerle ogutum surelerini not alicam , durumu takip edicem Bir sorun olursa gene yollayin , gerekirse bakariz dedi
Size de haber vereyim dedim
5 10 saniyeden de fazla olmaya başladı süre olarak. Hatta şöyle izah edim. Aynı çekirdeğin 4 klik Türk kahvesi öğütümü 45 50 saniye sürerken, 38 klikte V60 için öğütümünde de aynı süreleri gördüm. Bazen daha da uzadığını gördüm. Yatakta çamur oluşmasını önlemek adına 2,3,4 basamaklı farklı döküşler denedim. Yine aynı sorun çıktı. Filtre kağıdı olarak hario 40lı, cafec tradinal filtrelerini kullanıyorum. Belki filtredendir diye Th3 filtresi siparişi verdim.

5 10 saniyeden de fazla olmaya başladı süre olarak. Hatta şöyle izah edim. Aynı çekirdeğin 4 klik Türk kahvesi öğütümü 45 50 saniye sürerken, 38 klikte V60 için öğütümünde de aynı süreleri gördüm. Bazen daha da uzadığını gördüm. Yatakta çamur oluşmasını önlemek adına 2,3,4 basamaklı farklı döküşler denedim. Yine aynı sorun çıktı. Filtre kağıdı olarak hario 40lı, cafec tradinal filtrelerini kullanıyorum. Belki filtredendir diye Th3 filtresi siparişi verdim.
Hocam o zaman bir problem olabilir Tk ile v60 ogutum suresinin ayni olmasi normal degil
Mesela ben dun Fam gigesa yikanmis 3click10 gr 35 saniye
Fam colombia aponte 3 click10 gr 32 saniye surdu
Bu sekilde bi cetvel tutuyorum Durumla alakali haberesiriz Ama sizin ayni gramajda ki cekirdegin farkli ogutumlerde ayni surmesi pek normal degil gibi geldi

Fam gigesa yıkanmıs 15 Gr 38 klikte 1 dkden fazla sürüyor.

Bu sabah Clever Dripper için 42 klikte 20 g kahveyi 17-18 sn'de öğüttüm, burda yazılanlardan sonra süreye özellikle baktım. Sizin değirmenin dişi burr'ü yerinde dönüyor ya da milde bir sorun olabilir mi? @Kahveşeker

Bu sabah Clever Dripper için 42 klikte 20 g kahveyi 17-18 sn'de öğüttüm, burda yazılanlardan sonra süreye özellikle baktım. Sizin değirmenin dişi burr'ü yerinde dönüyor ya da milde bir sorun olabilir mi? @Kahveşeker
Dişi burr yerinde duruyor hocam. Aldığım günkü gibi aynı yükseklikte. Süreyi geçtim. Bu yaşadığım sorun öğütümün homojenliğini ve kalitesini ne kadar etkiliyor? Süreyi geçtim bunu dert ediyorum artık.

Dişi burr yerinde duruyor hocam. Aldığım günkü gibi aynı yükseklikte. Süreyi geçtim. Bu yaşadığım sorun öğütümün homojenliğini ve kalitesini ne kadar etkiliyor? Süreyi geçtim bunu dert ediyorum artık.
Benim de günlerdir aynı şekilde. Üstelik homojen bir öğütme olmuyor artık. Kendi beceriksizliğim mi acaba diyordum ancak temizliğini, bakımını düzenli olarak yaptığım bir değirmen. Nem konusunu ben de düşündüm, etkili de olabilir evde başka şeyler de nemden etkileniyor ama nemden arındırılmış şekilde muhafaza ettiğimde hatta nem oranı çok düşük şehirlerde de denedim aynı tutarsızlık ve sorunları yaşadım. Ancak elimdeki kahvelerin hepsi çekirdek olduğu için ve çevrede de öğütecek kahveci kalmadığı için böyle katlanıyorum.

Geri